Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gabor1123 #3999 üzenetére
Szia,
Milyen autóról van szó, azt kihagytad...szerk.(visszaolvastam, megtaláltam). Akku sarut leszedted amíg szerelted? Olyankor szokott meghülyülni az ablakemelő, újra kell tantani.
Az hogy nem indul az autó, annak nincs köze a fejegységhez, szerintem egy véletlen egybeesés lehet. IMO környékén keresgélném a hibát. Valami ikon villog esetleg indításkor? A fejegységről sem ártana egy link... A fejegység egyébként az autó rendszerében nem babrál, nem is tud és az MCU az pedig a fejegységben van, az autóban nem ilyen megoldás van,de kellene az autó típusa és évjárata is a pontos hibakereséshez,vagy tipphez... -
Gabor1123
tag
Sziasztok
Megpróbaltam a beszerelést, egész jól ment. Összedugtam a kábeleket és szinte minden működött is. Kamera kábelt nem találtam így feladtam. Gondoltam majd bekötöm az új kamerát, nem keresgélem a másik vezetéket. Szóval elhalasztottam az egészet és vissza tettem a gyárit. Itt kezdődik a baj. Azóta az autó nem is indul, de még az ablakot sem tudom felhúzni. Mint mondtam, a rádió kábeleken kívül semmihez sem nyúltam, pont hogy ne tegyek tönkre semmit. Az egyetlen gondolatom hogy a fejegység csinált egy mcu frissítést. Lehet hogy az írt felül valamit? Van valakinek bármi ötlete? Előre is köszönöm -
k5.20
senior tag
-
Szia,
Factory settings-ben nincs model specifikus beállítás? Nálam pl. a factory settings-ben ki tudom választani a korábbi Focus modellt ha éppen akarom. A CAN boxot tudomásom szerint nem lehet frissíteni, de rákérdezek a kontaktomnál, mert engem is érdekel
Lehet, hogy jó írány, de nem ártana konzultálni az eladóval is. Ők is tudják a választ, vagy ha nem, akkor megkérdezik Isudar-ékatHa jól rémlik vatvik fórumtársnak is egy 2015-ös Octaviája van, talán megpróbálhatnátok, hogy mit művelnek ha felcserélitek őket. Ráírok, hogy nézzen fel ha nem olvasná
-
k5.20
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Isudar V72 fejegység, Skoda Octavia 3 - 2015.
Minden megfelelő, kivéve az autó saját gyári beállításainak és pl.fogyasztás adatainak hézagos, illetve pontatlan és grafika nélküli átvétele.
Én arra gyanakszom, hogy ebben a Can Bus Decoder a ludas.
Most a képen látható darab van csatlakoztatva.
Kérdésem: lehet ezt frissíteni? VAGY rendeljek egy későbbit?A neten látom, hogy a most rendelhető darabokon későbbi a dátum és maga a szoftverazonosító is.
Jó irányba gondolkozom, vagy máshol keresendő a hiba?Köszi előre is a segítséget.
-
Gabor1123
tag
válasz
#85619712 #3992 üzenetére
Szuperek vagytok, köszönöm szépen a gyors segítséget. Remélem tényleg elsőre menni fog, de ha mégsem, akkor így már tényleg könnyebb lesz átkötni. Valóban van canbus és rá is van kötve minden, szóval tényleg nem lehet túl sok gond. Legrosszabb esetben bekötöm a kamerát is amit kaptam hozzá. Sajnos semmi leírás nem volt a csomagban...
Amint lehet neki is állok, aztán jelentkezem az eredménnyel! Nagyon köszönöm mégegyszer
-
törölt tag
válasz
Gabor1123 #3989 üzenetére
Bocs hülyeséget mondtam!!! Neked back/reverse kábelre kell adni 12 Voltot ha nincs canbus, ahogy felettem is írják!!! De itt ahogy látom van, így nem kell vele foglalkozni, mert ott a canbus dobozka. Bocsi mégegyszer, nagyon benéztem.
De legalább a gyári kamerát át tudod majd műteni erre a fejegységre a rajz segítségével.
-
törölt tag
válasz
Gabor1123 #3989 üzenetére
A brake feliratú kábelt akkor kell használni ha az autóhoz adott canbus adapter (ha van) nem váltja át a fejegységet tolató uzemmódba. Erre a brake vezetékre 12v-öt kapcsolva (pl a tolatólámpa felől) lehet "kényszeríteni" a fejegységet hogy tolató uzemmódba tegye magát. Ilyenkor a brake feliratú vezeték melett lévő video in RCA aljzaton várja a tolatókamera felől érkező video jelet. Elvileg a gyári megoldás is video jellel dolgozik, max másfajta csatlakozó van rajta, de azt ki lehet cserélni RCA dugóra. De először próbáld ki, lehet osszedugod amit kell, és minden menni fog elsőre. Ha nem majd segítünk.
.
Szerk: közben egy ilyen rajzot találtam, itt is videojelre hivatkoznak a kamera kapcsán, szóval tuti, hogy össze lehet hozni akkor is ha nem fog működni plug&play verzióban. Csak legfeljebb mókolni kell kicsit.
-
Gabor1123
tag
-
Gabor1123
tag
Sziasztok
Most érkezett meg a fejegység honda civic 9 gen hez. Típust nem tudok, de teszek fel pár képet. A bekötés elég egyszerűnek tűnik, mivel már felszerelt csatlakozókkal érkezett, gondolom csak össze kell dugni. Van viszont két kérdéses pont, ami még nem teljesen tiszta. Az amp - con feliratú kábelt jól értem hogy csak akkor kell használni ha külön erősítőt használok a zenéhez? A másik pedig, van egy sárga rca ami mellett három csatlakozó nélküli kábel van, az egyiken brake felirattal, a másik kettő pedig rövid, kék... Ezekkel mit kell kezdeni? Úgy gondolom ez a tolató kamera csatlakozója lesz. Ami van most is gyári kamera, gondolom megtarthatom, nem kell másikat beszerelni?
Előre is köszönöm a segítséget
Üdv :Gábor
[kép] [kép] [kép] [kép] -
válasz
szamoki #3981 üzenetére
Szia,
Amit kiszemeltél egész jónak tűnik, de kérdés, hogy melyikre gondoltál? A legelső Android 8-ast azért kerüld, többi jónak tűnik. Mik a kétes dolgok amelyek felmerültek a kommunikáció során? Nem nagyon vannak nevek sajnos ezen a téren, itt inkább az eladó hozzáállása és a bolt, illetve termék értékelése a mérvadó szempont. Ugyan nem Mondeoba, hanem egy Focusba, de ezt választottam és még több mindent rendeltem tőlük amikkel sosem volt gondom. Utolsó mondatot nem nagyon értem, elmagyaráznád, hogy mire akartál kitérni ott a SoC terén?
-
szamoki
tag
Sziasztok!
Éppen egy ilyen androidos fejegység beszerzésén tanakodom.
De ahogy látom eléggé egyedi úton jártam, amikor azt hittem, hogy csak az egyedi típus specifikus út van. (Bár az mondeo közép konzoljában nem látom hol lenne meg az a klasszikus szabványos 2 DIN-es "lyuk")
Szóval most ezzel szemezek: [link]Az tetszik benne, hogy számomra felesleges dolgokkal csinál helyet a 9 colos felületnek.
Viszont vannak kétes dolgok már az eladóval kommunikálva is.
MK4 2014 mondeom van.
Kérdésem, hogy hasonlóan mondeoba ki milyen eszközt választott?
Érdemes egy "valamilyen nevű" gyártó 2DIN-es eszközét keresni inkább?
Ha az Ali hirdetés a SOC részleteibe, akkor felejtős? -
ro3000
tag
Sziasztok!
Adott egy androidos fejegység, ami nem kezeli az Apple carplayt. Nem tudja valaki, mit kellene feltelepíteni. hogy működjön?
-
Szia,
Ha jól látom svgyulának van agamaja a kezdetektől, lehet ő tud ajánlani Radio appot, de a fórumban ha rákeresel az agama vagy rádió app szóra, kibök egy csomó találatot. Utóbbit pl. ékezetek nélkül is kipróbálhatod, arra is van pár találat. Ahogy olvastam a Navradio+ appot ajánlgatták... -
Takcsi
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni kinek van Agama launcher telepítve? Szeretnék hozzá rádiót appot ami működik is. Első sorban AM/FM RDS -el, de ha jól működik akkor lehet online is! A Car Radiot telepítettem de az sokszor nem indul elamikor a fejegység bekapcsol, kézzel kell indítani
és rá kell bökni az adóra csak akkor indul !
A segítséget előre is köszönöm! -
válasz
Oldbiggy #3968 üzenetére
Ez volna? Ha igen, akkor itt szó nincs CANBUS-ról, mert nincs hozzá box, szóval ha megnézed az utolsóelőtti képet, akkor láthatod, hogy van egy RCA kábel egy piros vezetékkel. Az RCA kábel helyére megy a wireless cucc úgy, hogy adó résznél kap tápot a tolatólámpáról ahogyan be is kötötted, viszont vevő résznél annak a pozitívját a REV vagy REVERSE címkéjű kábellel kösd össze, mert arra adja ki a tápot. A negatív az értelemszerűen testpont mindkét esetben.
-
-
Oldbiggy
tag
A tolatólámpára kötöttem, az adóegységet a hátsó ajtóba tettem, így nem kell vezetéket húzkodni. Nem akarom állandón látni mi van mögöttem, ezért kötöttem a tolatóra. Ha állandóra kötöm a vevőegységet kiváncsi leszek hogyan érzékeli, hogy tolatásnál kapcsoljon be a fejegységen a kép.
-
válasz
Oldbiggy #3964 üzenetére
Ilyenem van nekem is a front kamerához, csak még nem kötöttem be
Az antenna vezeték az jó ötlet, azon én is állandó 12-t mértem. A kamera honnan kap tápot? Tőle nyúlnám le, mert nem kell akkor vezetékezni a tolatólámpáig. Azt szeretnéd, hogy bármikor láthasd, ne csak tolatáskor? Ha igen, akkor AV IN-re kell kötnöd, de a kamera tápját is akkor állandóra kell tenned, nem csak tolatásra.
-
Oldbiggy
tag
Egy 2005-ös Mazda2 DY lenne az alany. Egy ilyen vezetéknélküli kütyü lenne ,egy rendszámtáblába épített kamerával, a kamera része elvileg jó, ha hátra metnetbe kapcsolok, akkor világít a kis led a kütyün. A gyári csati+ iso átalakítón van egy kék antenna vezeték, az elvileg állandó 12v-ot ad ki, ha rákötöm akkor állandó feszültség alatt lenne a vevő egység. Ma a gyári csatlakozón kerestem a Key1-Key2 vezetéket, a két vezeték között nem kapta sem feszt, sem ellenállást. Később kipróbálom a Key1 és Key2 és a negatív között hátha tudok valamit mérni. -
gyu84
tag
Sziasztok!
Hyundai I30-ba szeretnék gyári helyre illeszkedő Androidos fejegységet. Mindenképp PX6 és DSP.
Ezek közül a "márkák" közül mond valamelyik akármit valakinekvagy ugyan az az összes....?
Skyshadow [link]
Aotsr [link]
Zavnav [link]
vicces nevű Mookaka [link]
Nagyjából szállítással együtt 400$ körül vannak, amit most a jó erős forintunk miatt meg is vennék
Ha valakinek van tapasztalata bármelyikkel szívesen veszem ha megosztja -
-
Oldbiggy
tag
Szép napot. Segítséget szeretnék kérni. 2 din-es fejegységem van, vettem egy tolató kamerát vezeték nélkül szeretném összehozni, a kamerát a tolatólámpára kötöttem, a fejegység felől hova célszerű kötni az egység +, és a - -t?
Köszönöm. -
válasz
#85619712 #3959 üzenetére
Pontosan! Ugye asztali bekötésnél nagy kárt nem tudsz csinálni csak ha felcseréled a pólusokat, de olyat hallottam, hogy PC tápról valaki a piros / fekete párossal próbálkozott és csodálkozott, hogy kuka a fejegység, mert nem akar működni... Aztán útbaigazították, hogy a molex-nél a piros az a +5V nem a 12 ugyebár
-
Oldbiggy
tag
Sziasztok.
Kábelezéssel kapcsolatba szeretnék kérdezni. Egy 2005-ös Mazda2 DY-ba szeretnék egy 2 dines fejegységet szerelni. A kérdésem, hogy a gyári csatlakozón milyen színü vezetéken megy a kormányon levő rádió vezérlő? A key1-key2 vezetéket hova kell csatlakoztatni.
Köszönöm. -
Én a bal oldalon futtattam végig (kombi Focus) és a kesztyűtartónál vittem be, mert úgy voltam vele, hogy a kormánymű környékén ne csüngjön semmi, ott gyárilag is minden szépen faszán rögzítve van.
Hizpo "márka" terén ez csak természetes
Ódákat zengünk az utóbbi hónapokban arról, hogy itt a név, vagy márka vagy bármi más egyáltalán nem mérvadó... Az a lényeg amit mond az eladó, de látod van amikor az sem fedi a valóságot... Én legalább egy hetet leveleztem velük és kértem rengeteg fotót, meg adatot az egységről és lekopogom, én azt kaptam amit rendeltem, sőt extra ISO-t is kaptam a kompatibilitás miatt, de nem volt szükség rá.
Ahogyan Diák66 is írja, előtte kipróbálnám az asztalon azért, mert ha valami van, akkor időben tudok reagálni az eladónak, de itt is az van, hogy miben egyeztetek, mert ha nem hajlandó refund-ra, vagy megegyezésre, akkor hiába is jelzed neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED monitor topic
- BMW topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest