Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Hátha mást is érdekel, itt a rövid logikája a próbának; egyszerűség kedvéért file helyett stringek, hibakezelés és optimalizálás nélkül. 'c' átalakítása az első ciklusba, a kiírás elé kerülhet. (ed1-ed2-ed3 egyszerűen három EditText. ed2 csak azért kódol ISO-8859-1-et, hogy lássam, hogyan is kerülnek kiírásra a byte-ok.)
Kifelejtettem a lényeget: ed1 (UTF-16 String) -> outputStream==inputStream (UTF-8 byte-array) -> ed3 (UTF-16 String). Tehát oda-vissza elvégzi az átalakítást, és nem String-gel (bár abból indul), hanem Character-folyammal dolgozik.int c;
ByteArrayOutputStream outputStream = new ByteArrayOutputStream();
OutputStreamWriter outputStreamWriter = new OutputStreamWriter(outputStream, "UTF-8");
StringReader stringReader = new StringReader( ed1.getText().toString() );
while ( (c=stringReader.read()) != -1 )
{
outputStreamWriter.write( c );
}
outputStreamWriter.close();
ed2.setText( outputStream.toString("ISO-8859-1") );
ByteArrayInputStream inputStream = new ByteArrayInputStream( outputStream.toByteArray() );
InputStreamReader inputStreamReader = new InputStreamReader(inputStream, "UTF-8");
StringWriter stringWriter = new StringWriter();
while ( (c=inputStreamReader.read()) != -1 )
{
stringWriter.write( c );
}
stringWriter.close();
ed3.setText( stringWriter.toString() );Érdekes, hogy keresgélés közben StraemReader/Writer osztályokat is átfutottam, de nem ugrott be, hogy erre van szükségem. ((Hát, látszik, hogy nem a javaba "nőttem bele", ráadásul évekig nem írtam semmi komolyat.
))A replaceEach is jó ötlet, (és ezzel visszajutottunk a túloptimalizáláshoz.) Ha legyártok egy új string-et, ami már az átalakított részeket tartalmazza, akkor áttekinthetőbbé válik a kód, ill. a fenti helyett a mentést is egy sorban meg tudom oldani. Nem nagy ár ezért az új string létrehozása, akkor sem ha több ezerszer történik meg.
Köszönöm a segítséget, az eredetitől gyökeresen eltérő logikájú kód született, de sokkal szebb, és jobb. Nem végeztem még méréseket, de nem tűnik nagyságrendekkel lassúbnak. (Gondolom, az SD kártya sebessége lesz a meghatározó...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kuponkunyeráló
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PLC programozás
- eGPU tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
))