Hirdetés
- Az olcsó Macbook sokkolja a PC-ipart az ASUS társvezetője szerint
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elegánsan vizezné be a munkaállomásokat az Artic
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
Köszönöm. Sikerült, de nem jutottam előrébb.
Mostmár tudom, hogy nem a samba3 és a samba4 veszekedéséből adódik.Ugyanakkor lett egy újabb nyomom. Logika a következő:
Azóta fent volt a gépemen az Opensuse is. Az is systemd-s. A kubi smb.conf fileaival nem ment a samba, de ott a yast alatt piszok gyorsan be tudtam lőni.. Majd a kapott filet kipróbáltam a kubi alatt és jó volt. Azaz beállítottam ugyanazzal az smb.conf fileal egy init.d+samba3 , és systemd+samba4-et.
Ez a file ugyanakkor továbbra sem jó az ARCH alapú linuxokra.
Ami a problémát okozza:
guest account = nobody
ez csak ARCH alapon nem működik:
ott a guest account = dumber (valid usert kell írni)
Ezután megy, de a fileok amiket samban keresztül mentek "dumber:users" tulajdonosi infoval mentődnek. (A kubin és a OSusen nobody:nogroup - a szülőkönyvtár nobody:nobody minden rendszeren)Ekkor arra gondoltam, hogy hátha lejár a bejelentkezésem 5 perc után az ARCH on. A másik két rendszeren eleve "nobody" -ként vagyok bent.
Kipróbáltam, hogy a terminálos sudo kiadása után pontosan 5 percig él a beírt jelszó, azután ha nincs 5 percen belül használat újra meg kell adni a jelszót. Szóval lehet, hogy a samban is kijelentkeztet.....Ilyet lehet állítani a sambán? Akár jelszó lejárta, vagy a user auto kijelentkeztetése? (illetve ebben az esetben ennek a tiltása)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Windows 10
- Az olcsó Macbook sokkolja a PC-ipart az ASUS társvezetője szerint
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest