- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HTPC (házimozi PC) topik
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
beef
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4552 üzenetére
Kína már korábban bejelentkezett, hogy vizsgálni fogják.
-
Raggie
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4560 üzenetére
Sajnos benne van a pakliban...
-
Dvix
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #4552 üzenetére
Igy van.
reméljük a körmükre csapnak.
Reméljük az új kártyáink már lesznek azért Decemberben.
vagy legalábbis bejelentik őket.
-
Dvix
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #4548 üzenetére
A memóriagyártókat úgy hallottam h kicsit megvizsgálják most jogi alapon KÍnában vagy hol...
H miért adnak memóriákat ilyern drágán.
-
golya87
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4545 üzenetére
A Balaton pedig nem létezik, tudom!
Ez így ebben a formában akkor is nonszensz, hogy most mindent lehet így drágán tartani, csúsztatni, mondván, hogy mindjárt bedől a lufi és kipukkan a bitcoin. Van, el kell fogadni, nem jön ASIC, move on! -
hajbel
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4378 üzenetére
Custom kártyák nem flashelhetőek 64-re.
-
Tyrel
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4360 üzenetére
580-al én is azt tapasztaltam, hogy a minimum fps-ek ill. a frame time-ok javulnak tőle. Érdekes dolog...
Vegával még annyira nem tesztelgettem ezt, főleg mert amikkel mostanában játszok azokban nincs vele olyan hogy min. FPS... meg olyan se hogy max... van a 75, meg a 75.
Persze biztos lesz majd játék ahol kelleni fog ez.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4354 üzenetére
Vsync növeli az input lagot. Chill kell neki, 60-61 range-l.
-
Tyrel
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4354 üzenetére
Jah változó, van amelyik játéknál a V-Sync jó megoldás, pl. War Thunder-nél az fogja meg 75-ön, nem a -20% Power Limit...
Dreadnought az pl. pont egy bugos sz*r, a hangár /ahol vagy amikor épp nem meccsben vagy/ kb. olyan mintha egy Furmarkot futtatnál, valami nagyon elbaszott scene-t renderel limitációk nélkül. Hülyére terheli a videokártyákat (580 is nagyon utálta) és közben el sem éri a 75 fps-t (meccsben meg röhögve, pedig az jóval bonyolultabb scene), azért vna power limitből megfogva.
Igen, Chill sem működik abban a játékban... Best engine ever. -
hajbel
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4110 üzenetére
Miket rendeltél elő?
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #4055 üzenetére
Ez másnak is eszébe jutott és felkeresték a Sony illetékes embereit és azt a választ kapták hogy 2018-ban nem lesz PS5 egyszerűen nem akarnak a fanoknak csalódásérzetet kelteni, (meg addigis jobban fogy a ps4 pro
) valószínűsíthetően 19-ben jön, ami meg azt jelenti hogy már nem VEGA hanem egy Navi (tiszteletadás fel vigyázz !
) lesz benne.
Remélhetőleg már egy moduláris GPU és HBM 3-al lesz a Navi.
Ezzel kapcsolatban az ember talán jogosan gondolja azt hogy megtervezik a ps5-höz való GPU-t és hogy hogy nem az fog kijönni a Navi 680 (???) kártyájaként a középkategóriába. -
Televan74
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4055 üzenetére
Egy PS5 -t megnéznék Vegasan HBM -el.Közelebbről is barátságot kötnék vele.
-
kvarc
tag
válasz
TESCO-Zsömle #4039 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást.
Én nem találkoztam 730 SSD előtt a logóval.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #3922 üzenetére
Jajj és a közösségi pezsgő élet? a Pilvax hatás ?
Szeretnék nektek valamit megmutatni: volt egy beszélgetés a kialakult helyzetről.
Enyhén azért megszínezték a cikket de a beszélgetés az jó és a folyamatot jól leírják...
Kibeszélő: szóval mi is a helyzet a Radeonokkal? -
Plasticbomb
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #3762 üzenetére
Nemrég volt róla hír is.
1080Ti 1200-1500$
Vega 64 1500-2100$ -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #3520 üzenetére
Nem akarom az ördögre festeni a falat, de minap rámerőltetett a W10 egy frissítést -konkrétan feltette míg nem voltam itthon- és azóta még nem volt crash.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #3488 üzenetére
A significant amount of Windows 10 users who have installed the Creators Update on their computers are reporting their computers crashing at completely odd times and rebooting. Reports suggest that computers affected by this problem can crash and reboot even when its hardware is not being particularly stressed and CPU temperatures, GPU temperatures and all other attributes are completely optimal.
7 Ways to Fix Game Crashes after the Windows 10 Creators Update
Illetve van benne meg a "game mode" ami persze annyira game mode hogy elbassza a jatekokat, azt is ki lehet iktatni probakepp.
Kapcsolo mar nincs hozza de registry-vel lehet. [link] -
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #3480 üzenetére
Melyik update?
Nekem ez a fostomlo Creators update okozott csomo crash-t meg a 3DMark sem tudott lefutni. Rengeteg mas embernek is problemat okozott.
Nalam Win reinstall lett, es full frissitesek letiltasa. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #3459 üzenetére
Driver rollback eredménye: Mióta visszatettem a régi reLive drivert, azóta kivétel nélkül minden éjjel becrash.el a gép, reggel fekete képernyő vár. Ventik nem pörögnek fullon, a beállított értékeken maradnak.
Ezek szerint nem a driver a gond, akkor nem marad más, mint a Windows Update.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #3453 üzenetére
A VGA hogy fut? Ez nem processzor-alaplap-RAM, ez a VGA driver. Ezt csinálta addig, amíg nem stabilizáltam az állapotokat, illetve a vizes biossal csinálta jellemzően. Sima AIRel inkább az volt, hogy nem volt elég a szufla a HBMnek, azért lejjebb kapcsolt, és emiatt nem volt meg a teljesitmény, hiába ment a GPU 1550en- 1560re egy pillanatra nem volt elég. Most adrenalin van fent, de azóta lehúztam a boostot+addig bütyköltem, hogy most rendben van.
Ha jól emlékszem, valahol azt irták, hogy tulajdonképpen mikor a gpu frekvenciát vált, akkor történik a kifagyás, és az adatok alapján, amiket eddig összeszedtem, nekem is úgy tűnik, hogy pl superposition jelenet váltásnál (mindig a 10es végén, a 11esre váltásnál) ahogy hirtelen változik a frek nem tudja lekövetni valami, és akkor omlik. Ezt kicsivel több fesszel előzöm meg most, kb 0,01 v (10mV) többet adok rá, mint ami kell ahhoz, hogy a firestrike stabil frekin lefusson, akkor már a Superposition is lefut stabilan.
Valószínűleg a hwinfos összeomlást is ez generálta, gondolom az pluszba olvasta az adatot a kártyától, s néha rossz pillanatban...
-
Cathulhu
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #3456 üzenetére
Mert az altalam irt tunet sajnos ismeros vegan, velem is elofordul 11.1 ota. HWInfoval akad ossze azt mondjak, de miota ott kikapcsoltam a GPU I2C supportot, azota is elofordult, igaz joval ritkabban. Mivel nalam csendes a gep, igy azonnal meghallom, mert a GPU venti azonnal csutkara ugrik es a macskak is kifutnak a szobabol.
-
Cathulhu
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #3453 üzenetére
Fekete kepernyo es fullon porgo ventik?
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1374 üzenetére
Na még egy ilyen hybrid physx.
Talán inkább off.
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1374 üzenetére
Már nem. Az új wddm óta simán berakod az nv karit a radeon mellé, majd feldobsz egy dummy csatit, vagy monitort az nv karira, meg driver telepítés és kész is. [link] (#2 hsz)
Régebben kellett mókolni, meg hekkelni. Bár az az érdekes, hogy a physxinfo.com, és az ngohq.com ezzel foglalkozó oldalai nem érhetőek el.
-
jerry311
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #931 üzenetére
Ja, elég kicsi a radi a ref vizeseken.
Kíváncsi vagyok mikor (és mennyiért) jelenik meg az első custom AIO, mondjuk legalább 240-es radival. -
Omli85
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #931 üzenetére
Háéniserrőbeszélek
.
-
Omli85
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #927 üzenetére
Hát kérdés, hogy ez a limit melyik értékre vonatkozik?
Mert ha a GPU-ra akkor az 1700-on 1200mV-al is max 37 fok volt bencsek alatt.
Csak a GPU Hot spot érték ment be 60 fok fölé de annak elvileg a bios szerint 105 fok a limit értéke.Szóval a 65 fok limit nem tudom mire vonatkozhat ha sima gpu érték akkor nem para fc blokkal nem lesz annyi.
A gyári vizes hűtésben azért elég kevés folyadék kering azért az nagyságrendekkel hamarabb elmelegszik mint egy custom rendszer ahol kicsit nagyobb a kör és több a folyadék szóval érthető a 65 fokos limit mert ott döglene a hűtés keményen. -
gaben88
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #875 üzenetére
Koszonom neked is. Akkor lehet a legolcsobb ref-et venni, ha ugyan azok a kartyak. Es a sima fekete es LE kozott van kulonbseg a kulsot leszamitva?
Nyilvan azt latom, hogy ugyan olyan setuppal megy az LE is, csak pl hutesben is ugyan az es csak a boritas mas? Esetleg a fem haz miatt jobb hofokokat er el az LE?
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #815 üzenetére
Nagyon érdekes amit csináltak a 130 Wattal:
"By setting the core clocks to 1000 MHz, the HBM2 memory clock at 1100 MHz, and power target at -24%"
Ezel tulajdonképpen megalkották a Vega Nanót ! Ami ehhez képest csak annyiban lesz több hogy a feleslegesen hatalmas PCB-t összetolják a szükséges szintre. Mellesleg a nagy PCB meg annak fog kedvezni ha valamelyik AIB nem akarja áttervezni egy erős hűtésnek meg kedvez a hossza.Más:
Anélkül hogy nagyon belemennénk a bányásztémába egy dologra válaszoljatok már nekem aki jobban benne van a témában: most Vega driverben nem működik a crossfire, ez bármilyen módon gátolja a rigek működését ??? Amíg 2-3 kártyával a gépben bányászik valaki éjszaka, nappal meg játszik addig nem káros a játékpiacra akkor van a baj amikor ilyen jelleggel teszi -
Looserke
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #815 üzenetére
akkor búcsút is inthetek a custom Vega 56-nak, amit terveztem venni...
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #500 üzenetére
Az lenne a legviccesebb ha mikor kijön neki se lenne a driverbe crossfore profil
Nehezen tudom elképzelni hogy RX néven jön ki és nem FE lesz.
Az lenne a jó ha AMD Threadrpperesen tudná megoldani na onnan jöhetne az 56 vagy bármi alatta, szép új világ lenne... -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #498 üzenetére
Én még ennek az utódját várnám azért, már csak hogy itt legyen a korona mint mindig, meg Cain megpukkadjon hogy most már nem az övé a leggyorsabb bányászkártya a világon
-
válasz
TESCO-Zsömle #380 üzenetére
kösd be mind a kettőt.
-
Kristof93
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #383 üzenetére
En mindket kabelt bekotottem. A peak 500w fole is mehet, igy biztonsagosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest