Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Socket AM5-ös Pro WS alaplapot mutatott be az ASUS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fényeskedjék: ROG Strix OLED XG32UCWMG monitor tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
- iPad topik
- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azért ez ( nekem ) nagyon üt
[ASRock launches an officially licensed Sonic the Hedgehog motherboard]
-
válasz
KillerKollar #45767 üzenetére
Mondjuk annyi jó van a rosszban, hogy legalább más kártyák és gyártók termékeinél már nem lesz gond, mire kijönnek vele. itt meg remélem Nvidia megpróbálja jól megoldani a dolgot.
-
válasz
KillerKollar #45765 üzenetére
Meglátjuk. PCI-SIG felülvizsgálatra december 6 van írva a hírben.
-
[Fully Connected 16-Pin Connector On The NVIDIA GeForce RTX 4090 Ends Up Melting Too]
1 - A teljesen bedugható csatlakozó megolvadhat
2 - A részlegesen bedugható csatlakozó megolvadhat
3 - Az ATX 3.0 tápegység a csatlakozót is megolvadhatja
4 – Nem kizárólag a 12VHPWR adapterrel kapcsolatos probléma (16 tűstől 4 x 8 tűsig)
5 - A kábel egy idő után magától kilazulhat (hajlítások és ellenállás miatt)
6 - A PCI-SIG tervezett felülvizsgálata december 6-ra
7 – Az NVIDIA dolgozik a csatlakozók átdolgozásán (egyelőre pletyka) -
[link]
"We asked NVIDIA if this was intentional with the settings menus and got the confident answer that it was a feature and not an oversight, while they also pointed out that DLSS would provide the best picture quality, but that the frame generation would in principle also work with all other methods like AMD’s FSR and Intel’s XeSS. "
Tehát az Nvidia frame generation működik az FSR-rel és az XeSS -sel is. -
Meg, értem mire gondolsz. A 4090 hűtők zöme nem új fejlesztés. A 3090 Ti ezt készítette elő, arra épülnek. A 3090 hez képest látom , hogy jóval nagyobbak, ezt viszont nem gondoltam volna, nem tudtam.
Nekem 3080 12 GB van, ugyan az mint a 3080 Ti és 3090 de ez is hatalmas amúgy. A 3090 Ti már nagyon nem férne be a házamba. -
Mindig egyformáról beszéltünk
ezt írtam :
"Nem nagyon látok változást a 4090 és 3090 hűtők között. Szerintem egyszerűen megtartották az előző generációs hűtőket azok 500 wattos 3090 Ti-ket is kis túlzással de lazán hűtötték."azért linkeltem be a kettő MSI suprim X et a 3090 Ti és a 4090 . [link]
-
válasz
Petykemano #45743 üzenetére
Nem nagyon látok változást a 4090 és 3090 hűtők között. Szerintem egyszerűen megtartották az előző generációs hűtőket azok 500 wattos 3090 Ti-ket is kis túlzással de lazán hűtötték.
Giga, Asus, MSI, Inno nem igazán változtatott ha megnézed képeken a 4090 és a 3090 kártyákat. -
válasz
Petykemano #45740 üzenetére
Mert 800 wattig fel lehet húzni. Valószínűleg a 4090 Ti 5-600 W körül fog menni.
-
[Total Board Power (TBP) vs. real power consumption and the inadequacy of software tools vs. real measurements]
Igor bácsi megint remekel.
A 4090 igencsak hatékony lett. -
válasz
huskydog17 #45724 üzenetére
Igen néztem .
3 másodperc alatt megtöltötte a 24 GB Vramot
-
válasz
huskydog17 #45722 üzenetére
Ez megy Turingon is ? szuper
-
válasz
Devid_81 #45719 üzenetére
Nem kell ehhez zöld szem , alapvető matematika. A Geekbench eredményekre A VC cikkre is vonatkoztatva amit linkeltél.
Ez mondjuk rájuk nézve gáz egy ekkora oldaltól, de már javították a százalékos számokat.
Mint írtam elhiszem hogy drága de azért lehet valósan gondolkodni. Vannak már 2 x annyit zabáló 4090 kártyák , ilyen hülye eredmények mert nem tudnak számolni, meg 2500 dolláros árakról rémhírek. Komolyan azáért nem kell félteni az AMd-s propaganda usereket sem, semmivel nem különbek mint a zöldek vagy a kékek. Azt gondolom lehetne ezt reálisan kezelni ,megvárva a valós árakat és eredményeket. -
válasz
Devid_81 #45711 üzenetére
Eddig csak az Nvidia gyári átalakítóval volt baj, sok gyártót letesztelték HU is, meg még pár oldal azokkal nincs gond tőlük kell venni átalakítót. Elég szar reklám ez nekik, de ez van.Nincs lehetőség hibázni sem a táp gyártóknak sem az átalakítókat kihozó cégeknek,de szerencsére vannak megbízható, nagy múltu cégek mint pl BeQuiet.
Írtad hogy köszi de nem. Erre írtam hogy nekem meg köszi ,de igen . -
válasz
Devid_81 #45709 üzenetére
Nem a VGA okozza a tüzet. Normális gyártótól kell venni 12 V kábelt. Maga az MSI táp elég jó de a kábel ezek szerint problémás. Amúgy ugyan ez a csatlakozó megy mindegyik kártyára a jövőben.
Nekem nem kell megköszönnödVan még két gyártó a piacon azt veszel amit akarsz.
én maradok Nvidánál . Egy néhány dolláros jó minőségű átalakító nem tétel sztem egy ilyen áru kártyánál , amíg orvosolják a problémát. -
válasz
Dtomka #45702 üzenetére
teljesen igaz amit írsz. Remélem a stratégia a CPU gyártás lesz náluk is és talán tudnak adni az ARM-nak egy löketet hogy betörjön a Windows piacra is egyszer.
Intellel kapcsolatban vannak kétségeim Szerintem semelyik cég nem fog már jófejkedni ez látszik már most is hogy meg em rpóbálnak beárazni nagyon a 3060 alá.
ha Intel felzárkózik akkor is maximum az változik majd kinek adhatunk 1500 dollárt egy kártyáért. -
válasz
Dtomka #45700 üzenetére
Jelenleg nvidia ebből él a három nagy gyártó közül. neki nincs CPU igazán, kizárólag a grafikus gyorsítók piacából átkötve vagy közvetlenül profitál. Tehát ha ők nem tudnak másra hagyatkozni, mint diktálnak, ebben kell a legjobbnak lenniük . Amúgy nem lett annyira energia hatékony az RDNA 3 illetve az lett, de az Ada is az ez a helyes. Majd a valós fogyasztásokon alapuló W/ FPS számok igazolni fogják ezt.
-
válasz
Dtomka #45698 üzenetére
Egyetértek. meg hát az elméleti tudás kiaknázására kell szoftver is. Senki nem fog úgy beletenni RT-t játékba, hogy 1-2 kártyán tudjon csak futni megfelelő sebeséggel. Ez alapján még egy 3090 Ti is elmarad bőven tőle. Szóval ha tudja is akkor sem lesz kihasználva igazán ez a tudás, nem is optimalizálnak rá. ez meg is látszik hogy a régi játékokban sem jön elő ez a gyorsulás.
-
válasz
Petykemano #45669 üzenetére
Az Applet és Nvidiát sehogy nem érinti, GPU-k tekintetében sem. írja is a cikk .Külön hosszútávú megállapodásuk van rá.( 20 év ha jól tudom)
-
válasz
Yutani #45666 üzenetére
Ezt az élő szerződései miatt nem tudja- elméletileg- végrehajtani. Ami gond lehet , az a jövőbeni fejlesztéseihez való hozzáférés mert ott már korlátozhat több dolgot és partnert.
Mindkét fél erős vádakat fogalmazott meg és már személyes sérelmek is elhangzanak ami nem annyira jellemző ebben az iparágban.
Amúgy Qualcomm-ot sem kell félteni nekik is van vaj a fülük mögött. Volt már pere jó pár nagy céggel, Nokia Apple,Nvidia Xiaomi stb.. -
-
-
válasz
gainwardgs #45625 üzenetére
néztem tesztet már de a 5800x3D nem tudja megfogni a12900k-t.
A 7600X tudja hozni. -
válasz
gainwardgs #45615 üzenetére
Jó kis kártya az 1080 Ti.
A Pascal ugrást ez sem érte el sztem, bár nem néztem utána. -
válasz
gainwardgs #45613 üzenetére
mert őket nem lehet megvesztegetni és ha kapnának kártyákat akkor Nvidia bérencek lennének. persze Wolfgang azért a cikk végén leírja hogy:
"A ComputerBase tesztelésre megkapta a GeForce RTX 4090 FE-t az Nvidiától. A grafikus kártyát NDA keretében tették elérhetővé. Az egyetlen követelmény a lehető legkorábbi megjelenési dátum volt. A gyártó nem befolyásolta a vizsgálati jelentést, és nem volt köteles közzétenni."
-
válasz
Yutani #45609 üzenetére
ez e egyértelmű hogy nem az ő hibájuk ez kizárólag de a két cégnek együtt kell megoldania problémát mert egymással kompatibilitási és működési gondok vannak. Szval mindkettő cég egyformán nem hibás ha lehet ílyen magyartalanul fogalmazni, mert különállóan jól működnek, együtt kisléptékben jól működnek, de ekkora projektnél már nem klappol a dolog.
-
Mondjuk nem tudom hogy tudják ezt orvosolni. 60 millió alkatrészből áll, brutális. Úgy tűnik van egy határ, ahol nem az alkatrészek számát kell bővíteni a teljesítményhez hanem egyszerűen egyre gyorsabb és megbízhatóbb hardverekre kell cserélni a meglévőt, mert kontrolállhatatlan ennyi összetevő.
Azt nyilatkozza a vezető, hogy órák telnek el a hibák között, nem napok, egy nap már kiváló eredmény lenne.de januárra összeáll. [link] Mondjuk mit nyilatkozna ekkora állami támogatás mellett.
A fent linkelt oldal reddit oldalán szakértők vagy annak tűnő emberkék szerint ez kétséges, mert ha teljes terhelésen fut a rendszer akkor egy modul ilyen gyakori meghibásodása is már a feladat lefuttatását gátolja mer több napos-hetes sőt hónapos projekteket terveznek vele.
Valószínűleg elméleti marad ez a teljesítény és kénytelenek tartalék egységeket, köröket lezárolni arra az esetre ha probléma adódna és át tudják majd oda irányítani a futó feladatokat. -
[AMD's Instinct GPUs and HPE's Slingshot Interconnects blamed]
World's Fastest Supercomputer Can't Run a Day Without Failure
-
Külföldi fórumokon is ájuldoznak az új generációs deszka árakon , szóval ebből nekem az jön le hogy nem csak nekünk extrém drágák az új AMD / Intel lapok.
Amúgy Pár éve amúgy pont ezt nyilatkozta Intel, hogy a generációnkénti foglalat csere szükséges rossz, de az alaplapgyártók szempontjából egy fontos anyagi lépés lenne.
Most tripla annyiba kerül egy 2 generációs felső kategóriás lap mint régen a szimpla, mert nem éri meg máshogy alaplapot gyártani.
Ezzel amúgy az szívja meg aki több generáción át nem cserél procit ,mert annak most már extra drága lesz a csere. -
válasz
Devid_81 #45552 üzenetére
Hát amin 16 GB lesz annak nem ennyi lesz az ára, ezt a 8 GB verzióra írták. Ismerve Intelt ez XsEE meg it tudom én mi meg DDR5 13900K ilyesmi mellett saját méréseikkel...
Szerintem legalább 30%-kal Nvidia / Amd alá kellene vágniuk, hogy legalább rávegyék az embereket hogy belevágjanak a driver tesztelés mizériába. Legalább is én ezt gondolom. -
Igen szinte biztos hogy igazad van a nagyobb felbontás és frissítés hardverigényével. az AV1 egyik nagy előnye a 30-35% sávszél igény csökkenése, csak ha hozzáveszed a HDR-t is amit elötte H 265 alapon már használtak azért biztos hogy az a 30 % megtakarítás itt el is tűnik illetve nő a képminőség cserében.
Ezért is linkeltem be az SDK-t illetve a bejelentő linket, mert ott azt írják, hogy a dual encoder nem a párhuzamos szálak számát növeli hanem több lépcsőben kódolja hogy jobb legyen a minőség.Ha az új Optical Flow 4.0- át hasonlóan fogja használni streameléshez mint játékhoz ez a FRUC? ( márpedig ez [link] alapján igen) hogy saját maga generál egy plusz képet a képélesítéshez és a folyamatosabb mozgáshoz az egy külön folyamat ami nem történhet meg csak a dekóderen belül.
sztem így biztos hogy a GPU-n belül is jelentős adatmozgás igényel és nő a késleltetése, talán ezt küszöböli ki a kettős enkóder, de igazából egyszerűbb azt írnom, hogy nem tudom, csak találgatok mert azért volt már Nvidiánál párszor marketingre épített hardver bullshit . -
Természetesen elég lehet de Az hogy 4 K ra bőven elég az egy tág fogalom a bitrátán, stream minőségen és késleltetésen belül főleg ha HDR-t és AV1 minőséget akarsz elérni.
Valószínűleg az AV 1 magas bitrátája,sávszélessége és HDR támogatása elérhetetlen magas késleltetés nélkül H264-gyel vagy nagyon erős CPU igénnyel lenne csak hozható, itt jön képbe a dual decoder.
1440p ben erősebb kártyákkal pl a CPU amúgy is limitálhat a dual dekóder szinte teljesen mentesíti a CPU-t már ha nem marketing. Nézegettem teszteket az előző 7. genről, ha csak a mostani ígéretnek a fele igaz ennek már szép előrelépés , simán egy 100K-s HDR képes Elgato kártya stream teljesítményét nyújtja de zéró CPU és alacsony Vram sávszél igénnyel.
Azt gondolom a kisebb kártyákra szimpla dekóder lesz téve ,régebben is csak a nagy, cpu limitre hajlamos kártyákon volt dual, sztem. -
válasz
Petykemano #45533 üzenetére
Szerintem a kettő közé lépnek. Mondjuk ha egy a teljesítményük akkor 1299$ már frankó- ha esteleg 10 % kal lassabb se érdekel senkit annyi teljesítményveszteség az előző genhez képest ekkora ugrásnál, mert lényegesen olcsóbb.
Mondjuk szerintem( remélem) Nvidia nem hagyja ennyin az árat a készletek kifogyása vagy az AMD bejelentése után talán árat csökkent, bár nem tudom mennyibe kerülhetett egy ekkora monstrum és ennyi tranyót tartalmazó szörnyeteg gyártása 4N-n. -
[AMD quarterly revenue expected to surpass Nvidia's for the first time in 8 years.]
AMD – 6,7 milliárd dollár
Nvidia – 5,9 milliárd dollár -
[Seems Robert Hallock, Director of Technical Marketing at AMD has left.]
Pedig ő egy jó arc volt. nem tudom ki tudja átvenni a helyét mondjuk YT-n.
-
válasz
Petykemano #45494 üzenetére
Nem tudom én sem,de látod az utolsó havi eredményt mutató sor augusztusi.Nem tudom mondjuk egy Rx milyen elonnyel jár egy kis navival szemben.Vagy lehet tényleg a Glofo igy a TSMC rendeléseket szabaddá tette.
Kina is lehet de nem tudom hogy az OEM gyartóknak vagy a kavezoknak jó az RX a Navi helyett? -
válasz
Petykemano #45488 üzenetére
Ami érdekes még a második táblázat.Polaris.40% és a Vega 7 % eladás.Tehát AMD vagy gyártott a bányászoknak polarist és Vegát vagy az OEM gyártóknál ennyivel népszerübb mint a Navi 5- 6000 széria.A két navi együtt éppen eléri az eladásban az 50 %részt és a Polaris+ Vega szintén majdnem ennyi pl Augusztusban míg Nvidiánál a Turing és Ampere 77 %.
-
válasz
Petykemano #45484 üzenetére
-
válasz
Petykemano #45480 üzenetére
Ezerszer megfogalmaztam ezt anno több vitában is itt feleslegesen , már leírtam mind az ARM nak milyen előnyökkel járt volna mind az Nvidiának mind a felhasználóknak.
Az ha licenszelsz egy dizájnt nem azt jelenti hogy te szabhatod meg annak a fejlődési irányát.
Az ha te szabod meg nem azt jelenti hogy az irány rossz , főleg mellette garanciát vállalsz 10 vagy 15 évre hogy meghagyod a szabad licenszelhetőség feltételeit mind GPU mind CPU terén és mondjuk az egyik legjobb GPU tervező gárdával rendelkezel a világon.
Erre kötelezték az Nvidiát...ez azt jelenthette volna hogy az ARM ütőképes
mert az Nvidia rá és nekik és velük tervez dizájnokat évtizedekre előre belátva egy fejlődési irányt...
AZ hogy Nvidia 5x annyi pénzt adott volna fejlesztésre ARM nak és olyan kombókat hozhattak volna desktop és szerver frontra ami jelenleg nem létezik csak az Apple termékeknél. Az hogy az ARM úgy indított volna hogy a világ legnagyobb szerver gyorsítókat gyártó cégéhez elkerült volna 10 év alatt felbontotta volna az X86 egyeduralmát."Csak valószínűleg nem az volt a cél, hogy ezzel betörjenek az AMD és Intel által jelenleg dominált szerverpiacra, hanem sokkal inkább az lehetett, hogy az ARM processzorokat, amiket világszerte milliárdszámra használnak szerverekben, telefonokban és infotainment rendszerekben hozzászabja a saját AI/ML/grafika/Accelerator/stb rendszereihez. Ne lehessen, vagy legalábbis ne legyen érdemes mellette elmenni. Legyen az Nvidia ezen a területen is ugyanolyan név, mint az Apple. Tudod van a tablet, meg az Ipad."
Ki mondta hogy ez lehetett a fő cél? te? vagy valami sugallat? Tudod milyen kicsi szeletecske az pénzben? A szerver piac és a hatalmas projektek ökoszisztémákkal a nagy pénz. Lásd Frontier @ AMD... de amit itt leírtál az éppen lehet jó dolog.. Mert az Jó ha Exynos@ AMD van a telefonodban? Tud valaki jelenleg az Nvidiánál jobb GPU alapú AI rendszereket tervezni? vagy szerver gyorsítókat? Tisztában vagy vele hogy az ARM ezt szeretné elérni de soha nem tudja? és egy Intel nem arra fog törekedni hogy az X86 mellett felnevelje a kis ARM CPU trónkövetelőt? Minden veszély amit itt leírtál totálisan többszörösen igaz az Intelre. Egyszerűen a hozzáállásod magyaráztat bele ebbe npozitív dolgokat az Nvidiás sztoriba meg negatívumokat feltételezel .
pedig Totálisan hasonló de valójában rosszabb forgatókönyv .mennyi idő és pénz áthozni valamit Samsung és Intel gyártásra?
Ugyan úgy nem kellene ezért megvennie Intelnek és samsungnak az ARM-ot ahogy szerinted Nvidiának sem kellett volna hogy elérje a céljait. Ezért nekik sem kell, hisz rengeteg dizánjt a Samsungnak terveznek 7 nmLPP 5 nm stb mind működő tervezett ARM dizájn van a Samsung Foundry-val közösen. Messze nem nulláról indulna ez a dolog.
Amit belelátsz az szerintem csak egy hozzáállásbeli történet az Nvidiánál negatívnak tartanád ha belőlük 2. Apple vagy domináns CPU és GPU gyártó lenneegyben, az AMD és Intel mellett míg ezt az Intelnél és AMD nél ezt nem tartod problémásnak. Elengedem inkább a részemről. -
válasz
Petykemano #45476 üzenetére
semmiel nem nyom többet a latba, maximum ha ha ilyen "felhasználónak hűhűhű, milyen jó is lehetne, miközben az NVidia hülyére keresi magát keresi i magát" bugyuta érvet teszel a mérleg másik oldalára tőled elég szokatlanul . Mindenki degeszre kereste magát Az ARM-on kívül.
Egy CPU és egy GPU gyártó állt volna össze akik egy célt néztek hogy Intel és AMD mellett betörjenek a szerverpiacra nem X86 dizájnnal.
Színezheted meg variálhatod de ez semmivel nem másabb üzlet versenyhatósági szempontból mint az Nvidia vételi szándéka. legalább annyira veszélyezteti a versenypiacot mint ha az Nvidia vette volna meg őket ennyi a lényeg. -
válasz
Petykemano #45472 üzenetére
Még annyi hogy engem nem az érdekel hogy megveszi őket a Samsung vagy az Intel, mert jobb forgatókönyvnek tartom az ARM-nak , mint a tőzsdét és a konzorciumot.
Samsung még érthető is de ő is konkurencia mindenkinek a telekommunikációban. Intel viszont egy amerikai giga cég állami támogatásokkal és amerikai stratégiai vállalat.
Ezt nem tehette meg az Nvidia ők meg igen rá egy évre? Vicces lenne. Keserű a szőlő nekem. Szerintem nem tehetik ezt meg akkor ők sem.
ha megnézed a kommentedet te is leírod az elején hogy az Nvidiának milyen hátsó szándékai vannak ( bár szerintem azzal sokat nyertek volna a végfelhasználók, mint te meg én)az Intel -Samsung üzlet meg nem káros, sőt.
Egy brit székhelyű japán tulajdonú vállalat a oda portol dizájnt ahova akar.a második részére:
AZ Intel a legnagyobb Szerverpiaci részesedéssel rendelkező cég , akinek a piacát támadja Nvidia mind a gyorsítóival mind majd a Grace- CPU val. és nagyjából az összes ARM alapú szerver fejlesztés az ő piacukat dézsmálja az AMD mellett. -
válasz
Petykemano #45472 üzenetére
Ajaj Pontosan ezt írtam le ha olvasol a sorok között,hogy ha azt elkaszálták,akkor ezt is el kell.Minden akkor Nvidia ellen felhozott érv itt is áll.Samsung hány telefongyártó,tv gyártó,,Al stb cégnek cégnek konkurenciája aki ARM dizájnt használ?Tavaly az ARM alapú szerverek rekordot értek el X86 CPU mellett..Intel?
Az nvidia a világ egyik legnagyobb és legfejletebb gpu gyártója CPU nélkül és ARM GPU nélkül tőlük félt a világ?fordítva.Ahhoz hogy az ARM dizájn Samsung és Intel gyártásra átkerüljön nem kell megvenni őket.Ez egy Valid érv volt itt is az Mvidia ellen ,hogy minek kell neki,ha így is licenszelheti a dizájnokat?+ hogy elvesztik a függetlenségüket stb.Nem kellene ebbe most megmentést belevizuálni a Taiwani helyzet miatt .Pontosan az a szitu.
-
válasz
Petykemano #45470 üzenetére
A nagy probléma ebben még az hogy Nvidia ARM alapú CPu-kat tervez. Ha Intel megveszi igazából kilövi az Nvidia minden lehetőségét és 10 éven belül lehúzhatják a rolót.
Nem feltétlenül lett volna rossz az ARM @ geforce vonal de ezeket mind vállalták, hogy megmarad a mostani lehetőség az összes partnernek. most persze lehet azt állítani hogy nem így lett volna de akkor ha Intel/ samsung lépi ezt meg nehogy már ne legyenek kétségek ilyen téren.
AZt ugyan úgy vagy még jobban tiltani kellene ha a Zöld biznisz nem ment át.Azt gondolom ha ez megtörténne nem fog majd Inteltől licenszelni dizájnt az Nvidia.
-
válasz
Devid_81 #45441 üzenetére
Kérdés azért az hogy tartalmaz e esetleg valami speciális funkciót ami az RDNA 3 mal teljesedik ki vagy csak " simán " jó kis CPU.
Szerintem nagyon jó lett,.
azt gondoltam hogy a 7600X 105W TDP-vel már 8 magot hozni fogja a belépőbe, de érthető hogy megtartják a lépcsőket. -
válasz
Petykemano #45434 üzenetére
Tipikus kínai IP lenyúlás, még a nevezéktan is Az NVidia A100 ellen BR100., A104 @BR104
Az Nvlinket is "lenyúlták" átnevezték, architektrúális felépítését is ugyan úgy tervezték meg meglepő módon, mint az Nvidia.
A számok meg.. hát persze. biztos valósak. 3 év alatt zsebpénznek számító 800 millió dollárból a nulláról, első gyártásra 7 nm-n. -
válasz
sutyerák007 #45426 üzenetére
Kíváncsi leszek lesz e eredménye a Micro nyomulásának.
-
-
válasz
imi123 #45398 üzenetére
Van valami a levegőben amúgy Nvidiánál. Nagy a csend. Ok hogy jönnek az infók hogy ennyi Vram meg ilyesmi,.de kb azon kívül, hogy monolitikus meg hogy lesz benne cache semmi infó.
AMD nél egint van azért hype és a csoda várás . Ez nem azt jelenti hogy nem lesz jó a cucc persze, sőt biztos, hogy jó lesz,de :
Közben pedig Kopite már 1 évvel ezelőtt elhintette hogy a ki nem adott Hopper architektből hoztak át dolgokat az Ada-ba és már nem az a dizájn ami volt. Azt gondolom fog tartogatni meglepetéseket az Ada. 5 nm TSMC , AMD 5 és 6nm. Nv tud tervezni, az a 100W többlet fogyi( ha lesz) nem a Monolitikus dizájnból jön szerintem.
Az árazás meg olyan dolog, hogy egy szám, ami majd annyi lesz amit mondanak rá valójában. -
válasz
hokuszpk #45388 üzenetére
Hát hogy őszinte legyek 1080P ben vállaható a 6400-zal szemben a teljesítménye ( már amennyire annak vállalható a teljesítménye)és 7% mínuszért cserébe ad teljes multimédiás támogatást. De a méretei nem teszik mindehova alkalmassá ahova a 6400 és 1650 befér.
Így ránézésre is 2x akkora nem csak 2x annyi tranyó van benne.Amúgy fogyasztásban is nagyon random anomáliákat produkál a GPU. Van ahol 55W max terhelésen van ahol 75W és lassabb mint 55 W -nál meg van ahol 75 W nál 37 % kal gyorsabb. Nem igazán értik a modderek sem mit miért csinál a kártya.
-
válasz
Petykemano #45383 üzenetére
De azon a charton hol látod a PC gaming GPU szegmens bevételét/ arányát stb külön kiemelve? mert ugye bányászatról van szó mennyit jelenthetett ,ezt Másból ezt nem tudod megállapítani... Szerintem te is itt voltál a bányászláz alatt és láttad hogy világon sehol nem volt semmilyen kártya elérhető értelmes árban sem Nvidia sem AMD .
Az AMD gaming piacrészesedése sem nőtt, tehát nem az volt ,hogy az Nvidia kártyákat vitték bányába az AMD meg ment a gamer piacra mint láthatod. Sőt, ha jól emlékszem még csökkentek is...
Mindkét gyártó ugyan úgy emelt áron ment ,mindkét gyárótól ugyan úgy elvitték az összes kártyát és nem tudtak eleget gyártani.
Az AMD kártyák is bőven profitábilissak voltak a bánya szezonban és ugyan úgy RIG-ekben kötöttek ki mint az NV kártyái és árazásba is ugyan annyiba kerültek amikor lehetett kapni őket.A különbség annyi volt, hogy az egyik jó volt a másik meg jobb volt arra.
Nem látom miért keresett volna kevesebbeta bányászaton AMD.. ( arányosítva természetesen, az eladott mennyiségek tükrében). ez naív elgondolás.
Szerintem az érintettségük egyforma de jelenleg az AMD től nincs még DGPU bevétel kimutatás Y/Y.. Konzolok + nőttek laposokban is elég szépen.Egyszerűen a gyártók portfóliójából adódóan az Nvidia nagyobbat esik.
-
válasz
sutyerák007 #45364 üzenetére
Ez egy Vs topik.
Azért remélem átérzed petyke megjegyzéséből származó íróniát és az általad belinkelt idézet utolsó pár szavából eredő lényegét, mert nem vagyok benne biztos, hogy átjött a kis cinizmus.
Petyke is tudja hogy igaza van és én is tudom , hogy igaza van .Mindenki tudja hogy ez van.
De ami az Nvdiára vonatkozik abban, nem a topikokban történő hallgatásban vagy lapulásban.Kiemelkedő bevételük van a nem bányászati időszakra összenézve amúgy most is, csak megszokták a könnyű pénzt.
Nvidiánál Innentől dolgozzanak meg érte hogy jobb legyen, Hozzanak CPU-t, adjanak jó VGA-t ,és fejlesszenek ahogy eddig tették, mert más különben mélyrepülés lesz ha jön az új gen ha nem. AMD ügyesen dolgozik, eléri a sikereket kemény melóval, de rohadtul beáraznak sajnos, ahogy a lóra ülnek és ebből nem fognak engedni ők sem ráadásul egyre jobban érik nekik az árukapcsolásos sztori, ami igazából csökkentheti a piaci szereplők számát vagy VGA vagy Cpu téren. -
válasz
Petykemano #45360 üzenetére
Hol láttál te ilyet hogy elismerő csettintés hogy most kussolunk mi Nvidiások erre akarsz utalni? mert gondolod hogy most hogy az Nvidia csődbe megy vagy mi? Vagy mit kellene írni most erre?
Gondolom ha nem linkelte volna be más megtettem volna én mint ahogy mindig beszoktam a legtöbb nvidiás hírt tenni vagy ide vagy oda.
Amíg az nvidia szarrá kereste magát a GPU eladásokon és a bányászaton ugyan úgy az AMD is.
Az Amd bevételeinél CPU eladás jelentősen emelkedik és ellensúlyozza a GPU eladások csökkenést amit ők is ugyan úgy megélnek a hogy a zöldek,de gondolom neked nem kell elmagyarázni, hogy mivel utóbbiak fő profilja 50% fölött a gaming eladásból származik ez totalban egyértelműen hatalmas csökkenés náluk míg a másiknál total 20 % bevétel esett 40 % körüli részt az mellett a Xilinx 22 % kal dobta meg azt a "kicsit"
Gondolom nvidia sem így tervezte az ARM körüli üzletet most mélyebbre fognak esni mint valaha az miatt amit eddig eltolt a bányászlát miatti hatalmas bevétel, de most üresjáratban fog lecsengeni annak a sikertelen üzletnek is a hatása ez ellen csak az segíthet ha megfelelően kihozzák a Grace-t és/ vagy Intel jobban rájuk fog szorulni.
most hogy visszavágjak lehet örülni az AMD fanoknak csúnya gonosz, mindenben bajt kavaró Nvidia most majd jól szarba lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Socket AM5-ös Pro WS alaplapot mutatott be az ASUS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubiquiti hálózati eszközök
- BestBuy topik
- Fényeskedjék: ROG Strix OLED XG32UCWMG monitor tesztje
- eBay-es kütyük kis pénzért
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ASUS DUAL RX 6600 XT hibátlan állapotban - eladó!
- GIGABYTE RTX 5070 12GB GDDR7 WINDFORCE SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÚJSZERŰ! GARANCIÁLIS! RX 6900XT OC 16GB /Dobozos!/Jótállással!/Beszámítás! Posta ok!
- Gainward GeForce RTX 4070 12GB DDR6X Panther GARI: 2026.07.26.
- Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB (sku:11293-03-40G) használt VGA
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Bomba ár! HP ProBook 6570B - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest