-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
siminhu #119948 üzenetére
Mert ehhez trukkozni kell. Alapbol el van rejtve az ami neked kell. Nemtudom melyik rendszert hasznalod, de ez a trukk.
https://helpcenter.mines.edu/TDClient/1946/Portal/KB/ArticleDet?ID=107117
Plusz azt tudod, hogy ha nincs domain-ben a geped akkor a DOMAIN\username formaban kell megadnod az auth-hoz. -
siminhu
tag
Sziasztok,
Windows környezetben használom a Macbookomat és istenért nem tudom beállítani a nyomtatót... elvileg ez egy optidoc nyomtató lenne, de nem tudom megadni neki az AD adatokat valamiért nem megy...
-
SharpSA
veterán
válasz
djstavross #119941 üzenetére
"Egyébként az íróasztalra szoktatok ikonokat kitenni? Illetve mikor semmi nincs megnyitva és az asztalra kattintok miért jelenik meg körben egy sötétebb sáv?"
Beállítások -Íróasztal és Dock - Íróasztal megjelenítése a háttérképre kattintással - ezt itt állítsd át a Csak a Porondmesterben - re.
-
Aszalós
csendes tag
válasz
djstavross #119943 üzenetére
Szia!
Honnan tudtad letölteni a Transmission magyarítást?
Már mióta keresem....
Köszönöm segítséged!
"...Illetve mikor semmi nincs megnyitva és az asztalra kattintok miért jelenik meg körben egy sötétebb sáv?"
Első dolgom volt kikapcsolni, egyre több mindent zsúfol bele az Apple a macOS-be, ami nem feltétlen állja meg a helyét a mindennapi használatban. A jó dolgokat meg kiveszi, vagy valamit újra beletesz, mert miért ne. -
SharpSA
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #119938 üzenetére
Sajnos csak így lehet...
-
djstavross
tag
válasz
blakey #119940 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! Nagyon jók vagytok!
A pdf-re maradt a Preview, a ziphez rendszer szinten most volt szerencsém és valami baromi jó, hogy nem kell "elmagyaráznom" neki, hogy mit akarok vele, mint a win-nél.
Torrentre egyelőre a Transmission lett a nyerő és valahogy sikerült egy oldalba is belefutnom, ahol magyarítás volt hozzá így bemásoltam a mappájába és azóta magyar. Gondolom ez nem atomfizika, de alig 24 óra után örültem, hogy sikerült megoldani. Filmre egyelőre az IINA lett a befutó, illetve a Safari kérdés is megoldódott. Egyelőre a Mac-en kapcsoltam ki szinkront.
Ami furcsa még az a menü sáv, mindig az ablak tetején keresem a menüpontokat, aztán rájövök, hogy kicsit feljebb kell. A másik szokatlan dolog a netről letöltött alkalmazások telepítése (mert kattintás után bejön egy új ablak, amiben az alkalmazás ikonja van és egy App mappa nyíllal így kb csak tippeltem, hogy mit csináljak).
Egyébként az íróasztalra szoktatok ikonokat kitenni? Illetve mikor semmi nincs megnyitva és az asztalra kattintok miért jelenik meg körben egy sötétebb sáv?
-
blakey
titán
válasz
djstavross #119930 üzenetére
1. PDF kezeléshez kell valami app (mint ott az Adobe)? - alap dolgokhoz ott a Preview.
2. Zip, rar fájlokat hogyan kezeli, ahhoz kell valami? - zip-et alapból tud ki és becsomagolni, de ha jó és stabil, minden formátumot jól kezelőt szeretnél, akkor Oka Unarchiver, a rendszer részévé is tehető.
3. Úgy olvastam Torrent nincs, de helyette több helyen olvastam a qBittorrent-et, de ha a webről letöltöm nem engedi telepíteni, mert nem megbízható. - szinte bármit használhatsz, transmission-t ajánlom, de a többi is jó lehet.
4. Win-en KMPlayert használok, Mac-re kell valamilyen film lejátszó? Ha igen akkor mi jöhet szóba? - VLC, IINA, Kodi, stb, szerintem a legjobb az Infuse (fizetős).
5. nálam alap a szinkronizáció, így ezzel a résszel nem foglalkoztam, de elképzelhető, hogy megoldható. -
WasabiTrsr
csendes tag
válasz
En is a The Unarchivert ajanlom tomoritett fajlokra, a beepitett sokszor hibat dob, foleg jelszavazottakat nem tud neha megnyitni.
-
herdsman12
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del #119935 üzenetére
NAS közelébe se jártam még, de "Hálózati meghajtó hozzáadása" nem működik? [kép]
Szerk: látom már ez csak ideiglenes megoldás, akkor a "Hálózati csatlakozás" lehet a megoldás.
-
Schnorkel
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #119935 üzenetére
A /Volumes alatt se látszik?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Jó reggelt,
Double Commanderben mit kell tennem ahhoz, hogy lássam a NAS-t? A cél természetesen az lenne, hogy innen (is) tudjam a fájlokat másolgatni, kezelni. Sehol nem találok benne olyan opciót, ami megjelenítené, mint egy külön drive.
-
cannibal
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy MacBook Air (13-inch, Early 2014) gépet, viszont töltő nincs hozzá. Milyen magsafe 2 töltőt ajánlotok amit meg szabad venni? Azt írja az oldal, hogy 45 W-os kell hozzá, de se volt se amper értéket nem közöl. Vagy menjek rá egy usb to magsafe 2 kábelre? Mit tudtok javasolni? Ez az első MacBook gépem.
Köszönöm előre is! -
törölt tag
válasz
1. A Preview kezeli a PDF-t, nem szükséges külön program.
PDF-fájlok egyesítése a Mac Megtekintő alkalmazásában
Annotáció hozzáadása PDF-hez a Mac Megtekintő alkalmazásában
2. Zip formátumot kezeli, egzotikusabbhoz: The Unarchiver
3. Transmission is jó kliens, qBittorrent control jobb katt open vagy settings, security részen feloldható
4. IINA (mpv alapú)
5. iPhone beállítások, neved, iCloud alatt Safari off viszont ez szerintem minden más szinkront is kikapcsol, én nem próbáltam, úgy kényelmes ahogy default minden szinkronban
-
peugeotmate
őstag
válasz
5. iCloudon kapcsold ki hogy szinkronizáljon a Safari.
-
rjg
őstag
válasz
1. A rendszer része a Megtekintő, de van rá ezer más alternatíva, akár az Adobe-é is
2. A Zip-et gyárilag kezeli, a RAR-ra is van csomó alternatíva, pl UnRAR
3. Szamárság, ezer torrent kliens van MAC-re, én a Transmission-t használom
4. IINA, VLC
5. Passz -
djstavross
tag
Sziasztok!
Megszületett a döntés, ma vettem egy MacBook Air M2-es notebookot. Még most ismerkedek vele, van, ami szokatlan és van amire egyből ráéreztem (pl. billentyűzet kombinációk és a Trackpad). Ami első körben szokatlan az a fájl kezelés, de az App Store-ból már a Commander One-t beszereztem. Ott hozzáférést adtam a Macintosh HD-nek.
Miután Windows-ról váltottam így próbálom feltenni azokat az alkalmazásokat, amit alapból ott is használtam. Az Office így már pipa.
Viszont lenne néhány kérdésem:
1. PDF kezeléshez kell valami app (mint ott az Adobe)?
2. Zip, rar fájlokat hogyan kezeli, ahhoz kell valami?
3. Úgy olvastam Torrent nincs, de helyette több helyen olvastam a qBittorrent-et, de ha a webről letöltöm nem engedi telepíteni, mert nem megbízható.
4. Win-en KMPlayert használok, Mac-re kell valamilyen film lejátszó? Ha igen akkor mi jöhet szóba?
5. Ugyanazzal a fiókkal jelentkeztem be mint az iPhone-on, így a Safariban megjelentek az iPhone kedvencei, de ha egyiken törlök vagy hozzáadok egy oldalt azt a másik készülékkel is szinkronizálja. Ezt valahogy ki lehet kapcsolni? Nem feltétlenül kell mindkét eszközre minden kedvenc.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Mac világban létezik olyan szoftver, mint régen Windows esetén a Winamp volt? Rengeteg zenét kellene össze tenni viszont mindegyik külön mappába van és iTunes esetén ez ugye nem így jelenik meg... -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Továbbra is keresek olyan megoldást, ami, hasonló, vagy azonos elven működik, mint Windows alatt a PDF24.Úgy szeretnék pl. pecsételni, tehát JPG, vagy egyéb formátumban lévő "képet" ráégetni egy PDF-re, hogy az jobb klikk másolás útján nem másolódik, és kijelöléskor sem különül el, láttatván, hogy ez bizonyos digitális... nem szkennelt...
Nem, nem online, hanem offline, gépen lévő, az adatokat feltölteni nem igénylő megoldást keresek.
Gyári "Megtekintő" és Adobe Reader is ugyanazt az eredményt tudja... simán másolható, és/vagy kijelölhető a rátett kép. Ezért ez nem ok.
Köszönettel várom javaslataitokat.
-
válasz
total90 #119809 üzenetére
Elnézést kérek, hogy erre csak most válaszolok (nem mindig vagyok itt a fórumban), de ha esetleg még aktuális, itt a link, nekem ilyen van: [link]
Ami fontos:
- engedélyezd a 3rd party kernel extension-öket (ha nem tudod, hogy kell, írj privátban, segítek)
- NE tedd fel a vele adott (linkelt?) szoftvert, hanem töltsd le a Synaptics oldaláról és telepítsd legfrisebb DisplayLink Manager-t: [link]
- idítsd el a DisplyaLink Managert, majd a menüsorban megjelenő ikonra kattintva csekkkold be a "launch automatically after login"-t
- a rendszerbeállítások biztonsági beállításai alatt engedélyezd a képernyőmegosztást DisplayLink manager számára
- ha korábban még nem kérte, ugyancsak a rendszerbeállítások biztonsági beállításai alatt tekerj le a menülista alá, és nézd meg, hogy nincs-e engedélyezetlen rendszerkiterjesztés (kext, avagy kernel extension), ha van, engedélyezd.
- a system settingsben engedélyezd az automatikus logint a saját usereddel (ez NEM fogja a jelszóbekérést kikapcsolni, csak a login megtorténik a jelszóbekérés előtt - olyan lesz felélesztés után a gép, mint képernyőzárolás utánHasználat:
- a MacBook Pro-t soha ne kapcsold le teljesen (de kb havonta egyszer jót tehet egy teljes újraindítás), elég csak lecsukni,a fedelét vagy lehúzni a dokkolóról, és szépen elalszik magától
- a dokkolón a hátsó kapcsoló NEM a gépet kapcsolja, hanem a dokkolót áramtalanítja, azt hagyd mindig bekapcsolva.Ezek után, ha mindent jól csináltál, a gépet csak rádugod, és rögtön felébred, a dokkolóra kötött képernyőn meg is jelenik a bejelentkező (ill. jelszókérő) képernyő, és mehet a munka. Amikor kész vagy, csak lehúzod a dokkolóról, és az el fog aludni magától.
Jó munkát!
Megjegyzés: ezzel a dokkolóval megtörténhet, hogy bizonyos jogvédett (DRM) tartalmakat (tipikusan streaming szolgáltatókon mint pl. Netflix) nem jelenít meg, csak üres ablakot látsz, hangot ad,, és ha be van állítva a feliratozás megy, de nincs kép. Youtube nem érintett ebben a problémában.
Ez egy korlátozása a DisplayLink-nek. Javítottak rajta mostanában sokat, de még mindig nem tudják megkerülni teljesen a jogvédelmet, az ilyen tartalmakat csak a laptop saját képernyőjén tudod majd lejátszani. Nálam ez semmiféle problémát nem jelent, én munkára használom a dokkolótVégül egy régebbi kép a "munkaállomásról", még M1 Macbook Air-rel (az sem támogat elvileg egynél több külső monitort, de ezzel a dokkolóval mégis megy 2 külső monitor is....), de a jelenlegi M2Pro-m is simán működik a leírtak szerint:
-
blakey
titán
válasz
bollokcs80 #119919 üzenetére
-
djstavross
tag
válasz
djstavross #119896 üzenetére
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
-
SeatZola
őstag
Srácok!
A 2023-as MacBook Pro-n hogy lehet engedélyezni az AptX HD kodeket? Ezt találtam eddig... [link]
Úgy néz ki ez így jó, mert a linkelt képeken látható eredmény látható nálam is. Ez tényleg csak ennyi?
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Mostanában alvó állapotból, amikor felébresztem a macbookot, nem működik a touchpad és a billentyűzet sem. Csak a bekapcsológomb hosszan nyomvatartásával, újraindítva működik ismét, ekkor már a billentyűzet is világít, innen tudni, hogy helyreállt. Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma? Mit lehet tenni? Macbook Pro, Monterey 12.7.2. Köszi! -
djyuri
őstag
Nem gondoltam bele,hogy eltérhet, ezért sajna nem fotóztam le. Mert itt windowséknél magyarba is ugyanúgy néz ki a W10,mint mexikóba.
Ezen a MAC-en nem ilyen volt a menüje a gyári foto app-nak.
De fentebb megértettem az átmásolós dolgot. Az szerintem be fog válni neki. Ha megint kezembe kerül egy MAC, akkor itt megtalálok már minden infót -
Dhampir
félisten
válasz
Ami többek között szimpatikus számomra, hogy Parallels segítségével különféle Windowsos játékok is játszhatóak:
Playing Windows Games on a MacBook with Apple M1 Chip Using Parallels Desktop
M1 Parallels Windows compatible games list
Két játék, melyeknek modjai is futottak egy másféle rendszer; Linux alatt a Wine révén (és ez a program macOS-re is telepíthető):
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
What is Wine?
Wine (originally an acronym for "Wine Is Not an Emulator") is a compatibility layer capable of running Windows applications on several POSIX-compliant operating systems, such as Linux, macOS, & BSD. Instead of simulating internal Windows logic like a virtual machine or emulator, Wine translates Windows API calls into POSIX calls on-the-fly, eliminating the performance and memory penalties of other methods and allowing you to cleanly integrate Windows applications into your desktop.
-
djyuri
őstag
Ezt simán el tudom képzelni. A fotók app nem látja,amit a safari tölt le.
IMNO Ezt az importot kerestem én is először,de bal oldalt nem sorolt fel olyan "mappát",ahol megvoltak a letöltött képek.
MOLECULEZ Ha lett volna USBC-s monitorom,akkor rákötöttem volna pluszba,mert sehogy se akarta a MAC,hogy két ablakot lássak egymás mellett. Adatmentő emberke vagyok, biztosan tudok két ablakot egyszerre látni winfosos gépeken
De még Android-os telókon is. A parancsok kiválók lettek volna! Ez sajnos elkerülte a figyelmem, nem is értem miért. Ez lett volna a kulcsa az egésznek.
FIL Minden fizetős dolgot el kellett kerüljek sajnos.
ASZPIRIN Engem ez mindenképpen meggyőzött, így ha valaha elém kerül az a MAC, akkor ÉN megveszem neki. Egyelőre viszont emailbe elküldtem neki MOLECULEZ parancsos megoldását, mert azt meg tudja a leányzó csinálni. Sajna az új palija az apple kirendeltségbe se engedi elvinni a MAC-et,hogy ott segítsenek neki, mert paranojás, hogy más meglátja a képeiket.
Hálásan köszönöm a segítségeket.
-
<Lacy85>
addikt
Hmmm.
Most tűnt fel, hogy a Mac kijelzőjén két helyen is van valami sérülés szerűség. Egy fényes kis folt. Ez miez?
[kép] -
AeSDé Team
őstag
válasz
ÁNYK-hoz csak Java kell, én linuxon működésre tudtam bírni, szerintem nincs akadálya annak hogy Mac-en is elfusson natívan. Van is hozzá leírása a navnak: [link]
A másik programot amit említettél nem ismerem, viszont én megpróbálnám őket Wine-al futtatni. Vannak szuper grafikus appok amik teljesen leegyszerűsítik a Wine használatát, én például a [Whiskey]-vel már jópár Windows-os programot és játékot működésre tudtam bírni, lehet hogy egy kis utánanézéssel teljesen meg tudnád spórolni a Parallels-t.
-
Schnorkel
tag
válasz
Szia!
1.) Adatok és alkalmazások is mehetnek külsős SSD-re.
2.) Az ANYK működik Macos alatt (van hivatalos NAV leírás), az RLB nem tudom micsoda... de a Parallels lehet megizzasztja a 8G RAM-ot.Érdemes megnézni, hogy van-e az általad használt szoftvernek Mac-es verziója, mert az sok fejfájástól megkímélhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- EAFC 25
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Honda topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 16GB / 500GB SSD
- Remek áron Hp Probook 440 G10 /I5-1335U/32 GB RAM/512+256 GB SSD RTX 2050/FHD/IPS
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest