- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
válasz
viserion #12899 üzenetére
Lehet, bár én tízből kilenc esetben használható megoldást találok. Szerintem akkor "várhat el" valaki segítséget, ha először megpróbálta saját maga megoldani, de valamiért nem sikerült. Ha azzal kezded, hogy a rákerestél, de nem találtál megoldást, hátha valaki más már megbirkózott vele, más lett volna a reakcióm. No offense,
az csak a magánvéleményem, hogy ma már alap / kényszer a boldoguláshoz az "öngondoskodás". De ne mond, hogy csak angol találat van.
-
viserion
tag
alapertelmezett mail kliens csak nalam nem mukodik? hotmail-es cim, nem tudok kuldeni, illetve bejovoknel is csak 1 levelet jelez. kell valami extra dolgot csinalni, azon kivul, hogy az alapertelmezett konfiguralonak megadtam az email cimem, jelszavam?
-
PowerBook G4 ventillátor elkezdett finoman kerregni. Hogy lehetne kipucolni? Valami belemehetett!
-
vasi89
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #12893 üzenetére
mind2 igen
-
vasi89
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #12890 üzenetére
Néha rájön hogy a CPU közelség olyan 60-70 fokra felkúszik szimpla netezés + torrentezés mellett. Ami alapjáraton ilyen 50-55 fokkal elmegy. Viszont a CPU használat is 20-30%, habár azt nem tudom h ilyen használat mellett ez normális e. 2011es Air 13". Szóval az i5öt ennyire leterhelné ez a pár dolog?
-
Misi1979
őstag
válasz
Xmodule #12887 üzenetére
Azt gondolom (plusz én is sokszor látok ilyen hirdetéseket), amikor az eszköznek -az eladó állítása szerint- valami bagatell, könnyen javítható hibája van és mégis hibásan árulja (lásd: én már nem kívánok foglalkozni a javításával, stb), hogy ott nagyon sok esetben humbug van.
-
vasi89
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #12886 üzenetére
Almáriumban voltam már de akkor jól sejtettem hogy ők is hozzájuk viszik. Melegedési problémám volt ami nagyon ritkán jön elő és nem is annyira komoly csak bosszantó. Viszont ott azt mondták, hogy minden rendben a géppel csak ezzel az a baj, hogy bevittem és 1 óra múlva hívtak h kész. Na most ennyi idő alatt nemtudom mennyire részletesen nézték át de van egy tippem...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
vasi89 #12878 üzenetére
Ha készülékről van szó, akkor szerintem ők csak továbbpattintják az AARP-nek (Almárium Pro Kft.). Ha budapesti vagy, akkor szerintem jobban jársz, ha az XMS-t kihagyva közvetlenül az Almáriumhoz viszed a gépedet.
(Bár minden Mac-em tőlük van, de közvetlen szervizes tapasztalatom nincs velük.)
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Silvestris #12883 üzenetére
WWDC lesz, lehet hogy kapunk egy bejelentést is az új gép(ek)et illetően.
-
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #12880 üzenetére
olcasgattam meg egy kicsit. nem is feltetlen kell cserelni az airportot lehet csak rosszul van beallitva vagy routert kell csak kicsit maskepp allitami. 90ezer egy 2009es macbook proert szerintem nem sok. csak kivancsi vagyok a ti vrlemenyetekre is. esetleg tapasztalat ha van.
-
Alex91
félisten
válasz
Silvestris #12881 üzenetére
Ma este megtudjuk, es majd elmondjuk neked
!
-
Silvestris
tag
Erdeklodnek, hogy hallottatok-e valami pletykat a mbp15 retina esetleges uj kiadasarol. A mostani mbp15-om megerett a cserere, es leginkabb az mbp15ret az eselyes, de a most piacon levo verzio 2012-es kiadas ha jol tudom, ugyhogy lassan itt lenne az ideje egy rancfelvarrasnak, szoval azt meg megvarnam az uj gep vasarlasaval.
-
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #12879 üzenetére
Közben utánna néztem egy kicsit ez a mid 2009-nél elég gyakran elöfordulo hiba. 6500Ft körul van egy airport ebayröl. Hát nem is tudom. 96500:- Ft-ért egy mid 2009 es macbook pro nem olyan rossz azért szerintem. Kérdés az ugye ha kicserélem az airport kártyát jó lesz-e. Amugy ITT van a gép.
-
Xmodule
őstag
Találtam egy macbookot nagyon szép állapotban 90ezer annyi baja van hogy gyenge a wifije. Azt írja az eladó hogy a routerhez teljesen közel kell menni hogy jó legyen. Ez a wifi modul hibája? Cserélhető? Kb. mennyibe kerülne? Persze én cserélném ki. A szerelés nem gond.
-
vasi89
őstag
Valakinek van tapasztalata XMS garis ügyintézéssel? Szóval, hogy így mennyire időigényes? Mert úgy tudom h ők nem szervizelnek de lehet, hogy én tudom rosszul.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Chandler #12869 üzenetére
Nagy szivatós kérdés... mindkettő remek gép, anyagminőségre az X1 jobb (szerintem még teniszezni is lehetne vele
), de az Air-nél meg ott van az OS X a touchpad-ra optimalizált használatával...
De amúgy nem rossz az Air se, azon kívül hogy karcolódik meg horpadhat ha pl. véletlen bevered valahova vagy valami.
-
Xmodule
őstag
Mid-2009 13" - MB991LL/A gépbe bármilyen 2x4GB SO-DIMM 1066MHz DDR3 PC3-8500-as RAM bele megy és müködik, vagy ezekbe a MacBook-okba valami speciális RAM kell?
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Chandler #12869 üzenetére
Szerintem nem lesz vele gond. Aluházas, ami elég tartós, főleg ha vigyázol rá. A régi szériáknál voltak bajok a zsanérral, de ezeket már rég orvosolták az új modelleken. Ha Air-t veszel, számolj azzal, hogy nem fogod tudni bővíteni (még a memóriát se, SSD-t meg főleg), szóval okosan válassz.
-
Chandler
senior tag
Sziasztok,
Új laptop vásártását tervezem, és kettő példányt néztem ki: macbook air és lenovo x1 carbon.
A döntő tényező a kettő között a tartósság volna. Az os x jobban tetszik mint a windows, de nem szeretnék sok pénzt költeni egy laptopra ami 2 év után elromlik. Plusz most jön ki jövőhéten az új air, ami jobb akku időt ígér.
Szóval az volna a kérdésem, mennyire tartós egy macbook air normál használat mellett (szóval nem ledobva a földre, stb.)? -
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #12859 üzenetére
Nem vettem meg ismét. Felment az ára 176.000Ft -ra postával. Ennyiért söt! 163.200Ft-ért adott el pár napja ugyan ez az illetö egy i5-ös 2011-es modellt. Oké abba nem volt ez az ssd+hdd hibrid, (ami amugy yt videokat nezve nem olyan nagy szám). Azért ez mokas. Na folytatom a nézegetést. Nem fárasztalak titeket most már nagyjábol látom mi kb mennyit ér.
-
Van valami mód, hogy a 13"-os unibody macbook próm német billentyűzetének néhány gombját kicseréljem magyarra?
(#12859) Xmodule
Ha odaadja annyiért, hozd. A licit már magasabban áll szállítás nélkül, és a minimálárat sem érte el. -
Xmodule
őstag
Sziasztok. Megint kinéztem egy gépet. EZT. Azt irja a gyerek nincs egy kis karc sem rajta.
- Seagate Momentus XT 500GB ST95005620AS (Ez egy hibrid ssd+hdd.)
- coconoutBattery szerint 98 töltési ciklus van az aksiba
- töltövel dobozába
- új kijelzö, kamera, burkolat stb
- alapbol installált programok (mondjuk ez engem annyira nem erdekel)
- 10.8-as oprendszer. (ha most valaki igy adja el a gépet, akkor mikor én megkapom a mac-et tudok csinálni az osx röl egy usb penre biztonsági mentést, hogy legközelebb ha ujra kell installalni vagy ha mondjuk ssd-t rakok a gépbe akkor arra is fel tudjam tenni? mivel itt most gondolom ö vette meg a 10.8-at de adja a géppel. Vagy hogy van ez pontosan? mert mikor kérdeztem adja-e a 10.6-ot ami amugy gyárilag jár hozzá azt irta nem az neki nincs meg amugy sem lehet felrakni olyan hdd-re a 10.6-ot amin mar egyszer 10.8 volt mert nem kompatibilis vissza fele. ez nekem furán hangzik igy de miel még sosem volt macem igy kitudja...)szóval ez egy elég topp kis gép szerintem kérdés az, hogy megér e ez a 2010mid c2d gép ennyit? Szerintetek?
az ára amugy 166400Ft postával stb.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
csusza` #12856 üzenetére
csusza
Ugyan, mit tudnának vele csinálni?
Az elején le maximum €2-nak megfelelő összeget, hogy ellenőrizzék a működést, aztán 1-2 héten belül visszateszik. Ez a legdurvább, ami történhet.
bongeszo
Amíg működik, addig ne foglalkozz vele. Esetleg kalibráld újra, hátha megszünik a hibaüzi. 4,1-es MacBookon volt nekem hasonló, zavart, de nem foglalkoztam vele.
-
bongeszo
aktív tag
Ma kiírta a 6.1-es macbookom, hogy "szervizeltesse az akkut".
Ez pontosan miért van? Cocconut szerint 428 ciklus van benne és 78%-os.
Mit ajánlotok? Mi az, hogy szervízeltesse? Mit csinálnának vele, vagy mit kell vele csinálni? -
Misi1979
őstag
válasz
csusza` #12852 üzenetére
Bezony, ez így van, bár a hardware-t azért ellenőrzi a dög, plusz az apple szervereivel is kommunikál.
Ha megveszel egy licenszt, családon belül -nem kereskedelmi célra használva a gépeket- korlátlan számú gépre feltelepítheted azt.A szomszédcsajos sztorit meg szerintem simán megérti az Apple is, na.
-
csusza`
senior tag
Még egy gyors kérdés.
Az OSX-nél hogy működik a licenszelés?
Az öcsém azt mondta, hogy nemsokára kijön az új rendszer, azt mondta, hogy majd odaadja SD kártyán, feltesszük. Valami olyan is magyarázott mellé, hogy 4-5x lehet egy letöltött rendszert felhasználni.
Ez hogyan működik? -
Xmodule
őstag
Nah ma voltam megnézni azt a gépet amiröl irtam. Remélem soha nem kell ilyen gépet látnotok mint amilyet én láttam. Full karcos teteje alja sarka is bill tiszta kaja volt, hátlapbol pár csavar hiányzott. Egyszerüen gusztustalan volt külsöre a gép. Aztán aksi is valami katasztrofa volt. Már 960 köruli töltés ciklus volt benne amit erösen lehettt is látni, majdnem hogy másodpercenként merült egy százalékot. Pedig jó lett volna de igy ebben a formában inkabb ne. Ne legyen akkor 2.54GHz proci meg 120GBssd hanem legyen csak 2GHz 60GB ssd-vel mondjuk de nézzen ki szépen. Ugyhogy most nézelödök továbbra is. Minden esetre aki azért a gépért odaad neki 144ezret az nagy palimadár lehet.
-
csusza`
senior tag
-
Kommy
veterán
válasz
csusza` #12842 üzenetére
Miért nem kerdezed meg az istyle-t vagy a starking-et szívesen segítenek, nekem 26 hibás szektorom van és közben kattog a vinyóm ( fusion drive van egy ssd-vel). Ezt pl már cserélnék, de eddig nem volt időm elvinni, mert 3 nap-ot mondanak cserére, és nekem meg fel is kéne vinnem Pestre ( vagy futárral felküldeni).
És windows alatt is ugyan úgy mutatnia kell az állapotot, pl hdsentinel-nek
-
csusza`
senior tag
Erre valaki?
-
Xmodule
őstag
Igen ebböl a szemszögböl nézve igazad van.
Amúgy a gyerektöl mikor kérdeztem melyik OS X van rajta azt mondta, hogy 10.8, de ö 10.5-el adja mert az jár hozzá gyárilag és hogy a 10.8 az a saját accountján van. Ilyen van? Mármint ez igy müködik az applenál?
Más esetleg amire még érdemes lenne odafigyelni? Garancia már gondolom nincs a gépre mivel 2009-es esetleg valami papirt kell adjon rola? Ilyesmi...
-
válasz
Xmodule #12839 üzenetére
Igen, de ebből az ML-t egyébként is megvennéd, tehát mindössze 20 dolcsit (~4800 Ft-ot koronában) fizetnél rá, ami a vételár 3.33%-a. Persze ne értsd félre, nem szeretnék a zsebedben turkálni, de ez nem egy vészes összeg egy OS-ért. (A Lion pl. 30 USD volt, amikor megjelent, ugye.)
-
Xmodule
őstag
Köszönöm ezeket megnézem. Még annyi lenne a kérdésem, hogy most ehhez a géphez a gyerek eredeti lemezt ad ami 10.5 Leopard. Namost ahogy az apple oldalán olvastam a 10.8 Mountain Lion-hoz akkor elöbb meg kell vegyem a 10.6-os Snow Leopardot, majd utanna meg kell vegyem a 10.8-as Montain Lion-t. Na azért ez igy már szerintem durva. Nem lehet valahogy máshogy megoldani, hogy a Snow Leopardot mondjuk ne kelljen már megvenni ha nem használom ugy sem és utánna csak a 10.8-as Mountain Liont venném meg?
Szóval azt szeretném hogy a végén hivatalos legyen a 10.8 kifizetem érte de azért hülye nem vagyok olyasmiért fizetni amit nem is fogok használni (Snow Leopard)
-
TommyNagz
senior tag
-
Xmodule
őstag
Na nézegettem még gépeket. Ma megyek megnézni egyet aztán ha jó és tetszik meg is veszem.
A gépröl annyit kell tudni, ami a telefonba a gyerek elárult, hogy most volt benne cserélve RAM(8GB-ra) meg egy 120GB-os SSD került bele. Azt mondta a gép teljesen karcmentes kivéve az alját ami eléggé karcos, meg még egy kis gumiláb is hiányzik..
Core 2 Duo 2,53ghz
8gb DDR
120gb OCZ Agility 3 SSD
GeForce 9400mEzek az adatok. Ugy gondolom ez egy Mid 2009 (MB991LL/A) SP541 gép lehet mivel ebben van csak ilyen proci. Ami amugy ahogy nézem a C2D-ból a legerösebb? Gondolom ez jó dolog lehet nem?
Dobozzal lemezekkel minden original tartozékkal adja a gyerek 144.000Ft -ért. Szerintetek ha valoban csak a gép alja karcos(ami mondjuk engem személy szerint annyira nem zavar hiszen azt nem sokat látom), akkor megérne ez a gép ennyit?
-
Sziasztok,
Ha szeretném eladni a MacBook Air-emet, akkor mennyit kérhetek érte szerintetek? Erősen gondolkodom egy MacBook Pro-n...
3 hónapos, karc és sérülésmentes, 13 col, i5, 4GB RAM, 128 GB SSD -
Xmodule
őstag
Nézegettem még hirdetéseket és találtam egy macbook airt. 2008as évjárat.
- 1,6Ghz Dual Core 2 Duo- 2GB RAM
- 80GB HDD
- OS X Lion
Ezek mennyire erös gépek netezes esetleg full hd film lejatszas. Mennyire halk? Aksi milyen kb. Meg úgy mennyiért érdemes megvenni max? Mennyivel jobb pl mint egy 2008as macbook pro? -
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy MAcBook Pro-ban milyen állapotúnak kell lenni a HDD-nek ahhoz, hogy gariban cseréljék? Nem tapasztaltam lassulást és semmit, csupán nem 100% az állapota, Drive DX-el néztem. 5 bad sector van rajta.
BootCamp-pel feltettem egy Win8-at, az alatt azt mondta, hogy a HDD 48%-os, de van egy olyan gyanúm, hogy a HFS partíció miatt nem tud reális eredményt mutatni.Valami ötlet?
-
vasi89
őstag
Hello!
Van pár hajszálkarc a gépem kijelzőjén illetve olyan nyomokat hagy a billentyűzet amit már ablakmosóval nem tudok lemosni. Esetleg valakinek van ötlete ezen dolgok eltűntetésére? Pesten valahol foglalkoznak ilyen dolgokkal? 2011-es air-ről van szó azaz ennek nincs üveg a kijelzője előtt mint a pro-nak.
-
-
Misi1979
őstag
válasz
Xmodule #12817 üzenetére
Ha sikerülne megcsípni jó áron, ssd-t javaslok bele, akkor a winyő prüntyögésétől alapból megszabadulnál.
Ventik zajossága..nézd, a flasht, mint olyat nem szeretik, az én i7-em egy agyonzsúfolt flash-oldalnál enyhén felviszi a fordulatszámot, kb annyira, mintha videót vágnék.
-
Xmodule
őstag
válasz
Blaise #12816 üzenetére
Értem. Köszönöm. Amugy ahogy néztem ez egy 2009-es modell. Van a neten sok 2008-as modell is. Néztem a specifikáciokat azt láttam, hogy a 2009-esbe max 8GB RAM-ot lehet tenni a 2008-asba meg max 4GB-ot. Ezen kivül van még valami számott tevö különbség? A 2008-asoknak is 150-170 ezer FT körul van az áruk? Pl. amibe 4GB RAM van. Meg amugy ezek a gépek mennyire zajosak(venti hdd) sima netezés közben? Jó lenne kiprobálni a gépeket, de sajnos több 100km-erre vannak szóval ezért probálok informálodni kicsit mielött megveszem. Most attol, hogy bemegyek a MediaMarktba és megnyomkodom a legujabb i5 meg i7 eseket nem adnak valos kepet a régiekröl gondolom.
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Kinéztem EZT a gépet. Jelenleg átszámolva olyan 85ezer ft. Max mennyit érhet egy ilyen gép? Mert ugye ez az oldal licitálos. Bocsi, hogy svédul van de én itt élek szóval azért nézelödöm ezen az oldalon. Szoval a képek a lényeg meg a konfig. Ez a gép ha arrol van szó lejátszik 1080p filmeket? Vagy pl Youtube-on 1080p-t? Sosem volt még MacBook-om, de nagyon ki szeretném már probálni. Köszönöm elöre is.
-
turbobusa
senior tag
szerk.
-
v2izzy
tag
Hello!
Mac app store-ból szeretnék vásárolni és eddig a US app store-ban volt az accountom (még nem vásároltam), ezért amikor megnéztem, hogy milyen kártyákat fogadnak el, láttam hogy paypal is van. Viszont most hogy vásárolni is akarok átváltottam magyar app store-ra viszont itt nem ajánlja fel a paypalt. Szerintetek, ha visszaváltok US app store-ra és azon keresztül vásárolok paypal-el dollárba, abból lehet gond?
A választ előre köszönöm!
-
Xero
nagyúr
válasz
bmwk1200s #12802 üzenetére
Azt, hogy amit Te látsz bármilyen rendszerből kinyert információként, az a téves kalibrálatlan érték. Tehát az elektronika azt hiszi, hogy még van 5%, ezt is kommunikálja az operációs rendszer felé, de a valóság az, hogy már nincs benne töltés.
Ezért lehet jó akár többször is egy teljes lemerítési és feltöltési ciklus, mert így talán észhez tér az elektronika és a valós értékekkel lesz tisztában.
Adott esetben egy power management reset sem árthat a dolognak.
Pusztán ennyi lett volna a gondolatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest