- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali #5799 üzenetére
A 6 MB-os partícióeltolás rossz. A Samsung 840 EVO planár TLC-s SSD, 4K-s NAND lapokba szervezett cellákkal. 4K-s partícióeltolás kell neki. De a linuxos és modern windowsos toolok, telepítők régóta 1024K-n particionálnak, ami osztható egy csomó eltolással, így megfelel a 4K-s, 8K-s, 16K-s, stb. eltolásnak is. Ez fontos, mert a modern 3D TLC-s és 3D QLC-s SSD-k már min. 16K-s particionálást igényelnek.
Archon meg a /boot/loader/loader.conf szerkesztésével vagy az efibootmgr futtatásával be lehet állítani, hogy melyik UEFI-s bootlehetőség bootoljon default. Egyszer átállítod, a Windows utána már nem fog hozzányúlni, miután egyszer a telepítése után ezt megcsináltad. De kulturált UEFI BIOS-okban is lehet kézzel állítani a sorrendet.
Bootidőnél nem minden gépen van nyereség. Én az UEFI bootot inkább a kulturáltsága miatt szeretem, átláthatóbb, nélkülözhetővé teszi a GRUB-ot. Csak a secure boottal meg közbeláncolt extra bootmanagerekkel (GRUB) nem kell bonyolítani, az UEFI egymagában is egy bootmanager, használható systemd boottal, további bootmanager közbeiktatása nélkül. Ráadásul kényelmes is, mert Arch alatt egyszer megcsináltam az UEFI systemd bootot, és lassan már 3. éve hozzá sem kellett többé nyúlni, pedig a Win10-et és az Archot már párszor újratelepítettem azóta, de mivel az UEFI bootbeállítások az EFI partíción tárolódnak, azok nem vesznek el újratelepítéskor. MBR-nél minden újratelepítéskor telepítheted újra a GRUB-ot vagy Syslinuxot, vagy amit használsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Samsung Galaxy A40 64GB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest