- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petiii85
csendes újonc
válasz
T0mBd1gg3R #28999 üzenetére
Köszönöm! Most kicsit megnyugodtam
A HDMI 2.0a kábelem csak holnap jön meg, még nem teszteltem.
Neten sokan írták, hogy jó videokártyával is problémás 4K film nézése gépről TV-n. Vagy a kép akadozik, vagy a kép nem olyan szép. -
-
Petiii85
csendes újonc
Sziasztok! Nem vagyok jártas a témában, ezért kérném a segítségeteket. Kaptam egy gépet amiben egy SAPPHIRE RX570 4GB GDDR5 NITRO+ videokártya van ( proci: AMD RYZEN 7 1700 és 16G DDR4 3000 MHz memória ). A kérdésem az lenne, hogy ez a videokártya alkalmas-e arra, hogy ha gépet összekötöm a Sony 55XF9005 TV-vel és elindítok a gépről egy 4k UHD filmet, azt a TV-n tökéletesen meg tudom nézni.???
-
HSM
félisten
válasz
pistabyte #28996 üzenetére
Örülök, hogy hasznát vetted a leírásomnak.
A két tool összehasonlításáról itt írtam: [link]Azóta a legfrissebb 2019-es drivercsomaggal annyi változott, hogy megváltoztatták a ventilátor vezérlési lehetőségeket, úgy látom, ez a régi target tempes marhaság ment a kukába és visszatértek a jól bevált, megbízható görbeszerkesztős módszerhez. Emiatt érdemes lehet majd wattman-t használni, míg az overdriventool-ba nem frissítik a ventilátor vezérlési részt az új Overdrive API-hoz. Én ennek annyiból örülök, hogy nem fog kelleni csak ezért a ventilátoros dolog miatt futtassam a trixx-et állandóan, amit amúgy semmi másra nem használok, így egy hibaforrással kevesebb.
-
szabimabli
csendes tag
68,990 még mindig az RX 580 Nitro+
Alzán van ugyanilyen 570 is olcsóbban, de Hardverapron is lehet találni 580at ilyen áron.
-
-
ogi88
tag
Hi!Erről a Sapphire Rx570 vga ról mi a véleményetek?[link] Vagy melyik gyártótol ajánlanátok az rx570 ha a Sapphire nem jó gyártó max 70e ft ig!
-
-
milan1225
csendes tag
Sziasztok!
A tegnapi nap megérkezett a drága (Rx 580 nitro+ 4gb)
Milyen programokat tudnátok ajánlani monitorozáshoz és terhelés teszthez? Megszeretném nézni mennyire stabil az adott példány, minél egyszerűbb annál jobb.
Még nem igazán volt időm nagyon játékok alatt meglesni, de igazából többre számítottam...
Egy 2400G-vel megy mindenféle babrálás nélkül, 1600x900-as felbontáson aktív átalakítóval.-WOT HD kliens minden ultra 59-60fps
-Fortnite-nál ultrán valami oknál fogva sokkal rondább mint előtte IGP-vel,életlen,elmosódott látszat,azonos beállítások mellet mint előtte IGP-vel hasonló FPS értékekSzimplán felraktam a legfrissebb VGA drivert lehetséges h le kellet volna törölnöm először az IGP-st?
-
törölt tag
Ugye Ti is éreztétek ott mélyen hogy valami hiányzik az 590 kínálatában, nos megmutatom nektek ne mardosson tovább senkit a kétely Cukicska
-
HSM
félisten
válasz
Mizol29 #28984 üzenetére
Érdekes, egy monitorral, 60Hz-en le kellene mennie jóval 0,95V alá.
Nem tudom, mi tarthatja még magasabban, eddig saját környezetben ezt a kettőt találtam csak.Hát, arra gondoltam, hogy mondjuk 1250Mhz az még mínusz egy majdnem 100Mhz, 7,2% teljesítmény akkor a kalapban marad a gyári 1340-hez képest. Persze, az sem olyan vészes amúgy még, marad általában úgy is bőven elég teljesítmény.
-
HSM
félisten
válasz
Mizol29 #28978 üzenetére
Többmonitornál tud ilyet csinálni, vagy nem szabványos képfrissítési frekvenciánál, olyankor megemeli a memóriák órajelét is maxra, és nem megy 0,95V alá nálam sem. Ezen kondíciók átmeneti megszüntetésével tudod az alsóbb állapotokat kitesztelni.
A WattMan-os órajles visszahúzás is jó automata fesszel, mert elég szépen visszaveszi a feszt főleg 1100-1250Mhz között.
De ott azért van némi ára a dolognak teljesítményben.
Amúgy nem feltétlen baj, ha nem bírja a tiéd annyira az alulfeszelést, a GPU lottó is sokat számít. Ha a tiéd nem annyira alulfeszelés barát, akkor könnyen lehet, hogy olyan GPU, ami magasabb feszt kér, de mégsem fogyaszt olyan sok áramot, tehát a tiéd gyárilag közelebb van az ideális beállításhoz.
-
soultrapp
senior tag
válasz
athomi #28981 üzenetére
Köszi a válaszokat!Sikerült.
Kb 3szor rányomtam az újraküldésre és egyszer csak kért egy telefonszámot amiben kaptam egy kódot és onnan már sikerült is.(meg kellett volna adni szerintem regisztrációnál már,de nem akartam).
Most már ott van a myreward-nál és gondolom amint megjelenik küldik a kódot...
-
athomi
veterán
válasz
soultrapp #28979 üzenetére
A megerősítéssel nekem is vacakolt, vagy 4x kértem megerősítőt mire sikerült elfogadtatnom, de más eszközökről is próbálkoztam közben. Plusz ami email címmel először próbálkoztam, arra regisztrációs megerősítő email sem érkezett bárhogy próbálkoztam, így egy másik email címet kellett használnom.
Jó helyen jársz, próbálkozz. -
soultrapp
senior tag
Hello!
Gondoltam megkérdezem itt
Vettem az alzán egy sapphire nitro+ rx 580 4gb-os kártyát,amihez adnak kódot játékokhoz.
Na én az alzán megkaptam a kódot,amivel az amdrewards oldalon kellene aktiválni,,de oda beregisztráltam jött az email címemre egy megerősitő email amit persze meg is erősítettem.
Belépek az amd oldalára,de csak ezt írja ki:Please check your email inbox to complete the email activation process.
Please note that you have 48 hours to activate your account.
Már csináltam újra küldést is,de semmi.
Claim reward,my reward,my account-nál ugyan ezt írja csak...Kérdésem,hogy jó helyen járok-e???
Valaki kapott e így kódot és neki sikerült e beaktiválnia????
Pm-be is jöhetne válasz.Köszönöm!!
Bocs az offért! -
Mizol29
senior tag
Én is próbáltam alulfeszelni az 580-at, de nem sikerült. Az alapján kerestem meg a kártya gyári feszét amit Te javasoltál. P5-P7 állásig nincs is semmi gond. Szépen mutatja a HWinfo az értékeket. Viszont P1-P4-ig nekem a HWinfo 950 mV-ot mutat mind a 4 állásban. Nem tudom, hogy miért. Nem is foglakoztam vele tovább mert kidobott a játék meg újraindult a gép és stb. Érdekes mert itt egyeseknek olyan alacsony feszen képes működni nekem meg nem. Lehet valamit én csinálok rosszul. Most úgy van, hogy wattman-ban visszahúztam az órajelet - 6,5%-al így 1255mhz-en ketyeg. Minden mást alapon hagyva.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #28968 üzenetére
power limitet told ki mindenképp. És ha tudod akkor a hűtés profil is, változtasd meg, lehet hogy a hőmérséklet miatt kezdi visszavenni a frekvenciát, igaz hangosabb lesz, de magasabb a boost és több fps
ugyanakkor ahogy írták, lehet hogy cpu limit is van, de csak akkro tudod meg ha kipróbálod. -
HSM
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #28971 üzenetére
Ezeknél az nem jó megoldás. A -30mV offset sosem volt jó, mivel az az üresjárati instabilitást okozhat, mivel minden feszültséglépcsőre hat. Én az 1340Mhz gyári feszültségéből konkrétan 70mV-ot csíptem le, és még bőven stabil, 1,056V-on megy a gyári 1,125V helyett. Viszont én csak a két legfelső órajel beállítását piszkáltam.
Szvsz a jó módszer a gyári feszek megtalálására: [link]
Majd a végeredményt be lehet írni vagy WattMan-ba, vagy OverdriveNTool-ba, én utóbbit használtam eddig, valami ilyesminek kell kijönnie a teszt végén.
Nálam így már áramfelvételi limit sem kell, mert konkrétan 1330-1340Mhz körül tolja így 0%-on is az 1280*1024 0xMSAA Furmarkot, ami meredeken durvább, mint ami játékban előfordulhat.
Amúgy nem sok idő kitesztelni, beírogatni az értékeket, kb. 3 perces művelet. -
-
HSM
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #28968 üzenetére
Az 570-ek elvileg TDP limitesek kissé, szóval lehet, hogy gyárilag nem megy mindig 1244-en. Elvileg 1168 és 1244Mhz között kellene lennie, terhelés függvényében. [link]
Ezen tudsz javítani, ha adsz neki WattMan-ból magasabb áramfelvételi limitet. Persze, ha a CPU miatt nem futja ki magát, akkor nem sokkal leszel vele előrébb.
Én ugye az Rx580-am kicsit alulfeszeltem, no, meg CPU is van alatta bőven, így igazából olyan, mintha oda lenne szögelve az 1350Mhz-re, amit beállítottam.
Ha az alulfesz téma érdekel, írtam róla elég sokat a topikba, szerintem hogyan érdemes csinálni.
(#28969) wooqt: Ahogy nézem, ez a gyári legfrissebb BIOS, V341-06S: [link], és ezek alapján ezt 8GB-osnak is szánták. Legalábbis, ha jól bogarásztam össze a dolgokat.
-
Alvin_ti4200
félisten
No, mire hazaértem, meggyógyult magától vagy az Afterburner telepítése javított rajta, nem tudom. Mindenesetre a beépített benchmark most már normális sebességgel fut
Ami fura, hogy az 1244 MHz-es boost órajelet gyakorlatilag a töltőképernyőn kívül soha nem éri el, a menüben olyan 1100-1150 MHz között mászkál, játék alatt meg van, hogy sokadik futtatásra már ilyen 990-1060 MHz között leledzik. Ez normális? A kártya maximális hőmérséklete 72-73 fok, a venti 35%-on jár auto állásban, elég halk is ilyenkor.
-
HSM
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #28963 üzenetére
Sajnos más tippem nincs.
Az Rx570-nek nagyjából hoznia kéne az Rx480 tempóját, ha más ok nem szól közbe.(#28965) wooqt: Én megnézném a pontos modellszámot a kártyán, és ahhoz vadásznék egy megfelelő BIOS-t, ügyelve, hogy a kártyán lévő ram fajta (Samsung/Hynix/Micron, vagy ami van még) támogatott legyen a BIOS-ban. BIOS-ok a TPU [link] oldaláról letölthetőek. Persze, mindent csak saját felelősségre.
-
wooqt
csendes tag
Sziasztok.Egy érdekes problémám van remélem halott már valaki hasonlóról.Nyár elején vettem az alzában egy msi gaming x rx 480 4 gb-ot bányászat céljából.Az oldal használtként hirdette de mivel 2 év garit adtak rá és akkoriban még drágák voltak az rx-ek jó vételnek tűnt.Amikor hazaértem vele akkor néztem meg tüzetesebben és meglepetésemre a hátoldali matricán az fogadott,hogy 8 gb-os.Nem tudom ez nekik,hogy nem tűnt fel.Csak a belső dobozzal kaptam és azon ugyanazzal a széria számmal 4 és 8 gb-os matrica is található.Eléggé meglepődtem de gondoltam ennél nagyobb bajom sose legyen és beüzemeltem.Ekkor jött a következő érdekesség,hogy a gép rx 580 8gb-nak látta.Utána olvastam és akkor láttam,hogy bios módosítással átalakíthatóak voltak.Nem sokat agyaltam a dolgon megcsináltam rajta a memória időzítéseket és tökéletesen bányászgatott ez idáig amikor is úgy döntöttem,hogy felhagyok a bányászattal és az asztali gépembe rakom.El is jutottunk a problémámig.Vissza szerettem volna tenni egy rx 480 biost rá mert olvastam,hogy adódhatnak vele bajok.Viszont hiába teszek fel rá bármilyen bios-t mindig 580-nak látja.Ennek ellenére az alap órajelei megegyeznek az rx 480-as bios-ban írtakkal.A kérdésem az volna (bár idáig még soha nem okozott semmilyen hibát és egy 3dmark-ot is végigvitt rx580-as biossal) visszategyem e az rx 480-as bios-t és ha igen akkor,hogyan?Eddig atiwinflash-el tettem fel a 480-as biosokat de egyiktől sem lett nevében is az.
-
juliensorel
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #28960 üzenetére
Ezt nem értem, a jelenlegi konfigod sokkal gyengébb mint az r5 2600 + 1070. Mi ez a downgrade?
Miért vársz ugyanolyan teljesítményt?
Vagy valamit teljesen félre értek -
HSM
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #28961 üzenetére
Rendesen le lett szedve az előző VGA driver, pl. DDU-val?
Mondjuk ez a játék tudtommal pont megeszi a 8GB videóramot magas beállításokon, lehet az is a gond forrása. A videódban is 8GB-os 480 van, a 1070-en is ott a 8GB. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #28960 üzenetére
2200G + RX480, 1080p Ultra 45+ fps
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Segítsetek, mert nem hiszem el, hogy ennyire keveset tudjon egy Ryzen 3 2200G + RX 570 4GB kombó 8GB RAM mellett. A játékot még egy Ryzen 5 2600 + GTX 1070 OC kombóval kezdtem, ott High beállításokkal simán megvolt az átlag 50 fps, 40 alá szerintem semmilyen körülmények között nem esett 1440p-ben. Ehhez képest a mostani setupdiavetítést produkál ugyanilyen beállítások mellett (értsd: ránézésre 20 fps) és ha Low detailre leveszem (plusz még kikapcsolok ezt-azt), akkor is alig képes felkúszni 30 fps fölé. A dzsungelben vagyok a játék vége felé, nem hiszem, hogy ez egy különösen leterhelő szakasz lenne a többihez képest. A legújabb 2019-es névvel illetett hivatalos AMD driver van fent, tapasztalat esetleg valaki hasonlót ezzel? Ha hazaértem, megnézem az órajeleket, de én nem láttam, hogy akár a CPU-éval, akár a VGA-éval probléma lenne. Nekem ez így nagyon lesújtó és vagy valami nem kóser vagy ennyire visszafogja a 2200G az RX570-et (amin azért meglepődnék), külföldi tesztekben Highest beállítások mellett simán 35-40 fps körül megy "rendes" processzorral az RX570, nekem meg legalacsonyabb beállításoknál sem jön ez össze.
Köszi
-
Sziasztok!
Jó típus XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition, szabad venni jó áron a 3 ajándék játékkal?
Jelenleg Sapphire 2 gigás 460-am van, nem nitro, nem tápcsatis, unlockolható. Volt már 560 4 gigásom de a bányászlász közepén haszonnal kiszálltam belőle. Ha jól látom mivel pont 2-szer annyi minden van benne meg kicsit magasabb órajelek akkor 75-000%-kal gyorabbnak kell lennie.
Nem volt boltból vett új videokártyám vagy 10 éve a HD3850 óta. Ezek zsír vadi újak, vagy elképzelhető svindli etéren? Mennyit lehet még ezeken húzni? Mert a tápcsati nélküli 460-on nem sokat. -
SECTORnooB
addikt
Sziasztok! Úgy néz ki, szerdán elviszik a 1060-asom, és rögtön meg is rendelem az 590 Nitro+-t. Mit javasoltok majd állítani az első indítás után?
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Ez a kártya ajánlott ? Olcsóbb mint a többi.
Most látom csak 3 hó gari van rá. Ez lehet az oka.
-
Tibro5
senior tag
Sziasztok,
Driver telepítés során "error 1603" hibával lehal a telepítő, tud valaki erre megoldást?
AMD oldalán levő lépéseket végig csináltam, de sajnos nem oldotta meg a problémát. A gyártó oldalán levő régi driver nem fut ilyen hibára (Radeon-Software-Crimson-ReLive-17.8.1-Win10-64Bit-Aug18).
kártya: gigabyte rx470 g1
windows: 10 x64 1809
driver: win10-64bit-radeon-software-adrenalin-2019-edition-18.12.2-dec12
köszi előre is! -
HSM
félisten
válasz
Televan74 #28949 üzenetére
Enyém az 1V-ot nem bírja már, de lejjebb vettem kis tartalékkal 1,055V-ra, mert miért is ne.
(#28950) pistabyte: Én úgy szoktam beállítani a power limitet, hogy 1280*1024 0xMSAA furmarkban éppen csak minimálisan dobálja az órajelet.
Nálam is kb ennyi a Furmark.
Max 1450rpm.(#28951) daa-raa: Én is ilyet vettem, és nem fáj 1350Mhz-en hajtani.
Enyém ráadásul 8GB-os. Én úgy vagyok vele, egy komplex csomagot vettem a pénzemért, amiben benne van, hogy némi extra fogyasztással és zajjal tudom járatni 1430Mhz-en is 1,15V-on, de pár kattintással tudok belőle egy néma, 1350Mhz-es kártyát is csinálni, ami jócskán takarékosabb is. Sőt, a csomagban benne van, hogy tudom 1100Mhz körül is járatni, 0,87V-os feszen, és úgy meg aztán alig fogyaszt, kevéssé GPU igényes feladatokra jól jön, hogy kb nem fogyaszt áramot a kártya. (Pl. StarCraft 2.)
Ha neked ez a +5%-os OC hozza el a boldogságot, akkor használd így, de akkor el kell fogadni, hogy nem lesz annyira halk és hatékony.
Amúgy függetlenül, ezektől, az 1,27V az nagyon sok, az szerintem továbbra sem oké, hogy olyan magas....
(#28952) Casoli: Ez is érthető álláspont. Én mondjuk nem vagyok a híve. Minek fűtsem vele feleslegesen a szobát, minek hajtsam hangosabban, amikor teljes csendben is lehetne, és minek használjam el hamarabb, mint indokolt lenne?
Ha annál lényegesen több teljesítmény kell, mint amit egy 8GB-os, 1340Mhz-es gyári Rx580 tud, akkor szvsz vagy Rx590-et, vagy méginkább Vega56/64-et kell venni, nem szerencsétlen 580-nak kitaposni a belét, és olyan órajelen használni, ami már iszonyatosan távol van az órajel/fogyasztás görbe ideálisnak nevezhető pontjaitól.
Főleg nem éri meg, hogy ilyen nevetséges plusz 5-7%-okról beszélünk sebesség terén, amihez társul +30% körüli fogyasztás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Samsung topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Villanyszerelés
- One mobilszolgáltatások
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest