- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
tolvaj!
őstag
válasz
Blue Eagle #1465 üzenetére
"Kétszer is kér driver telepítést, az egyik a preloader, ami valószínű ha ment az SP_flashtool, már nem lesz gond. A Másik egy CDC eszköz,"
Ezekből egyik sem indul el. Az android gadget lent van elvileg.
és :"a MAUI a driverket" ez nem maui driverek.
-
válasz
Keeperv85 #1457 üzenetére
A szövegből olyan, mintha azt mondaná, hogy a download agent nem tud elindulni, nem ugrik át da módba annak ellenére, hogy esetleg a preloader az rendben van.
Nem lehet ilyen?
Esetleg más flashtool-t használva?
Az 5-ös verzióból is már sok kint van.
A 6752-es pl. műxik a SP_Flash_Tool_v5.1436.00.000 verzióval.
A 8127-es azonban csak a SP_Flash_Tool_v5.1412.00_MT8127combo_mcp111 verzióval megy. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
tolvaj! #1449 üzenetére
Elméletileg a protect meghajtók tartalma is előáll a MAUI által. Ezt a következtetést (lehet tévesen) abból vontam le legutóbb, hogy az SP_flashtool-al véletlen format ALL opciót nyomtam az UMI Zero-ra, amin persze szokás szerint nem volt utána nvram... így IMEI számok sem. Na most mivel nem volt protect mentés, csak annyit tehettem, hogy visszaírtam az IMEI számokat a fenti módon. Ez utána jó lett. Kétlem, hogy a format pont a protect meghajtókat nem bántja, de az nvramot igen... Ki kéne próbálni!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Blue Eagle #1440 üzenetére
Nos, akkor megmutatom, hogy kell, bevállalom a kockázatot, hogy ez a post nem sokat lesz itt, de lehet még kitiltás is jár érte, mivel idehaza ez a folyamat ILLEGÁLIS!
CSAK AKKOR CSINÁLD MEG, HA FELELŐSSÉGET IS VÁLLALSZ ÉRTE!
Pár tévhitet eloszlatnék, mert folyamat előkerülnek:
NEM kell a mentés az NVRAM-ból!
Sőt! Nem kell SEMMI mentés, ha TELJES gyári romod van. Mitől lesz teljes? Attól, hogy van benne legalább egy adatbázis fájl, bár ez nem 100%-os helyreállítás, ugyanis kéne mellé egy paraméterfájlnak is lenni, ami az esetek 99%-ban nincs meg. Erre jó ha megvan a protect meghajtók tartalma.Mi kell hozzá?
-A teló
-A gyári ROM és az adatbázisok
-MAUI META 3G
-Android Gadget DriverNem könnyítem meg az életét senkinek most annyival, hogy ezeket ide linkeljem, mivel valószínű repülök a poszttal együtt pihenni, másfelől pedig a lelőhelyek wareztől hemzsegnek....
Ha minden megvan, azzal kezded, hogy KIKAPCSOLOD a telót! Ha már futott az SP_flashtool, akkor log fájlok vannak a C gyökérben, azokat KITÖRLÖD onnan!
Elindítod a MAUI META 3G-t, ez a kép fogad:
Megkeresed ezt, elé pipa!
Majd az USB COM portot választod, ilyen módon:
Most nem piszkálsz semmit, csak a jobbra lévő RECONNECT gombot nyomod meg, majd gyorsan bedugod a telót. Kétszer is kér driver telepítést, az egyik a preloader, ami valószínű ha ment az SP_flashtool, már nem lesz gond. A Másik egy CDC eszköz, ez az Android gadget driver. Google jóbarát!
Ha minden jól ment, a kapcsolat jelző sárgára vált és a bal legördülő menü aktív lesz, ott kell kiválasztani az IMEI download opciót. Így:
Felugrik ez az ablak. Alul látható a "Change NVRAM Database file" gomb. Katt! Most adjuk meg a gyári romból a hosszabb, többnyire BP kezdetű adatbázisfájlunk. Ha jól csináltuk, akkor a kis ablak alján, miként nálam is, az ...init successfully felirat látható.
Értelemszerűen: SIM1 IMEI és SIM2 IMEI megadására vár a szoftver. Ha bepötyögtük őket, előbb a "Download To Flash", majd az "Upload from flash" gombokat nyomjuk meg. Tudjuk be hülye fordításnak, hogy miért van kettő, de mindkettő KELL!
Zárjuk be az első ablakot, majd a főablakba a "Disconnent" gombbal ejezzük be a folyamatot és várjuk meg még bootol a teló.
Még nincs vége! Most nyomjunk egy factory resetet kezdésképp, majd UTÁNA irány a tárcsázó: *#06#. Ha minden jól ment, ott vannak az IMEI számok...
-
csl1982
tag
Sziasztok,
THL W100-as telefont próbáltam meg frissíteni Flashtool-lal, először nem indult el, aztán volt bootloop is, ezért visszaraktam a saját MTK Droidtools-os mentését, viszont van egy problémám: nem lehet hívást indítani/fogadni, indításkor gondolkozik pár másodpercet és "Call ended", hívni sem lehet a telefont. Viszont a hálózatot látja, sőt a 3G net is működik.
Van ötletetek, hogy mi mehetett félre? Már többször több Flashtool verzióval és több rommal is próbálkoztam.Köszi,
CsL -
Foose
addikt
válasz
WOT-H-A-C #1345 üzenetére
gravity?
FR? kicsit kómás vagyok.... Na most akkor ezek után megint üres lesz a teló? (az a gond,hogy csak kikapcsolva,flashtool látja a telót,amivel a mentést rá tudtam tolni. Ha fent említett nem segít,akkor megint azt csinálom... De fr??
(#1347) Keeperv85 Na jó,de egyenlőre flashtoolt még nem akarok... Előbb a wipe-os témát akarom. De az úgy ugye töröl mindent? lakhatom be megint a telót?? Aztán ha az nem segít,akkor jön a flashtool
-
Keeperv85
nagyúr
Mielőtt elvesznénk a nyelvtanóra alatt... Az ugye tudjuk, hogy lehet NVRAM kalibrációt csinálni Maui Meta 3G-vel... de vajon lehet SP_flashtool-al is?
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
include777 #1216 üzenetére
Erről beszélek én is!!!
A másik...
" Napokkal ezelőtt a prestigio 5453 telómra jött egy fw frissítés. Letöltöttem,ujraindítottam,majd recovery hibára hivatkozva azóta csak prestigio logóig jut a teló,nem történik semmi más. Namost,beszereztem flashtoolt,a telómhoz való cwm recoveryt,meg szerintem mindent. driverek telepítve. "
Ebből arra következtettem, hogy a cwm már utána került fel...
-
Na akkor naaagy levegő.
Még egy nagy levegő.
Sejtem mit érzel, de Kelzsoca linkjéről letltött CWM rendszermentést töltsd le mindenképpen.
Ugyanis az nélkül nem sok élesztési lehetőségre számítasz.Amennyiben a download gombra nyomtál, utána a kikapcsolt a telefont a gépre dugva el kell indulni a a flash-nek.
Előtte persze a windows "új hardver csatlakoztatása" hangot fog adni.
Ha jó a driver, akkor elkezdődik a flash és egy zöld pipa vagy karika (Flashtool verziótól függően) jelenik meg a sikeres flash-t követően.Összefoglalva:
1, a cwm recovery-t tedd fel flashtool-lal
2, próbáld ki, hogy megy-e a CWM-be belépés. ha igen, akkor
3, töltsd le a CWM mentést
4, ahogyan leírtam korábban, úgy kell visszaállítani a mentést CWM-ből.Inkább többször olvasd el, mint 1x gyárts téglát.
-
kelzsoca
félisten
Most vagy jó helyen.
Gépre kötöm a telót,indítom a flashtoolt,de device disconnected jön.
Ez a gond, mert először flash tool indít, scatter betallóz, majd download rányom, és csak ez után csatlakoztatod rá a telefont kikapcsolt állapotban (akkumulátor bent) vagy úgy hogy a telefonból kiszeded az akkumulátort.
-
Foose
addikt
Sziasztok! Gyors segítség kellene....Napokkal ezelőtt a prestigio 5453 telómra jött egy fw frissítés. Letöltöttem,ujraindítottam,majd recovery hibára hivatkozva azóta csak prestigio logóig jut a teló,nem történik semmi más. Namost,beszereztem flashtoolt,a telómhoz való cwm recoveryt,meg szerintem mindent. driverek telepítve. Gépre kötöm a telót,indítom a flashtoolt,de device disconnected jön. Nem tudom csatlakoztatni a telót,addig hiába flashtool,recovery.... Másik dual simes topickból lettem ide küldve. Valaki ötlet? boot image halt volna meg a telón?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
siryeti #1130 üzenetére
MTKDroidTools mentés visszaállítása SP Flashtool-lal
Ezt elkészíteni!
-
siryeti
tag
Sziasztok, gondba ütköztem Thl 4000 rom flashelés közben:
Rootoltam, mentettem is sp flashtool segítségével, de amikor az új romot akartam feltenni a leírás szerint, akkor
néhány másodperc után 5007-es hibával kidobott, azóta a telefont nem lehet bekapcsolni.
Szerintem fent van az összes driver , bár amikor csatlakoztatom usb-n akkor 2-3 másodercenként pittyen a windows (8.1 64 ), elötte ezt nem csinálta.
Akkumulátor több mint 50%.
It tartok, mostmár ugyanezzel a hibával nem megy vissza az eredeti rom mentésem sem!
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm -
válasz
prosasa #1027 üzenetére
Húúú, látom már több szálon, topikban fut a téma...
Szerintem mentés nélkül ne állj neki semminek. Amíg az említett mentés nincs meg, addig a télázás esélye egészen magas.
Elég óvatos vagyok, türelemre intelek.
Mint írtam, türelem.
Az azonban méltányolandó, hogy olvasol.
Ha a mentés már rendelkezésedre áll, akkor szabad nekiállni a rendszert hekkelni.
A 7Q-hoz ugyan hasonló a tab, de _lehetnek_ különbségek. Egy fórumtárs feltette az általad is linkelt romot, [link], szóval lehet hogy műxik.
A flashtool-hoz ajánlom az általam is használt autoinstall pakkot, ezt telepítve, majd a kikapcsolt készüléket rádugva működött a flashtool. -
prosasa
csendes tag
válasz
kelzsoca #1017 üzenetére
Ezeket már mind pontosan innen leszedtem.
a letötlött usb driver filet hozzáadtam az eszközkelelőben de mindegyikhez azt írja a driver nem működik megflelelően - ! jel marad ott, így hagytam hogy a windows automatikusan felismerje az eszközt win7 64bit.
Így viszont nem jelenik meg az eszközkezelőben csak már nem nyíg a windows hogy hiba az eszköz telepítésénél és nincs ! jel sem az eszközkezelőben sem ismeretlen eszköz nincs - viszont amikor telepíteni akartam akkor meg kiírta a készülék pontos típusát meg hogy usb port stb.. most meg semmit!De nem tudom hogyan tovább.
flashtools -t nem tudom használni
1. sorba mit kell betallózni a download-agent sorba? - ide kell egy bin de melyik?
2. sorba kell a scatter-loading file ide az mt8127_Android_scatter.txt tallóztam be -
tomxx91
csendes tag
nahh nekiálta őreload modban látni a gép nem tudom miért vagy hogyan... de már az új flashtool is látta
felment a rom és tádááá
most jó!
-
tomxx91
csendes tag
http://www.needrom.com/download/alps-s960t/#comments
elvileg ez a "jó rom"
kétféle sp_flashtoollal is kipróbáltam
a 3. ..... verzioval sikerült is feltennem a romot elvileg de semmi.... -
Keeperv85
nagyúr
Nocsak... Mégsem olyan reménytelen az a tesztpontos megoldás...
Mi lehet a gond most?
Megint nem a rá való rom... továbbra sem tűri...
Nem jó a driver, hiába volt korábban ezzel jó, most újra kéne tenni, mert máshogy futnak le a dolgok
Nem jó a flashtool ehheza telóhoz......és ezek lehetnek keverve is nyilván...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #928 üzenetére
Kell hozzá. A flashtool-hoz pedig nem kevés számolás és türelem... Egyébként ha csak a gyári rom kell, akkor ne mentsd le a data meghajtót és máris csak a gyári romod lesz a végén meg.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #925 üzenetére
Pont flashtool-al?
Nem inkább MTKDroidTools kéne ahhoz?
-
tolvaj!
őstag
Köszi!! Google drive- ra fel is tetem, marad is!
Spft; flashtool; FT; MTK;
-
-
válasz
fateless #707 üzenetére
Először is mentsd le az nvram bin region-t.
Akár flashtool-lal, akár MTKDT-vel, akár dd-vel.
Aztán nézd meg, nem üres-e.
Ha üres, akkor azt szépen kilőtték, és valamit visszaírtak helyette a /data-ba.
És ekkor bíz minden FR után ez törlődikHa bekapcsolod a wifi-t, akkor van olyan "hálózat", hogy "NVRAM ERR" ?
Ha igen, akkor jó eséllyel kinyírták az nvramot. -
Upo
addikt
Nem ismerem a típust, ha van flashtool-os gyári rom akkor azt kell felrakni. Ha van topikja akkor ott kéne tanácsot kérni, összefoglalót átolvasni. Csak a rá való romot szabad flashelni! Mivel nem ismerem nem tudom hogy van-e belőle több revízió, sok készüléknél van 1 név alatt többféle rom típus, ha nem jó megy rá az tönkreteheti. A flashtool nem játék, egy mozdulattal kinyírható a telefon. Azért javasoltam hogy keresd meg a topikját illetve cappa is ismeri a típust, kérhetsz tőle is segítséget.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
WOT-H-A-C #617 üzenetére
Pontosan jól gondolod a flashtool readback dolgot. Különösen a protect F és protect S még nem árt. De amúgy mindent, az a biztos. A legfontosabb a preloader lenne, de azt meg natúr vissza rakni nem lehet. Cappa nem tudom rájött e a megoldásra, hogy lehet a teljes szakaszból származtatni azt a bizonyos 100-200 kB preloadert?
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Sir Sparrow #615 üzenetére
MTK s telòt elég nehéz teljessen megölni. Nem lehetetlen ugyan, ùgy tudom ha az emmc-t megöljük akkor kuka.
Visszatérve a mentésre ha biztosra mész akkor flashtools readback funkciòval is tudsz teljes mentést csinálni. szintèn cappa72 irása alapján.
Blue Eagle: köszönöm ezt nem tudtam
-
don pardon
aktív tag
Köszi, ezt megcsináltam, mtkdt-vel és flashtoolal is.
Akkor most szerezzek egy működő nvramot valakitől?ksanc: köszi, néztem ezt a toolt is de nem tudott a telóra kapcsolódni ami kicsit fura, mert minden más program tökéletesen látja szóval nem kéne hogy driver hiba legyen...
-
don pardon
aktív tag
Ezeket a blockkokat látom sp flashtoollal. Itt kéne egy olyannak lennie hogy nvram?
A scatter file-t ma készítettem a telefonról, szóval nem a ROM-mal jött, remélem ez nem gond.
-
don pardon
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült ROM telepítés közben "elveszítenem" az imei számot. Próbáltam mtkdt-vel visszaírni, de ilyen hibát dob: --- ERROR :pttycmd1 device NOT found!
Nvram hiba nincs wifi közben, gondolom így nem az sérült.
Cappa javasolt egy olyat, hogy "Ha nem, és mtkdt-vel sem sikerül visszaírni, akkor a secro-t írta felül valami. Azt pedig te is vissza tudod írni adb-n kereszül, vagy flashtool-lal a gyári flesselhető rom-ból."Falshtoollal odáig jutottam, hogy readbackkel kiolvastam a serco-t és utána mtkdt-vel bolvastam a filet, de nem tudom hogy hogyan tovább.
Vagy adb-n keresztül egyszerűbb lenne?Tudtok segíteni?
Köszi -
Nem tudja értelmezni a data partíciót, ez lesz a baja.
Legegyszerűbb, ha flashtool-lal felteszed a gyári romból az ebr1, ebr2, valamint a cwm recovery-t (csak ezt a hármat)
Ezzel a hármassal vélhetően megjavul majd.
Flash után azonnal recovery-be. Factory reset, majd restart. -
A __nodl_ elotagos blokkeszkoz-szakaszokat nem formazza ha jol tudom.
(#507) Keeperv85
Egészségedre!@(#506) BViktr
Az ilyen műveletek előtt össze kell nézni a scatter-t mininmum, de ekkor is a saját preloader-ét javaslom a telefonnak berakni, így csökkenthető az elhalálozási ráta.
Ám ha véletlenül nagyon más lenne már az eleje, és ráír a nem kívánt szakaszokra, akkor rölül a kukába az nvram, ennek megfelelően az imei is.
Tehát minden ilyen műtét előtt menteni kell. Minimum MTKDroidtools-zal és/vagy flashtool-lal. -
BViktr
tag
válasz
aytukabozs #502 üzenetére
Igen ezt, de nem akarja az igazságot.
Flasheltem már ezzel a flashtoolal. Most is visszaraktam vele egy 4.4.2 főzöttet.
Csak ezt a karbonn romot nem akarja megenni. -
aytukabozs
addikt
Hát meg kell várnod az 'úszómestereket'
gondolom ha már egy korábbi verziója fent lett volna a karbonn romnak akkor menne upgrade-del.EZT a romot próbálod feltolni, így?:
"Install ROM :
- Unpack FlashTools, and Click on Flash_tool.exe
- Select a the MT6592_Android_scatter.txt in ROM
- Wait file to be added into Flash Tool
- choose Option->USB Model,click USB Model
–> Choose Option->DA DownLoad All->Speed->High Speed, click High Speed
- Turn off your phone, remove the battery and replace it after some seconds (and don't turn on the phone).
- "Press F9 (hit Download button)" OR " if upgrade ROM Firmware->Upgrade "
- and connect your phone into the computer via USB data cable.
- The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.
- And green circles display
- Finish !
- You can now safely disconnect your phone and turn it on."Esetleg még másik flashtool verziót is kipróbálnék míg várok az agyakra.
Romoltál már ezzel sikeresen? -
BViktr
tag
válasz
aytukabozs #499 üzenetére
Igen ott van a rom mellett, hogy nibirun több embernek működik.
Csak azt nem írták hogy hogy ment fel.
Azt nem tudom, hogy ha a firmware upgrade-et választom a flashtoolban azzal tudom téglázni a telót? -
BViktr
tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene.
Van egy Nibiru H1-em amit kiadtak vagy 5-féle néven.
Szertném feltolni rá a Karbonn Titanium Octane gyári rom-ot de valamiért nem megy flashtoolal.
Ezt a hibát dobja: ötlet? -
KTU
addikt
Pár hete írtam hogy leesik az IMEI egy MTK-s telefonról, és a teljes backup mentés visszaállításra gyanakodtam. [link]
Írtál is megoldást, [link],
Megcsináltam, kiírja hogy OK! és hogy 5 MB átmásolva.....
de nincs IMEI ha leellenörzöm.Írtam hogy van mindenféle mentés, de a gyári állapotról csak CWM és MUT imei.bak mentés van.
A többi azután lett mentve hogy leesik az IMEI.
Mint kiderült 1 figyelmetlenségből adódóan, SP Flashtool akció, gyári 4.4.2 felrakásnál "Format All + Download" lett választva, és felül is katt a "zöld nyíl" Download gombra.És minden factory reset vagy romolás után nincs IMEI.
Vissza tudom rakni a MUT imei.bak mentést, de azért jó lenne végleges megoldás.
Gondolom ezek
protect_s
protect_f
secro
elvesztek vagy sérültek a "Format All + Download" akciónál. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
alexw801 #427 üzenetére
No igen ok-okozat....Ha kicsit visszagondolsz azért a részedről is voltak előzmények...egyébként a kolega jól mondja többen is elismerték a tudásod a 3x el kapcsolatban csak a stílussal volt gond.....
na de vissza térve a problémához...azt mondod flastools-al tegyen fel cwm-et, a honor6 ban nem mtk soc van hanem kirin ezzel is megy a flashtools??
-
Jogi
csendes tag
Sikerült feltennem a S124 romot!
A CWM mentéseket a korábbi sd re mentett romokat nem tudtam visszaállítani errort írt ki, illetve amikor bekapcsoltam a telefont csak a lenovo felírat villogott. Flashtools segítségével újra kellet raknom a romot így tudtam elindítani. Az S124 row alatt átparticionáltam a belső memóriát a leírás szerint. A belső memória megváltoztatásával milyen romokat tudok felrakni, s124 row ra az SLX et (nagyon dicsérik) feltudom rakni vagy a leírás szerint az eltérő partíció kiosztás miatt előbb a live v0,3 romot kell telepíteni??
Minden fórumtársamnak köszönöm a segítségét és a hozzászólását! -
Nem lehet, hogy ez az új recovery (v3) és amivel mentettem egy másik és nem kompatibilisek egymással?
Nem csak hogy lehet, de biztos. A <3e> recovery egyáltalán nem kompatibilis a CWM mentéssel.Én is szenvedtem egy preloader-kiütésben szenvedő P780-nal (ROW) szombaton.
Miután visszatért az élők sorába, feltettem a 4.4.2-t, de olyan lassú volt, mit a csiga.
Ezek után flashtool-lal tudtam visszarakni a CWM-met (innen azonnal csináltam egy CWM mentést is a 4.4.2-ről)Aztán jobbnak láttam az egészet legyalulni róla, és Blue Eagle által magyarított S124-es (ROW!) romot tettem fel flashtool-lal, FW upgrade-del, de a telefon eredeti, saját preloader-ével. A p780-as topikban megtalálod a linkjét és sok más hasznos infót is. A Blue Eagle-s ROM már tartalmazza a portolt CWM-met is, így azzal sem kell majd bajlódni.
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #368 üzenetére
+1
Jogos a kérdés, csak választani kell az official vagy custom romok közül.
[P780 Rom's]
Van itt flashtool-os és cwm-es is.
Én biztosan nem bajlódnék vele. -
4GB-os laponként kell menteni, mindig ennyivel módosítva a kezdőcímet. Aztán össze lehet fűzni és máris kész a komplett image. Vagy ami maradt belőle...
Ezért írtam, hogy simán nem megy.
De szerintem gyalult verzióval fog találkozni...(#266) WOT-H-A-C
Mentésnek mindig van értelme.
Csak tudni kell megtalálni benne a tartalmat.
3 napig kerestem hibát hex editoros megoldással p780-as telefonnál: nem ment tovább a boot logo-nál. És megtaláltam (a javítás pedig 512byte mennyiségű adat volt...) . Azóta nem győzöm hangsúlyozni: minden működő/félig működő/nem működő rendszert igenis érdemes lementeni.
Illetve a saját preloader-ét most is le tudja menteni.
Egészen a data-ig akár mindent le tud menteni.(#264) drewcsalad
Ha a scattert nem tallózza be, akkor próbálj másik flashtool-t: valamelyiket ezek közül.
Az átlalakított preloader-t pedig szintén be kell tallózni.
A hex számításhoz mellékeltem egy xls-t is. -
válasz
drewcsalad #251 üzenetére
Mivel fontos családi visszahozhatatlan emlékek vannak az SDrészén azt elsőre szeretném kimenteni.
Ezzel itt gyakorlatilag legyalultad a belső sd-t oly módon, hogy visszaállítottad az eredeti partíciókat (ebr1, ebr2), és a data fat partíciókat.
Innen már nincs visszaút, legalábbis sima biztosan nincsen. Flashtool-lal lehetne egy readback-et csinálni arról a memóriaszakaszról, ahol vélhetően az átparticionálás után az SD kezdődött, és megnézni, hogy maradt-e ott egyáltalán valami. Persze hex editorral.
De reális esélye a megmentésnek gyakorlatilag 0,001%.Az átparticionált telefonok esetén megváltoznak a partícióméretek, és egyedi scatter fájlt kell hozzá kreálni.
Amit még talán tudnék javasolni az az, hogy a saját mentésed preloader-ét használd a FW upgrade során, ha mégis ezt választanád.
Az, hogy megjelenik a logo az elején, az jó jel.
Azt jelenti, hogy az uboot és a logo.bin a helyén van.
Az uboot tartalmazza a bekapcsoládi módokat is, tehát a recovery-be factory mode-ba belépést is.
Hogy recovery-be miért nem indul, az egy jó nagy kérdés... ezt viszont read-back-kel le tudod szedni, és meg lehet nézni, hogy van-e rajta egyáltalán, és hogy ha van, akkor az milyen.
Ha pedig normál módin indítod, akkor a sötétséget a logo után okozhatja akár nem megfelelő (túl régi vagy túl új) boot.img (bár újabb esetén a régivel kompatibilisek szoktak lenni)Minden olyan esetben, amikor valami történik egy telefonnal, az első és legfontosabb dolog a mentés.
A mentést pedig SP flashtool-lal, vagy MTKDT-vel kell megcsinálni. Attól függ, épp melyik elérhető.
Nyílván átparticionált telefonnál ez még bonyolultabb, hiszen ekkor módosított partíciók lépnek életbe.
Ezeket az infókat csak az ebr1/ebr2-ből lehet kiszedni.
További nehézség, hogy az SP flashtool általam ismert verziói mentésre csak 4GB-ig használhatók (0xffffffff hosszméret korlátozás miatt)
Ez miatt nálad ez sem jöhet nagyon szóba...Readback olvasnivaló:
[link] -
válasz
drewcsalad #215 üzenetére
Ha nem kezd el semmi piros csík menni a flashtool-ban, akkor vélhetően driver hiba.
Driver link
Az auto installer-es megoldás nekem 32bites rendszereken kifogástalanul megy (w xp, w7, w8) -
tolvaj!
őstag
válasz
drewcsalad #209 üzenetére
gondolom nincs rendszermentésed sem...
na nem baj, nem ígérek semmit, de lehet életet verünk bele.
Ez abban az esetben működhet, ha neked W200S-156D típusú a telód.
Töltsd le a linken található dolgokat ( regisztráció szükséges, ingyenes és gyors). Ez tartalmazza az SPFT-t és a szükséges romo(ka)t.
használata:1- Töltsd le a repart csomagot ( spflashtool és unbrick rendszer)
2- kicsomagolás
3- csatlakoztasd a telefont akkumulátor nélkül és várd meg amíg települ minden driver, ha kész húzd le a telefont. Csak alaplapi USB porton keresztül csatlakoztasd a telefont, jóminőségű kábellel!
4- Indítsd el a flashtool programot az SPflashtool mappából.
5- Tallózd be a scatter file-t a repart ROM mappájából. A preloader mellől vedd ki a pipát/jelölést!
6- Válaszd a DOWNLOAD ONLY opciót, SOHA ne a FORMAT- ot!!!
7- Csatlakoztasd újra a készüléket, még mindíg akku nélkül és nyomj a download gombra.
8- Várd meg amíg lefut a processz, majd amikor befejezte, húzd le a telefonod, tedd vissza az akkut és indítsd el a készüléket. -
tolvaj!
őstag
Akkor valamelyik flashelésnél elmászott az nvram..
Ezt nézd meg és 4.2 alatt hozd helyre. Utána próbáld flashtoolal update funkcióval feltenni a 4.4 -et.
m.logout.hu/bejegyzes/cappa72/imie_helyrehozasa_ha_mar_elkeseredtel.htmlÉs nagyon valószínű hogy az egyik recovery csere tette taccsra.
-
kisda
aktív tag
Zopo Zp980+-nál van egy olyan gondom, hogy nem tudom a Cache-eket törölni, 2 féle recoveryből próbáltam már, elvégzi, még sem töröl semmit. Build.prop-ot sem tudok módosítani, mert reboot után gyárira visszaáll a fájl tartalma. Mit lehet iylenkor tenni? Flashtool a barátom, főzött rom van most is, de akárhogy flashelem újra, mindegy miylen rommal, data, és minden megmarad, egyedül a személyes beállítások törlődnek.
-
(Én a mostani állapotról is csinálnék flashtool-os mentést)
Flashtool esetén:
Ha nem megy a sima download, akkor marad a write memory.
Ehhez kelleni fog a scatter-ből kiszámított kezdő (ezt ugye nem kell számolni) és hosszérték. ([link])Én az ilyen 8038-as hibára válaszul így szoktam pl. a recovery-t beküldeni neki. Ez nem kezd vizsgálódni, hanem ír, mint a dd.
Másik flashtool-lal próbáltad? (Mert ezek ahány verzió, annyiféle módon tudnak hibát jelezni)
Ha Flashtool-lal pl. CWM recovery-t teszel fel, akkor elméletileg CWM szkripttel is lehet már variálni (pl dd-s szkriptet készítve vissza lehet írni a rom-szakaszokat)
-
Volt egy kis izzasztó root-olásom.
Ez pediglen egy mt6572-es sutyerák s5 (vagy mi, de s9600-as típusmegjelölésű), „természetesen” ubifs-sel.
Már volt rajta su bináris.
Azonban az mtkdroidtools sehogysem akart ideiglenes root jogot szerezni.Rájötem, hogy hiába próbálkoztak a telefon root-olásáva, egy dolog miatt nem jött össze 10kB-nyi hely volt a /system partíción. Na így nem is fog menni.
Persze a Youtube, SMSReg, meg kínai market ott figyelt a rendszerpartíción, foglalván az értékes helyet. Ugh...Hát akkor Flashtool readback, mint első kötelező dolog.
Na ja... ha az olyan simán menne.
Scatter létrehozása nem gond, az MTKDT 2.5.3 zokszó nélkül megcsinálta. (A számításhoz azonban inkább az egyszerűsített verzió a jó, így MTKDT 2.5.2-vel is csináltam egyet)
Számítások után a scatter-t betallózva rutinszerűen megadtam a kezdeti és hossz értékeket.
Aztán readback.
Aztán pofáraesés.
Ugyanis a boot és recovery gyanúsan hosszú lett: 6MB helyett 6,2MB.
Mire sikerült rájönni, hogy csak a page-et szabad vele olvastatni, és nem a page + spare –t... Na de lényeg, hogy rájöttem, és innen már megfelelően olvasta ki az összes mtd szakaszt.
Mindez ugye 2 dolog miatt kellett: 1, biztonsági mentés; 2, a gyári recovery-ből CWM gyártása.Sajnos nem sikerült felhajtani ubifs képes CWM-met, pedig a Carliv Touch Recovery 2.2 for ubifs-t megpróbáltam, portolni is sikerült, azonban csak háttérvilágított képernyő volt a vége, nem CTR. Ez miatt nem is jöhetett szóba a root.zip lefuttatása
Google elő, és egy Rooting ISA Q19 kereséssel megtaláltam azt, ami nekem kell.
A boot.img ramdiszkjéből kerül be a helyére az su bináris. Rendszerindítás után installálva a Superuser.apk-t (SuperSu) a root jog megszerezhető.Részletesebben:
Ennek a bejegyzésnek a segítségével csináltam meg.
Annyi kiegészítést tennék, hogy a run.sh első sora egy r/w system újracsatolás volt.
/rtkt/busybox mount -o rw,remount /system
majd ezek után következtek a felesleges programok eltávolításai.
/rtkt/busybox rm /system/app/Facebook.apk
/rtkt/busybox rm /system/app/Youtube.apk
/rtkt/busybox rm /system/app/SMSReg.apk
/rtkt/busybox rm /system/app/SMSReg.odex
...Visszacsomagolva (mtktools-zal ; vigyázz! _nem_ MTKDRoidtools, hanem mtktools perl szkript!) ezen kis változtatással a boot.img-t, flashtoolal feltettem, és újraindulás után ott volt a root elérés lehetősége
Persze a felesleges fájlok eltávolítása is sikeres volt, így most root-olva van a telefon, és 13MB szabad hely is van rajta (mármint a system partíción)Persze ez nem 1-gombos-megnyomós művelet, de aki klón mt6572-be fut bele, ráadásul ubifs fájlrendszerrel, aminek a rendszerpírtícióján már gyakorlatilag nincs hely, annak jól jöhet eme szöszenet.
-
Upo
addikt
válasz
aytukabozs #64 üzenetére
Nem tudom honnan veszitek ezt az IP67-et, nem láttam sehol.
Szétszedtem az enyém mert bekapcsolva össze-vissza nyomkodta a kijelzőt. Hát nics egy fia tömítés sehol sem, ott az érintő pálca helyén simán megy be a víz a belsejébe, egyenesen a panelre meg a kijelzőre. 2 csatlakozó van az alaplapon, az egyik a kijelző szalagkábel, annak ott a csatlakozója az akku alatti címke alatt, a GSM és TF felirat amin van azt a kis nyelvet felhajtva van 1 kis fekete téglalap, az egy öntapadós matrica, alatta van a csatlakozó. A másik a sim2 foglalat fölött van, az előlapi kamera, a hátlapi led, a bekapcsoló gomb meg a touch panel szalagkébele és vezérlő chipje van egy több rétegű össze-vissza katyvaszban összeragasztva, annak egy nyúlványa van bedugva egy csatiba, a másik fele forrasztva van az alaplapra. Ha az ki van húzva akkor óvatosan szét lehet hajtani az előlapot és az alaplapot és ki lehet venni a kijelzőt. A touch panel csere az kemény forrasztós és ragasztó boncolós meló. A hátlapi kamera szalagkábele szintén forrasztott, a sim2 foglalat lecsapott sarkú végénél van egy öntapadós fekete matrica, az alatt van. A bekapcsoló gomb rá van ragasztva az előlapra, a szalagkábele beforrasztott. A hangerő gombok ugyanígy. Szerencsére sikerült kibontanom őket úgy, hogy nem sérültek (addig nem lehet szétnyitni). Ha valaki szét akarja szedni akkor nagyon óvatosan kell szétválasztani a házat mert ha kicsit megszalad akkor a touch panel szalagkábele már szakad is (nem csatiban van hanem egy ragasztott katyvaszba megy+forrasztott).
A belsejéről töltök fel képeket az 5. hsz-ben levő linkre. Vannak képek ahol egy drót van benne, ez az érintő pálca helyén van, látszik hogy simán megy ott be a víz.
Kitörölgettem a vizet, összeraktam, most tökéletesen működik. Amíg írtam addig lement a DroidTools mentés is, most jön a flashtool.
Rootolni is sikerült, Cappa blogján a Lenovo A820 témaösszefoglaló tervezet 3.3.1-es pontból letöltött framaroot simán vitte, Superusert átraktam Supersu-ra, megnyomtam a boromir-t és kész, restart után már rootolt lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- iPhone 13 Mini 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4357
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest