-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blakey
titán
Igen, éjjel lett javítva, olyan 3 körül került ki a javított.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tobias40
veterán
-
mpo
veterán
válasz Piotrus #51298 üzenetére
Nekem is ilyen van, CE+Kodi egy SD Card-on.
Telefon Youtube alkalmazásából tv-re átküldeni ,kezelni a videókat.
A Youtube ott van a Kodiban, minek telefonról.
A telefon galériájából videókat,képeket megjeleníteni.
A Nero Streaming Playert használom, direktben a tévére, ehhez nem kell a box.
A WD TV-t a számítógép felől is láttam, a Minixet sehogy.
Ha jól emlékszem, engedélyezni kell a Kodiban.
Utána így éred el böngészőből.
IP cím:8080Van esetleg valami applikáció,ami helyettesítené a Minix távirányítóját ?
Kore.Ha érted, akkor már elavult.
-
-
Beni2360
félisten
válasz tobias40 #51304 üzenetére
Valószínű, hogy az útvonal nem jó. A Fullscreev Videóban kell beállítani a gombokat. Ha nem ebbe csináltad állítsd vissza az egészet alapra és kezd elölről.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Piotrus
tag
Szia!
Ezt az ikont hiányolom a telefon youtube-ról: [link] , eddig ezen keresztül , az éppen aktuális dolgokat,akár listába szedve simán kirakhattam , ill. az erősítőn keresztül akár kép nélkül maga csak a zene is ment. Ill. ez az ikon ( [link] ) jelölte bármelyik kép/videó felett a megosztási lehetőséget, amivel pillanatok alatt a tv-n volt a kép/video.
Sajnos ez nekem nagyon hiányzik. Az HBO Go alkalmazást hiába telepítem, nem lehet a távirányítóval kezelni, sajnos használhatatlan.A Kore csak a Kodit irányítja ,nem ? Vagy az androidos rendszerét is a Minixnek ?
[ Szerkesztve ]
-
Piotrus
tag
A Cetusplay-t próbálgattam, nem rossz , de pl. az HBO Go-nál szerettem volna regisztrálni a fiókomat , viszont a legördülő menüben nem reagált a kattintásra, így képtelen voltam aktiválni. A mobilomon letöltéssel együtt 1 perc volt az egész
Sajnos , hogy az android szinte kezelhetetlen és a régi egyszerű , szinte maguktól beálló dolgok nem működnek , így egyelőre kicsit csalódott vagyok...
Valójában az első aggályom, hogy remélem nem hibás készüléket kaptam... ezért is érdeklődök , hogy akinek ue. a készüléke vam, szintén ezek a "hibák" vannak , vagy másnál minden klappol..
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Aki CE-t használ és rádugva 2,5 HDD-t külső házban, tudna egy linket dobni hol vette? Akár pm-ben is jöhet. Köszi.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
cof
veterán
válasz Nerazim #51316 üzenetére
Én ilyet használok már kb. 2 éve LE anno, most CE alatt. Felpörög amikor kell, alvóba is megy, bár nekem 0-24-ben megy a box: [link]
Persze van már +1000 Ft-ért Orico meg Ugreen is, annak idelyén még drágábbak voltak mikor ezt vettem.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
A Tronsmart Telos 2/16gb s95-öm mellé keresnék a másik szobába egy megbízhatü boxot. Az sem baj ha dual bootos. A lényeg az optikai kimenet, kb 2-3 USB, 3D akadásmentes legátszása és ami a legfontosabb memóriakártyáról saját rendszerként tudjon futtatni Libreelecet vagy ami manapság trendi. 1-2 játék fusson rajta, pl Asphalt 8-9 és PSP emulátor. Az sem baj ha dual bootos (Windows/Android), a lényeg hogy megbízható legyen.
Tényleg: melyik manapság az ajánlott legfrissebb LibreElec?
Melyek manapság az ajánlott boxok? A Tronsmarttal semmi gondom - használom vagy 2 éve - csak már unom hurcolni egyik szobából a másikba. És természetesen legyen jobb mint a Tronsmart.
-
ORCA58
addikt
válasz Piotrus #51298 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb androidos box. Csak Androidon használom, videót nézünk Kodival, és játszunk rajta.
[I"]A Minixen semmi lehetőség,semmi kapcsolódás a telefonnal."
Gyári alkalmazás van rá, Miracast az app neve (zöld színű ikon). Tökéletesen kapcsolódik minden itthoni telefonhoz."A távirányító szinte használhatatlan." és "Van esetleg valami applikáció,ami helyettesítené a Minix távirányítóját"
A táviránytó a Minix felület, a beépített videó lejátszó és Kodi vezérlésére van kitalálva.
Ha más is kell, akkor egy vezeték nélküli billentyű egér, vagy légegér, vagy mini billentyű beszerzése ajánlott.
Külföldön a táv mellé légegérrel kapható, ami billentyűt is tartalmaz. Gondolom itt féltek a magasabb ártól, az kimaradt, olcsóbb lett. Külön beszerezhető a MINIX, vagy sok más gyártótótól.
A HBO GO alkalmazást kizárólag érintő képernyős cuccokra írták, így használatához egér, billentyű kell. Minden boxon, nem csak a MINIX-en."A WD TV-t a számítógép felől is láttam, a Minixet sehogy"
Ezt nem használom nem értek hozzá.SD kártya formázható belső tárhelyként. Hivatalosan 2TB-ig támogat külső HDD-t de a fórumon valaki szerint többel is elbír.
Bármi problémád van fordulj a hivatalos MINIX fórumhoz. Angol kell, de nekem is segítetek a google-val fordítottam oda vissza.
[MINIX FÓRUM]Biztos meg fogod szeretni.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Dolphine #51284 üzenetére
Hát ez valóban eltűnt a repobol. Kicsit zavaros nekem az ok.
Találtam egy állítólag működő verzió linket a topikjaban: http://www.mediafire.com/file/zs45rag5qd3y81f/skin.aeon.nox.5_%2528Leia%2529.zip/fileMeg egy repo linket a Silvio mod-hoz:
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=210069
Talán mind kettő ua...
Letöltöm és csekkolom.Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz junkpod #51321 üzenetére
Na teszt megvolt.
A repo változat (Silvio mod) nem jó. Repo felmegy AN benne van, kiválasztottam a legfrissebbet, de függőség hibával nem ment fel.A másik linkrol letöltött verzió úgy tűnik ok és ráadásul sima AN, nem mod hanem eredeti, telepítés után kiírta, hogy AN frissitve. Megnéztem 7.0.2
Box's don't touch!
-
mokus18
tag
Tegnap megérkezett, Tanix TX3 Max.
-
robi1979
aktív tag
válasz DoItYourself #51323 üzenetére
Erről valakinek véleménye? Beelink GT1 Ultimate 3GB DDR4 + 32GB EMMC TV Box
-
Piotrus
tag
válasz ORCA58 #51320 üzenetére
Szia!
A Miracastot próbáltam, de sajnos semmire sem mentem vele, nagyon nehezen találja meg a telefont (Samsung S9+) , míg a ki tudja milyen messze lakó szomszédok TV-it sokkal előbb. De ha sikerül is kapcsolódni, akkor is összeomlik a dolog. Kép/videó megjelenítése a telefonról ez idáig sikertelen.
A távirányító dolgot elfogadom ,de nem értek vele egyet, ez egy android rendszerrel felszerelt box ,amin pl. a gyárilag telepített chrome-ot illene pl. használni tudni. Hát nekem se gördítés, se beírás nem megy.
A CetusPlay alkalmazás azért már sokat segít a kezelésben, de szerintem lehetett volna csiszolni ezen a távirányítón kicsit.
Nekem sajnos a youtube applikációval való kapcsolódási probléma , ill. a telefon képernyőtükrözése egyelőre nagy hiányosság/probléma.
Már arra is gondoltam, hogy a Minix készülékemmel van a probléma/hibás , mert ez a kb. 6-7 éves WD TV-vel is elég könnyeden ment , csak hát a betöltés sebessége ill. sok más miatt elment felette az idő.
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
-
ERPY
őstag
válasz Dolphine #51327 üzenetére
Minden skin portolható, csak át kell írni a megváltozott kódokat és pár dolgot. Elég nagy munka. Én a metropolis skint használom kezdetek óta, persze nagyon megváltoztattam a magam igényére, rá sem lehet ismerni. Most már leia kompatibilis is. Volt vele meló, de muszáj volt mert a többi skin nekem nagyon nem tetszett.
-
Beni2360
félisten
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Piotrus #51326 üzenetére
"Kép/videó megjelenítése a telefonról ez idáig sikertelen. "
Az androidos telefonomon nekem be van kapcsolva a képek, videók felhőbe mentése: beállítások / google beállítások / biztonsági másolat / fotók és videók: automatikus mentés és szinkronizálás.
Ha a feltöltés méreténél a "jó minőség" van beállítva, akkor korlátlan a tárhely.
A telefonon futó "Fotók" appból bármit tudok castolni az Androidos tévére. Kipróbálhatod, hogy az androidos boxon működik-e ez a fotók app, lehet-e telepíteni, használni.
A telefonról castolás valószínűleg nem fog menni, kipróbálni nem tudom, mert már nincs android a boxaimon.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
ERPY
őstag
válasz Beni2360 #51331 üzenetére
Nem tudom. Annó megnézegettem a skin felhozatalt, és ezt módosítottam a saját igényemre. Utána olvastam milyen parancsok változtak mire, átírogattam, közben megértettem mi hogyan működik egy skin-en belül. Aztán elkezdtem átírni, módosítani. Nem publikus, nincs is sehol közzé téve, mivel azzal törődtem ami számomra fontos. Szedtem is ki belőle dolgokat, így más által használva lehet hogy kellene még átírni dolgokat. Nameg nehogy az eredeti fejlesztő pampogjon hogy más belenyúlt.
-
Beni2360
félisten
OK, köszi de én azt gondoltam, hogy ezek szabad szoftverek mint a többi ami kézen közön futnak de akkor tévedtem. Tudom csicsokának is volt egy "leharapom a fejed" szituja.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Martin Eden
tag
válasz Piotrus #51326 üzenetére
A yatse át tudja dobni a telefonról a YouTube-ot, a fizetős verzióban valószínűleg a galéria átküldése is megy, illetve távirányítóként is remekül funkcionál. Csak azt nem értem, hogy ha te a telefonodról szeretnél kvázi majdnem mindent lejátszani, miért nem valami chromecast-et választottál.
-
blakey
titán
válasz hunaqua #51283 üzenetére
Már van CE 9.0 teszt de nem teszem ki, mert aztán megint kapok. Majd ha hivatalos akkor letöltitek.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Piotrus
tag
válasz Martin Eden #51335 üzenetére
Szia!
A youtube eddig azért volt nagyon jó telefonról, mert bulik alatt egyszerűen és bárki tehetett be zenét ill. listát is készítettünk és így ment a zene/videóklipp. Ill. a saját kamerázott felvételeket is gyorsan meg lehetett nézni. Természetesen a filmnézés az 1. számú feladat.
A yatse-t megnézem. Köszi!
-
blakey
titán
válasz e90lci #51338 üzenetére
Nem nyert, az LibreELEC.
-
blakey
titán
válasz e90lci #51341 üzenetére
Ez sem nyert.
-
junkpod
veterán
válasz e90lci #51340 üzenetére
Kifejezetten roszindulatu bejegyzés ez.
Bosszankodni az fog aki nagy lendülettel felrakná a test/prerelease/nightly változatokat, aztán meg jönnek a gondok.
Blakey legjobb ötlete volt, hogy bejelenti de nem linkeli
Aki ért hozzá az tudja, hol keresse, aki nem ért hozzá, jobban jár ha még se találjaBox's don't touch!
-
e90lci
senior tag
Ok.Köszi azért,sajnos nem lesz időm kipróbálni holnap utazom vissza esetleg 2 hét múlva lenne időm kipróbálni.Ha addig nem lesz hivatalos akkor szívesen kipróbálom.
Amúgy meg szerintem helye van itt,hogy bárki felteszi a frissítéseket ezért fórum.Úgyhogy nagy piros pont blakey-nek is.Nem muszáj feltenni senkinek nem hiszem ,hogy fegyvert tartanak bárkinek is a fejéhez,hogy márpedig ezt dobd fel a boxra.Én is kipróbáltam a 8.99.1.1 et elszállt nekem is minden,na bumm.Van backup a nason,1-2 perc vissza megy minden.De ha nem is lett volna akkor sem bánkódnék.Nem a kocsimat vitték el.
Az off része nem neked szól. -
Relaxing
tag
Sziasztok
Egy plátói kérdés, mikor tégla a tégla? TanixTX5 MAX(S905X2) -on próbálgattam pár custom romot. kb. a 4-5.-nél jártam amikor már nem bootol csak a Mecool logo jelenik meg és újraindul. USB-n nem elérhető, reset gomb nincs, szétszedtem de benne sem igazán találtam semmi használhatót. Szóval ha tégla akkor sem bánom csak hátha még menthető.
Köszi..
Bakker - micsoda gubanc!
-
Csicsóka
őstag
válasz blakey #51262 üzenetére
Azt ne feledd, hogy ha bármilyen probléma van eMMC-n azzal a fejlesztők nem foglalkoznak...
...nem megy például így az IR táv. De nem megy az ext4 verzióban, és a multiboot megoldásban sem.
Nem találom a probléma okát, a mai napom az U-boot változók elemzésével, és boot szkriptek variálásával telt.A multi boot menü (boot manager) kezelése sem megoldott minden esetben IR távval. Pld. a megogo táv. csak le, és fel lépteti a kiválasztó sávot a saját remote.conf-jával. OK kódot nem jót továbbít, így nem lehet választani. A T95m táv, a hozzá való conf-al, gyakorlatilag semmit sem csinál. Billentyűzet, légegér hibátlanul dolgozik itt is, CE alatt és Armbian alatt is.
Többiek is!
Ennek ellenére legyen ext4, és multiboot SD? -
blakey
titán
válasz Csicsóka #51348 üzenetére
media_build probléma merült fel a napokban, nem tudom, hogy az pontosan micsoda, de közrejátszik a távok kezelésében és nem mindenkinél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óvodások homokozója
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen SSD-t vegyek?
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
- Eladó i5 PC/ 4X3,3GHZ / 8GB RAM / Geforce GT 730 2GB/ 1000GB HDD / USB3
- AKCIÓ! Cooler Master PC konfiguráció - 4TB HDD + 8GB RAM, böngészéshez, tanuláshoz, szórakozáshoz!
- Gigabyte Z68AP-D3 (1155) - i5-2310 - 4GB RAM - Chieftec - DVD-RW - 320GB Samsung
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest