Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Apple MacBook
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Minden korábbinál jobb lett az új Cinebench tesztprogram
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
chab7
addikt
Mindhármótoknak:
Szuper
Reméltem, hogy van olyan stabil a rendszer, hogy ne kelljen a gui-t lelőni a frissítéshez (plusz pont az Arch-nak
)
Yaourt-ot használok, de szerintem én is külön fogom frissíteni (eddig is külön tettem fel a pacmanos és a yaourtos csomagokat. Azt eddig is sudo nélkül futtattam (annyit wikiztem az elmúlt 2 napban hogy már nem emlékszem ott volt-e leírva vagy máshonnan, hogy sudo nélkül kell).
Majd 10 évig én is Ubuntut használtam majd miután elkezdték ezt a Unity felületet erőltetni - és hát az én 6 éves gépem már kevés neki - elkezdtem keresgetni a megoldásokat, más disztrókat amik kevesebb erőforrást esznek. De valahogy mindben volt valami nyűgöm amire nem találtam a neten sem megoldást.
Majd megismertem az LXDE felületet és a Lubuntu révén adtam egy újabb esélyt az ubi vonalnak.
Legnagyobb sajnálatomra viszont akárhogy állítgattam, kb fél-egy napos használat után úgy be tud lassulni még lxde-vel is hogy ablakot váltani is alig tudok rajta. (Akár már telepítés után egy-két héttel is). Valahogy nem az erőforrások gazdaságos használatára van tervezve szerintem. Inkább az erősebb mai gépekhez.
Na itt a nagy keresgélésben kaptam egy infót, hogy Chakra. Először vonakodtam mert hát KDE és az én gépem az LXDE-vel is egy idő után lassult, de csak adtam egy esélyt neki, hogy valóban az Ubuntu rovására írható a lassulás/akadozás nem pedig a gépére.
Nagy meglepetés volt, hogy KDE felülettel az Amarok, Krusader, Firefox sok ablakkal...stb megnyitva sem lassult be a rendszer, amiket más rendszer alatt egyszerre futtatva már csontrafagyott a gép.
Persze kicsit érződik, hogy nem olyan "light", de még így is bőven használhatóságon belül van.
Aztán mivel a Gwhere-t a Chakrára sehogy nem tudtam felvarázsolni - és adták a tippet, hogy Arch alá van az AUR csomagok közt, bár végülis onnan nem ment fel csak forrásból - és gondoltam Archon LXDE-vel még gyorsítok a rendszeren így előkapartam a még tavaly kiírt telepítőt és nekivágtam felrakni.
Végülis egyelőre nem lett LXDE mert KDE-vel is nagyon jó a rendszer és ha már lehet akkor legyen ne csak gyors is hanem szép is
még ezen a gépen olyan úgysem volt sosem 
Még épp csak ismerkedem a rendszerrel, de már most nagyon megbabonázott
Minden megy, nem kell sokat ásni ha valamit nem tudok mert a wikiben szinte minden benne van. Remélem maradok ezen a vonalon.
Max már csak az tántoríthat el ha a gördülő rendszer miatt esetleg nem sikerül valami frissítés és összeomlik vagy bughalmaz lesz, de úgy érzem ilyen nem szokott lenni - erősítsetek meg azért ebben is.
Na nem nyújtom hosszúra a hsz-t. Még annyi, hogy a wicd-t próbáltam már másik disztrónál is, abban mondjuk tetszett, hogy dBm-ben is lehet a jelerősséget jeleztetni, viszont azzal nem mindig tudtam kapcsolódni - lehet csak az adott disztrók csomagjai voltak bugosak.
Ha feltenném akkor megfér a NM mellett vagy azt le kell szedni?
Végülis annyira nem zavar hogy most nem mutatja, mivel bug, de nem olyan nagy és nem is én csesztem el valamit majdcsak javítva lesz.Nektek pedig kösz az eddigi segítséget

Új hozzászólás Aktív témák
- Pánik a memóriapiacon
- Apple MacBook
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Reméltem, hogy van olyan stabil a rendszer, hogy ne kelljen a gui-t lelőni a frissítéshez (plusz pont az Arch-nak
)
még ezen a gépen olyan úgysem volt sosem 

BoB