- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
air-emhez használok egy wd my passport hdd-t.
hogy bírom szóra win7 alatt?
van rajta pár time machine mentés. bár ez nem tudom számít-e.
Aurea mediocritas
-
iOce
tag
válasz Nyugdíjas #10595 üzenetére
A beszmacen azt olvastam, hogy a sandforce-al szerelt SSD-ket nem kell trimmelni, mert az rendberakja a cellákat, most akkor ez igaz, vagy sem? Ma vettem egy OCZ Vertex 3-ast a macbook pro-ba, a különbség eszméletlen sebességben, a trim nem aktív, akkor most ezzel rosszat teszek magamnak? OSX Lion tud-e, vagy kell valami segédprogram?
Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
Ronnie12
tag
sziasztok!
830-as samsung ssd esetén érdemes a bekapcsolni a TRIM-et os x alatt, vagy valójában felesleges ezzel foglalkozni, mert az ssd magának elintézi a cellák felülírását?
[ Szerkesztve ]
-
xenom0rph
őstag
Sziasztok, régebbi (2011-es) macbook airt hol tudok vásárolni? Vagy már csak a legújabbat lehet kapni? webshop is jo(bb) lenne köszönöm!
halahala
-
Ear001
addikt
válasz Miamiquake #10587 üzenetére
Pontosan mire vagy kíváncsi?
-
Miamiquake
aktív tag
Levelezési beállításában hol tudok érdemben információt kicsikarni valakitől?
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
tDr1v3r
veterán
válasz Ronnie12 #10578 üzenetére
Szerintem mindegy... nálunk a családban Vertex 3-al szerelt az egyik MBP, mondanom se kell hogy tökéletes.
Kingstonra olvastam egyszer panaszkodást, de ugye ki tudja hogy az igaz-e vagy csak szimpla lejáratás...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Miamiquake
aktív tag
válasz Miamiquake #10583 üzenetére
Fontos lenne a dolog mert használtat akarok venni és meg is van a kiszemelt, kérlek segítsetek ha ismeritek a típust.
Az aksija hulla, de gondolom ez pótolható...
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Miamiquake
aktív tag
Használt macbook 5.1 unibody vásárlása esetén mire kell figyelni?
van ezeknél típushiba?☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Ronnie12
tag
Egy early 2011-es MBP-be, melyik a legideálisab SSD választás?
- [OCZ Vertex3]
- [OCZ Vertex 4]
- [Samsung]
- [Crucial]
- [Kingston]Melyik az amelyik a legsimábban működik a MacBook-ban? Melyikkel nem érdemes kezdeni? Megéri a plusz pénzt a Vertex 4 és a Samsung, vagy tökéletes lesz a Vertex 3 is? A Kingstonnal nem is érdemes kezdeni?
Köszi.
-
martin66
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy égető kérdésem.
Egy Apple-re telepített thunderbolt-ból, hogy tudnám ki exportálni a névjegyeket ( adress bookot ) .XLS formátumba?
Fontos! Köszönöm előre a segítségeteket!
-
Mykl
tag
NTFS particiót át tudok valamivel konvertálni Mac OS kiterjesztetre? Úgy gogy az adatok rajta vannak!
Jobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
Misi1979
őstag
Srácok, egy gyors kérdés: meg tudom azt oldani, hogy a mbp-ról az iphone-omra streamelem a mbp képét?
Vázolom a helyzetet: van egy iphone egy nagy kivetítővel összekötve, hdmi-n. Teljesen jól működik, a projektor látja a mobil képét. Viszont nekem az kellene, hogy a gépemről tudjam vezérelni ezt a szettet, sajnos messze van a kivetítő és nem tudom összekapcsolni kábellel a gépet.
Olyan program kismillió van, ami realtime streameli a gépről pl. a videókat, csak sajna a vezérlést/kiválasztást az iphone-on kell véghezvinni
Ha nincs ilyen progi, akkor gondolom apple tv lesz a megoldás.
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Egy 2011 ev eleji 2010 mid Macbook pro 13 2.4 core 2 duo 8gb rammal, magyar klaviaturaval meger 200e ft-ot. Menne bele egy ssd a dvd iro helyere. Amire kellene net, szovegszerkesztes, zenehallgatas.
Koszonom! -
Sakab
senior tag
Sziasztok megtudnátok mondani hogy ezzel a típusú billes tokkal lehet e ékezetes karaktereket írni valami billentyűkombinációval vagy valahogy? Mert ugye alapba sima angol
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SyntaxeError #10564 üzenetére
Ha GF320-as a VGA-ja, akkor az 3.2-es, vagyis Late 2010-es, és azon nincs billentyű világítás. (Bár olyan CPU-val nem szereltek MBA-t, hogy 1.8GHZ C2D, az 1.86GHZ-es volt.)
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
rjg
őstag
válasz SyntaxeError #10562 üzenetére
Volt olyan Air generáció, amiben nem volt billentyűzetvilágítás. A tiedében biztos benne van?
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
TheMarci
addikt
válasz SyntaxeError #10560 üzenetére
F5-F6 legalábbis pro-n, gondolom airen sincs sokkal messzebb.
Do You Dream?
-
SyntaxeError
tag
Űdv
macbook Air-en bill világítást hol tudok állítani?
▄▀▄ Az Apple egy életérzés
-
Dani_kp
addikt
válasz DanielK #10557 üzenetére
Viszont youtube-on lattan videokat, amin iBook G4-en XP-t futtatak. Na mindegy vegul is csak kezdo vagyok ebben es az is maradok.
#10558 tDr1v3r: egy torrent oldalon
De kulfoldi oldalakat bujtam es ott is nagyon sokan kuzdenek ilyen gondokkal. Valami firmware frissitest is irtak. Mikor az option gombot nyomva tartottam, akkor is csak a hdd-t latta a dvd-t fel sem ajanlotta.Amugy iskolai gep volt Londonba, nem lehet, hogy le van tiltva a cd drive bootolas szinten. Lehetseges ez egyaltalan?
Illetve nem tudom valahogy parancssorba ravenni hogy lemezrol bootoljon?
https://ingatlan.com/33821564
-
tDr1v3r
veterán
válasz Dani_kp #10555 üzenetére
Nem tudom hogy hol olvastad, de én azt tapasztaltam anno hogy Tigrissel jobb... én azt próbálnám felrakni a gépre de mint írtad nem megy, szóval a lemez vagy a meghajtó hibás lehet.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Dani_kp
addikt
Hali mindenkinek.
Van nalam egy Londolbol kuldott regi iBook G4 es egy 10.4-es tiger-t probaltam rarakni, de valamiert nem akar dvd-rol boot-olni.
Utana olvastam, hogy inkabb a panther verziot erdemesebb felrakni.Nos ebbe kernek segitseget, hogy akkor, hogy is kezdjek neki ennek az egesznek.
ui.: esetleg win xp lehet ra telepiteni?
szerk.:
a gep parameterei: 512 mb ram, 1,1 ghz powerpc g4, 20 gm hdd. Sajna csak ennyit tudok rola.[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
iOce
tag
válasz jjeahh #10520 üzenetére
Szia!
Én egy 15.4"-es Macbook Pro 5.4-est használok grafikai tervezésre, 4GB RAM-al, igaz külső monitorral, billentyűzettel és egérrel. Elfogadhatóan fut rajta a CS5, ezen még lehet javítani RAM bővítéssel 8GB-ig, és persze SSD beépítésével. Szerintem ennél régebbi gépet nem szabad venni (2009 végi).
Nálam a jelenlegi konfiggal elfut egymás mellett a photoshop és az indesign, plusz zenét hallgatok, mellette netezek. Egy ilyen gépet itthon 200 környékén tudsz venni, ennyiért viszont van pl dell-ből core i7-es 8GB RAM-al, normális videókártyával, az azért egy erősebb és modernebb noti, jobban bírja.Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
Ronnie12
tag
válasz TheMarci #10550 üzenetére
Köszi.
Annyit szeretnék még megkérdezni, hogy szerintetek egy 64 gigás ssd elég a rendszernek, vagy érdemes 120-ig legalább elmenni? Persze az ssd mellett lenne még egy optibay is egy legalább 750 gigás merevlemezzel, szóval az adatok, képek, zenék, stb. mind a hdd-n lennének.
-
TheMarci
addikt
válasz Misi1979 #10551 üzenetére
Az órajelre figyeljen, mert egy régebbi fehér mb-ba volt, hogy vagy 4 ramot telepróbáltunk, de nem ment velük, mert a ram órajele más volt, mint amit a gép szeret, viszont másnak ugyanaz a típusu gép meg ment a más órajelű ramokkal, szóval szérián belül is lehet eltérés.
Do You Dream?
-
TheMarci
addikt
válasz Ronnie12 #10549 üzenetére
Én őt ajánlom, -nem reklámnak szánom- több gépbe vettem tőle, ami számomra fontos, hogy belerakja a gépbe, így kiderül, hogy megy -e vele a gép, így nincs rizikó, hogy vagy jó, vagy nem.
http://hardverapro.hu/apro/8gb_2x4gb_kingston_ddr3_1600mhz_bontatlan_notiram_3/friss.html
Do You Dream?
-
Ronnie12
tag
Sziasztok!
Áprilisban vettem egy 13-as early 2011-es MacBook Pro-t. Összességében nagyon megvagyok vele elégedve, azonban hónapok óta általános probléma, hogy jó néhányszor szembetalálkozom a pörgő strandlabdával, azaz lanyha lett a gép: startup után kell egy-két perc minimum mire elindulnak a programok, stb. Nagyon gondolkodom egy SSD beszerzésén. Érezhető lesz a gyorsulás? Esetleg érdemes-e pluszba a 4 giga ramot megtoldani 8 gigára?
Előre is köszi a válaszokat,
Ronnieszerk: általános használatra van a gép, azaz nem szerkesztek fotókat, vágok videókat rajta, stb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Miamiquake #10543 üzenetére
3.2-esek SSD méretétől függően 220-260.000 körül mennek.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Misi1979
őstag
válasz Miamiquake #10538 üzenetére
Tényleg nagyon függ attól, hogy melyik generáció.
Én nem vennék 2.1-est, a vinyója elég lassú.. ráadásul 1.8"-os.
Az újabbak viszont ugye ssd-sek, ott meg a tárhely mérete is befolyásolja az árat.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
nagyúr
válasz Miamiquake #10538 üzenetére
Először is érdemes tisztázni, hogy melyik típusra gondolsz. A 2.1-es és a 3.2-es MBA-t is 1.86GHz.es CPU-val szerelték, emellett a 2.1-es lehet Late 2008-as és Mid 2009-es is, ha pedig 3.2-esről beszélünk, akkor Late 2010-es modell. Az ár nyilván ennek függvényében jelentősen eltérhet.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
ha szoftver is jöhet ide...ingyenes vagy olcsó képszerkesztő kellene, nem feltétlen profi, csak az alap dolgokat tudja.
melyiket érdemes feltenni?
Aurea mediocritas
-
Miamiquake
aktív tag
Szeretnék egy MacBook Air 13 1.86ghz használt szépséget venni,
Mire érdemes figyelni, és mi most a reális piaci ár?☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
http://www.keraport.hu/ oldalról mik a vélemények? Milyen buktatója lehet ha náluk veszek gépet?
Ott most a 13,3 macbook pro 299 e ft. Mi a hátránya az int. klaviaturának?
Köszönöm! -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Barett 50cal #10529 üzenetére
Használj html5-öt.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Barett 50cal
senior tag
Hali!!
Mit ajánlotok Chromehoz kiegészítőt ahhoz, hogy a gépem egy 1080ps youtube videó lejátszásénál ne melegedjen fel 90fokra? Nemértem miért csinálja, 50 körül megy stabilan és 30s alatt felforr...
köszi előre is!
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
jjeahh
nagyúr
xedos & TheMarci: core 2Duosat ennyire nem ajánlott venni? legkevesebb 2-300 dolcsival drággábban láttam csak i5-el szerelt masinát...megéri azt a 300$ többletet az i5 proci, újabb hardver? meg a 13as, és 15ös, illetve a core 2duos és az i5-ös kijelzőtechnológiái között van külömbség, a tükröződést leszámítva? kösz, hogy ilyen segítőkészek vagytok
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
TheMarci
addikt
Wines gépet én nem vannék többet, csak ha nagyon muszáj. Így is elég belőlük annyi, amikor a család gépeit tartom karban. Mivel tervezel, ezért 13"-osat akkor vennék, ha van külső képernyő, lehet 13"-on is PS, AI-t használni, csak nem élmény. Én pro párti vagyok, így arra szavazok. Viszont nem mindegy, hogy milyen régit veszel, nagyon olcsón sem érdemes venni, inkább rakj hozzá egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
xedos
addikt
600-700Euro az kb 200.000Ft... most látom, hogy dollár... akkor marad az utolsó előtti sor :-(
Ennyiért relatív új gépet nem kapsz:-( Max core 2Duosat...
Kicsit hozzá kéne rakni és mindenképpen i5-ös notit venni.
Az AIR-ek sebesség érzete az SSD miatt jobb...
Az összes 2008 utáni gép kijelzője tükrőződik :-(
Ha nincs pénzed, akkor max 150.000Ft-ig egy utolsó szériás MAcbook Pro 15"-ost javasolnék...
Vagy ha kifogod, akkor egy 2009-es 13" vagy 15"-os PRO-t...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
szevasztok! én még windowsos laptopot kínozok, viszont már nagyon ki vagyok készülve tőle...igazából sosem voltam tökéletesen elégedett, a win8, meg tovább fokozta a negatív véleményem + kissé elegem van hardver téren is, mivel ha jobbacska gépet szeretnél, az majdnem tutibiztosan macbook air vagy pro koppintás...egyszerűen most ez a divat...szóval a kérdésem a következő:
- a helyemben ti mit vásárolnátok?
- valamilyen windowsos masinát újra? (van olyan notesz, amitől esetleg megváltozna a negatív véleményem a windowsos masinákról? sosem lehet tudni...és egy haszált macbook áráért jóval erősebb vasat kaphatnék, ráadásul újat...)
- egy 13-inches használt macbook prót?
- egy 15-inches használt macbook prót?
- vagy egy 13-inches használt macbook airt?az ebay-en 600-700$-ért láttam jobbacska macbookokat, szóval maximum ennyit is szánnék rá...
mire szeretnénk használni:...
- napi 1-2 filmnézés
- zenehallgatás reggeltől estig...
- logó, névjegykártya, web tervezés, stb, szóval illustrátor, photoshop, dreamweaver használata, napi szinten
- játék nem érdekel
- csatlakozók sem fontosak, 2 usb bőven elég, optikai meghajtó nem fontos
- a kijelző legyen vagy jobbacska tn-film, vagy ips...(tudom, ritka...)
- a billentyűzetvilágítás a macbook próban nagyon tetszik, mivel sötétben is sokat dolgozom, viszont nem feltétlenül szükséges...tudom ez egy kicsit hüje kérdés egy olyan topikban ahol mindenki macbookot használ, de örülnék bármilyen ötletnek, véleménynek...csak laptop legyen, jól nézzen ki, legyen szép kijelzője, és ha windowsos, akkor valamilyen komoly érvet mutasson fel a macbookokkal szemben...na és tudjak rendesen dolgozni rajta, szóval a jelenlegi laptopomon esélytelen illustrátor cs6-ot és photoshop-ot egyszerre futtatni...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hoodoo86
tag
Ha a felnyitott gepet egy kezzel fogod az egyik sarkaban akkor el tud igy deformalodni. Pont hogy kicsit billegjen az asztalon. Szoval tud deformalodni, de vissza alapallapotra is. Inkabb hagyd igy nehogy kette tord, mert nem biztos, hogy mindenkinek mennek az ilyen muveletek.
-
polar
tag
Uj a gep. Nem gondoltam h vmelyik talp magasabb, csak megoldasi lehetosegnek tunt... Hiba volt Kinezetre egy sima kopasnak nez ki. Probalkozzak az applenel a vaz deformalodasaval szerintetek?
Bárcsak három madár lehetnék és felülről láthatnám, ahogy magam alatt repülök...
-
polar
tag
válasz TheMarci #10513 üzenetére
Nemi felreertest erzek, sztm nem fogalmaztam egyertelmuen. A garancia dolgot arra ertem, hogy ha a geppel tortenik valami, pl bekrepal a vinyo vagy elszall egyik usb port stbstb, akkor az a teny, hogy a gumi talpan kopas lathato, kizero oknak szamithat?
Bárcsak három madár lehetnék és felülről láthatnám, ahogy magam alatt repülök...
-
nagyúr
Új volt a gép? Ha használtan vetted, akkor valszeg el van deformálódva a burkolat/ház. Ha új, akkor vissza kellett volna vinni gariba, mielőtt nekiállsz csiszolni. A műanyag talpakból való lereszelést egyébként mi indította el benned? Azt hitted az egyik magasabb, mint a másik?
-
-
polar
tag
Sziasztok!
A múlt héten vettem egy 13-as MacBook Air-t, viszont van vele egy kis problémám...
A bal első talpa a levegőben lebeg, kb fél mm-re, ha felnyitom a képernyőt, akkor kb 1 mm magasan. Gondoltam házon belül megoldom a problémát, és a két magasabb talpból egy kicsit óvatosan lereszeltem, így már közel sem billeg annyira, de még mindig nem az igazi... Aztán talán már kicsit későn de elgondolkoztam, hogy lehet, hogy vissza kellett volna vinnem az Apple-nek... Szerintetek okoz ez garanciavesztést? vagy visszavihetem még nekik így is?
Az iDoki tud ilyet cserélni úgy, hogy ne bukjam a garit?Mit tennétek a helyemben?
Köszi a választ előre is.Bárcsak három madár lehetnék és felülről láthatnám, ahogy magam alatt repülök...
-
-
nagyúr
"Tiszta szerencse", hogy a 2011-es és 2012-es MBA között külsőre semmi különbség nincs, így különösebb gond nélkül, kvázi titokban tudtam upgradelni a 4.2-esemet 5.2-esre, anélkül, hogy asszony kifejthette volna álláspontját a csere elodázhatatlan szükségességéről.
-
reload.
tag
bittorrent topicban kerdeztem, de sajnos senki sem tudott megoldast, hatha itt.
talalkozott mar valaki olyannal, hogy egy torrent letoltesenek elinditasa utan rovid idon belul "imput/output error"-t dob status-nal? probaltam utorrent tobb verziojat, es transmissiont is, tobbfele torrentfajlt, koztuk magnet-et is. a torrent es/vagy a gep is lefagy, volt, hogy ujrainditottam es eltunt a torrent file. vinyora gyanakodtam, de disk utility nem dobott semmit, bar nem tudom az mennyit szamit. ntfs fajlrendszeru kulsovinyora tokeltesen megy a torrent. ha bongeszon keresztul toltok egy nem torrent file-t semmi gond nincs.
valaki valami tipp?
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2020 M1 Chipp, 13 8/256. Magyar bill, 96% Akku.
- 512GB Csillagfény! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Starlight MacBook Air M3 512GB Magyar bill, GAR!
- Apple MacBook Pro 14! M4 Pro / 24GB / 512GB! 33Hó Garancia! BeszámítOK
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- 16GB! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 16GB 256GB Magyar bill, GAR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest