- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Sajnos a shimering az a kis ppi miatt van, az éleknél, vékony vonalaknál pont a recésség miatt.
És az is sajnos, hogy manapság már csak ilyen post process AA létezik a játékokban mint pl a TAA, ami agyon mossa az egészet. Tök homályos az egész. Persze lehet élesítést kapcsolni (mint ahogy a DLSS/FSR is használ), de az elveszett részleteket nem hossza vissza. A felskálázók ugyan jobb eredmény adnak ez miatt, de azok is homályosak számomra.
A legjobb eredményt tényleg a minél nagyobb ppi adná. Persze az optimális az minden embernél más, már csak a látás milyensége miatt is. Ezelőtt néhány évig úgy látszott ebbe az irányba haladunk, aztán már ott tartunk lassan hogy 1440p hez is csúcskártya kell felskálázás mellett, miközben a grafikai látvány meg nem indokolná.
"Tehát attól, hogy te utálod, másnak sem lehet jó? Hm...érdekes gondolat. Szerencsére a játék és VGA ipar nem így gondolkodik."
Pedig így gondolkodik, csak pont fordítva. Az újabb játékokban nem nagyon lehet kikapcsolni a TAA-t, pedig engem a shimmering kevésbé zavar mint a homályosság. Nincs választási lehetőség.
Itt találtam egy YT videót ahol jól bemutatja a "problémát". És nem, sajnos nem csak az állóképeken látszódik. Én legalább is mozgás közben is. -
X2N
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Amit te "baromi jó és szépnek" tartasz az sajnos nem az, de ne nekem hidd el ezt hanem ha van lehetőséged nézz meg egy 27" 4K-s monitort a tiéd mellet, ezek gyakoribbak nem az olyan monitorok mint az enyém 24" 4K(nem volt ez se méregdrága monitor, 90eFt-ért vettem anno amikor még lehetett kapni hasonló fotós monitorokat). Ez ugyan csak 150-160PPi de 50%-al jobb így is. Ha erre sincs lehetőséged, akkor is nagyon egyszerűen tudom érzékeltetni a képminőségbeli különbséget, nyiss ki egy könyvet és tedd a monitorod mellé. A windows-ban kapcsold ki a betűkön az élsimítást, hasonlítsd össze mennyivel pixelesebb a monitorodon a betűk mint a könyvnél, utána állíts be 200%-os skálázást a kijelzőre windowsban, így már jóval kevésbé lesznek pixelesek a betűk. Na nálam így kell elképzelni a betűk kinézetét alapon...csak fele akkora méretben mint nálad 200%-on. Emiatt nálam 4x részletesebb a kép és nincs szükség se AA-ra se TAA-ra játékokban mert a szemem kevésbé látja már a pixeleket. De a mobiloddal is összehasonlíthatod a monitorod azok mind retina kijelzősek ha megnyitsz rajta egy natív felbontású képet nem látod a recéket rajta mert bőven 300ppi felett vagy 50-60cm nézési távolságból ügye?
Csak h még egy egyszerű példát mondjak, Assetto Corsa Competizione szimulátor, belső nézetből tolom 55" B9 oleden 4K tv-n, ha ezt kirakom a monitoromra ami 24" 4K az aszfalton látom a repedéseket, az aszfaltra festett csíkokat nem látom recésnek...a tv-n pixeles a kép még ha 3m-ről nézem is...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! HP Elitebook X360 1030 G2 - i5-7G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest