Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• prime_adam

aktív tag

Akinek van már Google Play developer accountja tudna segíteni pár kérdésben a regisztráció kapcsán? Nem akarom elszúrni, mert folyamatosan fizethetek érte.

Igazából a Google Dev account és Google account közötti kapcsolat nekem nem tiszta. Ami fontos, hogy céges accountot nyitnék.
    1. Azt írja, hogy a Dev account és Google account végérvényesen összetartozik és nem változtatható. Egy business dev accountnál, ahol több felhasználó is lehet ez nagyon rossz gyakorlatnak tűnik, hiszen ha eltűnik a fő felhasználó az összes business adat és app megy a kukába. Vagy valamit nem jól értelmezek?
    2. A fenti gondolatmeneten létrehozok egy új google fiókot a business számára (más nevén, mert nem az enyém a business), de szeretném használni, mert én fogom feltölteni és kezelni a cuccokat, akkor attól félek, hogy bannol a google több fiókhasználat miatt.
    3. Végezetül amikor hitelesítésnél kérik a személyit, most a google account adatait akarják ellenőrizni vagy a play developer-nél megadott adatokat?

Teljesen kavarnak tűnik nekem ez az egész, mintha összemosnák az egyéni és céges dolgokat. :(

• prime_adam

aktív tag

válasz thiclyoon #5438 üzenetére

Köszi szépen! Elkezdtem próbálkozni, aztán meglátjuk. Egyébként is nagy félelmem, hogy elutasítják, mert nem eléggé "app"-os, bár ha sikerülne ezt a natív fizetést integrálni talán elfogadnák valami hibrid appnak.

• prime_adam

aktív tag

válasz thiclyoon #5435 üzenetére

Köszi a választ!

A külső linkek kezelését megnéztem és valóban találtam rá megoldást (legalábbis elméletileg).

A fizetési rendszerrel viszont továbbra is vannak bajaim. Ahogy nézem az SDK-t úgy tudom használni, hogy van egy "natív gomb", ami fizetésre megjelenít egy réteget az app felett. Ez egyébként tök jó lenne, csak a fizetési gomb már szerepel a webes verzióban, elküld egy kérést a backendnek, az elindítja a stripe fizetést és a frontend visszakap egy URL-t, amire megtörténik az átirányítás. Tehát nem tudom, hogy ebben a folyamatba hogy lehetne az SDK-t beilleszteni, ráadásul belülről a webview-ból triggerelni a natív fizetést :F

Szerk.: talán azt lehetne, hogy mint a külső linknél, ha stripe átirányítás történne, helyette bedobom a natív stripe fizetési réteget és lekérem hozzá az adatokat. De ez csak ötlet, fogalmam sincs, hogy működne-e :)

• prime_adam

aktív tag

Sziasztok!

Egy kis elméleti segítséget kérnék tőletek, de légyszi csak kíméletesen, mert nem vagyok mobilfejlesztő. :)

Adott egy viszonylag komplex weboldal (frontend React), ahol egy külső payment gateway (Stripe) van használatban. A felület szépen skálázódik mobilra is.

A kérdés, hogy van valami egyszerűbb mód ebből appot csinálni, vagy felejtős? React Native WebView-ra gondoltam, de van egy csomó kérdés, ami nem tiszta:
    - Külső linkeknél hogy akadályozom meg, hogy ne a webview-ba töltődjön, hanem például nyissa meg normál böngészőben?
    - Hogyan tudok webview-ból stripe fizetést indítani? Ugye Google nem fogja elfogadni, ha simán betöltöm a webview-ba (ha egyáltalán lehet) a stripe fizetési oldalát, mert tudtommal app-on belüli vásárláskor a Google Pay-en keresztül történnie a fizetésnek.

Ráadásul nem tudom elfogadja-e a Google és extra munka lenne, hogy offline is betöltsön (PWA?), bár utóbbi a legkisebb gondom.

Másrészről, minden más megoldás (még a React Native portolás) is dupla kódbázist eredményezne, ami nagyban nehezítené a jövőbeli munkát.

Szóval volt köztetek már valaki hasonló helyzetben? Mi lett végül a megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák