Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Milyen monitort vegyek?
- ROG Xbox Ally X: Összefogás
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali
üzenetére
A 6 MB-os partícióeltolás rossz. A Samsung 840 EVO planár TLC-s SSD, 4K-s NAND lapokba szervezett cellákkal. 4K-s partícióeltolás kell neki. De a linuxos és modern windowsos toolok, telepítők régóta 1024K-n particionálnak, ami osztható egy csomó eltolással, így megfelel a 4K-s, 8K-s, 16K-s, stb. eltolásnak is. Ez fontos, mert a modern 3D TLC-s és 3D QLC-s SSD-k már min. 16K-s particionálást igényelnek.
Archon meg a /boot/loader/loader.conf szerkesztésével vagy az efibootmgr futtatásával be lehet állítani, hogy melyik UEFI-s bootlehetőség bootoljon default. Egyszer átállítod, a Windows utána már nem fog hozzányúlni, miután egyszer a telepítése után ezt megcsináltad. De kulturált UEFI BIOS-okban is lehet kézzel állítani a sorrendet.
Bootidőnél nem minden gépen van nyereség. Én az UEFI bootot inkább a kulturáltsága miatt szeretem, átláthatóbb, nélkülözhetővé teszi a GRUB-ot. Csak a secure boottal meg közbeláncolt extra bootmanagerekkel (GRUB) nem kell bonyolítani, az UEFI egymagában is egy bootmanager, használható systemd boottal, további bootmanager közbeiktatása nélkül. Ráadásul kényelmes is, mert Arch alatt egyszer megcsináltam az UEFI systemd bootot, és lassan már 3. éve hozzá sem kellett többé nyúlni, pedig a Win10-et és az Archot már párszor újratelepítettem azóta, de mivel az UEFI bootbeállítások az EFI partíción tárolódnak, azok nem vesznek el újratelepítéskor. MBR-nél minden újratelepítéskor telepítheted újra a GRUB-ot vagy Syslinuxot, vagy amit használsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- iPhone-t használók OFF topikja
- Formula-1
- Okos Otthon / Smart Home
- Motoros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB