Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Persze. Ez pontosan így van. A legnagyobb különbség a placebo hatás. Árulnak kábeleket százezrekért is.
Sőt ezt egyszer kiveséztük a fejhallgatós topikban. Ahol a mániákus audiofilek is csináltak vaktesztet olcsó és drága kábellel... Az eredmény még náluk is az lett, hogy ha nagyon odafigyelnek akkor úgy vélik(!) hallanak különbséget. Na most erre én azt mondtam, hogyha a szakértő audiofil fülek is csak úgy vélik(!) hogy van különbség a pár ezer és a több tízezer forintos audio kábel között akkor az nekem pont elég arra, hogy megelégedjek a pár ezer forintos kábellel. Persze digitális anyagról beszélünk, analóg megint más téma lenne.Kép esetében digitális jelnél szintén ugyanez a helyzet. Csúnyán lebutítva: a videokártya kiküldi a "pixeleket" és azok rgb kódját, fényerejét stb a monitornak a kábelen keresztül ahol már mindez egyesek és nullák képében folyik. A monitor ezen infók alapján bevilágítja a pixeleket a megadott paramétereknek megfelelően. Mert mást nem tud tenni. Megkapta az infót hát megcsinálja. Ha hibás az infó nem ért át megfelelően a jel akkor meg nem csinálja vagy hibásan csinálja. Csíkos a kép, hiányzik 1-1 pixel vagy ilyesmi.
De ha már átért az infó akkor a képminőség csakis a monitortól függ.
Nincs olyan, hogy az egyik bitből csak 2 nulla és három 1-es érkezett meg (pontosabban van de az még mélyebb téma és erre is megvan a megoldás, de nem a kábel az) mert akkor nincs mit megjeleníteni vagy hibásan jelenik meg, de nem okoz minőségbeli romlást. Ugye más a rossz minőség meg a hibás kép.@BogyóBP:
Mondom az árnyékolás (szigetelés) kérdése megint más téma. Ez kikötés is volt, "ha rendesen árnyékolt a kábel"... A vibrálás nem képminőségbeli romlás, hanem képhiba! Nem ugyanaz. Az a bumszli a kábel végén meg a ferrit gyűrű. És asszem az is valami árnyékolásra szolgál... de én nem vagyok szaki.
Ezek csak minimális alapismeretek / gyakorlati tapasztalat.
Nekem is egy 1500 forintos hdmi kábellel megy át a jel a htpc-ből a 42-es TV-re. Bumszli sincs rajta mégis tökéletes a kép.
De tessék megkérdezni a szaktopikban vagy akár a monitoros topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- World of Tanks - MMO
- Apple MacBook
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Drón topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Új Dell 7340 Latitude 13.3 WUXGA Touch i7-1365U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest