- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek! Ha nem menti az információkat, akkor mindegy.
Szerintem a CE 9.2.1 miatt nem tudok belépni a Yotubera, a második kód után, amikor a Kodinak kell az engedély. Beelink MXIII-on kijelentkeztem a Yotubeból, utána már nem tudtam visszalépni, ugyanilyen hibaüzenettel.
Egyébként az, hogy van, ha kijön egy új CE, elküldik a Googlenek engedélyezésre?[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Azzal kezdte, hogy tök kezdő....
Akkor én nem piszkálgatnám...
Ahogy itt olvasom kevés kezdőnek sikerül egyből problémák nélkül...Illetve nem írt konkrét okot, csak hogy azzal kezdené a megszokást.
Ha pedig nincs konkrét dolog ami miatt kell az android akkor szerintem kár szenvedni vele.... -
blakey
titán
válasz pinnacle #62951 üzenetére
Tegyél fel egy korábbi CE-t a régebbi Kodi miatt és azon jeletkezz be majd utána frissítsd a CE-t. Lehet, hogy a Kodi 18.5-t még nem ellenőrízte a Google vagy csak simán frissíteni kell a YT kiegészítőt.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyűrű
addikt
-
Ejelhar
senior tag
Szerintem úgy a legegyszerűbb ha installálsz a penre egy CE-t, majd az SD-ről átcumózol.
a.) SD kihúz, a megírt penről egyszer bootolsz.
b.) Csere, SD-ről bootolsz, majd (hogy később könnyű legyen a másolás) installálod a "System Tools" csomagot. Ez csak azért érdekes, mert később ssh konzolról az "mc" paranccsal egy Total Commander szerű file kezelővel intézheted a másolást.
c.) bedugod a pent is az SD-ről felállt rendszerbe, majd kifigyeled a box IP címét. Arra ssh-val rámész és
1.) leállítod a Kodit, parancs: systemctl stop kodi
2.) elindítod a Midnight Commandert, a parancs: mcd.) A /storage mappa tartalmát kell átcumózni a /var/media/STORAGE könyvtár alá (felülirást engedve).
Az előbbi az SD tartalma, az útóbbi pedig a pen célkönyvtára.e.) ha kész, reboot és SD kivesz. Ezután a belakod rendszered fog majd indulni a penről is.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz mikrofon #62952 üzenetére
Nekem teljesen mindegy, csak egy vélemény volt, segítségképpen.
Én úgy gondolom hogy egy kezdőnek pláne jobb ha van egy gyári rendszer is ( android) a box-án.
Az UBT használata egyszerű ( vagy sd-s telepítés) , a gyári firm ha felmegy sokat nem lehet elszúrni rajta.
( max tégla lesz ) -
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #62694 üzenetére
Nah csak sikerül a végén még . Egyelőre működik rendesen. Még pedig úgy hogy a power + reset gombos indításkor nem a microsd kártyáról, hanem USB portról indítom a CE-t. Így nemcsak az első reset-es indításnál van USB port, hanem utána mindig. Akár újra indítom akár kihúzom az áramellátást, akár ki be kapcsolom. Egyedül akkor kell újra a reset-es indítás ha kiveszem az pendrive-ot, hogy az android induljon.
Találtam egy olyan mikroSD kártya olvasót ami alig nagyobb mint az usb csatlakozó így abba rakom a microSD kártyát. Ez nekem elfogadható.
Cél a Csicsóka felé felezős megoldás. Ezzel kapcsolatba lenne kérdésem.
1. Működik-e így hogy a kártya nem a kártyafoglalatban van hanem az usb portról kell indulnia?
2. Van-e értelme 64GB-s adathordozót használni 16GB-s helyet, mert a rendszer látja majd a 64GB-ot mint adattároló? Azért félek hogy kevés lesz nekem a maradék. Vagy ha már USB-ről indul a CE, akkor rakhatom a 64GB-s kártyát a kártya slot-ba és nem zavarja össze a rendszert és látszik mint adattároló?ebben az esetben milyen fájl formátum legyen az SD?
3. Most tiszta CE-m és Kodi-m lesz alapbeállitásokkal. Először konfiguráljam és mindent állítsak be majd után csináljam meg a felezést? Vagy ez most felezzem és már a végleges kialakítást konfiguráljam?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz mikrofon #62957 üzenetére
Egyedül akkor kell újra a reset-es indítás ha kiveszem az pendrive-ot, hogy az android induljon. - Na ez egy nagy tévedés. A CE alatt a kikapcsoló ikonra katt és ott választhatod, hogy a droid induljon. Reboot for flash
A többit majd a többiek.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csicsóka
őstag
válasz mikrofon #62957 üzenetére
1. Igen, mind1 hogy hol van.
2. Az eMMC-s rendszer indításához akár 1GB-os SD/pen is elég, mert a lényeg a felezett eMMC-n van.
Az "nagy" SD-t teheted a slot-ba, a CE csatolja majd a /media alá.
A fájl rendszer attól függ, hogy akarod e dózer alól is használni. Ha nem, akkor ext4 a jó. (dózer alá exFAT, ez jó Linuxnak is.)
3. Ahogy neked jobb. Ha be van már lakva a rendszer, akkor úgy teszi át. -
törölt tag
Sziasztok,
Mi a sorozatok elnevezésének a rendes módja? Megnéztem Kodi wikit de nem segít. A sorozatok nagy része ilyen: sorozatnév.évadésepizód.sokkarakter
Van olyan mappa, amiben a sok karakteres megoldás van, de van olyan sorozat, ami csak a nevet és az epizódot tartalmazza és mégsem látja őket, nem találja meg hozzájuk a borítót.
Tippek, ötletek? -
blakey
titán
válasz #54715584 #62960 üzenetére
Lehetőleg a címek egyezzenek a TVDB oldalán fellelhető címekkel:
Sorozatcím (évszám)
- Season_XX
- Sorozatcim.SXXEXX.akarmi.kiterjesztesELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz #54715584 #62964 üzenetére
Küldenék két videót ami a helytelen vagy nem talált filmek korrigálására készítettem. Kis átfedés van köztük.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #62958 üzenetére
Bocs lehet hogy kicsit érthetetlenül írtam.
Teahát ha egyszer USB-ről elindul a CE akkor már mindig működik a box usb portja mindaddig amíg ki nem húzom egyszer és úgy indul el a box majd rajta az android. Ezek után megint csak akkor lesz CE alatt USB port ha csinálok egy reset-és indítás USB-ről. -
blakey
titán
válasz #54715584 #62964 üzenetére
Britannia (2017)/Season_01/Britannia.S01E01.mkv
, így jónak kéne lenni.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mikrofon
veterán
válasz Csicsóka #62959 üzenetére
Köszi az infókat.
Találtam egy 2gb-s class 6-os kártyát, akkor arra teszem a CE-t és ez megy az usb port-ba kártyaolvasóval.
Másik pedig exfat-tal megy a slot-ba. Így legalább a két rendszer között is tudok adatot megosztaniMost néztem ugye a 9.2.1 CE van fent. Emlékeim szerint ez már túl új, úgyhogy előről kezdem teljesen nyers rendszerrel és felezőssel.
De először meg kell keresnem az összes infót, hogy pontosan hogyan is kell csinálni. Mivel ez eddig engem nem érintett így ezeket eddig csak felületesen olvastam.Kíváncsi leszek mi sül ki belőle....
[ Szerkesztve ]
-
nyirzoz
aktív tag
VIM3L alá lehet Netflix-et hogyan lehet telepiteni?
-
mikrofon
veterán
válasz blakey #62962 üzenetére
És milyen hozzájuk a helyes mappastruktúra?
Ez pl jó?
Sorozatok/"sorozatnév"/SXX/"fájlnév"
Vagy az SXX mappa bezavarhat?Halkan mondjuk inkább mese sorozatok vannak túlnyomó részben. Azoknak az adataihoz van valami javasolt addon és javasolt elrendezés, elnevezés? vagy pont úgy mint a sorozatok esetén?
-
blakey
titán
válasz mikrofon #62972 üzenetére
Sorozatok/Sorozatnév (évszám)/Season_XX/Sorozatnev.SXXEYY.mkv
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz mikrofon #62966 üzenetére
Ezt ott is értettem de CE alól nem kell kivenni a kártyát ha az androidba akarsz átmenni.
Vagyis indul a CE 15 mp és onnan átlépsz az androidba a leírtak szerint. Onnan meg több féleképpen tudsz visszalépni a CE-be.
Pl ezt felrakod és klikk.
Crisp Rat - Azért a videóban levő alkalmazás akkor is jó ha éppen még seedeled, mivel a valóságban nem változtatja meg a címet.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz mikrofon #62945 üzenetére
Olvasom közben, hogy CE nem tud képernyőt tükrözni, olykor azt a funkciót is használnám.
Valamint a ChromeCast funkció is fontos (ezt használnánk amúgy a legtöbbet YouTube miatt), lehet ezt is csak az android rendszer tudná.Innentől a Tv Box-ról menne a torrent is, rádugva egy külső vinyóval (kíváncsi leszek ntfs baj lenne-e majd android alól).
Még a Kodi tudására se lenne feltétlenül szükségem szerintem a filmek lejátszását illetően, hanem elég lenne valami kevesebb tudású lejátszó is (MX Player-t sokat használtam régen).Na szóval ezért nincs egyelőre szükségem a CE-re, meg egyébként is kíváncsi vagyok, hogy hogyan néz ki ez a "kanapésított" android. 🙂
Örülök a megerősítésnek akkor, hogy UBT progival nekiállhatok majd.
Mobilokat ROM-oltam már, bootloader nyitás, TWRP, Flash...ilyenek, ez még könnyebbnek is tűnik végül.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz fery02 #62975 üzenetére
Valamint a ChromeCast funkció is fontos (ezt használnánk amúgy a legtöbbet YouTube miatt), lehet ezt is csak az android rendszer tudná. - yt videókat át lehet küldeni én Chrome alól (Play to Kodi) is illetve yatse app-ból is szoktam használni.
-
mikrofon
veterán
válasz blakey #62976 üzenetére
Ezt akartam kérdezni pont.
Mert most másodszorra merül fel hogy nem működik CE alatt a képernyőtükrözés.
Pedig ugyan andridon, de sok mindent át tudok küldeni közvetlenül a Kodira a yaste alkalmazással. De akkor ezek szerint működik CE alatt is nem csak az android miatt. -
junkpod
veterán
9.2.1 rendszerben, 5.1 ff-aac 32bit 48000Hz hangsavos film esetében ha a kimenet HDMI akkor szaggatva megy a film és a hang is miközben a CPU terhelés szokásosan alacsony.
Ha vissza látom analóg PCM-re akkor hibátlan.
Illetve "nemanalog" PCM-re, akkor is jó.Ez szerintetek hiba vagy jó így? Szerintem hiba.
Box's don't touch!
-
mikrofon
veterán
nem, azok mennek fel a hálózati meghajtóra, meg a google drive-ra egyből. Azt meg meg tudom nyitni a kodi-ból, mert forrásként hozzá van adva és be van tallózva a képek médiatartalmak közé.
de azt hiszem a képeket is kezeli a yaste és azzal lehet küldeni egyből...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz mikrofon #62984 üzenetére
JuiceSSH
-
Speederer
senior tag
Van egy kis problémám a CEC-cel, mégpedig hogy a tv távkapcsolóján megnyomva a P+/P- (csatornaváltó) gombokat kb semmi sem történik. Inkább a tv távirányítóját használnánk, nem pedig a boxét, de nem tudom hogy ezt hogy lehetne orvosolni.
Igazából van még több olyan gomb is a kapcsolón ami nem működik CE-s dobozzal, de fent említett csatornaváltás hiányzik a legjobban.Mit gondoltok létezik erre megoldás?
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
vargalex
Topikgazda
Ma beszereztem az Aldiban egy Casalux mennyezeti lámpát. A kiszemelt szobában egy Beelink MiniMX teljesít szolgálatot. A lámpa távirányítója simán irányítja (még a kikapcsolás is megy) a MiniMX-et. Tényleg azonos lehet a távirányító gyártója, mert hasonlóan néznek ki, csak a lámpáén kevesebb a gomb:
Még jó, hogy CEC-en vezérlem, majd valahogy kiiktatom a vételt...
Alex
-
pinnacle
nagyúr
válasz Speederer #62989 üzenetére
SONY-nál több lehetőség van, hogy melyik gombokat használja. Nézd meg, lehet nálad is ilyen. Kerek menügomb a csatorna föl-le váltás.
Nektek nincs gondotok az IPTV-vel? X96MAX nagyon könnyen lefagy, de úgy, hogy ki kell húzni. Beelink MXIII és a II is fagyogat néha, de nem ennyire. Lehet pont az IPTV terheli legjobban a boxot?[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
Ez engem is érdekelne, hogy Android-os telóról át lehet e valahogy "küldeni" a "házi" fotókat/videókat, hogy a Box jelenítse meg a TV-n. Android-on és CE alatt is. KODI (és CE) esetén ugye a Yaste és Kore app van csak, de meglepne, ha ezek tudnának ilyesmit. ??? (Nekem ez még sose kellett, de akié a Box lesz majd, annak biztos jól jönne).
-
Beni2360
félisten
A BubbleUpnp egy kis szerver és mindkét androidra telepiteni kell. Lehet oda vissza lejátszani ez éjjel ugrott be.
-
Speederer
senior tag
válasz pinnacle #62993 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor ezek a dolgok a tévén múlnak. Tehát hiába cserélek kábelt, távkapcsolót, vagy próbálnám szoftveresen megoldani, ha a tévét nem tudom rábírni, hogy küldje el a P+/P- gombok lenyomásának jelét, akkor ez nem fog működni. Szomorú, mert annyi szép és mindenfélére használható gomb lenne még a tévé távkapcsolóján.
Nálunk ezek a dobozok elsősorban tv adásra vannak használva, és persze melegszenek valamelyest a stream-eléstől, de nem kellene, hogy lefagyjanak. Mecool K1Pro-nak mondjuk látványosan rossz a hűtése, ott van hogy szétesik a kép a "minőségi" hűtője miatt amin csak a restart segít. Ha megjön a legújabb szerzemény (pont egy X96 Max ) , akkor szétszedem majd ezt a K1Pro-t, addig együtt lehet élni vele. Mindenesetre érdemes lehet ránézned a logokra ssh-n (ha egyáltalán beenged ilyenkor), meg a hőmérsékletére is.
És persze az se mindegy, hogy HD vagy SD adást kell feldolgoznia.
A másik Mecool viszont hűvösebb, nincs is vele ilyen gond: [kép]
@darvinya: Szerencsére a számok is működnek, illetve néhány általánosabb gomb (pause, stop stb.). Érdekesség, hogy az előtte használt Samsung TV simán átvitte az általam most hiányolt P+/P- gombokat is, csak aztán az megadta magát.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
törölt tag
Úgy tűnik helyreállt az idx/sub feliratok kezelése. A legutóbbi CE frissítés óta működik a megjelenítés. Előtte nálam nem ment.
[ Szerkesztve ]
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz SunMount3r #62995 üzenetére
A Yatse-val biztosan lehet, vagy akár csak simán a file kezelőben share, vagy send to media player opcióval:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest