- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz
daveoff #8108 üzenetére
Akkor még várnotok kell. Az összes GCN architektúra nagyobb fogyasztással jön mint a Maxwell vagy később a Pascal.Magasabb hőmérsékleten üzemelő GPU -val,de kb hasonló teljesítménnyel.
Hogy mi lesz a nagy DX12 -es ígéretekből azt majd megtudjuk a elkövetkező 1-2 évben.
Még egy - két generációt ki fog dobni az AMD,de ha nem történik nagy változás akkor,akkor könnyen eladásra kerülhet a csődbe ment cég. -
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
Mit ért el a AMD a Tongával? És mi ért el az Nvidia a Maxwellel? Ha így haladnak év végére Nem 80/20 lesz a részesedés,hanem 85/15.
A fejlesztő stúdiók megkapták amit akartak,a DX12 -t.Nekik tök mindegy milyen kártyán fog futni a játékuk.
A Fury nagy csalódás számomra.Mire lenne értelme,addigra talán ki is vérzik.Tudom 4K kártya, de nekem csak 1440p -re kellene.Tehát bukta,marad alternatívaként a 980Ti.
Bár azért engem nem sürget a vásárlás,novemberen tervezem.Még mindig várok valamiféle AMD csodát(sóhaj). -
Televan74
nagyúr
Kíváncsi leszek játékok alatt hol fog elhelyezkedni a 290X a 390/390X -hez képest. Lehet felhagyok a ref 980 kereséssel és marad őszig a 290X.
Majd akkor döntök,hogy AMD vagy Nvidia.
(#6428) Malibutomi Függő lettem.Lázba hoz. Pulzusom megemelkedik,adrenalin szintem megnő...
Lassan már mindegy mit csak adjak és vegyek. -
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #6253 üzenetére
Amíg NV -n jól futnak a mai játékok,addig az AMD nem tud mit kezdeni.Akármilyen jövőbelátó is az új játéktechnikai elképzelése.
-
Televan74
nagyúr
válasz
daveoff #6204 üzenetére
Egy biztos,marketingben jobb az Nvidia.Bár nem írta oda hogy TX Sli -n vagy 980Ti Sli -n fut majd így a játék.És ez már DX12 -es játék?!? Nem. Végre el kellene jutni már oda,ne arról beszéljünk hogy ez az effekt fut e a konkurencia termékein,hanem arról hogy az effektekkel milyen tempóra képesek.
Nekem annyira nem jönnek be ezek az effektek, de én ha veszek is nem e miatt fogok legközelebb Nv kártyát venni. -
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #6187 üzenetére
Valahogy el kell majd adni a 980Ti meg a TitanX -t.
(#6190) Szaby59 M$ csak a saját érdekeit nézi.Nem nagyon törődik egyik nagy gyártóval sem.Ha tudják a kártyáik akkor jó. Ha egyes típusok nem támogatják,akkor így járt a felhasználó.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#85552128 #6166 üzenetére
Én szívesen adok bárkinek tanácsot.Neked jó az NV használd nyugodt szívvel,én is így teszek az AMD -vel egyenlőre. A 970 -t nem ajánlanám,viszont a 980 -t igen,főleg ha olcsóbb lesz.
Az újdonságokat meg a tesztek után meglátjuk mire mennek.Előre nem mondanék semmit.Mind két gyártó jó kártyákat gyárt,de ezekért egyre többet kell a kasszánál hagyni. -
Televan74
nagyúr
válasz
FollowTheORI #6133 üzenetére
Akarsz venni 200k ért 970 -t,300k 980 -t, 500k 980Ti -t.Konkurencia nélkül ez lenne.Látni lehet a 980 -n árán(+50.000-60.000 drágábban mérik)Se én, se sokan mások nem fognak ennyit költeni.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #6121 üzenetére
Nem jó.Fiji XT és 980Ti na az a tuti,egy gépen belül. Megfűszerezve egy kis Cannonlake vagy Zennel.Kánaán lesz itt.
-
Televan74
nagyúr
válasz
FollowTheORI #6108 üzenetére
Van egy olyan érzésem hogy Abunak igaza lesz.Mind kélt gyártótól kell kártyát itthon tartani.
-
Televan74
nagyúr
válasz
cyberkind #6021 üzenetére
AMD nélkül egy darabig a 970 lenne 200k.
Utána meg mindenki váltana konzolra.
Én meg elmennék állatokat menteni.(#6022) TTomax Örülj neki hogy ilyen drágán vetted a TitanX -t. Én soha sem irigykedek senkire.Mindenki vegye és találja meg az igényeinek és pénztárcájának megfelelőt.
-
Televan74
nagyúr
Végigolvasva jó pár hozzászólást ,tetszik ez a fanatizmus. Mindegy az embereknek,hogy konkurencia hiányában drágábban adnak el egy kártyát,de jó nekik mert a kedvenc cégük magasabb áron adja és profitál belőle.
-
Televan74
nagyúr
Ja mint GTAV alatt GTX980 -s kártyámmal.Patch előtt jó volt a beállítás és patch után is.Csak abban az egy napban hibázott.Valamit elkúrtak,aztán javították.
Ennél a játéknál is lesz patch, mert a kártya nem ennyivel lassabb,csak valamit elb@sztak. -
Televan74
nagyúr
válasz
tailor74 #5356 üzenetére
HBM memória a gpu mellett kapott helyet,az biztosan hűtve lesz. Aztán hogy a vrm hogy lesz megoldva,azt nem tudni.
Érdekes az NV nem engedi monitorozni a vrm -et,nincs is probléma vele.Az hogy meg a kártyák 1-2% ettől megy gallyra idő előtt ki érdekel.Stupid AMD.
Nekem elég lesz egy jó vaporos 390 -is elsőre.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #5323 üzenetére
Addig szépen megszedi magát a Nvidia.Nem értem az AMD -nél miért kell ragaszkodni a Computex -hez.Vagy nincs még megfelelő mennyiségben legyártva,vagy csak most már ragaszkodnak az előre kialakított marketing stratégiához.
#5324) gbors Az Nvidia marketing gépezete erőből dolgozik,mert megteheti.DX11 -re a Maxwell tökéletes.
DX12 meg majd meglátjuk. A két cég nagyon más irányt vett,eddig sem mentek egyfelé,de most egy teljesem eltérő stratégiát alkalmaznak.Mindenesetre kíváncsi leszek mit hoz az AMD -nek a szoftveres jövő. -
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #5319 üzenetére
Valami kell a 390 ellen.220-230k ársávban ott maradt volna ellenlábas nélkül.
-
Televan74
nagyúr
Hát persze hogy mindkét gyártó termékeit támogatni fogja a DX12.Csak nem mindegy hogy Tier2 vagy Tier3 -m. Az már a fejlesztőn múlik majd hogy mit tesz be a Tier3 -ba.Win10 alatt(ha jól értelmeztem az információkat) gyártói driver nincs.Azon a kártyán fognak jobban futni a játékok amelyik fejlesztő több infót kap adott cég termékeiről.Ebben az NV meg nem jeleskedik.
Kell egy NV és kell egy AMD kártyát is venni.Na ma melyik játékkal játszom?
-
Televan74
nagyúr
válasz
#85552128 #5169 üzenetére
A Witcher3 készítői szerint, ne lesz nagy eltérés a konkurens kártyák között.Azért a GTAV esetében is látszik,hogy néhány feature kikapcsolásával AMD kártyákon is jól fut a játék, közben meg nagy látványbeli különbség nincs a játékban.De ez fordítva is igaz, mert nem hiszem hogy a Battlefront ne futna majd jól az NV top kártyákon.
Láttam videót a GTX960 vs 280X -ről.Azért nem semmi amit még mindig tud a 280X.
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz
szasanyi #5089 üzenetére
Majd attól függ mit tesznek bele a DX12 -s játékokba.Egy szintetikus teszt után meg nem mondanák véleményt.És egy NV fannak még mindig előbb fognak eladni egy GTX980 -t 130.000Ft -ért,mint egy 285XT 100.000 Ft -ért.
A 980 -s tulajok biztos hogy bukni fognak az eladásakor, többet is mint amúgy kellene,köszönhetően a konkurencia nélküli magas árnak.Hidd el én szívesebben adtam volna egy 390 -s kártyáért 160-170k -t.És nem GTX980 -ért 165k -t.Bár nekem nagyon tetszik a kártya.
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
Mantle addig lesz még a DX12 -s játékok meg nem jelennek.Utána megmarad neki az innovációs plecsni.Köszönik szépen,hogy ennyit áldozott az AMD a pc gamingbe
Más.Azért az idő megint az NV -nek kedvez.Két nagyon fontos játék érkezik,az új radeonok még be sincsenek mutatva.Főleg úgy hogy mind a kettőn ott az NV logo.
(#4643) h1mpi És tegyük hozzá még a CPU/APU eladásokat.Na én csalódtam a 7850K -ba.De lehet hogy számomra egy kicsit savanyú a szőlő.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Laja333 #4577 üzenetére
Én kétszer próbáltam Mantlet, egyszer a DA:I -nél(290X),és a Thief(280X,290) alatt.Én úgy vettem észre hogy erősen hajtja a kártyát.DX alatt nem sok lassulást vettem észre,de a vga hőmérséklete és a ventilátorok fordulatszáma jelentősen kevesebb lett.
Jó a mantle,csak a lelket is kihajtja a kártyából,holott nem lenne rá szükség. -
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz
ScomComputer #4510 üzenetére
(3Dmark) API Overhead feature test.És csak Windows10 10041 -el lehet használni.
-
Televan74
nagyúr
válasz
daveoff #4462 üzenetére
Én azt szűrtem le,hogy igaz lesz az AMD -nek azon mondata hogy a új "290X" gyorsabb lesz a 980 -nál. annyi kiegészítéssel,hogy DX12 -ben.És a másik amit leszűrtem magamnak az új tesztből, a 980 -n egy DX11 -re kihegyezett kártya,de DX12 -ben sem kell majd szégyenkeznie.Bár ez csak egy teszt,igazi próba majd a DX12 -s játékok alatt következik.
-
Televan74
nagyúr
Ha már hűtés.Miért van olyan érzésem,hogy az NV kártyákon lévő custom hűtések jobb minőségűek lennének.
Ebben az AMD nem figyel oda jobban? Vagy ez csak urban legend? Vagy csak ez a hűtők fejlődésének köszönhető?Ott van példának a gigabyte.A 290 WF3 hűtések,szemben a 970 WF3 -mal.
-
Televan74
nagyúr
A mi van a gépházban kérdésre.Csak hümmögés volt a válasz.Mily sokat láttunk a 390 -ből.Azon kívül a fotókon egy szar lepukkant házat mutogattak ha jó emlékszem.Erre legyek pozitív.
Ha minden pletyka igaz és azon a teljesítményen és áron jön.Akkor még fél év múlva sem lehet 200k alatt megkapni majd az aprón a 390X -t. Hiába jó egy kártya,ha közben elérhetetlen ára van.Remélem egy idő után el kezd lefelé mozogni az ára.Mert egyenlőre csak kapkodom a fejem és csorgatom a nyálam. -
Televan74
nagyúr
Nem is tudom mit gondoljak.Nagyon kezdik tolni a marketing maszlagot.NV jött bemutatta a TitanX -t,és lassan polcokon a kész termék.AMD a bemutatás előtt 1,5 hónappal,elkezd szivárogtatni különböző számokat,amiről azt sem lehet tudni milyen program alatt mérték,lehet hogy valami spéci ráírt driverrel.És a kártyára meg közben várni kell 2 - 3 hónapot.
AMD nekem bizonyíték kell,nem ígéret!
-
-
Televan74
nagyúr
Én már elgondolkodtam, és 2016 -ig biztos,hogy a 980 lesz a gépembe.Aztán majd meglátom.
Nyarat már megpróbálom a jelenlegi konfiggal kihúzni.Ősszel lesz egy 1TB SSD.Jövő tavasszal,új gép,monitor,nyáron talán vga is
.Közben a másik hobbimnak is szeretnék hódolni,egy lány német-juhász kiskutya személyében. Mindenki szeretne a jövőbe látni,és megtalálni magának tökéletes konfigot(na ilyen nincs).
-
Televan74
nagyúr
válasz
MiklosSaS #3859 üzenetére
Időzítése marha pocsék az AMD -nek.Sajnos.
Van X felhasználója az NVidia -nak,és Y az AMD -nek.Ahogy halad az idő előre az NV -nek lesz X+1, az AMD -nek Y-1.
Én nem akarom bántani az AMD -t,mert az innováció szép és jó, de amíg nem termel hasznot addig bajban lesz
Szeretném ha a cég kilábalna végre ebből a nagy negatívumból. -
-
Televan74
nagyúr
NVIDIA GeForce GTX 980 SLI vs Radeon R9 290X 8GB 4K teszt.
Mondjuk én processzort mást választottam volna.
-
Televan74
nagyúr
Eléggé nehéz lesz eladni a 390X -t vízzel,limitálja a lehetőséget sok házban.Jó lenne ha jönnének hőcsöves ventis változatok.
-
Televan74
nagyúr
(#3586) kovsol
Mondjuk én(egy állat vagyok). Szeretek mindent gyári értékeken használni.
Nálam a 3770K tuningja is kimerül a 4,2Ghz -nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest