- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#90868690 #69099 üzenetére
Mindenki rak össze rendelésre PC-t.
#69116 b. : 1. A Nintendo ugyanarra a dizájnra építi a Switch 2-t. Emiatt ugyanazok a feltételek is. 15 dolláron belül kellett SoC, mert ez fér bele ebbe a stratégiába. De mint írtam az NVIDIA ajánlhatott volna csúcstechnológiát is 15 dollárért. Semmi sem fogta vissza a vezetőjüket, hogy megtegyék. Ettől a Switch 2 jó lesz, csak 7 éve is elavultnak számított a hardver, amit kap. De sosem ez adta el a Nintendo konzolokat.
2. A multiplatform címekhez nem NVN2-t fognak használni. Annyira különbözik az az API, hogy nagyon nehéz lenne arra portolni. Sokkal egyszerűbb a Vulkan API-t használni, amit szintén támogatni fog a Switch 2. Ennek az az előnye, hogy rengeteg motor eleve támogatja, illetve felhasználható direkten a már megírt. kb. 200 ezer sornyi shader kódbázis. Az NVN2-höz nagyjából 250 ezer sort kellene újraírni, ami túl sok munka, főleg úgy, hogy van olyan megoldás, ami ennyi újraírást nem igényel. A first party játékok valószínűleg maradnak az NVN2-nél.
3. A PS5 Pro jelenleg magasan a legerősebb konzol, amit vehetsz. És igen, szerencsére nem a CPU a gyenge pontja, hanem a GPU továbbra is. -
S_x96x_S
addikt
válasz
#90868690 #69102 üzenetére
Kérlek készíts egy alapos elemzés az utolsó két évre visszamenőleg
- összehasonlítva a TomsHW -rel.
egy excel táblába - linkekkel ..Vajon arányos a nagyobb piaci részesedés
a negativ hirek nagyobb arányával vagy sem?Ha jelenleg 90%-os az nvidia market share - akkor a
10 negatív hírből - 9 nvidia - és 1 amd -segyszerű arányossági probléma.
vagy te másképp látod?
- ha 50 % - 50 % -ot vársz el;
- vagy 90% AMD negativ hír 10% NVIDIA negativ hir ? -
S_x96x_S
addikt
válasz
#90868690 #69099 üzenetére
> Tudja mindenki nálad nincs olyan ami az amd-re nézve negatív
és a kivétel erősíti a szabályt.
https://prohardver.hu/hir/asrock_alaplap_leegett_egy_amd_ryzen.html -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#90868690 #69083 üzenetére
A nagyobb kereskedők saját PC-ket is összeraknak. Ezeket árulják előre összeszereltként. Ha nem kapnak mintát, akkor nem tudják kipróbálni a terméket, és nem tudnak a startra kínálni hozzá előre összeszerelt PC-t, amiket már a termék startjának napján el lehetne vinni. Szóval ezért van nekik minta. Nem a polcon akarják kipróbálni, funkciója van. Egyébként minden mintának ez a funkciója.
Attól, hogy nem értesz hozzá, még nem feltétlenül kell ezt bebizonyítanod minden egyes hozzászólásodban.
#69088 ggbuffon1897 : Én elég sokat segítettem ennél a sorozatnál. De tényleg nem mondhatok el mindent. De arra tudok reagálni, ha valami nem igaz. És voltak itt nem igaz pletyik.
A magyarázat pedig arra, hogy honnan tudom előre csak annyi, hogy már volt zárt bemutató, méghozzá több hete. Lesz még egy egyébként, ami mélyebben kifejti az RDNA4 változásait. De ha okosabbak akartok lenni, akkor nézzétek meg Cerny PS5 Pro videóját. A Future RDNA rész az RDNA4-re vonatkozik. [link]
Persze a PS5 Próba bizonyos RDNA4 fícsőrök nem kerültek bele, de például nem véletlenül most került elő a DGF SDK. Itt van erről egy videó: [link]
Szóval azért apránként össze tudjátok rakni, hogy mi lesz, anélkül is, hogy megszegném az NDA-t.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
#90868690 #69086 üzenetére
Mondom a szokasos forgatokonyvet a szokasos AMD rajtoknal:
1. Abu bejelenti h nincs itt semmi latnivalo, az AMD okosan strategiazik mert nagy fegyver van a kezukbe es meglepodtek az nV blaman (vagy min)
2. Abunak belsos infoi vannak, lesznek itt nagy meglepetesek (pozitiv ertelemben) ugyh mindenki nyugodjon le a francba.
3. Abu visszakozik, csodara senki ne szamoljon, de nem lesz ez rossz.
4. Megerkeznek a nemzetkozi es hazai arak
5. Jonnek az elso tesztek, amik hát..
6. Abu bejelenti h igazabol o megmondta h nem lesznek csodaarak, de kulonben meg az uj teknologiakkal amiket a kartyak tudnak mas meg nem, mar a kovetkezo genre gyurnak, mert ott aztan lesz nemulass. Nameg ha az a megoldas bevalik oriasi elonyre tesznek szert mar a mostani kartyak is. Mar csak a jatekipar 99%at kell errol meggyozni es menni is fog.
Ha valamit kihagytam sry.
Bocs Abu, nem szemelyeskedes, csak neha meglepodok h lehet ennyire szemellenzosen nezni egyes cegek termekeit. Erre csak ket magyarazat lehet, vagy ott dolgozol, vagy fizetnek. Ebben az esetben ertheto.
-
KillBorn
senior tag
válasz
#90868690 #69059 üzenetére
Hát el. Jövőre le is húzzák a dGPU rólót. Jön az UDNA idén év végén: RTX 5080, 2000$, 1100W tápigénnyel. Tavasszal meg becsukják a boltot. Maradnak az APU-k.
Intelben is max még 2 generáció van dGPU fronton.
Biztos nem lesz XTX szinten. Már idén kevés lesz a 16GB VRAM év vége felé.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#90868690 #69031 üzenetére
A publikus az, amikor a Nintendo jelenti be. Linket kérek arról! Ha nem tudsz, akkor nem publikus. De itt az esély, hogy adj egy linket a Nintendo weboldaláról. Nyilván lehet, hogy van erről linked, nem akarlak megfosztani a lehetőségtől, hogy bebizonyítsd ezt, és akkor elnézést kérek, mert a Nintendo ezt bejelentette publikusan. Ha viszont nincs erről linked, akkor hazudtál.
-
PuMbA
titán
válasz
#90868690 #68060 üzenetére
Nem ez a baj, hanem hogy ezt a gyorsulást úgy hozza, hogy 150-200W-tal többet fogyaszt a 4090-hez képest
Magyarul ott van most az NVIDIA, ahol az AMD az RDNA3-mal volt, hogy ez a Blackwell architektúra csak egy Ada refresh lett, mint ahogy az RDNA3 is csak egy RDNA2 refresh lett.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
#90868690 #68006 üzenetére
Akinek nincs rengeteg pénze a hobbijára, az úgyse fog az első héten rtx 50-es csúcskarit venni, szóval nem hiszem, hogy abu általad megtévesztőnek titulált tippje miatt fognak itt kivárni az emberek
Bár amúgy az is érdekes, amikor azt olvasom, hogy az emberek majd gyorsan megveszik az rtx 50-es karikat márciusig aztán az AMD meg hoppon marad. Mintha a következő negyedévekben nem adnának el ugyanúgy sokmillió kártyát
Most garantálom, hogy 2025 utolsó negyedévben (október-december) több kártyát fognak eladni, mint a mostani január-márciusi negyedévben. -
Quadgame94
őstag
válasz
#90868690 #67899 üzenetére
Az ár a legutolsó dolog amit eldöntenek. Már lényegében mindent tudunk az áron és a megjelenésen kívűl, már a megjelenés 99 százalék hogy februárban lesz, azon belül is 6-20 között.
Az ár kérdése pedig szintén jól tippelhető. Ha igaz amit Abu írt, hogy arra számítottak hogy 30-50% előre lépés lesz akkor a 9070 XT 500 dolláron jött volna. Így inkább 600 lesz. A gyengébb kártya eredetileg 400-430 lett volna valszeg. Így viszont 450-480 lehet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#90868690 #67897 üzenetére
A képgeneráló elkülönülő része az egésznek. Itt a felskálázásról van szó magáról. Az például az XeSS-nél három kódúton megy, az FSR4-nél négy kódúton fog menni, és a DLSS4-nél is lesz erre két külön kódút. Tehát az eljárások ugyanazt csinálják, ugyanúgy képet skáláznak fel, de más kódúton máshogy teszik meg ezt. Természetesen az igaz, hogy mindegyik új eljáráshoz muszáj a legújabb hardverek egyikét megvenned, hogy a legjobb eredményt kapd meg, de ettől még maga az eljárás egy alternatív kódúton működni fog a régi hardverekkel is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#90868690 #67861 üzenetére
"Az FSR4 ugyanakkor ugyanolyan komplett csomag lesz, mint az FSR3 volt, és pont ugyanúgy fognak működni a különböző kódutak. Konkrétan négy kódút lesz benne, és ezek futnak a különböző VGA-kon. Lesz az alap kódút kb. mindenre, ami nem tud futtatni modernebb kódutat. Lesz a mixed math kódút az RDNA 2-re és 3-ra. Lesz a alap ML kódút az egyes RDNA3 GPU-kra, és lesz a fő ML kódút az RDNA4-re. Tehát az FSR4 pont olyan technika lesz, mint az XeSS, hogy kódúttól függően, de fut mindenen. Sőt, már az FSR3 is ilyen volt, abban is két kódút volt. Az alap és a mixed math."
Ezt maga az AMD mondta el így. Ez szerintem üti a forrásaid, mert az AMD jobban tudja, hogy min fut a saját megoldása.
A sajtó azt érti félre, hogy az FSR4 hogyan lesz implementálva. Az lehet natívan implementált, vagy driverből kényszerített. Ha a játék már implementálta az FSR 3.1-et, akkor driverből kérhető helyette FSR4 az RDNA4-re. De maga az eljárás kap majd egy külön natív SDK-t, amivel natívan is lehet implementálni a játékba, és akkor már azok a kódutak mennek, amiket az AMD beépített.
-
HSM
félisten
-
S_x96x_S
addikt
válasz
#90868690 #60606 üzenetére
lassan kezd offtopik lenni ..
amúgy közvélemény kutatást itt tudsz csinálni:
--> AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)1.) de amúgy akinek megvan nyitva a Chrome böngésző + 20 tab,
annak ritkán megy idle-be a gépe
2.) ha nem tetszik az AM5, akkor nyugodtan vegyél mást, vagy ha az van, akkor add el.és világbéke ..
-
HSM
félisten
válasz
#90868690 #60606 üzenetére
"egy nagyon szép bizonyítvány ez rólad, mivel bizonyítékok nélkül vádaskodsz"
Vádaskodás? Ugyan, csak megkérdeztem, kihez van szerencsém..."Nem tudtad megcáfolni, hiszen abból a néhány ellenpéldából amit hoztál, nem lehet általános következtetést levonni."
Én nem vontam le belőle általános következtetést, már sokadjára írom le..."szépen alakítod a véleményed"
Semmit az ég világon alakítottam véleményemen az eredetihez [link] képest. -
HSM
félisten
válasz
#90868690 #60604 üzenetére
"az irreleváns személyeskedésed visszautasítom, jó?"
Csak szerettem volna tudni, mégis kihez van szerencsém. Én mint láthatod elég régóta ugyanazon a néven vagyok jelen itt, mifelénk ez így szokás."a néhány ellenpéldádból nem lehet általános következtetést levonni"
Én nem vontam le általános következtetést néhány ellenpéldából, hanem EGY HIBÁS ÁLTALÁNOS KÖVETKEZTETÉST CÁFOLTAM velük. Tényleg nem érted a különbséget? -
HSM
félisten
válasz
#90868690 #60602 üzenetére
"egyébként ha te hozol példát, akkor az ellenpélda, amit komolyan kell venni, ha a másik akkor pár esetből ne vonjunk le következtetést"
Az irreleváns személyeskedésed visszautasítom, nem erről van szó.
Néhány esetből nem lehet általános következtetést levonni (pl. magas idle fogyasztás), míg néhány ellenpélda elég ezeket megcáfolni.
Alapvető logika...."ennyivel összefoglalható a fórumtevékenységed, és nem csak az itt olvasottak alapján"
Egyébként kinek van szerencsém az újraregjéhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AM 5 lapok
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest