- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fleto93
tag
Sziasztok!
A harmadik topikban érdeklődve, bízom benne végre jó helyen járok:
NAS mellé keresek média lejátszót, anyáméknak.
Igények a következők:
- 1080p lejátszás WIFI-n a NAS-ról (jelenleg SAMBA-n van kiosztva a többi gép/lejátszó felé a tartalom, de mivel épített Ubuntu alapú cucc, bárhogy tudom osztani)
- távirányító
Ami biztos nem igény:
- nem kell se 4K, se 3D, se sok csatornás hang, gyakorlatilag semmi extraWIFI-n 2.4GHz van, de kertváros lévén nem túl terhelt a sáv, így a telefonommal 80mbit-et mértem a TV mellett, ennek bőven elégnek kéne lennie, ha az eszköz nem túl gyenge.
Amikkel szemeztem eddig: Beelink Mini MX, Beelink Mini MXIII, Sunvell T95M
Kérlek segítsetek, hogy melyik lenne jó választás a számomra, vagy esetleg ajánljatok mást helyette!
Előre is köszönöm!
-
azbest
félisten
válasz junkpod #5950 üzenetére
Itt a HD DVD Test Pattern Disc mpeg2 videót nézve (vob-ot mpeg-re átnevezve) a mini mx esetén úgy látom valami skálázás történik. Az 1px váltásoknál szürkébb, mint kéne hardveres gyorsítással. Szoftveres lejátszásnál meg teljesen fekete az a rész. Ugyanazon a monitoron pc-ről nézve látszik élesen minden sor.
Pedig elvileg minen alapon, skálázás nélkül van. Hacsak nem az a baja, hogy 1088 pixeles a videó.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Fleto93 #5953 üzenetére
Nehéz dolog WiFi-vel kapcsolatban okosat mondani. Pontos mérés nincs, mert mindenkinél mások a körülmények. Itt egy Mini MX teszt, hogy kb. mire számíthatsz. Ahogy az összefoglalóban is olvashatod (15. pont) van néhány típus, amiről a tulajok jót mondtak a vezeték nélküli átvitellel kapcsolatban. Vedd fel a listádra a K1 Plus és KIII típust is.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
danih
veterán
DVB-T tunerekkel kapcsolatban: ezek mennek Androidon is, vagy kell hozzá a Libelec?
Visszakerestem, látom azbest egy csomót leteszteltél - köszi -
Ozy
tag
Sziasztok!
Ismét régóta olvasgatom a hozzászólásokat és arra a döntésre jutottam, hogy a korábbi Tronsmart MK 908-asomat le szeretném cserélni.
Amit kinéztem magamnak az a Beelink MIniMX ver 1.0.
A felhasználás célja első sorban filmnézés vinyóról illetve NAS-ról, valamint néhány kontrollerer irányítható játék a gyermekeimnek.
Megfelelő választásnak tűnik szerintetek? Gondolom az sd filmekkel nem lesz baja de elgondolkodtam a játékokon.
Másik kérdésem: milyen kontrollert ajánlanátok hozzá ami frankón működik (sajna nincs semmi ilyen irányú tapasztalatom, most kezdenek a gyerekek játszogatni) -
Hyena
senior tag
Kontroller ar/teljesitmeny tekinteteben a nyko playpad pro nagyon jo valasztas, csak sajnos nalunk nem lehet kapni, viszont ha talalsz jol jarsz vele.
Jo lehet meg az xbox 360 controlerrel vezetekesen vagy a vezetek nelkuli adaptert a keszulekhez csatlakoztatva. De sokan hasznalnak playstation controllert (DS4 esetleg DS3) is bluetoothon
En ezeket probaltam, massal nincs tapasztalatom. (illetve annyi, hogy a xiaomi mi controller kurvara nem kompatibilits a legtobb jatekkal)harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Ozy
tag
ezt nem gondoltam volna hogy jó az Xbox vagy Ps kontroller is hozzá...
funkcióját tekintve együttműködnek rendesen a játékokkal?
lehet akkor egy xbox kontrollert kellene vennem végül is árban olyan nagy különbség nincsen...és elérhető jóformán azonnalA teljesítmény elég lesz a játszáshoz?
-
Hyena
senior tag
Hardcore gamer szemmel a jatekokhoz a vilag minden teljesitmenye nem eleg
Ez persze nagyban fugg attol, hogy a gyerekeid hany evesek milyen jatekokkal akarnak majd jatszani, grafikailag hol tart az ingerkuszobuk...mert mas teljesitmeny szukseges az angry birdhez mint az asphalt 8hoz.
Jut eszembe az xbox one kontroller mukodik bluetoothon is (es adapterrel is) de valamiert a kompatibilitasaval kapcsolatosan nincsennek lenyugozve a forumokban. (az xbox 360 nem BT-s)
Igazabol azok a jatekok mukodnek tokeletesen egyutt a kontrolerrel ahol ez a jatek leirasaban fel van tuntetve , hogy full kontroller support vagy hasonlo.
Ezen kivul vannak jatekok ahol bar nem emlitik ezt de nehany aprosagtol eltekintve (pl nem tudod elinditani a jetekot mert az a funkcio nem mukodik) de ha mas eszkozzel pl taviranyito vagy valahogy beavatkozol ,a jatekban mar mukodnek a funkciok.
Egyes kontrollerekhez vannak mapper programok vagy kompatibilitas ellenorzok ,controller editorok, de vegeredmenyben minden jatekot ezzel egyutt sem lehet kifogastalanul mukodesre birni.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Ozy
tag
az tudom, hogy a világ erőforrása nem elég egy gémernek de ilyen szempontból szerencsésnek mondhatom magam, mert a gyerekek 7 és 5 évesek, eddig viszonylag kicsi grafikai igénnyel, bár az Asphaltot néha tolják a laptopon. A fő cél egy Xbox lenne csak mielőtt elköltök egy rakat pénzt megnézném, hogy mennyire élveznék a játszást ezen. Ha bejön akkor esetleg jöhet egy xbox vagy maradok ezen a platformon?
A játékok tekintetében még csak keresgélek, mert nem vagyok egy nagy játékolós
[ Szerkesztve ]
-
zsozsoooooo
tag
Sziasztok!
Cifs modulja (cifs.ko) esetleg van valakinek Beelink mini mxiii-hoz (gyári android) ? Smbmount-olni szeretnék.
Másik dolog, MK808B alatt Finnless 2.1 ROM-mal ki tudtam adni a hangot USB Sound Device-on (Mele F10 pro). Ott a Sound Devices Manager menupontban megjelent a "Modiotek USB Headset". Kb. így.
MK809IV-esemen és itt a Beelink mini mxiii -on sem megy. Soundabout-tal sem.
Gondolom kernel csere kell hozzá, valaki foglalkozott már ilyesmivel ?
Thx!
[ Szerkesztve ]
Zsozso
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Van különbség wifi jel erősségben, ha külső antennával rendelkezik egy eszköz?
Pl az M18-as wifije jobb lehet mint egy MiniMXIII-é?
MiniMXIII tudásilag teljesen megfelelne, viszont lehetetlen kábellel odamenni, ahova kell, így marad a wifi.Telók azon a helyen kb közepes wifit fognak (most nem tudom a pontos mért értéket).
Ilyen helyre melyik típus ajánlott (M18, MiniMXIII,T95MAX(jelenleg nem elérhető, meg a napokban volt róla panasz),KIII)?
Vagy inkább egy KIII?(erről elég keveset találok a fórumban, megbízható darab? van hozzá LE?)Köszi!
Xiaomi 13 eu dev...
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
Nem igazán tudom hogy ide tartozik-e de kis segítséget szeretnék kérni.Szeretnénk vásárolni valami kis androidos boxot amit HDMI-n keresztül (vagy DLNA) kötnénk okostévéhez ( a tv kb 120e HUF os kategóriában lenne, meg a kiválasztása folyamatban).
A feleadat annyi lenne hogy a T.Home hoz kapcsolódó TV-GO szolgáltatás fusson rajta + youtube esetleg más zenei stream. Mivel nem mentenénk rá semmit így a belső tárhely majdhogynem lényegtelen.
Ami fontos lehet hogy HD-stream-el elboldoguljon és vagy Wifi vagy BT-n keresztül okostelefonnal vezérelni lehessen. Netet hozzá pedig vagy USB-n vagy WIFI-n vagy Ethernet porton kaphatná, de a WIFI lenne a legjobb kábelrengeteg kihagyása miatt.Nem igazán ismerem ezeket a gépeket de a lehető legolcsóbb megoldás érdekelne ami a fentebb felsorolt feltételeknek megfelelhet.
Tanácsokat válaszokat előre is köszönöm.
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #5765 üzenetére
asszem felrakom ezt MINIX fw-t az MX64-re, kérdés, hogy:
- az SD LE-t gondolom utána nem kell újra telepíteni, max egy fogpiszka indítás kell neki majd, ugye?
- hol találok 107L1 MX64/M18 eredeti fw-t ha még is visszaraknám a gyárit?[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
interstate76
addikt
Még valami a játékokról és a különböző platformokról: az én teljesen egyéni és szubjektív tapasztalataim alapján gyerekek számára akkor jobb az Xbox360 vagy a One, ha kinectes játékokat játszanak. Nálunk mióta tévézhet a nagyobbik, azóta az a szabály, hogy este 6-kor kapcsolhatja be a TV-t, amit fürdéskor kikapcsolunk. Ezen tévénézős órák egy tekintélyes részét sikerült hónapokon keresztül mozgásos játékra váltani a Kinect segítségével, amíg meg nem unta a Kinect Disneyland Adventures-t és a Kinectimals-t. Mindkettő nagyon szuper játék, ezerszer jobb a mesenézésnél, ha ezekkel játszik/játszanak. Viszont az összes többi kinectes game maximum pár órára kötötte le, a nem kinectesek között pedig nincs túl sok gyerekeknek való, értelmes játék. Pontosabban androidra szerintem több van, pláne, ha az emulátorok adta lehetőségeket is figyelembe vesszük.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz junkpod #5976 üzenetére
Ami a ruszkiknál van, az egy TWRP-s mentés, ha jól emlékszek. A Freaktab-on belinkeltem az összes MX64/M18 fw-t, a topik vége felé megtalálod. Van 108L1 is, amit az xda-n találtam. Ha megjön az SD kártya, ezt terveztem feltenni.
Az SD LE kártyán van, csak egy fogpiszkálós indítás kell neki.[ Szerkesztve ]
-
Hyena
senior tag
Ha valaki esetleg Air Mouse vasarlasat tervezi akkor merem ajanlani a Rii MX3 keszuleket mely szuperul mukodik egyutt a Beelink GT1 boxommal, de kiprobaltam szamitogepen , tv-n es a asustor nason is es mindegyikkel nagyszeruen tette a dolgat, es egesz olcso.
Szerintem nagyon jo kiegeszites a box nem tul szofisztikalt taviranyitoja helyett vagy mellett .harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #5979 üzenetére
érdekes amúgy, 1-2 hetente átkapcsolom Androidra, de sosincs frissítés...
más: szerintetek LE alatt hol lehetnek a skinek leíró fájljai (xml menurendszer) mert az Aeon nox-ból hiányzik a nand reboot és társai menu és lenne belerakni, kimásolnám a confluence skinból és átraknám valahogy AN-be. Esetleg ezek valami közvetlen Linux scriptet hívnak meg? (Az LE beállítások menurendszert megtaláltam rendszer kiegészítőként fut.)
Amúgy jól működik a MC SSH-nBox's don't touch!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz junkpod #5982 üzenetére
A LE fórumon volt erről szó, de annyira tré a keresőjük, hogy nehéz bármit is vissza keresni ott utólag.
A google keresőjével találtam valamit, ami alapján elindulhatsz: az S905 generál topik #224-es hsz-ben erről van szó. Bocs mobilról írok.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Kicsit kerülő úton de sikerült a play/pause és a stop és a gyorstekerő gombokat is beállítani Harmony távon:
- play/pause: felvettem egy szekvenciát (ok, ok, vissza)
- stop: felvettem egy szekvenciát: (ok, jobbra, ok)
- gyorstekerés előre hátra: jobbra és balra nyilak (ebből is kilép a play gomb
- fix ugrás előre és hátra (skip és replay): skip fwd és skip rwd gombokat rendeltem.Így most minden gomb működk a távon rendeltetés szerűen. (persze a legjobb az lenne ha végre kiderülne hogy a box irda chip milyen kódokat vesz és akkor akár direkt gombos iránytás is működhet a keymapperrel, de most így is jó.
Box's don't touch!
-
Chal
addikt
ATV2-ről váltanék Beelink Mini MX-re. Meg is jött a box, minden ok is, LE .007 rajta. Egyedüli szívfájdalmam, hogy nem megy az Airplay A Kodi wiki és egyéb neten fellelhető infók alapján iOS8-ig bezárólag kéne mennie a videónak, a felett pedig a Kodiban ki kell kapcsolni videó funkciót, így elvileg menne csak a hang.
Sajnos semmilyen kombinációban nem tudtam működésre bírni, van itthon egy régi ipad, ios8-al, de se képet, se hangot nem tudok vele a Kodira küldeni. A tablet látja a boxot mint airplay eszközt, a Kodiban egy pillanatra megjelenik a státuszban hogy airplay eszköz kapcsolódott, de rögtön el is tűnik. Iphone 5S-el ios10 esetén pedig meg sem jelenik az airplay lehetőségeknél a box. Mondjuk ez utóbbit még értem is, nagyon új az ios10. Viszont örülnék neki, ha legalább a régi ios8-as ipad-el össze lehetne hozni.
Van erre valami megoldás, vagy felejtsem el? Androidos app nem játszik sajnos, mert lényeges az LE.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #5983 üzenetére
Isten vagy! Működik.
Tehát ha valaki egy az alap skintől különböző skinben s szeretne Android reboot menut az alábbit kell tennie (Aeon Nox-on próbálva, leírás az alapján)
- felszín beállítása
- főmenu beállítása
- kiválasztom a megfelelő menut (Leállítás)
- kiválasztom az Almenü kezelése
- létrehozok egy új almenü elemet
- hozzáadás (adj neki egy nevet pl "Android")
- egyéni parancs, lsta legalja Custom item
- itt add meg ezt: System.Exec(/usr/sbin/rebootfromnand)
kilépkedsz, vársz egy-két másodpercet amíg újraírja a menut, villan egyet és voilá!Box's don't touch!
-
Chal
addikt
válasz DoItYourself #5987 üzenetére
Nem igazán van ennek köze az LE-hez szerintem, de kipróbálom majd desktop Kodival is.
-
a8l
aktív tag
Elvitték ma az egyik Gt1-et egész jó áron. Akkor vennék még egy S905 boxot.
Elvileg már van egy de nem jött még meg(MXQ Pro 4k), remélem nem nyúlták le valahol a követett csomagot, mert ami már itthon van ugyanilyen box az megy faternak, élete első médiaplayere lesz.Tehát akkor a jelenlegi kínálatból ami a legjobban megéri az a MinimxIII?
Csak és kizárólag médiaplayernek lenne használva LE -vel sony projektorhoz.
Kép HDMI-n a projiba, hang optikán az AVR-be menne, gigabit hálóra kötve.
LE alatt a ki és bekapcsolás távról megy ennél a boxnál?Mindenesnek tv-re kötve marad a másik gt1.
[ Szerkesztve ]
-
horeee
tag
Én ezt a Viboton KB-91-est vettem.
Olcsó, simán megy a T95m-el, és még elem sem kell bele.Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
envagyok
veterán
Wifin vagy vezetékes hálózattal próbálod?
Tudni kell, a wifi elég gagyi a minimx-en
Google a barátod, szokott jó ötleteket adni, kérdezd bátran
"deactivate the last option in the Airplay settings (video and picture support)" deaktiváld az utolsó menüpontot.
Vagy olyat is találtam, akinek vezetékes neten nem, de ha wifije csatlakoztatta a lejátszót úgy már működött, illetve a wifi router 802.11g-re állítása hozott sikert.
Vagy:
"Actualy, Airplay audio works fine. You need to activate "expert" settings (not advanced) and then turn the option "Enable Airplay "Videos" and "Pictures" support" off under services/airplay. This option only works for iOS8."[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
azért most már akadnak gondok az LE-vel.
elcsomagoltam, mivel elvileg ajándék lenne. Majd elővettem, h megcsináljam az LGn az 1:1 pixel mappingot. és nincs net. kártya ki, reset gyárira, van net. kártya be reset, LEn van net. WTF.
valamint a T95m-en az LE nem használja a kijelzőt. se lan-t nem jelez, se időt, semmit. powerLED, és csókolom.viszont, aki magyarul használja az LG okosTVjét, úgyhivja magyarul az 1:1es üzemmódot, hogy "levágás nélkül". nem "eredeti", hanem "levágás nélkül". de, hogy mekkora tré ez a menü, nem lehet elmondani. a képarány állítgatást, 3 helyen lehet benne elérni. az egyiknél bizonyos választható beállítások nincsenek.
eladó topping dac
-
junkpod
veterán
válasz bajnokpityu #5994 üzenetére
Fix ip vagy dhcp? Amugy van egy kapcsolo: várakozás netre.
A kijelzőt meg soha nem kezelte semmilyen alternatív rendszer.Box's don't touch!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz bajnokpityu #5994 üzenetére
Az LG "levágás nélkül" overscan beállítása már vagy ötször volt itt a topikban múlt héten, a T95M kijelzőt pedig írja a LE fejlesztője is, hogy nem működik LE alatt, csókolom.
-
bajnokpityu
félisten
válasz junkpod #5996 üzenetére
fix. kijelző túlélhető, csak nekem még ez új. amúgy meg olvasni lehetett olyat, hogy kezeli a kijelzőt némelyik utángyártottt firm. és ami fontos lenne, a lan kijelzés sincs rajta.
nekem nem volt levágás nélkül abban a menüben 5.0s firm esetén, amiben kerestem. átraktam angolra, 5.5-re frissitettem, végignéztem mindhárom helyen, és végre megtaláltam, angolul.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Chal
addikt
válasz envagyok #5992 üzenetére
Vezetékesen és wifin is próbáltam. Az említett opciót pedig írtam is. Amúgy asztali gépen sem megy (windows és osx-en futók Kodival próbáltam). A windowsossal annyit sikerült elérni, hogy ios8 esetén néha megszólal a hang, de pár percnél tovább akkor sem megy. Egyébként azt hiszem kár ezzel szenvedni, proprietary cucc, amíg az Apple nem nyitja meg (addig álljunk fél lábon...), addig úgysem lesz rá stabil meg normális megoldás, főleg olyan aminél az ember nyugodtan frissítheti az ios oldalt is.
Asszem meghagyom inkább az ATV2-t másodlagos eszköznek erre a célra, végül is nem kér enni.
[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
T."DroiDMester" !
Sikerült a GT1-en megoldania az MxPlayer integrálását a Kodi-ba?m_kovacs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- DIGI internet
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest