- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen egeret válasszak?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Fujifilm X
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tompie
őstag
válasz hodostamas #2997 üzenetére
Ok
-
Tompie
őstag
válasz hodostamas #2991 üzenetére
Nem használok task killert és igen, be van kapcsolva a gmail szinkron.
Esetleg az időközönkénti FMR memory cleaner használata zavarhatta/zavarhatja meg?
Vagy ez az FMR ez task killernek minősül ?[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Ha be van kapcsolva a szinkronizálás, akkor azonnal jelez, amint levelet kapsz. Ha nincs bekapcsolva, akkor értelemszerűen akkor fogod megkapni a levelet, ha kézzel csinálsz egy szinkronizálást.
Egyéb opciója (mettől-meddig, milyen időközönként szinkronizáljon) nincs.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Tompie
őstag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy azt lehet állítani, hogy a gmail milyen gyakran szinkronizálja a leveleket? Gyári gmail-t használok. (Vagy milyen gyakran szinkronizál vagy mikor?)
Valamikor délután kaptam egy levelet, de nem jelzett a telefon és este mikor elindítottam a gmail appot akkor láttam van egy beérkezett üzenet, manuálisan nyomtam neki egy frissítést és csak akkor jelzett, hogy emilem jött.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
van valami jó élő/mozgó háttérkép android 2.3-ra ? ( ZTE KIS )
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Csocsesz75
őstag
válasz hodostamas #2985 üzenetére
Gondoltam, hogy odaírom de nagyon nem pörögnek ott az események, mondom itt hátha több szerencsém lesz.
Azért bemásolom oda is.
-
hodostamas
addikt
válasz Csocsesz75 #2984 üzenetére
telefonspecifikus gondnak tűnik, szerintem a topikjában jobban tudnak segíteni.
-
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Kb. 1 hete az a hibajelenség lépett fel, hogy mind a wifi, mind a mobiladat lekapcsol a kijelző kikapcsolása után 30 perccel, hiába van a wifi-nél beállítva az alvó módnál a "soha" opció, illetve mobiladatnál az "állandó mobiladat bekapcsolása" opció. Erre a playről letöltött megfelelő programok sem segítettek.Tegnap este óta a gyári időjárás widget nem indul el, ha el is indul néha, az animáció nem működik, váltani a városok között nem lehet, kidob a főképernyőre a program. Délután óta pedig a gyári kameramodul sem indul el. Csináltam kétszer is gyári beállítások visszaállítását de nem hozott eredményt a művelet.
Ötletek ?
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Galaxy Advance telefonom és az lenne a kérdésem, hogy ha átkapcsolok repülőgép üzemmódra majd később vissza, miért dobja el a telefonkönyvben lévő kapcsolatokat? Ilyenkor híváslistában is csak a telefonszámok jelennek meg és a nevek nem. Telefonkönyvben pedig csak a facebook, gmail névjegyeket mutatja.
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv,
Csaba -
Necc
addikt
válasz dokee78 #2974 üzenetére
Persze hogy mukodik, de ezek a programok szinte kivetel nelkul a fajlokat atnevezik [fajlnev].[kiterjesztes].aes -re, es a hasznalatuk mindenaron az adott alkalmazashoz kotodik, azaz sajat magadat szivatod, mert a megszokott fajlkezelodet hasznalva nem tudod megnyitni a fajlt.
Lenyegeben pont azt a feladatkort nem latja el, amire neked szukseged lenne: eldugja a fajlt a kivancsi szemek elol.
Amugy ido kozben eszembe jutott egy (fel)megoldas: mi lenne ha letrehoznal egy fix meretu fajlt, es egy virtualis (loop) particiokent hasznalnad? Ebbe belepakolod azokat a dolgokat amit nem szeretnel ha mas latna, es ugyanugy mindig rendelkezesedre allna ha kell.
Egyetlen hatranya a dolognak, hogy az igy letrehozott particio merete nem haladhatja meg a 2GB-ot (FAT32 RULZ!! ! !!).Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Tompie
őstag
Hali!
Azt akarom kérdezni, mitől lehet az, hogy a külső SD kártyáról időnként eltűnnek dolgok, mp3, kép, video...
Illetve a LOST.DIR mappában nagy nehezen megtalálható de ugye ott mindenféle számsorok a file nevek és kiterjesztések, esetleg arra van mód, hogy innen a LOST.DIR-ből valamilyen úton módon, programmal stb helyre lehessen állítani?
A telefont AirDroiddal szoktam csatlakoztatni a PC-hez így nem hiszem, hogy ez ilyen mountoulási problémákból fakad.
Köszönöm -
dokee78
félisten
válasz hodostamas #2973 üzenetére
vajon működik is?
-
hodostamas
addikt
-
Necc
addikt
-
dokee78
félisten
Ebben kellene segítség.
dokee78 és Dottore hozzászólásait nézzétek.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
A mediaserver-t (ha mindenkeppen rakenjuk a wakelock-okat) minden esetben egy kulso alkalmazas hivja be es hasznalja. Legelso korben befagyasztanam az osszes video es audiolejatszo alkalmazast (kezdven a youtube-al es a viber-rel mivel azokat latom a listaban), es megneznem hogy igy hogy viselkedik a rendszer.
Bar a ~241 wakelock ~1 nap alatt nem veszes (nekem az IRC general naponta ~3000 wakelock-ot de csak 5% akkuido aran), a keep awake ami inkabb aggaszt.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Oldman2
nagyúr
válasz hodostamas #2966 üzenetére
Feltéve hogy aktív az "USB Debug" funkció... nem?
-
albgab
aktív tag
Sziasztok!
Mi a hiba?
Felraktam a google play áruházat és ha elindítom ezt írja ki:
"a folytatáshoz hozzá kell adni egy fiókot az eszközön"
Ha igent nyomok kilép.
Próbáltam: 2.2.6, 2.2.11, 2.3.6. 3.9.10, 3.10.10, (van amely el sem indul, mert ugyebár régi market)
Felhasználóknál, be van állítva a gmail, és szinkronizálja is az e-mailokat.
Anfroid 2.3.3
köszi
-
törölt tag
Amennyire én tudom, ha van is ilyesmi gomb kombó, a menüben az opció ami erre van, az ugyanazt csinálja.
Más, ehhez kapcsolódó: ha már szóba jött a GSam, én is kérdeznék egyet. Nem találkozott valaki olyan gonddal, hogy egy bizonyos " Magnetic Field Sensor " szívná az akksit? " Android System " a legelső, azon belül pedig ez a Magnetic Field Sensor, ez megy órákon át....minden más szinte elhanyagolható. A vicces az, hogy ez a mágneses mező érzékelő még akkor is jelen van, hogyha semmilyen felhasználói alkalmazás nincs telepítve a rendszerre, és minden ROM-om jelen van, mindegy, hogy mit próbálok ki, úgyhogy szerintem hogy egy általam telepített app okozná ezt, az kizárt. Valaki, bármi tipp erre? Milyen szintű probléma lehet ez szerintetek?
-
SpeaK
tag
Csinaltam már restartot
Most csináltam még1et.. hátha, ha addig nemtud vki megoldást kínálni
De mindenesetre köszönöm a segítséged ha esetleg eszedbejut vmi megoldás kérlek segíts mert ez így borzalmas, hogy 1óra alatt 3% ot merül, ugy hogy kivan kapcsolva a képernyő.....A siker titka a nem kézenfekvő dolgok megszervezése.
-
SpeaK
tag
sziasztok
van egy samsung galaxy s3 mini telefonom (i8190)
és lenne egy ilyen kérdésemVan ez a system (*wakelock*) nevü dolog... ez mi a fene lehet??? mert 35,7% ot zabal akksiból a kernel meg 27,8% majd ez után jön a többi progi 3-6% okkal.... tehát a nagyrészét ez a wakelock veszi ki... tudja valaki ez micsoda? es hogy lehet ez optimizálni ???
köszönöm
A siker titka a nem kézenfekvő dolgok megszervezése.
-
AkosAkos
aktív tag
Üdv!
Mi is az a rom és a root? Mire jók? Hogy lehet őket felrakni? -
hoffman_
nagyúr
Most, hogy jobban megnézem, tényleg vannak benne számok is, de a nagyja az értelmetlen voltés kerestem szóra(névre), de nem dobott semmit, pedig most megtaláltam "manuálisan". Mindegy már, megy így is - bár mintha kevesebb szám lenne a kelleténél. Köszi
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
I.papi
tag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét kérném,ha lehet.
Tud valaki nekem segíteni abban,hogy van egy android alkalmazás,azt a telepítés után el szeretném rejteni az app listából és a menüből is,de nem launcherekkel(go,holo,stb.)..
Találtam némi infót az appmanifest.xml szerkesztéséről,de elég ködösen,örülnék ha lenne valaki aki segítene. -
hoffman_
nagyúr
Üdv,
Egy elég kellemetlen problémám lenne. Ellopták az androidos telefonom, így most egy régi, zárt rendszerű telefonom van. A telefonszámaimnak annyi, viszont van biztonsági mentésem róluk .vcf formában. A mostani telefonomnak ez kínai, de gondolom PC alól ezt meg lehet nézni. A kérdésem az lenne, hogy miként tehetném ezt meg? Kéne pár nagyon fontos szám, aminek nem tudok most utána menni.
Előre is köszi!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hodostamas
addikt
Pár okosság a Play megkerülésére. Ha van valakinek egyéb megoldása ötlete, ne tartsa magába
-
Tompie
őstag
válasz Csocsesz75 #2931 üzenetére
Szuper, köszi
-
Tompie
őstag
Most gyári launchert használok, he teszek fel kipróbálni egy újat majd ha visszatérek a gyárira akkor a gyárinak a beállításai megmaradnak?
Köszi -
air
nagyúr
Mit lehet tenni akkor, ha a névjegyek Google fiókkal történő szinkronizálásakor a "Problémák adódtak a szinkronizálással. Hamarosan folytatódni fog." üzenetet kapom? Persze esze ágában sincs folytatni. Már töröltem mindent a telefonról és a Google címtárból is. A telefonra visszaraktam egy vcf mentésből, de a szerverre nem akarta feltolni. Utána a címtárba is betöltöttem, de szinkronizálni így sem akar. Nekem nincs több ötletem. Valaki?
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
félisten
Sziasztok!
Az lenne akérdésem, ha beállítok egy VPN-t, akkor az összes adatforgalmam átmegy a VPN szerverein?
Lehetséges ennek megkerülése?
Illetve van-e olyan progi, vagy rendszer-összetevő, ami a VPN-t megkerülve forgalmaz bármilyen adatot?Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
biroatis
tag
sziasztok!
Tudtok abban segiteni hogy ha elfelejtettük a feloldó mintát LG L5-n akk mi a teendő??
lehetőleg egyszerű megoldás!!
www.expertnet.hu//Samsung Galaxy S6 (gold) 6.0.1//Samsung UE40F7000//Xbox360 250GB
-
draco31
veterán
válasz zizidor #2925 üzenetére
0.0.0.0 volt. Minden működött, a netet használó eszközökben nem volt semmi sem beállítva. A PC LAN kábellel van csak rákötve, és kész, semmi nincs állítva. A telefon pedig csak kérte a jelszót, és kész. Ez nekem gyárilag volt 0.0.0.0
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
zizidor
őstag
válasz draco31 #2924 üzenetére
A 0.0.0.0 be volt írva, vagy üresen volt hagyva?
Üresen hagyva a szolgáltatótól kapott dns érvényesül, egyéb esetben a beírt címet használja. 0.0.0.0-val nem működhetett rendesen, csak ha minden csatlakozó eszközön be van állítva egy érvényes dns cím.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
-
zizidor
őstag
válasz draco31 #2922 üzenetére
"Öt különböző telefonnal volt próbálva a routerem, mindegyikkel ezt csinálta."
Elhiszem, de a jelek szerint valami mégsem oké!
Ki kéne deríteni, hogy milyen dns címet használ a routered, és milyet a mobil.
Esetleg egy próbát megér a javaslatom, legfeljebb visszaállítod a routert ha nem válik be.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
draco31
veterán
válasz draco31 #2920 üzenetére
Beállítottam a routerben először 104-re, utána 120-ra is, a telefonban pedig kikapcsoltam a fix IP-t. Így most ugyanúgy van mint régen, tehát van net a telefonon, de nem jönnek be a képek, úgy ahogyan korában. A telefon ki is írja, hogy 192.168.0.120 a csatlakozási pont jelenleg.
zizidor
A routerem jól van beállítva, olyan ember állította be, aki már több mint 10 éve foglalkozik ilyennel. Előtte én állítottam be, Ő pedig finomhangolta, átnézte az egészet.[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
draco31
veterán
A Wi-Fi-s topicban ezt mondták. Arra következtettem, hogy a telefonban kell neki fix IP-t adni, és nem a routerben. Eddig így jött be a routeremmel a Play, és a Youtube:
Play
Youtube
Öt különböző telefonnal volt próbálva a routerem, mindegyikkel ezt csinálta. Csak az enyimen van főzött ROM, a többi gyári állapotú volt. Minden más működött rendesen, csak ezek így jöttek be. Most így van beállítva a telefonban. És így működik minden rendesen.
Akkor úgy is megoldható lenne, hogy a routeremben a DHCP beállításnál a Address Reservation-nél adjak a telefonnak fix IP-t a MAC címe alapján, és a telefonban pedig kikapcsolhatom a fix IP-t?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
draco31
veterán
válasz Ablakos #2916 üzenetére
Eddig nem volt beírva IP cím, csak kapcsolódtam a routeremhez, és kész. De nem működött rendesen, a Play-en nem jöttek be a képek. Tegnap azt a tippet kaptam, hogy írjak be egy fix IP-t a telefonba. Így jó is lett minden. Így ha más routerhez csatlakozom, akkor ki kell kapcsolnom a fix IP-t, és akkor működik ott is minden. A többi routerrel nem volt gondom, csak a sajátotommal. Jól van beállítva. Ez után kaptam egy olyan tippet, hogy ha csak a két DNS címet írom be a telefonba, az IP-t; átjárót és a maszkot üresen hagyom, akkor lehet nem kellene más routereknél kikapcsolnom a fix IP-t. De mivel ezt a hármat nem tudom kitörölni, mert nem engedi, így nem tudom kipróbálni. Ha nem érthető hogy mit akarok, akkor később rakok képet is, úgy egyértelmű lessz.
-
draco31
veterán
Hello!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e a problémámmal.
Ha a wifi beállításoknál statikus ip-t adok meg,után hogyan lehet törölni a beírtakat, mert most azt akarom kipróbálni, hogy csak a DNS címeket hagyom meg. De hiába törlöm az ip-t meg az átjárót, ha leokézom az üres mezőt, akkor azt irja, hogy kérjük adjon meg érvényes ip címet, és visszaírja amit kitöröltem.
Sony Ericcson X8 az aláírásomban szerpelő állapotban. Azt tudom, ha gyári visszaállítást csinálok, akkor törlődik, de azt meg nem akarok.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Tompie
őstag
Ha a naptárban beállítok egy eseményt és kipipálom, hogy "Egész nap" majd hozzá adok egy 10 perc-es emlékeztetőt akkor az mikori időpontban fog jelezni, mihez képest 10 perc? 00:00 órához képest és akkor előző nap 23:50-kor fog jelezni?
-
Csocsesz75
őstag
válasz Maksifül #2911 üzenetére
4.0.3-nál én is szívok vele. Hiába állítom be, a wifi alvó módot "soha" opcióra, az állandó mobiladatbekapcsolásnál is megvan a pipa, fél óra múlva állandóan kilövi magát a wifinél is meg mobiladat kapcsolatnál is.
Ha valakinek van ötlete ne tartsa magában.
Felraktam a REGPON wifi KeepAlive appot a playről, most teszt alatt van dehát ennek nem így kéne működni.
[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Hol-hogyan lehet beállítani Androidos telón /HTC 3D EVO/, hogy a mobil adatforgalom /3G-4G/ NE KAPCSOLJON KI semmilyen körülmények között energiatakarékossági, vagy akármilyen okokból, ha nem is nyúlok a telefonhoz órákig, s le van zárva a billentyűzet. Újabban csinálja csak, eddig legalább is nem vettem észre, mert mindig megkaptam minden üzenetet Viberen, What's up-on... most meg egyszerre jönnek meg az órákkal korábbi üzenetek, miután a telefon babrálása következtében észhez tér a mobil adatforgalom.
Ötlet?
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
SDDS22
tag
Köszi a választ, de inkább bevisszük szervizbe minthogy elbarmoljam! Az az igazság hogy ezt a telefont nem igazán szokták mod-olni, mert a processzora lényegében semmi komolyat nem bír el, de én hülye azért megpróbálkoztam vele...na mindegy majd írok hogy mi lett vele. Lehet tényleg az lesz hogy beszerzek használtan egy Blade-et vagy talán ha több pénz lesz rá egy Skate-et és azon kitanulom.
Huawei P30, Dell E7440
-
GEPESZ66
veterán
Jelenleg az Eset Mobile Security-t használom.Nem fogja a talefont, nem meríti az aksit.
Próbáltam az F-Secure-t is, de az úgy éreztem, hogy nagyon megfogta a telefont.Van-e tapasztalatotok az F-Secure-val? -
Tompie
őstag
Megszületett egy megoldás A Névjegyeken belül van olyan, hogy Megjelenítési beállítások ott kiválasztom a Google-t és azon belül láthatóvá kell tenni a System Group: My Contact-ot, ekkor ha elmentek egy új névjegyet máris megjelenik a névjegyzékben és akkor máris át tudom állítani a csoportot arra amire akarom
Viszont azt nem lehet megcsinálni, hogy akkor az összes Névjegy kerüljön be a My Contact-ba
De már ez is előrelépés
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!