Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #101503 üzenetére
Szerintem egy X3-nál még nem kell kifutóról beszélni, mert csak az x4 van felette most CE-re, aminél azért nincs annyi sok előny. És ha a droid is kell akor viszont hátrány inkább.
Éppen ezért nem viszik le az árát. Sajna a SOC-ok nem fejlődnek olyan ütemben mint régebben a pc hardver. Az is lelassult, elértek olyan határokat amiket csak kisebb újításokkal tudnak frissíteni.
Egy X3 szerintem még évekig jó, kiforrott CE és Androiddal, ezekre van a legjobb. Nem csak jó, hanem a legjobb.
Ezért írtam hogy nem kifutó. Az X4-re lehet nem is lesz annyira jó mint az X3-ra. Ha nagyon kell vkinek az AV1 akkor igen.És nyilván 100-as lanba bele lehet futni mindegyiknél, ezért kell jó kereskedőtől vásárolni, azok pedig nyilván drágábbak is. Nem véletlenül.
Átlag felhasználónak én még x3-at ajánlanék nem x4-et, x5-ről meg kár még beszélni.
Ettől függetlenül értem mire gondolsz, csak szerintem ittnem olyan egyértelmű ez -
mexel
veterán
válasz nfsu17 #101472 üzenetére
Ezzel a kifutó darabbal azért nem értek egyet, a droid 9-es, 905X3 még mindig az egyik legjobb választás szvsz
Plusz x96max-al érdemes vigyázni, igen sok verziója van, nem mind jó. Lehet hogy a vontar csúnyább, de a vontartól vásárolva nem szokott gond lenni vele[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Joshi #101452 üzenetére
Csak szeretem ha gyors a rendszer. És mindenképpen gyorsabb mint sd-ről, akármilyen sd-vel próbáltam. Mi is ebben a szívatás?
Ez a Pause akadás nálam is megvan egyébként, nemrégen téma is volt, és mindegy milyen box, mindegy melyik CE sajnos. Más mindent kipróbáltam, néha kicsit javul de aztán visszatér. És nem minden médiánál.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Amennyiben viszont csak azért esne aFirestickre a választás mert a wifije talán eerősebb mint egy "olcsó" amlogic boxé, akkor még mindig érdemesebb egy boxot venni és vagy antennát tenni rá, vagy egy egyszerű 2000ft-os routerből csinálni egy átjátszó eszközt ami veszi a wifi jelet és azt kábellel rákötni. Szülőnél így oldottam meg
-
mexel
veterán
válasz SunMount3r #101243 üzenetére
Nem hiszem hogy az a kicsi stick valami sokkal komolyabb wifivel rendelkezne Szerinterm tesztelj le pár darabot, a nagyobb "dobozos" boxoknak az előnye hogy tudsz hozzá tenni wifi sticket ami jobb lehet vagy építesz hozzá plusz antennát valami régi kidobandó eszközből, sok ilyenről van kép és leírás. Az sokat segít állítólag.
-
mexel
veterán
válasz SunMount3r #101237 üzenetére
Ez sajna előfordul. De egy falon keresztül ha nincs túl messze a router szokott menni. Sokan mondták hogy nekik nagyon jól müxik a wifi. Szerintem helyfüggő sokszor. Próbáld meg pl egy telefon vagy laptop hogy működik ott ahol a box lenne, ha azok sem 100-asok akkor a box tuti nem lesz az, de ha erős a jel akkor esélyes hogy menni fog. Tesztelj le egyet. A Fire tv annyival jobb lenne? Nem hiszem
-
mexel
veterán
válasz Beni2360 #101229 üzenetére
X4-nél arra érdemes figyelni hogy a belsőre a CE nem mindig megy fel Vontaron, nem indul, trükközni kell. ( HK1 Rbox is ugyanaz, azokkal sincs baj, de ugyanaz mint a Vontar, mindenben megegyeznek és azokból sem nagyon van kamu - legalábbis ha jó helyről veszed, nem ebay és semmiylen shopokból)
Nem a legolcsóbb boxok, de legalább nincs meglepi mint az X96 nál. Ami ozz is tuti az nem a legolcsóbb eladótól van
Az X4 már jó a CE NO-val 64 bittel, szerintem gyors és klassz -
mexel
veterán
válasz SunMount3r #101228 üzenetére
Szerintem kb mind ugyanaz lehet. Nem használom a wifit a boxokon, nekem mindig kábelről megy. Nyáron szoktam, de ott kb fél méterre van a router, azzal jó. Az hogy 1-2 szobán kersztül milyen csak hallomásból tudok válaszolni. Van akinek jól megy van akinek nem annyira, Szerintem ez sok mindentől függ. De az összes ilyen "olcsó" boxnak kb ugyanaz lehet a wifije, igaz lehet tuningolni antennával ha annyira fontos. Én mindig a madzagos megoldást javaslom, az a tuti stabil
-
mexel
veterán
Van Libreelec 905x3-hoz is, nagyrészt működik, hogy mi nem megy rajta még nem tudom, tesztelek egyet azt hiszem. Sajna dual ezen nincsen, azt nem tudom belsőre fel lehet-e tenni
-
mexel
veterán
Más: 905X3-hoz vagy X4 hez van működő LibreElec vagy más Elec rendszer? NAgyon zavar ez az akadozás a CE-ben pause után, kipróbálnék valami mást is.
Vagy melyik a legolcsóbb RK box amin megy LE vagy leginkább CE? Nem ismerem azokat de letesztelnék egyet -
mexel
veterán
válasz SunMount3r #100945 üzenetére
Fogalmam sincs. Régi hiba.
-
mexel
veterán
válasz SunMount3r #100943 üzenetére
Nem, mindenféle fajtású és különböző SOC-al szerelt boxoknál és mindenféle CE vel tapasztaltam
-
mexel
veterán
Van arra valami megoldás hogy ha pause-t nyomok, akkor indítás után ne akadozzon a lejátszás? Több boxon is, és 19.5 től a NewOrderig mindegyiken ez van.
Nem mindig de kb 90%-ban.
Filmet pause-val megállítom, majd ha indítom akadozik. Ki kell lépni és úgy indítani, akkor lesz jó. Másnál ez nincs meg? Irtóra idegesít -
mexel
veterán
CE qbittorrent webes felületán hogyan tudnám megoldani, hogy az ideiglenes letöltési könyvtár az maradjon az alapértelmezett, a .config/qbit /download akármi, de ha elkészült akkor áthelyezze az SSD Filmek vagy Sorozatok mappájába úgy hogy kiválasztom letöltéskor a ketegóriák közül hogy film vagy sorozat?
Sehogy sem sikerül és nem tudom hol kell ezt módosítani, mert letöltéskor kiválasztom, de beállításoknál nem tudom mit és hogyan adjak meg hogy működjön -
mexel
veterán
válasz szeva000 #100529 üzenetére
Nem vettem észre hogy az X4 anyira melegedne. Semmivel sem jobban mint bármelyik. Én minden boxot gyári hűtéssel használok és soha nem volt gond. Ha valaki filmnezésre vesz boxok biztos megéri 10-15 dollárt spórolni hogy eg lassabb, butítottabbat vegyen az ember? Ezt kb minden nap használjuk, és pár ücsi az árkülönbség ha úgy nézzük. ( jobbaknak pár sör )
Anno én is kipróbáltam minden ilyet de aztán letettem róla, hacsajk egyszer káétszer nem azt adja amit kell már nem éri meg sztem. -
mexel
veterán
Miben más, jobb rosszabb ez a Libreelec a CoreElectől?
-
mexel
veterán
válasz Gee777 #100473 üzenetére
Vontar x3 a vontartól, lehetőleg ne ismeretlen helyről. nem szokott vele baj lenni. lehet hogy pár dollárral drágább de nincs értelme olyan eszközön spórolni pár ezret amit nap mint nap használ az ember és szórakozásra kell. ( lehet jó olcsóbb is csak ki kell fogni, ha van idő és kedv kísérletezni akkor érdemes)
-
-
mexel
veterán
Plex melyik CE-n működik jól? Ismerősöm venne egy boxot, felraknám neki a CE-t, de plexet használ mindenen, itt is az kellene neki. Illetve hol keressem CE-n belül, és mit tegyek fel?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Úgy látom a Meccol KM6-nak zárt bootloadere van, CE nem indul. Vajon van hozzá valami olyan fw amivel érdemes megpróbálni téglázni?
-
mexel
veterán
Egy ismerősöm idehozott egy Mecool MK6 boxot, nem megy neki jól droidról az atmos.
Melyik kodit érdemes használni droidon?
(CE-t is teszek fel sd-ra ha megy ezen a boxon) -
mexel
veterán
Mecool KM6-al van valakinek CE tapasztalata? Működik normálisan SD-ről?
-
mexel
veterán
X3-ra AZ Omega NG az nem 64 bites ugye? Abból nincs csak az NO.
-
mexel
veterán
Nem találok olyan vfd.conf-ot ami NO alatt működik Vontar x3-on. Ami eddig ment a többi CE-vel az nem jó. Nem tud valaki működő-t CE-NO-hoz?
-
mexel
veterán
válasz blakey #100274 üzenetére
Az ígéretest arra értem hogy jól halad a béta verzióhoz képest hogy nem sok hiba van benne. Nem azért mert hó végén kölcsönad vagy kicseréli a tv-t.
Plusz nyilván jó lesz ha ez az egy lesz minden típusra, új kernel, 64 bit stb - ezekből biztos van vmi a NE-ben is, de az alapszín nincs ami nagyon jó -
mexel
veterán
Plusz a vfd.conf sem akar működni
-
mexel
veterán
Az új NO-t próbálta valaki 905X3-on? Nálam bármi filmnél, youtubnál, kb 20-30 mp után lefagy több boxon is. X4-en hibátlan
-
mexel
veterán
válasz dynax #100195 üzenetére
Az iphone-os videó az akadós volt nagyon anno nálam, olyat küldtek még tesztelésre hogy oldjam meg androidon. De az CE-n is akadt. De kb 3-4 éve volt azóta nem néztem.
Ha valóban 905X3 a SOC akkor mennie kell simán egy 4K/60-as filmnek.
Próbálj meg leszedni pár film demót pár helyről és nézd meg úgy. Nincs valami bekapcsolva ami esetleg nem jó? Csinálj egy rendszervisszaállítást alapra -
mexel
veterán
válasz nagyfejü #100064 üzenetére
Még sehogy, csak egy kósza ötlet. nyilván kiveszek mindent az eredetiből, kell egy táp ami 5V-ot ad le, és nem ez a kínai egyszerű hanem pl a gyárija, utána kell nézni hol van 5V. Amper lesz biztos elég.
A boxból kiveszem az alaplapot, ha kell leszedem a kijelzőt és a DVD kijelzőrésze mögé rakom, kivezetékelve.
Bárhol rögzítem az alaplapot, nyilván egy jó nagy hűtőborda is ráférne.
Egyik USB-re talán mehetne egy dvd bagy bluray olvasó amit be kell ekecselni a dvd lejátsz nyílásához hogy úgy tűnjön mint az eredeti.
A többi a mecerásabb, a sok ssd beüzemelése.
Így lenne egy aránylag szép doboz, nem kellene ez a kis dobozka. Ja a HDMI kimenetet kellene még kivezetni de az megoldható lenne fix kábellel is, a hálózat nem érdekes azt lehet toldani. Kis farigcsálós meló lenne - ha lenne időm, igaz ilyen projektek évek óta húzódnak... -
mexel
veterán
Sajnos a nagy felhőtárhelyek elérhetősége olcsón megszűnt így arra gondoltam építek egy igen nagy téárhelyes lejátszót. Van otthon sok régi dvd játékosom, szépek is, modern kinézetűek. Arra gondoltam egy nagyobb darabba beleteszek egy amlogic box alaplapot, egy normális 220V-5V tápot, és valami olyan sata vagy USB elosztó kellene amire vagy 20 ssd-t rá tudnék kötni és esetleg egy dvd játszót is =( talán megoldható) Kijelzőt is beépíteném, és egy dobozban lenne egy 10-20 TB-os tárhelyes DVD ( BR) lejátszó, amlogic alapon. Kb mindenem van hozzá itthon ( kivéve a sok ssd, de abból is van pár. A kérdés hogy hogyan lehetne valami elosztót ami tápot is ad hogy egyszerre ennyi SSD-t kezeljen.
