- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen processzort vegyek?
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Közel húsz képkockát is tud generálni az új Lossless Scaling
- ZIDOO médialejátszók
- Dell notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
hali!
be van állítva, h kapjak jelentést az smsekről, ha megkápták őket. Hol találom ezeket a visszaigazolásokat? Illetve be lehet azt állítani, h a gmail csak 8-20.00ig szinkronizáljon?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
idg104
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Google Play-ről hogyan kell a memóriakártyára letölteni a játékot? Xperia Tipo-m van, 1,27 giga a szabad helyem, és le akarom szedni az Asphalt 7-et ami 1,4 giga. Próbáltam már leszedni, de mikor már 2 órája töltötte lefele rájöttem, hogy biztos a hellyel van probléma. Segítsetek légyszi! Előre is köszönöm. -
őstag
válasz zsgyurix #2044 üzenetére
Ha root-olt a tablet, akkor Battery Calibration, 100%-ra töltsd fel, calibration gomb, húzd ki a töltőt. Android egy fájlban tárolja az akkumulátor adatait, ha ez nem jó vagy új romot kap a masina, akkor érdemes ezt a fájlt töröltetni, létrehoz a rendszer egy újat, amiben már a jó értékek lesznek.
-
zsgyurix
csendes tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne hogy van egy 7 hüvelykes tabom ICS-el. Tökéletesen működik, teszi a dolgát DE:
Olyat csinál a kicsike hogy bekapcsolt állapotban merül merül üzemidő megvan ahogy kell de 70%ot ír 5 óra használat után majd 65-70% között kikapcsol mert ugye lemerült... ha bekapcsolt állapotban teszem töltőre elkezdi tölteni és a kikapcsolás előtti %-ot írja hogy onnan tölti Pl Töltés 65%. Azonban ha kikapcsolom megjelenik a telep ikon és teljesen 0-ról látszódik hogy tölti. Ez lehet ICS hiba ? vagy vmi hardveres gond lesz ? én szoftverhibára gyanakszomKi korán kel, az fáradt lesz :D
-
default.
őstag
sziasztok.
van egy gmail fiókom, amit a személyes levelezésre használok, és ezt adtam meg a telefonnak, mint fiókot.
a gmail címtárán belül létrehoztam egy csoportot "telefonszámok" néven, és azt szeretném, ha itt valóban csak a telefonkönyvem lenne, és ha pl beírok, vagy kitörlök a telefonomból egy névjegyet, akkor itt is ugyanaz történjen (szinkronizálja magát).
viszont ezek a kontaktok legyenek külön kezelve, és ne legyen semmi a közük a címtárhoz..most van néhány szám, ami a telefonomban benne van, viszont a gmail-es címtárban nincs.
ti hogy oldottátok meg ezt ?
köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz PC.fanatik #2040 üzenetére
----
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
PC.fanatik
csendes tag
válasz olivera88 #2039 üzenetére
a mobilnetet lehet hotspottal megosztani.
Meg azt tedd hozzá h nokiákon nem android van.[ Szerkesztve ]
I7 2600k 4,6Ghz+Corsair H100+4x Coolink SWiF2 120p, Asus Sabertooth P67 ReV.B3, Zotac GTX 580 3GB, 4x4(16GB) Corsair Vengeance 1866mhz, OCZ Vertex 3 120GB, Asus Xonar D1, Corsair TX750, CM Storm Trooper - wot.hadjarat.hu
-
olivera88
veterán
válasz PC.fanatik #2038 üzenetére
A Nokiáknál is meglehetett osztani bluetoothon az mobilnetet. Mi köze a Wifi hotspotnak a mobilnethez
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
PC.fanatik
csendes tag
válasz olivera88 #2037 üzenetére
bluetooth-al nem is lehet sehogy.. olyan telóval lehet amiben van wifi hotspot.
I7 2600k 4,6Ghz+Corsair H100+4x Coolink SWiF2 120p, Asus Sabertooth P67 ReV.B3, Zotac GTX 580 3GB, 4x4(16GB) Corsair Vengeance 1866mhz, OCZ Vertex 3 120GB, Asus Xonar D1, Corsair TX750, CM Storm Trooper - wot.hadjarat.hu
-
olivera88
veterán
A Gingerbreadban nem lehet megosztani mobil netjén bluetoothal? Én nem találtam opciót rá.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
szab.tam
nagyúr
válasz vilmaboy #2033 üzenetére
feladatkezelő ikont kirakod a főképernyőre is, abban látod a még futó alkalmazásokat, és ott bezárod.
majd futó alkalmazások "0", és örülsz.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
smilecat
aktív tag
a listázási parancsra ezt dobta ki:
loop0
loop1
loop2
loop3
loop4
loop5
loop6
loop7
mmcblk0
mmcblk0p1
mtd
mtdblock0
mtdblock1
mtdblock2
mtdblock3
mtdblock4
mtdblock5
mtdblock6
mtdblock7
mtdblock8
mtdblock9
platform
volda df parancsra meg ezt:
Filesystem Size Used Free Blksize
/dev 399.7M 36.0.K 399.0M 4096
/mnt/asec 399.7M 0.0K 399.0M 4096
/mnt/obb 399.7M 0.0K 399.0M 4096
/system 511.4M 267.8M 243.6M 1024
/data 503.9M 117.9M 386.0M 4096
/cache 112.4M 4.1M 108.3M 4096
/mnt/external_sd 7.4G 2.2G 5.3G 32768 -
vilmaboy
őstag
De akkor hogy is van ez??? Mitől lép ki a program? Pl a böngészőnek nem találok sehol kilép gombját. A visszanyíl nyilván nem játszik, marad a home gomb... De akkor viszont nem lép ki a progiból gondolom, mivel az utolsó megjelenített lapra lép. Ha kilövöm, akkor a kezdőlapra.
-
bigrock
addikt
Üdv!
Van egy X10 Mini-m, főzött MiniCM7 2.2.1 ROM-mal, amit szinte csak WIFI hotspot-nak használok, azaz a mobil internetjét megosztom tablet-re. Azt vettem észre, hogyha a screen timeot után elmegy takarékosba a Mini, akkor megszakad a hotspot funkció, és csak akkor épül fel újra, ha bekapcsolom a képernyőt. Így viszont, folyamatos bekapcsolt screen-nel majd 2x annyit fogyaszt. Nincs valakinek valami ötlete erre?
Köszi! -
vilmaboy
őstag
Az nem gáz ugye, ha a home gomb hosszan megnyomása után előugró menüből kilökdösöm a futó progikat, amik nem kellenek.... Vagy hagyjam a fenébe?
-
Necc
addikt
Sikerult nem eszrevennem hogy monospace-ben nincs felkover betutipus.
Tehat,
mount:
mount
df:
df
/dev/block kilistazasa:
cd /dev/block
ls------------------------------------------
Mas:Esetedben a hibakereses az alabbi lepeseket igenyli:
1) fel kell terkepezni a beepitett memoria felosztasat, avagy particios tablajat
2) meg kell allapitani, hogy melyik szelet avagy hanyadik particio tolti be a beepitett SD kartya szerepet
3) meg kell gyozodni, hogy valoban az adott particiot keressuk, majd le kell formazni vfat-ra. ha rossz particio kerul leformazasra, tonkretehetjuk a keszuleket (szoftveresen)
4) meg kell gyozodni arrol hogy formazas utan az android rendszer automatikusan felismeri az ujonnan formazott particiotFentebb az elso 2 ponton probalok atvergodni, a harmadik a kritikus lepes ahol tonkre lehet tenni a rendszert.
#2028: ne nekem valaszolj legyszi ha nem nekem szanod vagy nem kapcsolodik az elozmenyhez. Hasznald az "uj" gombot.
[ Szerkesztve ]
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
zsgyurix
csendes tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne hogy van egy 7 hüvelykes tabom ICS-el. Tökéletesen működik, teszi a dolgát DE:
Olyat csinál a kicsike hogy bekapcsolt állapotban merül merül üzemidő megvan ahogy kell de 70%ot ír 5 óra használat után majd 65-70% között kikapcsol mert ugye lemerült... ha bekapcsolt állapotban teszem töltőre elkezdi tölteni és a kikapcsolás előtti %-ot írja hogy onnan tölti Pl Töltés 65%. Azonban ha kikapcsolom megjelenik a telep ikon és teljesen 0-ról látszódik hogy tölti. Ez lehet ICS hiba ? vagy vmi hardveres gond lesz ? én szoftverhibára gyanakszom
Ki korán kel, az fáradt lesz :D
-
Necc
addikt
válasz smilecat #2026 üzenetére
Nyugodtan johet topicba, ha privatba irod es eltunok, akkor nem tudja esetlegesen mas hozzaerto befejezni amit elkezdtunk.
A parancsokat vagy ADB shell-be irod be vagy feltelepitesz egy terminal emulatort es ebbe irod be a parancsokat:
Peldak (beirando parancsok kiemelve):
mount:
root@android:/data/local # mount
rootfs / rootfs ro,relatime 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,nosuid,noatime,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,noatime,mode=600 0 0
proc /proc proc rw,noatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,noatime 0 0
none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0
tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,noatime,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,noatime,mode=755,gid=1000 0 0
none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-num/p2 /system ext4 ro,relatime,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-num/p1 /efs ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-num/p6 /data ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,errors=panic,user_xattr,acl,barrier=1,journal_async_commit,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-num/p3 /cache ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,errors=panic,user_xattr,acl,barrier=1,journal_async_commit,data=ordered 0 0
/dev/block/vold/179:4 /mnt/sdcard vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,uid=1000,gid=1015,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro,discard 0 0
tmpfs /mnt/sdcard/external_sd tmpfs rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,size=0k,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/sdcard/usbStorage tmpfs rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,size=0k,mode=755,gid=1000 0 0
/dev/block/vold/179:25 /mnt/sdcard/external_sd vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,uid=1000,gid=1023,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/block/vold/179:25 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,uid=1000,gid=1023,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
tmpfs /mnt/sdcard/external_sd/.android_secure tmpfs ro,noatime,size=0k,mode=000 0 0
/dev/block/dm-0 /mnt/asec/cz.jprochazka.dvbtmapeu-1 vfat ro,dirsync,nosuid,nodev,noatime,nodiratime,uid=1000,fmask=0222,dmask=0222,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0df:
root@android:/data/local # df
Filesystem Size Used Free Blksize
/dev 361M 32K 361M 4096
/mnt/asec 361M 0K 361M 4096
/mnt/obb 361M 0K 361M 4096
/system 590M 374M 215M 4096
/efs 11M 8M 3M 4096
/data 1G 782M 1G 4096
/cache 307M 5M 302M 4096
/mnt/sdcard 3G 3G 740M 32768
/mnt/sdcard/external_sd 14G 11G 3G 8192
/mnt/sdcard/external_sd 14G 11G 3G 8192
/mnt/secure/asec 14G 11G 3G 8192
/mnt/asec/cz.jprochazka.dvbtmapeu-1 2M 452K 1M 4096/dev/block kilistazasa:
root@android:/data/local # cd /dev/block
root@android:/dev/block # ls
dm-0
loop0
loop1
loop2
loop3
loop4
loop5
loop6
loop7
mmcblk0
mmcblk0boot0
mmcblk0boot1
mmcblk0p1
mmcblk0p10
mmcblk0p11
mmcblk0p2
mmcblk0p3
mmcblk0p4
mmcblk0p5
mmcblk0p6
mmcblk0p7
mmcblk0p8
mmcblk0p9
mmcblk1
mmcblk1p1
platform
voldHa jol vettem ki a vold.fstab fajl tartalmabol, akkor esetedben a belso tarhely amit "sdcard" -nak jelol az a beepitett flash kilencedik particioja, azaz elmeletileg a /dev/block/mmcblk0p9 az, ezt kellene latno/latnod a legutobbi peldaban is, nalad.
Esetleg probald meg kiadni a mount -t auto -o ro /dev/block/mmcblk0p9 /mnt/sdcard parancsot (ehez elvileg root kell, van "rootless"mod is, de ketlem hogy az agyonbutitott alap androidos parancs kepes ertelmezni a -m kapcsolot), ha sikeresen lefut (nem dob hibauzenetet), akkor fajlkezelovel nezd meg az /mnt/sdcard mappat, es azt kell hogy lasd amit windows alol belemasoltal formazas utan.
Ha olyan hibat dob hogy fajl nem talalhato vagy ismeretlen parancs (ertelemszeruen angolul), akkor sajnos rootolni kell a keszuleket hogy folytatni/javitani tudjuk.A fenti parancsok egyikevel se artasz a rendszernek, szant szandekkal se. Ha gubanc adodna, egyszeruen inditsd ujra a telefont.
-
Necc
addikt
válasz smilecat #2024 üzenetére
Kellene a mount parancs kimenete, df parancs kimenete, /dev/block konyvtar tartalma kilistazva, valamint a /system/etc/vold.fstab fajl tartalma.
Ezekbol ki tudom kovetkeztetni az /mnt/sdcard csatolasi pontot es vissza tudom formazni eredeti allapotara.
Esetleg a folyamathoz root hozzaferes fog kelleni (nem biztos hogy engedni fog modosito parancsot root nelkul, a fentiek csak lekerdezo parancsok igy ahhoz nem kell root), igy keszitsd fel magad a rootolas elmeleti betanulasara.
-
smilecat
aktív tag
válasz vilmaboy #2023 üzenetére
Ez a belső tárhelye amit sd-nek mutat, és jelenleg a win alatt sem látszik mivel a készülék nem engedi a hibaüzenet miatt, azaz látszik az eszközök között de nem tudok vele mit kezdeni. annyit ír: lemez1 - eltávolítható - üres, rákattintva nincs ilyen meghajtó szöveg jön fel.
[ Szerkesztve ]
-
smilecat
aktív tag
Sziasztok!
Van egy maxell c7-es tabom, amikor rádugtam a pc-re formázást kért a tárolóhelyre. Meg is formáztam(én hülye) majd mikor telepíteni akartam a gépre appokat akkor újraindult és azóta nem látja a belső tárhelyet.("az sd kártya sérült" hibát mutatja)
Ha a beállításoknál rámegyek a tárhely menüpontra akkor felvillan egy rövid időre az sd kiosztása mi van rajta mi mennyit foglal, majd inaktív lesz az egész, nem látszik tovább. Csatlakoztatni nem tudom menüből.
Tudok erre valami megoldást?üdv
-s- -
Adamis
őstag
válasz PC.fanatik #2020 üzenetére
A google maps-ot amúgy is érdemes lehet legyalulni, mert nagyon tudja szívni az aksit is, ha beragad. S3-on memóriahiányba nem fogsz ütközni szerintem, csak az akksikímélés miatt lehet jó a maps letiltása (az Alkalmazások menüpont alatt tudod megtenni, ha a telepített összes program között megtalálod). Task Killer progikat ne használj, mert aminek el kell, úgyis elindul és akkor megint merül a teló.
-
PC.fanatik
csendes tag
Lenen egy kérdésem van egy csomó olyan szolgáltatás andoridon ami minek fut alapból?
pl térképek 30mb a ramban fölöslegesen meg van még pár..
Bár samsung galaxy s3-lett tegnap.. de ezeket valahogy nem lehet kigyomlálni h ne fussanak alapból?I7 2600k 4,6Ghz+Corsair H100+4x Coolink SWiF2 120p, Asus Sabertooth P67 ReV.B3, Zotac GTX 580 3GB, 4x4(16GB) Corsair Vengeance 1866mhz, OCZ Vertex 3 120GB, Asus Xonar D1, Corsair TX750, CM Storm Trooper - wot.hadjarat.hu
-
-
Adamis
őstag
válasz PC.fanatik #2016 üzenetére
A beállításokban van valamilyen menüpont, amiben megtalálod! A feleségem 991-ében olyan van, hogy Adatvédelem, akkor lehet, hogy a 995-ben is így van. Na abban megtalálod!
-
ohcard
tag
Hello!
Bocsi ha könnyűt kérdezek, sőt biztos kérdezték már, de nem sikerült megkeresni a választ!
Kezdő androidos vagyok!NEM rootolt a telefonom!(egyenlőre nem igazán volt rá szükségem, hogy rootoljam, és csak akkor akarom, ha elkerülhetetlen )
Csak hivatalos Romot használok egyenlőre!
Ha frissítem a legújabb ROMra, de valami oknál fogva, nem tetszik az új rendszer, lehetséges-e visszatenni a jelenlegit?
-
PC.fanatik
csendes tag
2.3.6 om van és nincs olyan h biztonsági beállís.. alcatel 995t használok.
-
default.
őstag
sziasztok!
ICS-ben már be lehet állítani, hogy minden program sd kártyára települjön, és ne a belső memót egye?
köszi !
-
Adamis
őstag
válasz PC.fanatik #2012 üzenetére
beállítás, biztonsági beállítás, gyári adatok visszaállítása
vagy recovery-ben wipe data menüpont
-
PC.fanatik
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan tudok minden adatot és beállítást visszállítani a gyári állapotra?
Mint a nokiáknál a gyári beállítások vissza állítása adat törlésel.??
thx for help.
-
cettlee
őstag
üdv! szeretnék uj romot rakni az s plus-omra, hogy gyorsuljon egy kicsit a rendszer. mit ajánlatok? 2.3.3 van most, 7.2-es cyanogenmod-ra gondoltam. tudtok valami install utmutatot?
-
vilmaboy
őstag
Egy olyan appot keresek, amiben üzemmódokat lehet létrehozni és időzíteni azokat, mint anno a symbian-en. ha még magyar is lenne... huhúúúú ....
-
fatal`
titán
válasz szabonagyur #2007 üzenetére
3G Watchdog.
-
szabonagyur
félisten
Hali
Kéne nekem egy olyan app amivel tudom monitorozni, hogy mekkora az adatforgalmam wifin illetve külön 2G/3G hálótazon. Network Monitor-t használom most de valamiért a wifi-s adatmennyiséget nem számolja.
Amúgy Galaxy Mini-m van, legújabb frissítésekkel rajta.
-
Oldman2
nagyúr
Webes Play / Jobbra fennt a fogaskerék ikonra katt / Saját rendelések és beállítások / Beállítások fül / Láthatóság
Törölni nem tudsz jelenleg, nálam is megjelennek itt még a régebbi Androidos eszközeim.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok törölni eszközöket Google Play listámról. Van egy tabom amit töbször frissítettem (fw, factory reset stb.) és valami generált imeit használhat, így minden művelet után megjelenik új eszközként. A Play.ggogle.com-on nem találtam semmiféle menüpontot, hogy tudjam végleg törölni az accountom alól őket, csak olyat hogy ne látszon.
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Facebook-ról importáltam a gugli naptáramba a születésnapokat, szóval most a telefonon a naptár szépen meg is jeleníti.(Friends' Birthdays)
Viszont, hogy tudnám a lehető legegyszerűbben megoldani, hogy ebből a halmazból kitöröljem azokat a szülinapokat, amik nem érdekelnek?(tehát csak a számomra fontos születésnapok jelenjenek meg a gugliba importált facebook-os születésnapos naptárban.)Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
vilmaboy
őstag
Azt hol állítod be, hogy az alkalmazásokat a memókártyára telepítse, valamint a fényképeket, videókat stb a memókártyára mentse, ne a telefon memójába?
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!