Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73

tag

válasz WonderCSabo #1453 üzenetére

Kipróbáltam a lehetőségeket. Végső soron a setArguments() nagyon hasonló lehetőséget ad egy Builder/Fleunt interfészhez. A hátránya, hogy a paramétereket Bundle-ban kell átadnom; előnye, hogy nem kell a mentéssel/visszatöltéssel foglalkozni, a paraméterek újraindítás után is hozzáférhetőek. A Builder/Fleunt talán könnyebben beállítható a hívó oldalon.

Lenne egy másik kérdésem is: még mindig a template alapján elkészített leszármazottak problematikájával vagyok elfoglalva - ezúttal a layout oldalán. A Fragmentek egy-egy adatbázis táblából származó elemet jelenítenek meg. A layoutban sok a közös, pl. Add, Update, Delete stb. gombok; de az űrlap szerű rész minden táblánál egyedi.
    Úgy gondoltam, hogy létrehozok egy "alap" layoutot egy ViewStub-bal, amit az egyes Fragmentek programból lecserélnek a nekik megfelelő űrlap-layoutra.
    Ahogy olvasgattam, egy ilyen megoldástól több helyen óvtak, merthogy nagyon rontja a performance-ot. (Én nem tudom elképzelni.) Van más lehetőség programból al-layout létrehozására? ((Mind az alap, mind az űrlap layout elég összetett.))

Új hozzászólás Aktív témák