- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
Köszönöm szépen a segítségeket. Úgy tünik, hogy kezdem picit belakni a magam arch telepítéseit. Igaz, hogy egyelőre csak calam-arch telepítővel, de most már nagyon tetszik. Most végre megcsináltam (ez talán már örökös darab lehet) egy stabil swájci bicskát egy usbs-ssd-ből. GPT-re partícionáltam, de a lemez első 1Megás partíciója egy bios_grub partíció lett, majd az EFI, aztán a /, a swap, és a /home partíciókat tettem rá. Így bőven van hova menteni , illetve onnan a /home parícióból betolni fájlokat a gyógyítandó rendszerre, illetve rendszerből, hisz mindig mindenhol ezt a kis szerszámomat szeretném bootolni.
A telepítést egy hp250 G7-es (UEFI és Legacy is megy rajta) laposon csináltam. XFCE került rá, nem telepítettem rá direkt video drivereket, hanem hagyom, hogy bütyköljön magának a linux amit akar, hátha így lesz minden körülmények között bootolható. Lehet, hogy hiba, de a firefox felkerült rá, mert megszoktam és egy Nemo fájlkezelő is. Nem tudom, hogy GTK ill. QT viszonylatban ez hiba-e, de így lett, így kevesebbet kell terminálozni a fájlműveleteknél. Újraindulás után a /boot/grub mappába másoltam az /usr/lib/grub mappából az i-386-pc mappát, mert az kell majd a Legacy bootoláshoz. Ezután újra indítván egy live rendszerről Legacyban chroot segítségével meggyógyítottam a kisbicskám Legacy bootját is. Konstatáltam, hogy az UEFI telepítás ismét lerombolta az alapgépem Arch UEFI bootját, de azt megint meggyógyítottam Frawly útmutatásai alapján egy :sudo efibootmgr --disk /dev/nvme0n1 --part 1 --create --loader /EFI/Arch/grubx64.efi --label "Arch" --verbose
csatakiáltással.Bootol a HP250 g7-es vason UEFI és Legacy módban is. Bootol az öreg Sony waio vpceh3l1e vasamon Legacyban és bootol a tiszta UEFI-s (de bootolásra finnyás) Asus x51na gumiragasztóval kitömött gépen is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Motoros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged