- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
Hátránya, hogy nincs 4K és 1080p HEVC támogatás, nincs Android, gyenge a LAN rajta és kicsit lassabb.
Továbbá nem kapsz hozzá dobozt, tápot, hdmi kábelt és távirányítót sem és úgy kerül annyiba mint a 2GB-os S905.
Előnye az újabb kernel és hogy futhat rajta debian (bár már amlogicra is van vmilyen linux dist) és egy komplett fejlesztőeszköz is.
Médialejátszás szempontjából előny hogy a VC1 29.97 is megy neki és jobb 3D-ben. -
vargalex
Topikgazda
válasz envagyok #5539 üzenetére
DoItYourself kolléga írta már, de itt van konkrétan a hálózati teszt. Úgyhogy, én sem tudom, hogy mire alapozod a leírtakat... Természetesen a wifi az más kérdés. Ugyan azok az eszközök teljesen mást mutathatnak eltérő környezetben.
Természetesen a T95M pedig tudja a 94-95 Mbps-t, ami a 100-as Lan-tól elvárható.[ Szerkesztve ]
Alex
-
meridaharcos
senior tag
Ismét egy GT1 tréfa nélkül... A vita részét kihagynám.
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
Hyena
senior tag
válasz junkpod #5532 üzenetére
Heheh
Az emberek mar csak ilyenek, es ebben legalabb van kihivas
Unalmas lenne ha mindig mindenki ugyanazt csinalna.
Egyebkent az ilyen kerdesekre gyakran nincs is valasz, en is rakerdeztem a 3D ISO lejatszasra vagy 4x de pusztaba kialtott szo volt...
Mellesleg egy vita lehet epito jellegu is.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
szasza0802
tag
Nekem valahogy nem jön össze a Minimx ethernetes csatlakozás.....mit kell állítani a routeren, hogy kapjon kábelen netet a player?
-
gyuri152
csendes tag
válasz szasza0802 #5557 üzenetére
Ha minden más kap IP címet csak a box nem, akkor nagy valószínűséggel a kábellel lesz a baj. Még megpróbálhatod elfelejtetni vele a wifi hálózatot is, bár ha bedugod a kábelt akkor arra kellene forgalmaznia alapból (hiába van a wifire is csatlakozva), mert kábel felé kevesebb a metrikája. Milyen routert használsz?
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
Nem tudom, hogy valóban gyorsabb-e a GT1 wifije az összes olcsóbb S905-ös boxénál, de ha így van, akkor csak örülök annak, hogy bevált a kis kütyüd!
Ezt nem neked, hanem csak úgy általában: szerintem egyrészt ideje lenne lezárni ezt az S912 vs S905 vitát, másrészt pedig nem is kellene újraéleszteni, hanem el kellene fogadni, hogy ha valaki médiaplayert keres, akkor - egyelőre - minden hozzáértő S905-öst fog ajánlani neki, mert erre a célra - egyelőre - megkérdőjelezhetetlenül jobb. Ha ez később megváltozik, akkor ennek a topiknak a médiaplayer-gurui fogják először az S912-eseket ajánlgatni.
Mondom ezt úgy, hogy az ide is aktívan írogató, régi motorosnak számító mini pécések közül talán én vagyok az egyetlen, akinek nem a médiaplayerként való felhasználás az elsődleges a kütyüjén, szóval kifejezetten viszket a tenyerem egy, a Mali450-esnél erősebb GPU-val szerelt eszközre, amin még több játékot lehet futtatni. Viszont én addig nem veszek semmit, amíg mások nem úttörősködtek helyettem, és mivel azért járok el így, mert ezt tartom helyesnek, ezért másoknak is ezt fogom ajánlani. Akkor is, ha némelyik GT1-tulaj - számomra teljesen érthetetlen módon - besértődik ezen.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
envagyok
veterán
válasz vargalex #5553 üzenetére
Arra alapozom, hogy többen is teszteltek átviteli sebességet, és gondolom sem a cnx-software.com-nál, sem a freaktabon nem hülyék írogatnak. Linkeltem feljebb az oldalakat.
Félre ne értsd. Maga a csatlakozó tudja 100/1000 mbitet, vagy az AC-s wifit, de utána van más szűk kersztmetszet, pl nand vagy usb 2.0 csatoló, ami lehetetlenné teszi a tényleges sebesség elérését.
Innentől meg hiába nevezzük gigabitesnek pl. a MiniMX-em ethernet csatlakozóját, ha a jellyfish demóból a 120mbitest -ast tökéletesen, a 160-ast kis röccenéssel, a 200-ast meg nem játsza le, vagy ha másoláskor is 160-200 mbit az átlag sebesség.
De most leültem az asztali gépemhez, gyorsan bekapcsoltam,gigabites gyors gép, nasra- nasról 80-100MegaByte sebességgel tud másolni a gigabites rt-ac56u routeren keresztül.Egy 500MB-os file-t felmásoltam a MiniMX nand-ra libreelec alatt a következő eredménnyel:Akkor hol is tudja a gigabites átvitelt?
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz envagyok #5539 üzenetére
"Ha a normál lan csatlakozókat is nézzük, ezek a kis boxok 100 mbites csatlakozóval tudnak 56mbitet,
a gigabit csatlakozóval pedig kb. 120-130-at."Én - gigabites hálózaton keresztül - 38-40 MB/s-os tempóval tudok másolni a Mini MXIII-asra. Annyival, mint egy Zyxel NSA310-es NAS-ra. A többi típusról nem tudok nyilatkozni, szóval általában még akár igaz is lehet, amit írtál. Ja, és a routerem nem egy bivaly, hanem egy UPC-s szolgáltatói eszköz (korábban egy ASUS RT-N56U-m volt, ami minden szempontból alázta a mostani Cisco-t).
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
titán
válasz envagyok #5560 üzenetére
Ez is több, mint a 120-130 (kétszer), de itt a korlátozó tényező szegény box nandja. De ez a sebesség teljesen oké, nincs miért szégyenkeznie a boxnak. A kétésfélszeres tempó miatt már érdemes a gigabites dugóst használni a 100-assal szemben másolgatásra is.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
azbest
félisten
válasz envagyok #5560 üzenetére
Jaj, hát azt hogy lassú a pendrive vagy az sd kártya, azt ne számoljuk hozzá a lan sebességhez. Persze, hogy az usb sebessége 30MB körül van maximum, de már az is szép tempó. Valamint, ha a nas bírja, akkor azt felcsatolva már nincs a háttértár szűk keresztmetszete a képben.
Például láttam már 10MB-os töltést a raspi2-mmel a felcsatolt nasra. Annak csak 100Mbites hálókártyája van. De a full duplex hálózaton fel is út, le is út egyszerre
Lejátszáskor sem kell lementeni az eszközre az anyagot, hanem csak az a lényeg, hogy gyorsan elérhető legyen a hálózaton.
[ Szerkesztve ]
-
gyuri152
csendes tag
válasz szasza0802 #5561 üzenetére
Ha ugyanazt a kábelt rádugod egy másik eszközre (PC, Notebook) az kap IP címet?
-
megott
aktív tag
Sziasztok!
Aug29-én rendeltem én is egy Gt1-et (tudom, ősi román szokás ez is ), ma jött a levél az MPL-től, hogy ugyan küldjem már el a rendelési doksikat, mert megvámolnák a csomagot!
Szóval a cseh útvonal sem egy biztosítás, tényleg postai dolgozónak kellett volna mennem, akkor megúszhattam volna én is a vámolást!Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
envagyok
veterán
"Lejátszáskor sem kell lementeni az eszközre az anyagot, hanem csak az a lényeg, hogy gyorsan elérhető legyen a hálózaton."
De ott se megy a gigabit
Valószínű hálózati lejátszásnál is cache-el vhová, így ott az a gyenge láncszem.
Nem tudok semmi olyan tevékenységet írni, ahol ezek az eszközök ténylegesen ki tudnák használni pl. a gigabites sebességet. -
titán
Ennem nagyon szeretnek a vámon, az elmúlt néhány hétben nekem több telefon és a gt1 is átjött tréfa nélkül.
(#5568) envagyok
Mivel az alatta lévő egység a 100 Mbit, minden ami efölött van, kihasználja és hasznosítja a gigabites lan funkcióját és sebességét.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dugesz77
őstag
Én is Pi2-ről váltottam s905-re. Nagyon jó kis stabil kütyü a Pi. Volt, hogy másfél hónapig ment újraindítás nélkül mindennemű hiba nélkül. Ha csak FullHd kell igazándiból tökéletes. Az s905 pöttyet gyorsabb a menükbe mászkálás alatt. Abból is lehet nagyon franko kis retro konzolt építeni elég SD-re a retroPi rendszert felrakni. Sok ember foglalkozik vele jó a support.
-
vargalex
Topikgazda
válasz envagyok #5568 üzenetére
A linkelt teszt egy ilyen tevékenység. Hálózati képességet írtál, én arra válaszoltam. Ne keverjük bele a háttértár/USB sebességet. Ilyen alapon, ha van egy x86-os PC-d, akár i7-es CPU-val, de háttértárnak csak egy pendrive-od van, ami mondjuk 10 MB/s írást/olvasást tud, akkor a PC nem tudja a gigabitet?
A lejátszásnál is inkább a GPU lehet a szűk keresztmetszet a magas bitrátánál. A tesztemből fehéren-feketén látszik, hogy nem a hálózat a szűk.Alex
-
azbest
félisten
válasz envagyok #5568 üzenetére
"Valószínű hálózati lejátszásnál is cache-el vhová"
persze, a memóriába. Háttértárra cachelni ilyesmit nagyon nagy kapufa lenne. Kinyírná hamar a nand-ot.
Nem keverendő a thumbnail cache-sel, ami előnézeti képeket ment a fájlokhoz.A lényeg, hogy a hálózat kezelése képes kihasználni és nincs olyan belső szűk keresztmetszet, mint némelyik más socnál (iMX6 470Mbit, de valamelyik másiknál is olvastam hasonlót), ahogy a belső buszrendszer miatt nem lehet megközelíteni az elméleti értéket.
Pont akkor jön ez jól, amikor hálózatról hálózatra dolgozik az eszköz. Persze ez nem tipikus médiajátszós feladatoknál jön elő.[ Szerkesztve ]
-
meridaharcos
senior tag
RGB skálával milyen aa viszonyuk ezeknek a boxoknak ? Megy nekik a FullRGB ?
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
envagyok
veterán
válasz envagyok #5573 üzenetére
780MB file-t hálózatról hálózatra (nas/másik nas) gigabites hálón 2 perc 10mp, azaz 130 mp alatt másolt át.
Az 6MB/s szorozzuk meg kettővel: 12MB /s
Ugyanez pc-vel: 20mp Az 39MB/s 78MB/s összsebesség.
Innentől elképzelni nem tudom milyen gyakorlati lehetőséggel lehet elérni a gigabitet.
Több mint 6* gyorsabb a PC.
Mi az oka? Mindegyik gigabites
Nem kötekedni szántam, de ezek a tények.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz envagyok #5575 üzenetére
Csatolj fel LE alatt egy samba/NFS megosztást és másolj róla a /dev/null-ba. Ennek kell lennie nagyjából a lejátszáskor is érvényes sebességnek. Nem ez a hálózat sebessége, mert van protokoll overhead, stb. Továbbra is mondom, hogy a hálózat sebessége az, amit mértem.
A teszted eredménye nagyban függ a csatolás módjától, protokolltól, stb.Alex
-
-
envagyok
veterán
De ez egy hasznosíthatatlan eredmény.
Mintha azt mondanám, hogy a kocsim 300-al tud menni, az a max sebesség.
Aztán mikor mindenki értetlenkedik, hogy miért nem megy annyival, csak 160-al, benyögném, hogy 95%-os lejtőn elérheti.
Nem győztetek meg, gyakorlatilag nem lehet semmilyen műveletet sem végezni vele, ami hasznos, ezzel a sebességgel.
Részemről erről a téma ke is van zárva. -
vargalex
Topikgazda
válasz envagyok #5579 üzenetére
Csak a kedvedért felcsatoltam a MiniMX-re az otthoni kis szerverem egyik NFS-en kiajánlott könyvtárát:
MiniMX-LE:~/test # mount
rootfs on / type rootfs (rw)
devtmpfs on /dev type devtmpfs (rw,relatime,size=291020k,nr_inodes=72755,mode=755)
proc on /proc type proc (rw,relatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,relatime)
/dev/mmcblk0p1 on /flash type vfat (ro,noatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=437,iocharset=ascii,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro)
/dev/mmcblk0p2 on /storage type ext4 (rw,noatime,data=ordered)
/dev/loop0 on / type squashfs (ro,relatime)
securityfs on /sys/kernel/security type securityfs (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,nosuid,noexec,relatime,gid=5,mode=620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,nosuid,nodev,mode=755)
tmpfs on /sys/fs/cgroup type tmpfs (ro,nosuid,nodev,noexec,mode=755)
cgroup on /sys/fs/cgroup/systemd type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,xattr,release_agent=/usr/lib/systemd/systemd-cgroups-agent,name=systemd)
cgroup on /sys/fs/cgroup/cpu type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,cpu)
mqueue on /dev/mqueue type mqueue (rw,relatime)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,relatime)
tmpfs on /var type tmpfs (rw,relatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw)
configfs on /sys/kernel/config type configfs (rw,relatime)
192.168.22.200:/mnt/Kepek on /storage/test type nfs (rw,relatime,vers=3,rsize=524288,wsize=524288,namlen=255,hard,proto=tcp,port=2049,timeo=70,retrans=3,sec=sys,local_lock=none,addr=192.168.22.XXX)Ebből az utolsó mount point az NFS csatolás. A szerveren létrehoztam egy 1 GB-os teszt file-ot a könyvtárban:
MiniMX-LE:~ # ls -lah /storage/test/test.img
-rw-r--r-- 1 root root 1.0G Sep 21 13:52 /storage/test/test.imgMajd dd-vel másoltam a /dev/null-ba. Ami ugye pont ugyan az, mint hálózati lejátszáskor, azaz nem történik háttértárra mentés:
MiniMX-LE:~ # dd if=/storage/test/test.img of=/dev/null bs=1M
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.0GB) copied, 9.313113 seconds, 110.0MB/sTermészetesen úgy, hogy mindeközben futott a Kodi is a MiniMX-en. Akárhogy csűrjük/csavarjuk a dolgot, ez bizony közel van gigabithez.
Felmountoltam a samba megosztást is:
//192.168.22.200/mnt on /storage/test2 type cifs (rw,relatime,vers=1.0,cache=strict,username=gavarga,domain=ARCH,uid=0,noforceuid,gid=0,noforcegid,addr=192.168.22.200,file_mode=0755,dir_mode=0755,nounix,serverino,rsize=130048,wsize=65536,actimeo=1)
Ugyan azt a file-t dd-zve:
MiniMX-LE:~ # dd if=/storage/test2/Kepek/test.img of=/dev/null bs=1M
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.0GB) copied, 9.550736 seconds, 107.2MB/sItt is megvan a sebesség.
A filmlejátszás esetén, ahogy korábban is írtam, a GPU is lehet szűk keresztmetszet. A fentiek alapján nem valószínű, hogy a sávszélességgel van gond, inkább GPU limitbe ütközöl. Vagy ugyan az a film megy USB-ről? Tudsz adni ilyen linket?
Szerk.: erről a bitráta őrületről már esett szó itt a fórumon (csak, hogy egy kis részletet linkeljek). Szóval, mennyire valós a 160 Mbps bitrátájú anyag??? Biztos, hogy GPU limit lesz az.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
baandii
senior tag
nálatok is egy kb. 17 gb-os film másolása a gépről a minimxiii-ra dugott hdd-re 4-5 óráig tart wifin keresztül? ez elég siralmas...
-
envagyok
veterán
válasz vargalex #5584 üzenetére
Értem mit mondasz.
A gigabit port tud gigabittel dolgozni, csak azt magyarázom nincs valós élethelyzet, ami ezt ki tudná használni.
-Videolejátszáskor gondolom a dekóder megnyekkenik 150-160Mb környékén.
Másolásnál a nand, és az usb2 port limitje lehet.
Más hasznos dolgot meg nem tudsz csinálni. Vagy a tárolóhoz, vagy a jelfeldolgozóhoz hozzányúl a rendszer.Mondjuk nasról nasra Másolásnál még mindig nem értem a hatszoros különbség okát.
Ott elvileg csak a RAM szólhat bele.
Van rá tipped, hogy ott miért esik töredékére a sebesség?
A dev/null:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki//dev/null[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz envagyok #5586 üzenetére
A /dev/null-os leírást miért küldted? Tudom, hogy mire való... Amiből kiindult a vita, az nem "élethelyzetről" szólt. Hanem abból, hogy ezt írtad. Itt konkrét hálózati sebességekről volt szó.
A te indokaid alapján nagyon sok notebook-ra/PC-re mondhatnánk, hogy nem tudja a gigabitet. Akár csak HDD-re írásnál, de még inkább a videó lejátszásnál is kifekszenek sokkal hamarabb. Vagy a te PC-d tudna 1000 Mbps bitrátájú filmet lejátszani?Pontosan hogyan mountoltad a megosztásokat? Próbáld meg
rsize=130048
opcióval. Esetleg awsize
-t is ennyire emelni.[ Szerkesztve ]
Alex
-
adrian87
tag
válasz XtremLor #5361 üzenetére
Olyan linuxot vagy androidot szeretnék táblagépre amivel gyorsabb lehet a videó lejátszása. A táblagép nevét nem, csak azt tudom, hogy android 4.1 fut rajta. Hol, melyik fórumon tudnék ehhez infókat szerezni?
Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
YceBear
tag
Udv,
GT1 tulajokhoz lenne kerdesem. Mennyi a szabad tarterulet out of the box? Nalam 6-9GB szabad a a 16 bol ami 1 kicsit kevesnek tunik.
Koszonom
-
Balinov
titán
hamar halozati sebesseg tema volt. megjott a K400plus igy vegre kenyelmesebben tudok mokerolni.
Nexbox A95X - 2GB/8GB, BT, 10/100, Droid6 az alany, lanon kapcsolodva UPC Horizon boxhoz, az GB lanos ill. 240/20-as net van mogotte. Speedtest szerint lanon olyan 60-70mbit le ill 21korul fel a sebesseg. Picit tobbet vartam, de siman tudok igy elni vele. NAS-on futon Twonky DLNA-rol lejatszas smoot (igaz, gyujtemeny javareszt SD/720p sorozat, nehany 1080p film csak)
Meg beizzitas utan tettem ra par extra appot, ami a szabadsag alatt kapott updatet play store-on. Mondom, nosza, frissitsunk. Ekkor jott a kis meglepetes, mint a letoltes (indikator alapjan) sebessege, mind az app update telepites sebessege kb egy single core Qualcomm MSM7227 SoC sebessege 2.1 alatt anno.
Ez altalanos jelenseg Amlogic S905/905x-nel vagy csak valami nalam nem kerek?
halistennek, abszolute egyutt tudok elni vele, csak kivancsi lennek masok eziranyu tapasztalatara
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
jo, az megvan, (jee, uj az avatarod) de pl. Csuvi V10pro (5.1?), M8 (6), O+2 (6) , Kindle Fire tab (5.x-re epulo fireOS talan) sokkal gyorsabban telepit.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
dugynok
senior tag
Üdv,
Meg is érkezett a MXQ Pro tv box Banggood-ról 10 nap alatt
Szeretném beállítani a IPTV Simplwe Client kiegészítőt, de nem jegyzi meg az engedélyez funkciót. Használja valaki ezt a funkciót? -
scope2007
addikt
Szevasztok
Én is csatlakoztam egy miniMX3 lejátszóval
Még ismerkedés van, microsdre már tettem librerecet, hígy Android kimaradjon
Movieshark addon fent, valami kötelező olvasmány van? Vagy must have repo-k?CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest