- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Lehet, hogy az OpenAI rakja össze az Apple Siri asszisztensét
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_ #1200 üzenetére
A ctrl+shift windózeon van, én is próbálgattam még anno mire rájöttem egyébként
Egybként nagyjából hasonlóak a két platformon a bill. kombinációk, viszont én meg arra nem jöttem rá, hogy a numerikus billentyűkből hogy kell előhívni bizonyos karaktereket. Pl a nagykötőjel ( – ) nem tudom mi linuxon, azt tudomhogy windozén a num. billen Alt + 0150
-
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_ #1061 üzenetére
Nálam a fájlküldés úgy néz ki, hogy átmásolom a kérdéses fájlt a skype felhasználó home könyvtárába, hogy egyáltalán ki tudjam tallózni.
Egyszer, régen átállítottam, hogy a skype az Operával nyissa meg a hivatkozásokat, azóta sem tudom, hol műveltem ezt, hogy változtathassak rajta.
Ha esetleg matatásaid során rájönnél, hol van erre lehetőség, szólj!
Szerk.:
(#1063) _Dumber_
Mivel megszüntettem a vezetékes telefonomat, eljött a VOIP ideje nálam. Van egy Linphone nevű kliens, ami elég jónak tűnik, sőt, még titkosítást is be lehet állítani. Mondjuk szerintem senkit nem fogok tudni rábeszélni a környezetemben... -
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_ #1061 üzenetére
A file tallózás valóban rendszerbeállítás kérdése, nem pedig skpye-é. Ezt mondjuk én sem találom hol lehetne beállítani.
Az első kérdésre: a skype olyan szinten bughalmaz mostanában hogy nem csodálom... Nálam hasonló volt csak a fb messengerrel, ami értesítéseket küldött a jobb alsó sarokba, és miután eltűnt az értesítés, "virtuálisan" még ott maradt, mert ha odahúztam a kurzort, akkor a panel eltűnt, mintha levettem volna róla a kurzort. Ezen csak a KILL segített.
A skype meg nálam olyat csinált, hogy indításkor olyan szinten berántotta a gépet hogy a zene is beakadt (ami RAM-bó ment ;p) és a kurzor is megállt. Manjaron, és win7-en is. Szánalom. Ez persze csak azóta van amióta a MS szétlőtte kakirakétákkal az egészet és most úgy adják ki.
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #1048 üzenetére
Valami ilyesmi nem lenne jó? Nem tudom openbox alatt menne-e így, esetleg instance helyett class, bár meg is szívathat ha Chromiumot használsz (feltéve hogy Openbox alatt átrakná a Flash playert teljes képernyőn, awesome megcsinálná), vagy név alapján (name="").
<applications>
<application instance="exe">
<position>
<monitor>2</monitor>
</position>
</application>Siriusb: Mit nem szeret már megint a Windows (vagy Linux) hogy nem raknád GPT-re együtt a kettőt?
Iscariah: MBR esetén kiterjesztett partícióval nem nagyon ér hátrány, GPT-nek addig nem látom értelmét míg valós hátrány nem ér belőle.
-
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_ #1048 üzenetére
Csak annyi, hogy ügyes voltál.
Mi van abban az esetben, ha csak egy kijelző van, s a kettesre van állítva a primary monitor?
(#1049) Iscariah
Még a rendszer is futhat extendedről, nemhogy a /home, ez nem windows.
Én már áttértem a GPT-re, még akkor is, ha az MBR is jó lenne. MBR mindenképpen a régi idők maradványa, s mivel lépést kellet tartani a fejlődéssel, azért lett kitalálva a kiterjesztés, hogy ne csak 4 partíció lehessen egy 250 MB-os HDD-n. Persze az a kérdés a 20 MB-os elődnél nem igazán jött elő. Emlékszem, amikor egy programmal még dupláztuk a merevlemez méretét (sűrűbben írt), hogy picit több helyünk legyen. Na, az se ma volt.
Ja, és GPT-t csak akkor használj, ha nincs dual bootban windows.Skype: korábban is biztonsági kockázatot jelentett (indokolatlan adatforgalom), de amióta MS rátette a kezét...
Nálam van egy külön felhasználó, akinek kb. nincs joga semmihez, s azzal fut.
Teamview-ert sem használom azóta, hogy a daemon-t rootként kell futtatni. Kizárt. Jó, lehet kicsit paranoid vagyok, de nem alap nélkül. -
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #1046 üzenetére
Annyival jutottam előrébb, hogy ha a "--primary" opciót a VGA1-re rakom, akkor tökéletesen működik.
Magyarázat:
Amit szeretnék, hogy a LVDS a 1280x0 pontban kezdődjön és ezt szeretném én elsődlegesnek.
Tehát az elsődleges képernyőm a 1366x768-as méret. kezdete a 1280x0 pont.
A wine viszont az elsődleges képernyőt (ami továbbra is 1366x0) a 0x0 pontba rakjra.Ha a VGA-t rakom elsődlegesnek, akkor minden a helyére kerül, viszont minden program a VGA-n nyílik meg
Namármost.. vagy ezen kell dolgoznom (ez a könnyebb), vagy a wine-t kell rávennem, hogy hogy az elsődleges képernyő , a valós pozícióba kerüljön.
Mondjuk ezt a wine-t kellene megerőszakolnom, mert nem szerencsés, hogy egy prezentáción a csatolt kivetítőt kezelné elsődlegesként.. (ugyanakkor ott tehetem akár jobbra is
)
Ötlet valakinek?
-
BoB
Topikgazda
-
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_ #857 üzenetére
Nem lehet, hogy a skype-ot speckó userrel futtatod (mint én), aminek semmihez sincs jogosultsága? Van valami olyan csomag, hogy xdg-folders, esetleg az segítene? Csak ötletelek...
(#859) chab7
Volt, amikor nálam is jelentkezett ez a probléma, de már áttértem az smplayerre, amit nagyon megszerettem, s ott nincs ez a jelenség.
Egyszer a tvtime-nál is előjött, azóta sem múlt el ez a tünet, úgyhogy kénytelen voltam egyéb megoldást alkalmazni:
#!/bin/bash
#
tvtime &
while true
do
sleep 150
xscreensaver-command -deactivate
if ( ! pgrep "tvtime$" ); then
break
fi
doneAztán az még idegesítőbb, hogy adott programok fogják magukat és csak úgy bezáródnak.
Semmihez nem tudod kötni a jelenséget? Akarva elő tudod idézni, vagy véletlenszerű? -
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_ #847 üzenetére
Mintha valamikor olvastam volna ezzel kapcsolatban, talán egy frissítéssel jöttek ezek az UID-k, de nem emlékszem, miről is volt szó.
Archban nobody-ból user és group is van. Nem mintha ez lett volna a kérdés.Szerintem a fejlesztők egyéni preferenciája lehet az oka az eltéréseknek, s ki tudja mióta használják így. Archnál azért vannak olyan váltások, amikor azt mondják, megszüntetünk valami régit, mert az már nem praktikus, helyette ezen és ezen az új módon fog működni a továbbiakban.
-
BoB
Topikgazda
válasz
_Dumber_ #840 üzenetére
Ahogy nézem nem nagyon van itt függőség.
Így kell felrakni
Itt a forráskód
csomagold ki
source3 könyvtárban terminál:sh ./autogen.sh
./configure
make
sudo make installÍrj ha nem jó
-
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_ #821 üzenetére
Pl. journalctl -b -u samba, ha a gép bekapcsolása óta volt ilyen probléma, ha régebben, akkor a -b kihagyandó.
És systemctl status samba
Igazából úgy lenne érdemes, hogy megnézed az időpontot, amikor történik ilyen eset és végigböngészed a journalctl-t, mi történt akkor.
Illetve ott van még a /var/log, nem tudom, dolgozik-e oda a samba. -
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_ #817 üzenetére
Hehe.
Esetleg cron-ban indíthatsz egy scriptet, ami végigszalad az adott könyvtárban lévő fájlokon, s módosítja a nem megfelelő jogosultságokat. Mondjuk nem szép megoldás.
Mi az umask-ja a felhasználódnak?Próbáld meg a nagy linux topikban, hátha van valami a samba konfigjában. Sajnos (azaz hál'istennek) nem használok sambát. Másra nem tudok gondolni, miért veszted el a kapcsolatot.
-
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #816 üzenetére
Kipróbáltam a vmware shared folders-t
Jobban örültem, volna ha itt sem működik
Itt jó.. Ez viszont nem könnyítette meg az életem. Használni sajnos nem tudom, mert ezen a share-on keresztül a host-ra 744-gyel ment ami nekem nem jó, mivel másoknak is kell használni a file, tehát legalább 766-kellene.Jelen helyzet:
manjaro - Win7 (sambával) - jó
fileserver - manjaro - win7 (sambával minden irányba) - nem jó
fileserver - manjaro - win7 (win7 felé vmware share) - jó
fileserver - kubuntu - win7 (sambával minden irányba) - jóMég logika sincs benne.. ha mégis keresni kell, akkor:
kubuntu : init.d , samba 3.x
manjaro : systemd, samba 4.x
fileserver : debian, samba 3.x
persze más a smb.conf a manjaro és a kubuntun, (mert miért is működne a samba3 configgal a samba4..) -
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #810 üzenetére
(Pontosítás)
Újabb teszt:Ha nyitok a megosztásról valamit, akkor pontosan 5 perc után veszti el a kapcsolatot. Ha közben mentek akkor a "számláló" nem nullázódik, de ha valamilyen filet kinyitok a megosztásról, akkor az 5 perc újra kezdődik.
Megpróbáltam egy nem egyszerű megosztást is csak a manjaro és a win7 között. Ott nincs gond, tehát a továbbosztással vannak gondok.
Nem lehet, hogy valami "energiatakarékos" megoldás, ami a smbclient-t vagy a mout-ot felfüggesztheti?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Goddess of Victory: Nikke
- Netfone
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest