-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mottie
őstag
válasz
WOT-H-A-C #87611 üzenetére
Nem azzal van "bajom", hogy egy-egy ilyen esetet megbeszélünk, inkább a 10-20-40 hszn keresztül tartó megoldásokon
Ilyenkor szerintem jobb egy link a másik topichoz ahol folytatódik
Egyébként én azt a topicot is olvasom, mert érdekel, de szvsz jobb ha úgymond van helye a dolognak.
-
Mottie
őstag
Nem baszogatásként, de nem mehetne az ilyesmi a Mélyvíz topicba? Elvileg pont az ilyesmiért van, szívesebben látnék itt mindenféle infokat a különböző Dual SIM telókról, mint hszváltásokat egy telefon mókolásáról.
Mellesleg van bárkinek tapasztalata Nubia Z7 Max-ról? Igazából elsősorban az érdekelne, hogy megér-e +20k-t a Mini-hez képest. Kijelzőméret nem szempont a nagynak és a kisebbnek is vannak előnyei. Az akkuidő inkább ami lényeges, illetve bármi további különbség.
-
Mottie
őstag
válasz
Alex1970 #87026 üzenetére
Nem ostorozás, de az a baj, hogy pont az ilyen "pár dologtól eltekintve" és "arányleg rendesen" működik hozzáállás miatt árulhat még mindig az eladó. Ráadásul mivel aránylag működik kapja az 5*-okat. Persze jó hogy 25k-ért vettél telefont, csakhogy jobban hasonlít hulladékra és ugyanabból a pénzből egy nem hamisítvány telefonnal sokkal többet el lehet érni.
Amennyiben nem telt még le az Ali-s vevő védelem mindenképpen dispute-ot nyitnék és követelném vissza az összes pénzem. Legfeljebb visszaküldöm a telefont azért a párezer forintért. Tanulópénznek jó és vehetsz egy értelmes telefont a tégla helyett.Szerk az utolsó sort is olvasom.
Sok szerencsét a felélesztéshez! -
Mottie
őstag
válasz
benceman00 #86989 üzenetére
4" akkor sincs
-
Mottie
őstag
válasz
SárkánySzív #86959 üzenetére
Az OGS az a One Glass Solution, nincs köze GG-hez és társaihoz, mivel ez a kijelző technológiára utal nem az üveg minőségére. A full lamination? passz.
-
Mottie
őstag
válasz
hanslanda #86803 üzenetére
LOL
Olyat több helyen látni náluk, hogy az egyik specifikáció rosszul van átmásolva, de annál mait linkeltél a teljes leírás az elejétől a végéig G4C-ről szól, csak a címben van G4S. Nem ismerem a két telefont, de ár alapján ki lehet lőni (össze kell vetni minideal-es árakkal pl, túl nagy eltérés nem szokott lenni).
-
Mottie
őstag
"A vezetés közben" - re írtam, mennyi mindent lehet még úgy csinálni
BT kihangosítókkal én nem vagyok most jóban, a kocsiban a rádióban van beépítve. Korábban simán működött a telefon, tudtam a rádióval tárcsázni is, nem kellett elő se venni a telefont. Most viszont valamiért csak zenét tud lejátszani, a telefon rész nem működik. Csak nem tudok rájönni miért
-
-
Mottie
őstag
válasz
Jovanny2 #85791 üzenetére
És amúgy is laggolt közben az Engribörc, a fülesben meg recsegett a zene
Egy érdekes kérdésem van:
Olyan ember tapasztalatára vagyok kíváncsi, aki kisebb telefonról (esetemben 4,55" ~12,6x6,7 cm) váltott nagyobb, 5"-5,5"-6"-ra (méretben 15x8 cm körülire), esetleg több különböő méretűt is kipróbált. A kérdésem pedig a követekző: Mekkora különbség van egy 14x7-es és egy 15x8-as telefon között érzésre? Mindkettő nagyon nagynak hatna és nem érezném a különbséget, vagy a vastagság miatt már nehezen kezelhető? Esetleg valami jó módszer a kipróbálásra? Vagy keressek hasonló méretű telefont ami ki van téve a MM-ban és nézzem meg mit mutat? Sajnos nem tudom őket élőben megnézni, a képzelőerőmre kell hagyatkoznom.OKé jobban belegondolva a szélesség ami furcsa lene. A 14x7 csak pár mm-vel szélesebb, a 15x8-nál egy centi rájön.
-
Mottie
őstag
V5, Z7 Mini a Samsung S5-nél épphogy kisebbek (1-1 mm). Az egész méretes dolog attól függ, hogy neked mi az optimális. Ha nem a kézbe fogás a lényeg, hanem zsebrevágás, ott szvsz nem az 1-2 mm fog számítani. 14 cm környéke mindegyik 5 colos teló (szélességben meg 7 cm körül)
-
Mottie
őstag
válasz
Viktor0610 #85663 üzenetére
Na igen a munkahelyi gépen valami ezeréves IE van és nem tudja normálisan megnyitni sem..
Ezzel már talán működik -
Mottie
őstag
-
Mottie
őstag
válasz
Blizzardking #85647 üzenetére
Nincs benne egy osztás sem.. csupa szorzás (meg egy összeadás
)
-
Mottie
őstag
Komolyan mondtam, hogy az nehezebb, mivel ritkán írják le, hogy a kijelző ekkora meg akkora. Képátló -> olalarány -> terület
Tessék parancóni, van aki le is programozta: KIjelzőméret Kalkulátor
@kcsa: Egy darab osztás, ha ismered a kijelző területét..
-
Mottie
őstag
válasz
aytukabozs #85602 üzenetére
Na meg az árfolyam is.. Én bízom benne, hogy csak "szokásos" dollárkiingás és azért kicsit visszább megyünk majd 230 környékének jobban örülnék..
Bezzeg mikor az XPS-eket néztem US-ből, de letettem róluk akkor 180-as árfolyam volt.. meh..
-
Mottie
őstag
Max 40-45k környékén tokkal vonóval van most best-buy? (Chigon is játszik Aliexpresszről)
Nem kell Dual-SIM legyen, ellenben akadásmentesen vigyen mindent. (Egy régebbi típusú Huawei-t váltana, pontosat nem kaptam de talán 256 MB RAM-mal gurigázik.)
-
Mottie
őstag
-
Mottie
őstag
válasz
Potzee #85027 üzenetére
Helyes, hozzanak egy Honor 6-ot is hasonlóan jó árban.. Vagy csak vigyék lejjebb 10 Ft-tal a dollár árfolyamot hogy egyből megvegyem
@All: Chigonnál hogy Shipping Monday-jel jöjjön kell valami különlegeset tenni? (illetve ez miben különbözik attól, hogy FedEx-es szállítást kérek?)
-
Mottie
őstag
válasz
WOT-H-A-C #84400 üzenetére
"A javításokat minden esetben a Telemax GSM Szerviz Kft. (2040 Budaörs, Kinizsi u. 2/B) szakszerviz végzi. Amennyiben a kizárólag, igazolhatóan nálunk vásárolt hibás terméket márkaképviseletünkön, mely egyben hivatalos szerviz pont (Cím: 1066 Budapest Zichy Jenő utca 10.) adtad le, a szervizelési idő megnövekszik a márkaszervizbe való eljuttatás idejével, továbbá az általunk forgalmazott termék javítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a szervizben töltött idővel. Kivételt képez ez utóbbi alól, ha a szerviz hardver hibát nem talált, azaz a meghibásodást példának okáért a szakszerűtlen kezelés, vírus, nem jogtiszta szoftver stb. okozta, ennek eredményeképpen jött létre. Ez utóbbi garanciamegvonással is járhat, mely esetben térítéses javítás jöhet szóba. A termék vagy jelentős részének cseréje esetén a jótállás időtartama a kicserélt termék (jelentős része) tekintetében újra kezdődhet. A vásárló az észlelt hibát cégünk felé a legrövidebb időn belül köteles jelezni, amennyiben ezt elmulasztja, az ebből adódó károk a vevőt terhelik. "
-
Mottie
őstag
válasz
boldiwhite #84393 üzenetére
"magyar garival" -> na ezen meglepődnék, amíg nincs a gyártóknak kiválasztott partnerük. Inkább visszaküldik helyetted
-
Mottie
őstag
válasz
Rodzser Mór #84370 üzenetére
Jól hőszigetel..
Egyébként manapság az OGS (One Glass Solution) a menő, mert ott nincs semmi távolság a kijelző és az érintőfelület között és idézem "olyan érzés mint ha rárajzolták volna a kijelzőre".
-
Mottie
őstag
válasz
tolvaj! #84340 üzenetére
Jó hát nem véletlenül adtam ki érte annó ennyi pénzt
(most egy Honor 6 kijönne belőle, gondolkodom is rajta) Illetve ezek a lassulási jelenségek is csak ~fél éve kezdtek el jelentkezni (könnyen lehet, hogy rendszermemo. telítettség miatt)
Romolni még soha nem próbáltam, rootolva sincsa a telefon. Mindamellett hogy nekem határozottan tetszik a Sony launchere simán kipróbálnék egy optimalizáltat (MIUI-t nem használtam még de amit láttam hallottam róla az elrendezése iOS szerű és jól van optimalizálva, úgyhogy nem ódzkodom tőle).
A fő dolog ami visszatart a romolgatástól, hogy eladnám a telefont ha veszek egy Dual Simest, akkor pedig kár belevágni erre a másfél hónapra.
-
Mottie
őstag
Tegnap elhatároztam, hogy végre pontosan meghatározom, hogy milyen hardver az amire szükségem van.
Kíváncsiságból lefuttattam az Antutu 4.0-t a telefonomon (ha számít valamit kb dugig van a rendszermemória - alkalmazásokkal, belsó tároló-n nem sok, külsőn szintén nem sok adat.)
Proci: Snapdragon MSM8260A (2 mag, 384-1512 MHz), 1GB RAM (802 Total), HD kijelző
Pontszám:15272Ezen meg is lepődtem, hiszen a ma ajánlott Snapi 400-as telefonok (pl ZTE V5) is csak a Logout-os cikk alapján 16890 pontot ér el. Ezek szerint a hardvere a mai "közép" telefonoknak ugyanott van mint az Xperia T-m?
Mivel pedig ez a hardver nekem azért elég nyögvenyelősen operál és ez a pontszám számít valamit, akkor ha Snapis telefont vennék minimum egy 800-as kellene (na meg 2 GB RAM), hogy olyan simán működjön ahogy szeretném? Illetve tudja-e a 6592 hozni összehasonlítva ugyanazt a szintet?Esetleg teljesen rossz irányba tapogatózom és nem ettől függ, hogy mikor jelennek meg a manüikonok, mikor jelenik meg a bill., mennyi idő alatt reagál a közelség-szenzor, mennyire laggol a telefon egy erőforrás-igényesebb, gyengén optimalizált játéknál (Minyon Ráss)?
-
Mottie
őstag
válasz
doongoo #84274 üzenetére
Xperia T-m van és neki a gyári billentyűzet gyakran 5-10 mp-vel később jelenik meg, mint szeretném
Illetve 1 sim-es, márpedig nekem dualsimes telefonra van szükségem. Erre a billentyűzetes dologra azért kérdeztem rá, hátha valahogy kiküszöbölhető és akkor egy kényelmetlenséggel kevesebb van
Szerk.: Illetve próbálom kitalálni, hogy sebességben hogy viszonyulnak egymáshoz az alábbiak:
Xperia T procija - Snapi 400 - MTK6592 - Snapi 800 - Snapi 801 - HiSilicon 920 - MTK6595
@Freddycom: Na igen az a másik hiba, főképernyőn várni kell az ikonokra
-
Mottie
őstag
válasz
svgyula #84249 üzenetére
És vajon nem tekinthető-e szándékos félrevezetésnek, hogy ennek ellenére azt írják, hogy a feltűntetett árak tartalmazzák az áfát?
@Gabreal: Kösd be inkább a másik lábadon lévő cipőt
Egyébként pont ezért hasznos a Dual-Sim, hogy ne kelljen mindkét zseben telefon legyen, úgy egyből kényelmesebb.
-
-
Mottie
őstag
válasz
Graphics #82985 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni mert nekem sincs, csak én is hasonló dolgokon (méret, akkuidő, hardver, külső) gondolkodom, igaz nálam feltétel a Dual-SIM. Mindig jó összevetni a különböző észrevételeket.
Jelenleg Honor 6, illetve Nubia Z7 Mini -ről várom hogy jelenjenek meg beszámolók, tapasztalatok. Az pedig nem baj ha közben megjelennek újabb kütyük
-
Mottie
őstag
válasz
Blizzardking #82935 üzenetére
Én a
Lenovo K910 -> Ár
ZTE Nubia Z7 Mini -> Méret
Huawei Honor 6 -> Hardwareközött vacilálok most, illetve mivel még sosem rendeltem Kínából nem tudom hogyan lássak neki, van némi kísértés, hogy várjak szeptemberig a rendeléssel és akkor már Angliába érkezne (csak úgy kellene cserefon, ha sikerülne eladni az Xperiát)
-
Mottie
őstag
válasz
Dominó85 #76618 üzenetére
Ehhez mondjuk hozzátenném, hogy gyakorlatilag minden telefonnál a legnagyobb kockázat a "leejtés", amit az EUs garancia sem fedez, csak külön kötött biztosítás -illetve megfelelő tok, nálam ez pl. prioritás-
Innentől kezdve ha egy -megbízható- telefont normálisan használ az ember, akkor nem fog kapcsolatba kerülni a garanciával. És itt a megbízhatóság pedig már általában tapasztalat kérdése, ha azt látom hogy egy telefonnal mindenkinek gondja van, olyat nem veszek. persze lehet, hogy megkapom az egyetlen selejteset, de akkor az általában kiderül még a PP védelmi időn belül.
Valószínűleg túl tapasztalatlan vagyok, de ritkán látok olyat, hogy egy jól összerakott telefon csak úgy a semmitől elromlik. Általában kell hozzá ütés/víz/túlhajtás/mókolás.
Ezen tényezők függvényéban lehet eldönteni, hogy adott embernek megéri-e a garanciáért kiadni a plusz összeget. A döntéshozatalra van sok jó módszer, lehet veszteséget minimalizálni, hasznosságot maximalizálni... De minden esetben az egyén költségfüggvényétől függ - ergo mi fontos-
-
Mottie
őstag
Én speciel igen olcsón egy egyetemi hallgatótól, akire rászakadt egy számítástechnikai bolt
OnePlusOne: Csúcskategóriás hardware, elvileg 300$ lesz. Mivel még csak meghívásos alapon lehet (szerintem csak előrendelni) ezért drágább
Leejtés ellen szilikon tok? Xperia T-m megszámlálhatatlanszor repült cca 150-160 magasból a legkülönbözőbb felületekre. Egy sima 1500 Ft-s szilikon tok van rajta, tökéletesen megvédi (ha kijelzőre esik akkor is, mert van "pereme". Egyedül a kinézetén ront...
-
Mottie
őstag
Valakinek van tapasztalata vele, hogy a ~300-350 dollár között árult Lenovo Vibe (K910) Dual Active (Snapi 800, stb) az tényleg az-e ami? Etotalkon láttam azt hiszem legutóbb.
Esetleg magáról a telefonról mit lehet tudni?
-
Mottie
őstag
válasz
Killerlaca #75496 üzenetére
Szia, nekem gyári FB app van fent és FB Messenger. Akkor is jelez, ha nem kéne (értsd amikor a gépen is meg van nyitva és már láttam az infot).
-> 1,5 GB plusz frissítés PBE-n
-
Mottie
őstag
válasz
aytukabozs #74626 üzenetére
Az írása alapján nem. Hanem olyan telefont ahol az értesítési led az nem egy led, hanem villogás a telefon nagyobb felületén
-
Mottie
őstag
válasz
pach-adams #71142 üzenetére
klón, szerintem sok jót ne várj tőle
De tapasztalat nincs vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest