-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
viktorhu #133794 üzenetére
Van hivatalos oldala is így nem kell minden fajta oldalakon kutatni néha pontatlan leírások között, mellesleg pontosan lehetett tudni a méreteit, mivel megegyezik a Mi 5X-el.
-
Somatom
veterán
válasz
viktorhu #133759 üzenetére
Ez nekem nagyon fura. A 4G lefelé nem kompatibilis, a váltáshoz mindenképpen dobnia kell a kapcsolatot. A dual standby telókban egy modem van. Az vagy 4G -n van, vagy 3G -n. Nem értem, hogyan mehetett nálad az egyik slotban 4G, a másikban pedig 2/3G párhuzamosan. Az OK, hogy slotonként jelzi a kapcsolati módot. De hogyam működhet párhuzamosan, egyetlen modemmel?
-
Somatom
veterán
válasz
viktorhu #133730 üzenetére
Én azt fejtettem ki, hogy a 4G -t mindkét sloton tudták a telóim. De ahhoz, hogy egyszerre menjen mindkét sloton, dual active kell. Én erre reagáltam:
"És rögtön utána azt is kifejthetné hogy az mire lenne jó..."
Korábban én már kifejtettem, tehát ha ezt újra kezdjük, akkor a kamera, GPS, stb. mintájára be kell vezessük a dual active napokat is.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
viktorhu #133523 üzenetére
Hát na igen, promóciós képeken tök jól néz ki a fehér előlap kikapcsolt kijelzővel, de bekapcsolva..
És általában úgy használja az ember, szóval még csak ezzel sem kell nyugtatni magát, hogy kikapcsolva jól néz ki.De amíg 10/9 embert ez nem is érdekel, addig úgysem lesz változás.
Néztem vannak aliexpressen ezek a színezett keretes tempered glass-ok.. de sajnos az sem egy szép megoldás, mert a hangszórónál, kameránál, a kivágásoknál átvirít az előző szín.
Na meg, ha ferdén rakod fel akár egy mm-t is, már megint valahogy szélesebb valahogy keskenyebb lesz ez a keret.. -
Ájvé
veterán
válasz
viktorhu #133496 üzenetére
Mi A1 hírben reagáltal, azt írták sok lesz. Persze ez a hiszem ha látom esete. Mi 6 pl. nem lesz, megrendelték ki is fizették, de így se jön, helyette mást fognak rendelni. Azt is írták nem lesz több Vernee és Doogee ha valakinek hiányozna esetleg.
A1 pedig nem teljesen lesz gyári, frissítést is a Xiaomi adja ki, nem a Google, de stock közeli lesz. -
beg
veterán
válasz
viktorhu #133270 üzenetére
Veszel egy fizikai mérőt (beiktatva a gyári töltő és a telefon közé) és pár (tíz-húsz) töltést áttolsz rajta 0-100 ciklusokban. Majd a pici szemeddel leolvasod és átlagot vonsz. 3 lenovo telefonom volt, szeretem a márkát, de a tény az tény.
Ha ez nem elég akkor rákelesel az oroszoknál a 4pda-n, ahol majdnem profi ipari műszerekkel végzik el ugyanezeket a teszteket és hasonló eredményt kapnak. -
Ájvé
veterán
válasz
viktorhu #132799 üzenetére
Nem mert teljesen más iparról van szó. Ott a Sony, mobil iparban Japánon kívül nem valami meghatározó, talán még mindig veszteséges ez az üzletága, de Konzolok és más szórakoztató elektronikai cikkek piacán meg top. Vagy Nokia akik már konkrétan nincsenek jelen a mobil iparágban (Nokia telefonok jogait ügyei kiadták a HMD Globalnak, mondjuk van benne érdekeltségük szerintem, mivel volt Nokia mobil fejlesztők is ott vannak most), viszont magában a mobil ipari technológiában most is nagyon erősen piacon vannak, világ vezető vállalatai közé tartoznak. De mondjuk ott a Gigabyte hogy még jobban szemléltessem mire gondolok, alaplapot simán vennék tőlük, de telefont sose (jelenlegi felállás szerint, mert ki tudja később még mire mennek ezen a piacon).
Szóval a kettő nem áll összefüggésben, egyik egy napi használati eszköz, ahol még a dizájn is sokat számít, másik oldalon pedig egy kiszolgáló eszköz amit cégek vesznek, hogy mi a mobilunkat kifogástalanul tudjuk használni.(#132800) Upo:
Sony nem tud szoftvert készíteni a kameráihoz, igazából a legjobb kamerákat még meg is tartotta a saját készülékeinek vagy esetleg nagy piaci szereplőknek még jó pénzért adta, de az ő telefonjaik sose voltak a legjobbak közt kamera miatt, pedig a hardver adott volt. -
smithsys
aktív tag
válasz
viktorhu #131669 üzenetére
Sajnos rak...
Én egy állítólagos 2100mAh-es S3-ba 10 mért töltésből 10x mértem 1750mAh-t.
És akkor nem beszéltünk még a töltési disszipációs veszteségről.
Egyébként az akkun is csak 2000mAh van feltüntetve.
Viszont ez a készülék nagyon jól össze van rakva, hogy mellette is szóljak valamit.
Eddíg 5x szedtem darabokra úgy hogy csak ideiglenesen volt beragasztva a kijelző. Jól bírja a csesztetést. A belső merevítése hasonló a Leeco cuccokéhoz. Persze ez nem feledteti a hibáit, ennek ellenére meglepetést okozott, ahogy pl. a UMI is, csak az ellenkező előjellel. -
aytukabozs
addikt
-
-
nyisziati
veterán
válasz
viktorhu #131268 üzenetére
Na jó, akkor ebből a vitából most kiszállnék, mert nagyon nem akarod megérteni másodszori nekifutásra sem, amit írok.
Pláne, hogy nálunk szinte a legmagasabbak a netdíjak Európában. Romániában pl. jóval olcsóbban hozzá lehet jutni. Ennek tükrében "optimális frekvenciagazdálkodásról" írni vicc kategória. Ennyi pénzért MAXIMÁLIS szolgáltatás járna. -
nyisziati
veterán
válasz
viktorhu #131265 üzenetére
"az 1800 MHz-et nem használják faltól falig lefedettségre."
Pontosan erre vonatkozott a költséghatékonysági megjegyzésem. Ilyen net árak mellett, meg ilyen szolgáltatói profit mellett (többtízmilliárdos profitjuk van a szolgáltatóknak!) ELVÁRHATÓ lenne, legalább városokban. Mert most azért vannak bőven lukak, még a fővárosban is.És akkor még nem is szóltunk arról, hogy szolgáltatói készülékben is láttam már B20 nélkülit. Nesze neked "hipernet".
A válaszidő tekintetében pedig csak ismételni tudom magam: amint romlik a térerő, kb. a felére, úgy drasztikusan romlik a válaszidő is.
Egyszer mértem a XI. ker.-ben, feles térerő mellett ugyanúgy ~30-33 ms jött ki, mint H+ on, ami viszont stabilan hozta ezt az értéket.Sajnos a 4G előnye hamar el tud illanni. Mondjuk kíváncsi lennék B20-as mérésekre is, ha van valakinek ilyen mérése, esetleg megoszthatná.
-
beg
veterán
válasz
viktorhu #131171 üzenetére
Még nincs, előszele van. Jövő év első felében várhatóak ezt támogató készülékek.
"Its latest modem is the Snapdragon X20, which we’re expecting to arrive in handsets in the first half of next year. Qualcomm describes this modem as an “essential pillar” for the rollout of 5G thanks to the rapid download speeds it supports."
-
attiati
veterán
válasz
viktorhu #129249 üzenetére
Mi lett volna, ha sikertelenul torod ossze?
Gondolom igy is ugy is megcsinaltatod, hogy el tudd adni.Leeco international az x527, orosz piacra szant valtozat (ami elvileg mindenben megegyezik az indiai x526al)
En is tok kezdo vagyok es 10 perc alatt felraktam ra egy kipucolt orosz romot. Felmasoltam a fajlt a tarhelyre, atneveztem, ujrainditottam a telot, betalloztam az uj romot es kesz. Van google play, de angol nyelv van csak. Es kapsz egy OTA-val frissitheto romot.
Magyar lokalizaciot nem sikerult osszehoznom, de meg futok vele egy kort a napokban.
-
LantosBerry8
senior tag
-
SamiCsillag
senior tag
válasz
viktorhu #128871 üzenetére
Nagyon gondolkodok, hogy a nejem meglepem vele. Tavaly karácsonyra egy Lumia 640-et kapott, ami finoman fogalmazva is, nem jött be neki. A tegnapelőtt épp a határon álltunk és akkor is valamit szenvedett vele, úgy kellett lenyugtatnom, mert ki akarta vágni az ablakon. Na, akkor eldöntöttem, hogy javítom a tavalyi baklövésem és veszek neki egy jó kis telót. Ez a 3S Prime nagyon bejön. Ráadásul ukrán vodafone-t használunk itt, tehát, ha átmegyünk akkor ő ott is fogja tudni használni a vodafone 3G-jét. Sztem rábeszélem magam.
-
atee_13
őstag
válasz
viktorhu #128853 üzenetére
azt sejtettem, hogy eljön a vég, csak ez a zuhanás elég hirtelen nem folyamatos az elmúlt 1 hétben drasztikus esés volt míg eddig 1 napot kibírt kis telefon kis wifi fényképek és így esett 60-50% ra estére mostanában csak este esik 10% ot, de volt olyan, hogy este 97% volt reggele 66%
-
gooool
őstag
válasz
viktorhu #128811 üzenetére
Nincs meggátolva az információáramlás, elég szép betűkkel részletezik a linken, hogy mely frekvenciákon tud fickándozni a teló.
És ez úgy látom elég elterjedt már, hogy egytől-egyig fel van sorolva, hogy miket támogat egy-egy készülék.Az meg, hogy nem teljes értékű telefont vesz elég erős túlzás, hiszen amit ígér a telefon a specben, azt maradéktalanul teljesíti is.
De mint írtam, nem támadás, csak egyéni vélemény.
-
dethroner
veterán
válasz
viktorhu #128640 üzenetére
Picit nézegettem a THL T9 pro-ról videókat, elég jónak tűnik, csak olyan kis műanyag
A sok olvasgatás eredménye a következő. Vernee Thor, THL T9 Pro, Ulefone Metal, Cubot Dinosaur, vagy valami Xiaomi ami alapból magyar Marshmallow-t futtat, vagy könnyen feltehető rá. Ezekből kb 35ezerig mit érdemes venni, és főleg ami még karácsonyig tutira ideér, szóval lehet eu-s raktár előny volna.
Mondjuk sejtem hogy a Xiaomi-t fogjátok a legtöbben javasolni, de tényleg annyival jobb mint a többi, és meg is éri a felárat ebben az árkategóriában? -
han_lev
senior tag
válasz
viktorhu #127853 üzenetére
Na de annak sincs könnyű dolga, aki relatíve tudja ( nagyjából) hogy mi mit jelent.
Mert pl ott van a marha jóáras LeEco Le max 2, csak mennyi megbizható a szofzverezés, a vas kidolgozása gyönyörű erőss is, akksi viszont átlag,
Ezzel szemben derágábban ott a Lepro 3, amiről viszont még nem sok tapasztalat van
A derágább Xiaomi csúcsok (a Mi5, Mi5s) is 90 körüliek. De melyik legyen: a Mi5s erősebb, viszont nincs infra, új a vas, viszont fém, és nem műanyag, bár a Mi5pro kerámia háza szép, viszint árban már lassan a Mi5s felé húz, és még sorolhatnám ami vacilálásra késztet.
És még nem is említettük az akkubajnokokat: Redmi, Redmi Not 3,4,pro (mármint a megbizhatóbb akkus csúcsosokat)
Azt mindenesetre szerintem mivel - ahogy olvasgattam - a google az újabb referenciamodeleket (a Pixel) a snapdragon 821-es lapkára tervezi, ezért ha valaki hosszú távon gondolkodik, akkor snapdragin 820, vagy 821 es telókat nézeget.
szerintem -
svgyula
addikt
válasz
viktorhu #127549 üzenetére
Szia! Ebben van valami. Nem véletlen a rengeteg visszaskálázott SOC. Aki nem bír a renszer optimalizálással az visszaveszi az órajeleket.
Az már más kérdés, hogy aki nem veszi vissza (papíron) az mennyire valós. Persze ilyen SOC-nál már senki nem vehet észre egy visszafogott processzor sebességet. Az Antutu és társait meg simán át lehet vágni.A tabletem volt ilyen anno' a kínai-lendzsel overmax. Az vettem úgy, hogy 1,6Ghz megy aztán kiderült a visszaskálázás(900Mhz) mert ha felment teljes sebességre az akku csak 1!! óráig bírta és a palacsinta sütő is kéznél volt.Ez olyan jól sikerült, hogy pár pálya a need for speddel és "megsült" a kijelző foltosra. -
Rawulf
őstag
válasz
viktorhu #127537 üzenetére
Apropó... jó hogy mondod... én már nem nagyon bízom a telefonok mellé csomagolt töltőkben.
Inkább veszek és használok valami normálisabbat. Nem véletlen, hogy a Xiaomi Mi2S és Jiayu G4HG telefonomban még mindig ugyanaz az akksi ketyeg, pedig már akárhogy számolom, nem mai csirkék. -
ablack
senior tag
válasz
viktorhu #127399 üzenetére
B20 nélküli telefonnal felhasználási szokástól függ melyik szolgáltató a jó.
Aki sokat jár vidéken Vodafonnal legalább 3G lesz. Még a másik két szolgáltatónál B20 képes telefon hiányában lehet hogy az adott területen semmi se lesz (csak 2G), mert a 3G lefedettségük nem valami jó.
Aki nagyobb városban él, nem sokat mozog, annak pedig a másik kettő szolgáltató lehet jobb, mivel ott nem mindig B20-on adják a 4G-t.
-
bb71
őstag
válasz
viktorhu #127262 üzenetére
Köszi, én is értem mit írt, de egyébként nem azt írta, ahogy Te értelmezted:
ő úgy érti, hogy CSAK Kínában van garanciás ügyintézés, németbe nem küldhetem.Másik: mivel el sem olvasta az első levelem, ez csak sablonválasz, másnak uezt küldik... nem zavarta, hogy az IMEI kivételével mindent megkapott, amit kért.
-
csubuka
addikt
válasz
viktorhu #126319 üzenetére
Köszi a választ! Értem. Sima androidon nem nagyon volt bajom a 2GB rammal eddig, időnként kisebb leveleket copyzok egyik appból a másikba vagy e-mail címeket, ilyesmi (böngészőbe a jegyzetappból). Nagyon nem tűnt fel a hátránya.
(#126320) beg: Meg ha nagyon belemegyünk, akkor nincs megállás és 100k-t elherdálok és cserében lehet, hogy nem fogom érezni az előnyét annyira az extra hardvernek. Ha 50 alatt megfogom az bőven elég.
-
Ájvé
veterán
-
smilecat
aktív tag
válasz
viktorhu #125712 üzenetére
Igen, igazad van, de az előző készülékemen ez nem volt gond (Elephone P6000) ott nem volt sms összekacsolási limit.
A belinkelt programmal most ezen is megszűnt, így ha akarok akár ötöt hatot is összekapcsolok.
Az általad említett programokat ismerem, csak olyan telóra kellett küldeni üzenetet ami nem túl okos -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
viktorhu #125618 üzenetére
Köszi a vlaszt.
Igen a Blackview elvileg gyárilag több nyelvű mobilt ad ki, legalábbis ebben a magyar logout-os tesztben magyar is van:Ezek szerint akkor ismerősömnek nem kell tartania, hogy bármilyen oda nem illő spyware, backdoor vagy hasonló progi lenne benne mert a hivatalos, gyári Android-os mobilokban ez nem lehetséges?
-
paolinho
őstag
válasz
viktorhu #125564 üzenetére
Én b0bcat-hez hasonló módon magyarul szeretem turkálni a menüjét.
(#125568) ÁrPi2: hungarian language support után érdeklődtem, jobb lett volna magyart írnom? Ez nem is jutott eszembe, de csak vannak annyira kreatívak a kis sárgák, hogy kitalálják, az melyik nyelvet jelenti.
-
Cheesy
őstag
válasz
viktorhu #125145 üzenetére
& b0bcat
& goopEzt nem tudtam.
Azt hittem, hogy külön mobilnethasználat / SIM, hogy az előfizetéshez tartozó mobilnetet használja a telefon és a levelezőben ki kell választani, hogy melyik fiókhoz melyik mobilnetet használja. De ha jól értem, akkor ez legfeljebb dual active telefonnál lehetséges a külön-külön modem miatt.A céges mobilnetben van 6GB adatforgalom, ez bőven elég lesz.
Akkor a SIM2-t (privát) beállítom hívásátirányításra SIM1-re, SIM1-en fog menni a mobilnet is. Így ha SIM1-en bejövő hívásom van, nem szakad meg a mobilnet se mondjuk navigációnal.
Sőt! Ha SIM2-re hívás érkezik, mivel át van irányítva SIM1-re, akkor sem kapcsol le a mobilnet SIM1-en ha jól értem.
Ez így működőképes? -
Cheesy
őstag
válasz
viktorhu #125131 üzenetére
Köszi a választ skacok.
Ámdeha: épp nincs hívás. Dual standby telefon esetében. Mi van akkor, ha e-mail érkezik SIM2-re (privát)? Vagy egyáltalán hogy megy végbe az adatforgalmazás?
Úgy értem, ha a cégesen beszélek, nincs adatforgalom a SIM2-n. Ez idáig OK. Leteszem a telefont, SIM1-en megszűnik a hanghívás. Ezek után ha mindkét kártyán van mobilnet, akkor pl. az emaileket hogy fogadja SIM1 és SIM2?
Adatkapcsolat lehet egyszerre SIM1 és SIM2 esetén? Vagy felváltva csinálják? -
válasz
viktorhu #124959 üzenetére
Ezen sincs semmilyen LED-es visszajelzés... Az aksi ugyanakkora, mint a P4000-ben. A kameráról meg ahogy nézem, nincs tapasztalat. Ez sem lenne igazi előre lépés. (Max. az ujjlenyomat olvasó, de az meg nekem nem kulcskérdés. Jah, meg a 6-os droid.)
(#124962) attiati
Mintha mindegyik telefont direkt eltolnák valamivelEz már bennem is megfogalmazódott! Komolyan, néha ilyen kis marhaságokkal rontják el a telefont, mint ez az értesítő LED. Mennyivel lenne drágább egy készülék, ha beleteszik? 50 cent-tel?
-
_Hodor_
tag
válasz
viktorhu #124890 üzenetére
Jó ezt olvasni, talonba marad akkor nálam is, mert fogásra az olyan "káva érzékeny" felhasználóknak mint amilyen én vagyok (Jiayu G4s váltása érik az is kompakt készülék) igen meggyőző.
5,5"-es teló megvételére nehezen szánom magam, de ilyen kompakt méretben az is jól használhatónak tűnt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NiMH akkumulátor
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged