Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- 3D nyomtatás
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- AMD alaplapok 2025-ben: B650, X670 vagy X870 legyen?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
Köszönöm. Sikerült, de nem jutottam előrébb.
Mostmár tudom, hogy nem a samba3 és a samba4 veszekedéséből adódik.Ugyanakkor lett egy újabb nyomom. Logika a következő:
Azóta fent volt a gépemen az Opensuse is. Az is systemd-s. A kubi smb.conf fileaival nem ment a samba, de ott a yast alatt piszok gyorsan be tudtam lőni.. Majd a kapott filet kipróbáltam a kubi alatt és jó volt. Azaz beállítottam ugyanazzal az smb.conf fileal egy init.d+samba3 , és systemd+samba4-et.
Ez a file ugyanakkor továbbra sem jó az ARCH alapú linuxokra.
Ami a problémát okozza:
guest account = nobody
ez csak ARCH alapon nem működik:
ott a guest account = dumber (valid usert kell írni)
Ezután megy, de a fileok amiket samban keresztül mentek "dumber:users" tulajdonosi infoval mentődnek. (A kubin és a OSusen nobody:nogroup - a szülőkönyvtár nobody:nobody minden rendszeren)Ekkor arra gondoltam, hogy hátha lejár a bejelentkezésem 5 perc után az ARCH on. A másik két rendszeren eleve "nobody" -ként vagyok bent.
Kipróbáltam, hogy a terminálos sudo kiadása után pontosan 5 percig él a beírt jelszó, azután ha nincs 5 percen belül használat újra meg kell adni a jelszót. Szóval lehet, hogy a samban is kijelentkeztet.....Ilyet lehet állítani a sambán? Akár jelszó lejárta, vagy a user auto kijelentkeztetése? (illetve ebben az esetben ennek a tiltása)
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Yettel topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen széket vegyek?
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest