Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Áprilisi hardverpasziánsz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szédületes tempót rejt a OneXPlayer 3 az 1-ben kézi PC-je
- Akciókamerák
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- 3D nyomtatás
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Sianis-nak: Igen, ez fontos észrevétel, nem gondoltam rá. Így már akkor is visszaáll az elejére, ha csak pl. megnézek külön egy rekordot, hiszen más Activity kerül előtérbe. Hm.
Ez a téma szerintem sokaknak okoz fejtörést. Honeycomb felett változott egyébként a megközelítés (és én még nem tartok ott), de sajnos, a konkrét probléma ettől még megmarad.
A probléma veleje: az Activity az onCreate-onStart-onResume metódusokon kersztül indul, és rendre az onPause-onStop-onDestroy metódusokon áll le. Ezek persze párban állnak, tehát ha csak az onPause-ig jut a leállás (más kerül az előtérbe), akkor az onResume ponton éled fel a program.
Ez azt jelenti, hogy az onCreate-ben megnyitott adatbázist az onDestroyban kellene bezárni. Ha előbb zárjuk be (pl. onPause), akkor visszatéréskor (onResume-tól kezdődik), nem lesz nyitott adatbázisunk (mivel a megnyitást végző onCreate nem kerül meghívásra!)
DE! ÉS ITT JÖN A BAJ! Az Android rendszer - ha fogy a memória - CSAK AZ ONPAUSE VÉGREHAJTÁSÁT GARANTÁLJA! Simán kihagyja az onDestroy-ban lévő zárást.
Az adapternek viszont végig szüksége van a nyitott adatbázisra, ill. a hozzá tartozó cursorra. Ezért jutottam oda, hogy a listát az onResume-ban kell lekérdezni és megalkotni, aztán az onPause-ban bezárni. Sianis-nak azonban igaza van, ezzel minden apró-cseprő dolog miatt újraépül a lista.Kérdések:
- lehet, hogy nem kell törődni az onPause utáni kényszerleállással? A vélemények szerint kell, saját tapasztalatom nincs (túl nagy a memóriám
)
- javítja-e a helyzetet, ha onPause-ban pl. a lista helyzetét is tároljuk?
- van-e valakinek precízebb ötlete?
- javasolják a singleton-t (Application-ból származtatva), ami járható út; így ugyanis a teljes Application (és nem Activity!) futás alatt nyitva marad az adatbázis (és a cursor). De honnét tudom, hogy véget ért a történet, és be kell zárni az adatbázist?Néha nem látom át, hogy milyen logika alapján képzelték el ezt az egészet. Igaz, én csak amatőrben játszom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Megérkezett a 007: First Light nyitánya
- Óra topik
- Milyen autót vegyek?
- Parfüm topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Építő/felújító topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A17 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Philips Evnia 27" colos gaming monitor (27M2N3200A) sértetlen állapotban
- Mac Mini M1 8GB / 256GB + Satechi stand Kombó
- Ultra Prémium Gamer monitor! Dell Alienware AW3225QF! Legalacsonyabb piaci àr alatt! Garanciális!
- Corsair MP600 PRO LPX 2TB - PS5 SSD (2029-ig Garis)
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 450 G6,15.6",FHD,i3-8145U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)