-
mexel
veterán
A régi skinem müxik, de az még a 3.0.5-ös, most a 4.0.0 van.
Hiányzik pár menüpontom, pl az osd eltüntetése, de az nem gáz. A színeket viszont jó lenne megtalálni ami az alapértelmezett a New Orderben -
mexel
veterán
Nem vagyok képben. Mi a különbség az Omega ne.aarch64 és az Omega no.aarch64 között?
-
mexel
veterán
válasz gyűrű #100034 üzenetére
Olyan mint a matrixban volt. Amikr nyomok pause-t ott van több info is. Majd előkeresem valamelyik régebbi boxomat és megnézem
Viszont az omega beta2-ben még működik. Melyiktől nem megy a régi skin? Most pakolgattam a rendszereketr és nem tudom melyik volt ami nem ment
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz gyűrű #100031 üzenetére
Ismét teszteltem friss telepítésnél a pkscout-os light estuary-t, de sajnos nem olyan sima minta gyári, ahogy lépegetek a menüben röcögős. Engem nagyon zavar. Ráadásul nem a régi seekbar van benne csak alulra teszi az új fajtát ami semmi infót nem ír ki.
Mi a francért kellett a régit eltüntetni, miért nem választható? -
mexel
veterán
Mindegy kihagyom, nincs időm az elejéről kezdeni, egyszer olyan jól sikerült, de full kiestem belőle mit is csináltam.
Azt hiszem kimarad így a frissített omega, azt a felső seek bart nem tudom nézni, számomra használhatatlan -
mexel
veterán
Nem találom hirtelen, honnan tudom letölteni az estuary eredeti verzióit, valahol a múltkor megvolt. A nexus-os régi és az új omegás is érdekelne, valahogy kibogarásznám mit kellene átírni, talán a DialogSeekBar.xml-ben volt? Vissza kellene keresnem, egyszer megcsináltam de nem találom hol lehet a leírásom
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz ClydeMasterHard #99549 üzenetére
Épp egy vontar x4 et tesztelek, 4k felskálázásra állítva és csak 60 fokos.Szerintem nem mindegy honnan veszi valaki, nem mindig a legolcsóbb kell. Vontartól kell venni, még ha kicsit drágább is
-
mexel
veterán
válasz hunaqua #99403 üzenetére
Az új X4-hez kellene de nem boldogulok a dinamikus kötetekkel, nem tduok komplett img-t készíteni amit a burning toollal lehetne írni.
CE-n keresztül menne szerintem, de úgy nem próbáltam még, ezért lenne jó vmi adb megoldás, hogy ott helyben csináljak meg egyet. Azért llenne jó hogy vmi fájlkezelővel csinálhassam mert gyorsabb és átláthatóbb lenne pár dolognál mint parancssorból -
mexel
veterán
válasz SunMount3r #99395 üzenetére
Nem egy fájlt akarok másolni, a rendszert szeretném látni filekezelőben, egyben
Mint egy totalcommanderben pl[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Lehet hülye kérdés. ADB vel nem lehet mountolni a droid system-et, vendort, és azt fájlkezelőben szerkesztgetni, módosítani?
Ce-vel meg tudom csinálni a CE SSH-val, de simán CE nélkül droid 10-11-et meg tudom valahogy oldani? -
mexel
veterán
válasz hunaqua #99282 üzenetére
Köszi, azt tudom hogy droid nélkül lehet, nálam az ment, megysd ről is. A kérdésem arra vonatkozik hogy volt-e változás tavasz óta: azaz fel lehet-e MÁR tenni DROID MELLÉ dualban a rendszert, vagy az még megoldatlan ( esetleg úgy is marad a 11-es droid sajátosságaimiatt)
-
mexel
veterán
905X4-nél nem lett megoldott a belsőre való telepítés a droid mellé? ( tavasz óta nem követtem a fejleményeket)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest