Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73

tag

válasz WonderCSabo #1462 üzenetére

A teljes táblát egy ListView jeleníti meg, ott a join-nal összekötött táblákat egyszerűen lekérdezem, és a mezőket a megf. TextView-kba teszem. Ez gond nélkül megy.

Az egyes elemeket azonban egy űrlap jeleníti meg, ahol az egyes elemek önmagukban is megváltoztathatóak. Pl. egy könyv írójának itt az írók közül kiválaszthatok valaki mást, mielőtt magát az adatbázis-sort módosítom. A kódot egyébként megírtam, és működik is, de a linkelt adatbázisok űrlapjának kódja emiatt többször hosszabb, mint az egyetlen adatbázisra hivatkozók. A végleges megvalósításban ráadásul több ilyen "linkelt" elemet is kellene kezelnem, ezért gondoltam, hogy ezt a kódot valahogy leválasztom, akár View-ba, akár speciális új változótípus-szerű osztályba.

A félelmem pont az amire WonderCSabo rámutatott; hogy ezt túlságosan belekötöm a Fragmentbe, akkor vagy az nem tud békésen eltűnni újraindítás után, vagy a lekérdezést nem tudom megfelelően elvégezni. Pláne, ha több TextView-t kell egy id-hez kötni.

Hosszas keresés után most találtam egy megoldást (vagy legalábbis annak tűnik): ITT Megpróbálom így átkonvertálni. Meg valószínűleg lassan elolvasok egy komolyabb könyvet a software design patterns témában...

Új hozzászólás Aktív témák