Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii

veterán

válasz Siriusb #5857 üzenetére

Siriusb

Oké, hogy alapból nincs köze, de míg MBR-el ugyanez a telepítési metódus gond nélkül ment, UEFI alatt most szívás van. Közben újraraktam az egészet, és az első reboot után megmaradt a net, úgyhogy gyorsan felraktam mindent amire szükségem van scriptekből, és így Openbox+polybar alatt látom az nm-applet-et. Persze restartkor megint nem kap hálókábelesen netet, de így már a wifi konfigurálható, és az stabilan megy. Amúgy az előbb írtam is, hogy leszedtem a dhcpcd-t, és ugyanígy nem ment.

wwenigma

Köszi. Ismerem ezt az ürgét a videókról, de a telepítési metódusa szinte ugyanaz, mint az enyém. Igazából nem is kellene gondnak lennie, mert míg MBR-eztem újraraktam tesztek miatt vagy 6-szor, és sose volt gond. Hardver nem változott, mert noti, úgyhogy kicsit értetlen számomra, hogy most mi baja volt.

vargalex

Mivel nem scriptekkel telepítettem az Arch-ot, így alapból az első restartkor még nincsen gui, és mivel net se volt, így esély se volt rá. Az előbb újraraktam, és megmaradt a net az első installkor, úgyhogy felraktam a megszokott Openbox LightDM + polybar + Rofi launcher kombómat, minden beállítást visszamásoltam, így restartkor már volt "grafikus" felület, persze a vezetékes net megint elszállt. Viszont így már wifi könnyen bekonfigurálható volt, és az működik. A NetworkManagernek alapból semmilyen beállítás nem kell még GUI nélkül sem. Alapból működik a dhcp (legalábbis nekem eddig ígyx működött). Most viszont megfagyott az IP lekérés közben. Megtaláltam a parancsot amivel meg lehet nézni, még az állapotát is kiírta, hogy State 70-es. Otthoni routeren kipróbálom még. Hátha a cégesen történt változás, míg edzőtáborban voltam...

Új hozzászólás Aktív témák