Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz p2pp #9717 üzenetére

    A gyors relatív, azért kéne tudni mire használod. Ha csak napi dolgok, böngészés, stb... akkor ott az egyszálas teljesítmény számít amiben a 8600G is előrelépés lesz.
    Én 2700 8/16-ról váltottam 5600G 6/12-re és nagyon érezhető volt a gyorsulás a napi feladatokban emiatt.

    Ha viszont valami jól párhuzamosítható dologgal terheled akkor minél több mag annál jobb, a 8 mag erősebb lesz mint a 6, és arányosan a még nagyobb cpu-k még inkább... de gondolom nem erről van szó, akkor meg igazából pénzkidobás lenne a nagyobb, akár a 8700G is.

    GPU-ban szintén számít mi a cél: ha minél erősebb IGP akkor muszáj megvenni a 8700G-t. De kb. 15-25%-kal gyorsabb csak, mint a 8600G... tehát ahogy solfilo írja: lehet, hogy ez sem lesz döntő mert amire jó az egyik akkor a másik is. Amire nem az meg szinte egál lesz.
    Vagy pl. 8600G+gyorsabb ram vs 8700G+lassabb ram lehet, hogy kiegyenlíti egymást GPU-ban, de a gyors ram a napi használatban is segíthet... megintcsak jobb lehet akár elméletben a 8600G vétel.

    Szerintem érdemesebb mögé nézni, hogy mi a pontos igény mert aszerint azért mellé lehet nyúlni. Ahogy dvga-s játékra biztosan erősebbek a G nélküli procik, vagy az X3D-k is speciálisan játékban erősek... játékon kívül, párhuzamos munkára pedig pl. a 12-16 magosak, de játékra már rosszabb választás lehet...

Új hozzászólás Aktív témák