Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Mindemellett indult még jó pár sorozat a szezonban, egyelőre ezeket kezdtem el, aztán majd meglátjuk, hogy melyiket dobom végül.
Danmachi IV
Egyelőre semmi extra, folytatódik ahol abbamaradt, Bell-ék nem sokat szerepeltek, a csapat próbál túlélni, nyilván lesz majd valami meglepetés belépő vagy akció. Kérdés, hogy meddig húzzák el az egészet.
The Iceblade Sorcerer Shall Rule the World
Én vagyok csak ilyen, hogy bírom az ilyen iskolás fantasy cuccokat, ahol lenézik a tagot, közben meg kiderül róla, hogy milyen OP alak
Szóval egyelőre ez biztosan marad, főleg a vége miatt.
Ars no Kyojuu
Ezt egyelőre még nem tudom hova tenni, az animáció kifejezetten tetszik, fantasy cucc, a kiscsaj aranyos így elsőre, a Paladin meg laza és részeg...Ebből még bármi lehet.
Demon King Academy 2. szezon
Kezdett az új szezon, főszereplőnk kapott egy új szinkronhangot, de teljesen hasonlít az előzőhöz szerencsére. Az animáció néhány fokkal szebb lett, a sztori meg már most kezd érdekes lenni...legalábbis mondanám ezt szívesen, de úgyis az lesz, hogy Anos megint atom OP lesz mindenki ellen, ezt már az Isteni tanárbácsikával is megmutatta.
Szóval jöhet a folytatás én bírom a tagot.
The Reincarnation of the Strongest Onmyouji in Another World
Reinkarnációs cucc, szóval ez is előnnyel indul nálam, jaj de nagyon meglepő dolog (NEM)
A rajzolás egyelő tetszik, az ördögűzős téma régebben egészen érdekes volt, meglátjuk, hogy egy modern animében, mit hoznak ki belőle. Főleg így, hogy a főszereplőnk alapból nem tud mágiát használni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nier: Automata
1.rész
Kicsit kapkodós lett, ami a játékot ismerők számára annyira nem lehet zavaró (kicsit azért az), de az anime only nézőknek inkább több a WTF pillanat mint az érthető szerintem. Ettől függetlenül masszív fanservice az egész, főleg az ismert zenékkel: -
F34R
nagyúr
Berserk golden arc memorial edition..... nah ha ezt az abrazolast vitte volna az egesz sorozat akkor sokkal jobb lett volna az osszkep, a cgi es a zavaros tortenet sajnos elakaszalta az utanna levo folytatast.
mindenesetre ez a darab nagyon elvezetes volt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ha már olvasnivaló:
My Path to Killing Gods in Another World
Szokásos videojátoks isekai, 64 rész van jelenleg, két este alatt le is ment az összes, nyilván cliffhangeres az utolsó...
-
Maxxy10
addikt
-
coco2
őstag
Manhwa ajánlókat kérnék, ha valaki tud javasolni a Solo Leveling környezetéből hasonlót.
Anno utáltam, amilyen hosszú, aztán meg rászoktam amilyen szórakoztatóan mosta egybe a szerepjátékos karakter fejlődést a realitással, és mostanra meg már isekai-függő lettem? Enné meg a fene. Nem mintha a low-quality sh1t érdekelne, és akárhova nézek Solo Leveling-hasonlókat keresni, hulladékot azt találok mindenütt rendesen. "Tetszik"-emészthetőnek ezt a kettőt túrtam ki az internet-kukából (ongoing mindkettő):
Player Who Returned 10,000 Years Later
Mythic Item ObtainedMár kevésbé tetszik, de még elmegy-kategória (ongoin):
És valami, ami már rendesen messzire gurult az eredeti fától, de egy isekai-junky ne válogasson alapon olvasom (ongoing):
A fentiek manhwa mind. Animét anno egyet találtam a stílusban, ami viszonylag tetszett, és az a Black Summoner volt, amit fentebb @F34R leszólt, de hát azon kívül már csak a még gyengébbek vannak, mint a I've Somehow Gotten Stronger When I Improved My Farm-Related Skills, amit konkrétan bárgyúnak neveznék, meg még távolabb a Reincarnated as a Sword, amit fentebb reklámoztatok, de az eredeti érdeklődésemtől már tényleg messzire sodródott.
A fentebb említettekhez képest bárki közeli Solo Leveling klónt ismer, amit saját tapasztalat alapján érdemesnek talál javasolni, egy linknek örülnél róla.
-
coco2
őstag
válasz
pruzsi #51387 üzenetére
Talán a többiek mondanak rá valamit, de a magam részéről nem tartanám magasan a remény-mércét.
Ha én nagyon magyart keresnék, azt az OpenSubtitles-en keresném. Beírom az anime angol címét, és vagy lesz találat magyar fordításra, vagy nem. Megfigyelés gyanánt, amihez nem jön ki magyar szinkron Netflix-en, ahhoz jellemzően nincs normális magyar felirat. Egy automata google fordítás-t azt könnyen lehet kapni az angolból (csak copy / paste a google transale-en, és készen van), de az a gyanúm, te nem olyan minőséget keresel.
Megszokhatóbb lesz azt a kevéske angol szókincset felszedni, ami a feliratokban előfordul, és angolt használni (hang maradhat japánon). Angol felirat jellemzően mindegyik animéhez van. Desktopon VLC player space-el megállít / tovább játszik, ha lassabban tudsz csak olvasni. Akár gyerekeknek (10-12 éves kortól) az angol feliratokat javasolnám, mert az angol egy életen át a hasznukra lesz. Legalább annyit tanuljanak, míg "felnőtt meséket" néznek
-
pruzsi
őstag
Üdv.
Van valamerre egy linkgyűjtemény ahol fel van sorolva az összes hazai blog, weboldal stb ahol anime fordításokat publikálnak ? -
myckey
veterán
No!
Kicsit elmaradtam...
Bleach TYBW arc, első 7 része kb. bármikor újrázható, annyira addiktív. Brutál fasza
Odáig, hogy Genryusai......
Aztán a 8. epizód ilyen átmenetes volt, nem jött át annyira
De a 9 -től megint Okes a dolog, végre, kezd alakulni isIchigo kardja 10. részben
. Az anagyon durva Zaraki Kenpachi sztorija EPIC !csontvázas jelenetsor, Folyt köv, van még rész amit nem néztem meg.
Úgy fest, klassz lesz az egész ARC, ha ezt a szintet a továbbiakban is tartják, egy egy kilengéssel, akár. Jók az egyediségek, amik új szint hoztak a sorozatba, amikről már írtam sokat.
-
F34R
nagyúr
válasz
Piszmaty76 #51376 üzenetére
Azt szerintem varhatod.... en anno azert pontoztam ala mert igy lett vege. Sehogy. Kar mert az alapkoncepcio jo.
-
Az esetleg hanyatló nyugatra sodródott kollégákat kérdezném, hátha tudnak segíteni: hogyan lehet itt kölcsönözni anime-t, a büntetés veszélye nélkül?
VPN-nel megy, vagy teljesen felejtős?Előfizettem Crunchyroll-ra, Netflix-re, stb, de így sem teljes a lefedés. Nemrég a Haruhi filmet akartam megnézni, de nincs fent sehol, ahogy a korábban említett Eminence in Shadow sem (mert HiDive exkluzív, de ott meg szinte semmi más érdemleges nincs).
Régi címeket pedig szinte esélytelen bárhol találni. -
-
-
coco2
őstag
válasz
Akkor ezt most felvettem a listámra, köszönöm a tippet
-
válasz
Kövezést nem hiszem hogy kapsz, mert a Grimgarral kapcsolatban emlékeim szerint csak pozitív visszajelzés volt a topikban, de sajnos a második évad még nincs megerősítve.
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
KISDUCK #51375 üzenetére
Én személy szerint pl. a Grimgar of Fantasy and Ash második évadát várom türelmetlenül. Nagyon tetszett a képi világa, nem akarta megváltani a világot a sztorijával és látványával, de a karaktereket nagyon szerettem és annyira le tudott kötni az egész évad, hogy utána még legalább 3x újráztam bizonyos időközönként. Számomra teljesen más élményt nyújtott, mint a manapság futószalagról legördülő pl. isekai cuccok. Még ha esetleg meg is lennék "kövezve" ezért...
A Blame-t is rongyosra néztem, a vizuális igényességét imádtam, a történet le tudott kötni végig, ennél többre nem is vágyom az animék kapcsán.
-
válasz
WayneGace #51368 üzenetére
Igen valószínűleg a gif a feldolgozásból való ahol már volt cgi és ez csak később tűnt fel. Eredetileg a régi animáltból akartam beszúrni egy képet.
Piszmaty76:
Nem tudom hogy milyen mangák vannak amikre illene ez a leírás, de a Claymore szerintem még beleférne, a manga szép volt, de a régi félbehagyott és az utolsó másirányba terelt részek se voltak rosszak, csak sajnos ha folytatni akarnák reboot kéne.
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
fatpingvin #51372 üzenetére
-
etomcat
tag
válasz
KISDUCK #51365 üzenetére
> Vannak olyan mai művek (nem is egy) amiknél fordítanak energiát az ábrázolásra, de a legtöbb mai cucc futószalagon gyártott tömegtermék amit minél olcsóbban próbálnak kihozni
Az is nagy gond, hogy már egy-egy stúdió neve, cégére sem biztosíték a várható minőségre, mint korábban. Cloverworks pl. idén év elején legyártotta az Akebi-t TV sorozatként mozifilm minőségben - az év végén meg a Boci the Rock-ot, ami animációnak nem nevezhető, képileg mindennek a legalja, gyerekek pörgetős füzettel különbet csinálnak...
-
fatpingvin
addikt
válasz
Piszmaty76 #51371 üzenetére
voltak mellékszereplők?
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
fatpingvin #51370 üzenetére
De legalább tudtam szimpatizálni az antiszoc főhőssel és kíváncsi voltam a kalandjaira. A mellékszereplők viszont igencsak felejthetőek voltak.
-
F34R
nagyúr
válasz
Piszmaty76 #51366 üzenetére
Goblin Slayer lehet ilyen, de szerintem abbol sem lesz ikonikus darab.
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
KISDUCK #51365 üzenetére
Nagyon elfogult animeista voltam tizenéven kereszül a közvetlen környezetemben totál egyedül. Az animék miatt kezdtem el japán tanulni a cégemnél (5 év, 2 sikeres nyelvvizsga, N5-N4), de a felhígulás (Hollywood effekt futószalag szutykokkal) miatt bottal sem piszkálom meg a jelenlegi animémék túlnyomó többségét. Már nagyon régóta várok egy Berserk-hez méltó stílussal és sztorival bíró felnőttes (nem agyatlan trendi gore!) animét. Remélem néhány kiadó képes lesz középső ujjat mutatni a jelenlegi menő agypusztításnak és lehetőségük lesz meglepni bennünket valami álleejtő agyeldobó új nagyszerűsséggel, amit méltó újabb mérföldkőnek könyvelhetünk el.
-
-
etomcat
tag
válasz
myckey #50953 üzenetére
> Anime:
> Hokuto no Ken
> Yu Yu Hakusho: A szellemfiú
> Chôjikû Yôsai Macross
>Tsubasa
Kickers! (legalábbis német-francia-olasz-spanyol-arab-iráni vonalon az A FOCI ANIME miközben japán belpiacon akkorát bukott, mint a Rottenbiller...)+ 1: Samurai Pizza Cats ami inkább Schrödinger's Cat, mert nem lehet eldönteni róla, hogy anime vagy amcsi hamisítvány, illetve nem is szamurájok, hanem nindzsák benne a macskák és olyan elborult története van, hogy a Penguindrum ahhoz képest dokufilm.
+2: Mila Superstar, ami érthetetlenül népszerű volt a nyugati műhódas tévéken, pedig gusztustalan hulladék és az anime ipar szégyene.
-
etomcat
tag
válasz
Hintalow #50968 üzenetére
> aztán 94-95 körül valamelyik német adón (rtl2 talán) ráakadtam a Fushigi no Umi no Nadia-ra, és kész, ott minden elveszett, teljesen rávadultam, annyira más volt mint az addigi, nagyrészt amerikai rajzfilmek
A Nadia - Secret of Blue Water című Verne Gyula: Nemo kapitány feldolgozásnak Hayao Miyazaki volt a forgatókönyv írója.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
-
emiki6
veterán
Nem játszottam vele, de az "egy gyönyörű dal" nekem is kedvencem!
Betétdalok tekintetében az MGRR és a DMC5 amivel nem játszottam de a zenék adják.Amúgy a ganshin zenéi a kedvenceim, mondjuk eddig 14,5 óra, 500 szám lett kiadva, azokból szerintem bárki talál neki tetszőt.
Thundering of the Merciless talán a kedvenc.
Yu Peng Chen számomra megmentette a crossover műfajt. -
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nier Automata full OST (lejátszási listában oldalt az összes) [link]
Egy két szám annyira nekem nem jön be, de összességében a Nier nálam a Top 3-ban van, ha minden idők legjobb videojátékos zenéit akarnám listába tenni. Nagy kedvencet nem is tudok választani, talán az OPERA BOSS harc zenéje az egyik, amit imádok. [link]
vagy
vagy
Áh, hagyjuk, lehetetlen választani...
_____
Olvasnivalónak én ezt ajánlom, most kezdtem egész okés: Super Evolution.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bittorrent topik
- Fujifilm X
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest