- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Ezek a procik ramban és infinity fabric-ban is sokkal többet bírnak, kb. a dupláját.
Nálam 3000-es ramok futnak 4000-en és mellé az IF 2000MHz, nálad ez ugye 2000/1000.Az átlagos rendszersebességnek is jót fog tenni, de az IGP extrán profitálna belőle ehhez a lassú ramhoz képest.
Viszont azt még leírhatnád konkrétan, hogy mihez/miben érzed lassúnak, vagy konkrétan mit mérsz lassúnak. A fenti szerintem sokat segít de ezt is jó lenne tudni, hátha valami olyanra lövünk ami kimaxolt ram/cpu beállításokkal is gázos.
A sorozat amit írtál biztosan nem volt kompatibilis kódolású, én szerintem az utóbbi 5-6 évben egy ilyenbe se futottam bele, bár semmi extra tartalmat nem nézek, csak ami átlagban elérhető. Az tényleg mind megy pár százalékos cpu használatig 4K-ig bezárólag.
-
hokuszpk
nagyúr
ram az 2x8 vagy 1x16 ? illetve mi a Vengeance verziószáma ? // bár az 5xxx procinak már elvileg nincs problámája vele. //
van néhány lap, ami bekapcsolt xmp mellett ha valamiért mégse megy annyival a memória, akkor bebootol az alap profillal ; csinálsz egy Zentimings screenshotot ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
viperabácsi
addikt
Alap , hogy az igp-s procik mellé gyorsabb ramokat kellene tenned.Ezeknek a lelke a gyors ram !
Például 3600 cl16[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
veterán
A default beállításokat módosítottad az MPC lejátszókban? Gondolom igen, de azért biztos ami tuti megkérdezem.
Amikor a proci rész alig pár %-on megy, akkor az azt jelzi, hogy a GPU dolgozik valószínűleg. Viszont a lejátszást itt nem az általános számolóegységeivel végzi az IGP, hanem erre beépített hardveres egységgel teszi, szóval a GPU klasszikusan vett ereje nem számít bele különösebben, hogy milyen lesz a lejátszás.
TV-re kötve mitől érzed gyengének? Hogy kell ezt elképzelni?solfilo
-
sb
veterán
Standard 4K HEVC videót pár, kb. 5% cpu terheléssel lejátszik. A beállításokban lesz a gond ahogy solfilo írta. Lejátszó, ill. attól függetlenül pl. LAV filter megoldja.
@solfilo
Köszi, végre valamit látunk belőle.
Abban is igazad van, hogy a köv. verzió lesz valószínűleg használható ebből a szempontból. A mostanira amúgy is csak érdekességként tekintettem.
(De ilyen alapon már 10 éve mindig a köv. APU-ra érdemes várni. Pedig most tényleg benne van, hogy jöhet több CU, végre vmi cache, köv. NPU, stb... ami tényleg szintlépést hoz.) -
veterán
Milyen lejátszóval megy a film? MPC-HC vagy MPC-BE? Ezeknél is van némi beállítási feladat, hogy rendesen használja az IGP-t a gyorításra. Sajnos pc-n nem teljesen magától értetődő az UHD videólejátszás.
Én pl ezt használom link, aztán az UHD lejátszós topik összefoglalója alapján (ez MPC-BE-re van, de ugyanitt van a HC-ben is a menüpont azt hiszem, de linkelik az aktuális MPC-BE-t is) beállítom ezt, mert defaulton nem ezen van:
"A Nézet -> Beállítások -> Videó ablakban válasszuk ki az MPC Video Renderer-t és a Tulajdonságok gombra kattintva pipáljuk be a Use Direct3D 11 jelölőnégyzetet."
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Bander78
tag
Az 5000G-s sorozatnak kb. 2 év alatt feleződött az ára. Ráadásul most a platformváltás miatt az alaplap és a memória ára is esni fog nagy valószínűséggel... Én várnék a cserével.
(Az erősebb IGP nekem is jól jönne, de emiatt pár évig nem cserélem le az 5600G-t - azaz a teljes konfigot - az biztos. Doom 2016-hoz, Blood Westhez, CAD-es melóhoz elég, kell ennél több?) -
Mire szeretnéd használni?
Általános célra (böngészés, videónézés, word, excel, stb.) nem hiszem hogy bármi előnyöd származna a 8700G-ből a 8500G-hez képest. Én konkrétan ilyen szempontból semmi érdemi különbséget nem láttam a 7700X és a 8500G között.
Ha IGP-s játék a cél, nyilván sokat számít a 12CU vs. 4CU, szóval ott jelentős különbség lehet.
Ahol még jelentős eltérés van a PCI-Express sávok terén. Tehát ha több M.2 NVME SSD-t szeretnél használni, vagy külső hálókártya, stb. téma, akkor inkább a 8600G, már az is 'Phoenix1', tehát 20 PCI-Express sávod van, nem 14...
A 9000-es széria szerintem jövőre érkezhet. Szóval azt Neked kell eldöntened, hogy akarsz-e várni addig.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
veterán
IGP-s játékra nem éri meg a 8700G a 8600G-vel szemben, hétköznapi netezős, médiafogyasztós felhasználásra meg még annyira se szerintem, már persze ha számít az ár-érték.
Mire használod a gépet? Csak annyit tudunk, hogy szereted, ha gyors és játszani Xboxon szoktatok.solfilo
-
arabus
addikt
48gb alatt már nem tennék bele pénzt,főleg nem egy igp-hez.
Kevesebbet spórolsz mint amit hosszabb távon nyersz.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
sb
veterán
A gyors relatív, azért kéne tudni mire használod. Ha csak napi dolgok, böngészés, stb... akkor ott az egyszálas teljesítmény számít amiben a 8600G is előrelépés lesz.
Én 2700 8/16-ról váltottam 5600G 6/12-re és nagyon érezhető volt a gyorsulás a napi feladatokban emiatt.Ha viszont valami jól párhuzamosítható dologgal terheled akkor minél több mag annál jobb, a 8 mag erősebb lesz mint a 6, és arányosan a még nagyobb cpu-k még inkább... de gondolom nem erről van szó, akkor meg igazából pénzkidobás lenne a nagyobb, akár a 8700G is.
GPU-ban szintén számít mi a cél: ha minél erősebb IGP akkor muszáj megvenni a 8700G-t. De kb. 15-25%-kal gyorsabb csak, mint a 8600G... tehát ahogy solfilo írja: lehet, hogy ez sem lesz döntő mert amire jó az egyik akkor a másik is. Amire nem az meg szinte egál lesz.
Vagy pl. 8600G+gyorsabb ram vs 8700G+lassabb ram lehet, hogy kiegyenlíti egymást GPU-ban, de a gyors ram a napi használatban is segíthet... megintcsak jobb lehet akár elméletben a 8600G vétel.Szerintem érdemesebb mögé nézni, hogy mi a pontos igény mert aszerint azért mellé lehet nyúlni. Ahogy dvga-s játékra biztosan erősebbek a G nélküli procik, vagy az X3D-k is speciálisan játékban erősek... játékon kívül, párhuzamos munkára pedig pl. a 12-16 magosak, de játékra már rosszabb választás lehet...
-
veterán
Ha nem érdekes az IGP játékteljesítménye, akkor én fontolóra venném a Ryzen 7 7700X-et is, az még gyorsabb, mint a 8700G és emelett valamivel olcsóbb is, IGP abban is van, intel szintű játék kijön belőle, képet ad, multimédia se okoz gondot neki elvileg.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
p2pp
őstag
Nem engedte hozzátenni az előbb.
2x8 Vengeance 3200-as van még benne.
Ssd mind megy amit gyárilag is tud.
Ezek maradnak is a jövőben csak majd lecserélődik a
rendszer 7000/7000-esre. De igazából ez mindegy.
Tudom vannak még gyorsabbak irreális áron.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
veterán
szia! Én szerintem maradnék a 8600G-nél, IGP-ben nincs nagyon lemaradva, de érdemben olcsóbb. Ha későb kevés lenne, még mindig lehet nézni a lapba valami újabbat, erősebbet.
mod: végső soron neked kell tudni, ez személyes preferencia kérdése, látod, jokeph-nek megérné, nekem nem.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
nagyúr
Üdv !
Hosszú távra én rászánnék a 8700G-re, mert:
CPU szinten 8c/16t vs 6c/12t és erősebb az IGP-je is.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Chrome
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Eredeti játékok OFF topik
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Renault, Dacia topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest