Hirdetés
- Monitorok tucatjait hitelesíti az új GeForce driver
- AI-ra hangolta legújabb NUC mini PC-jét az ASUS
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
Köszönöm. Sikerült, de nem jutottam előrébb.
Mostmár tudom, hogy nem a samba3 és a samba4 veszekedéséből adódik.Ugyanakkor lett egy újabb nyomom. Logika a következő:
Azóta fent volt a gépemen az Opensuse is. Az is systemd-s. A kubi smb.conf fileaival nem ment a samba, de ott a yast alatt piszok gyorsan be tudtam lőni.. Majd a kapott filet kipróbáltam a kubi alatt és jó volt. Azaz beállítottam ugyanazzal az smb.conf fileal egy init.d+samba3 , és systemd+samba4-et.
Ez a file ugyanakkor továbbra sem jó az ARCH alapú linuxokra.
Ami a problémát okozza:
guest account = nobody
ez csak ARCH alapon nem működik:
ott a guest account = dumber (valid usert kell írni)
Ezután megy, de a fileok amiket samban keresztül mentek "dumber:users" tulajdonosi infoval mentődnek. (A kubin és a OSusen nobody:nogroup - a szülőkönyvtár nobody:nobody minden rendszeren)Ekkor arra gondoltam, hogy hátha lejár a bejelentkezésem 5 perc után az ARCH on. A másik két rendszeren eleve "nobody" -ként vagyok bent.
Kipróbáltam, hogy a terminálos sudo kiadása után pontosan 5 percig él a beírt jelszó, azután ha nincs 5 percen belül használat újra meg kell adni a jelszót. Szóval lehet, hogy a samban is kijelentkeztet.....Ilyet lehet állítani a sambán? Akár jelszó lejárta, vagy a user auto kijelentkeztetése? (illetve ebben az esetben ennek a tiltása)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- LEGO klub
- Kutya topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Hyundai, Kia topik
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Ultra 7 255U 5.2GHz 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515-55 FHD notebook - i7 10750H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest