- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Persze. Ez pontosan így van. A legnagyobb különbség a placebo hatás. Árulnak kábeleket százezrekért is.
Sőt ezt egyszer kiveséztük a fejhallgatós topikban. Ahol a mániákus audiofilek is csináltak vaktesztet olcsó és drága kábellel... Az eredmény még náluk is az lett, hogy ha nagyon odafigyelnek akkor úgy vélik(!) hallanak különbséget. Na most erre én azt mondtam, hogyha a szakértő audiofil fülek is csak úgy vélik(!) hogy van különbség a pár ezer és a több tízezer forintos audio kábel között akkor az nekem pont elég arra, hogy megelégedjek a pár ezer forintos kábellel. Persze digitális anyagról beszélünk, analóg megint más téma lenne.Kép esetében digitális jelnél szintén ugyanez a helyzet. Csúnyán lebutítva: a videokártya kiküldi a "pixeleket" és azok rgb kódját, fényerejét stb a monitornak a kábelen keresztül ahol már mindez egyesek és nullák képében folyik. A monitor ezen infók alapján bevilágítja a pixeleket a megadott paramétereknek megfelelően. Mert mást nem tud tenni. Megkapta az infót hát megcsinálja. Ha hibás az infó nem ért át megfelelően a jel akkor meg nem csinálja vagy hibásan csinálja. Csíkos a kép, hiányzik 1-1 pixel vagy ilyesmi.

De ha már átért az infó akkor a képminőség csakis a monitortól függ.
Nincs olyan, hogy az egyik bitből csak 2 nulla és három 1-es érkezett meg (pontosabban van de az még mélyebb téma és erre is megvan a megoldás, de nem a kábel az) mert akkor nincs mit megjeleníteni vagy hibásan jelenik meg, de nem okoz minőségbeli romlást. Ugye más a rossz minőség meg a hibás kép.@BogyóBP:
Mondom az árnyékolás (szigetelés) kérdése megint más téma. Ez kikötés is volt, "ha rendesen árnyékolt a kábel"... A vibrálás nem képminőségbeli romlás, hanem képhiba! Nem ugyanaz. Az a bumszli a kábel végén meg a ferrit gyűrű. És asszem az is valami árnyékolásra szolgál... de én nem vagyok szaki.
Ezek csak minimális alapismeretek / gyakorlati tapasztalat.
Nekem is egy 1500 forintos hdmi kábellel megy át a jel a htpc-ből a 42-es TV-re. Bumszli sincs rajta mégis tökéletes a kép.
De tessék megkérdezni a szaktopikban vagy akár a monitoros topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Milyen videókártyát?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- RTX-3080 és RTX-3070Ti kártyák eladók
- ASUS ROG STRIX RTX 3070ti OC EDITION
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Eladó garanciális ASUS ProArt 4070 OC Edition 12 GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi