- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- DUNE médialejátszók topicja
- ZIDOO médialejátszók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csucsbicep #880 üzenetére
Ezt most melyikre?
-
Majkee84
aktív tag
válasz
csucsbicep #884 üzenetére
Full hd. A 4 giga lehet, hogy sok lesz.
-
Majkee84
aktív tag
válasz
csucsbicep #882 üzenetére
És mennyire lenne érdemes szerinted? Még nem vettem meg, de tervben van.
-
Majkee84
aktív tag
válasz
csucsbicep #880 üzenetére
X6 1055t elég alapon, vagy ezt is húzni kellene?
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #842 üzenetére
No, igen... 2 kártya, dupla bukta.
De hát nem mindenkinek számít ez.
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #832 üzenetére
Szeva csucsbicep!Látom te is gondolkodsz a 7850-beszerzésén ill. egy 6850CF-en végülis mire jutottál mi lesz?Elég csábítóak ezek az új 7850-ek nem igaz?
-
noby
aktív tag
válasz
csucsbicep #814 üzenetére
egyenlőre nem
majd ha úgy állok anyagilag de hát ez Magyarország bármi megtörténhet
-
Joker94
aktív tag
válasz
csucsbicep #807 üzenetére
480 után megvan milyen kártyát veszek.
Egyre több pluszt tud felmutatni ez a kis kártya,pedig megjelenésekor nagyon nem volt szimpi. -
Tom5
addikt
válasz
csucsbicep #798 üzenetére
Átolvastam a dolgokat ott. Érdekes. Nekem teljesen jó így ahogyan van.
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #798 üzenetére
Persze hogy nincs, az 1200Mhz nél vége dalnak áltlában. Csak a fogysztásban és melegedés van különbség.
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #776 üzenetére
GTA4ben a minFPS ugrott szépet pl..mással nem játszok
Razermazer
Akkor 870, benéztem a szorzót..a lényeg ugyanaz normál 1156 lapban..hisz nem tudod használni azt, amiben különbözik a 870től.
A tuningja viszont valóban nem rossz..a Xeonok mindig korábban érkeznek, ergó "nyersebbek" talán ilyen szinten vagy nagyobb a gyártási "ráhagyás", esetleg keményebben szortírozzák őket, de jól mennekSzintén off.
-
Def26
félisten
válasz
csucsbicep #769 üzenetére
Jaja. Abból a márkából még szar szériát nem hallottam soha.
-
hitman,
őstag
válasz
csucsbicep #769 üzenetére
Gigát tudok jó árban!
Új bolti, számlával 84k -
Razermazer
őstag
válasz
csucsbicep #753 üzenetére
Az olcsóbból relative olcsóbb, most nincs is sehol lefogyasztottuk a készletet ami jött első körben, csak az oc-s van hát azért 70-et nem adnék ki érte. Az a 66-volt a lélektani határ, bár shkizo-nál akad még 62-ért nem oc-s talán, az is jó vétel nagyon.
-
Def26
félisten
válasz
csucsbicep #750 üzenetére
Igen, nekem is jelezték pár napja, hogy már többen tapasztaltak ilyen hibát. A gáz az, hogy ugyanez a ventilátor van tuningos HD 7970 és GTX 680 -on is.
-
noby
aktív tag
válasz
csucsbicep #743 üzenetére
Köszönöm,hogy megerősitettél abban adjam el drága 6950dcu ll es karim.Valóban nem bántam meg most raktam gépbe saphire 7850vgat és lefuttattam egy pár programot húzás nélkül.Tényleg jobb mint az elődje sőt én nem oc vettem de így is húzás nélkül csinált annyi pontot mint a másik tuningolva.egyszóval Bestbuy
-
highfi5e
csendes tag
válasz
csucsbicep #730 üzenetére
Közben megoldottam. Kölcsön monitorral nincs vibrálás. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat
-
MontyCrew
senior tag
válasz
csucsbicep #708 üzenetére
ez alapfeszes vagy már azért kellett neki kakaó?
-
Majkee84
aktív tag
válasz
csucsbicep #695 üzenetére
Tudom, ezért vagyok tanácstalan a cserével kapcsolatban.
-
Majkee84
aktív tag
válasz
csucsbicep #689 üzenetére
Az a baj, hogy nem merem húzni az 5850-est (Xtreme), mert nem tudom h bírja-e vrm. A 7850-eseket is fel lehet húzni a 7870 szintjére.
-
Tom5
addikt
válasz
csucsbicep #691 üzenetére
975/1375 mindkettőnél a plafon.
Teljesítményt vezérlő beállításoknál is rátoltam +20%-ra.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #616 üzenetére
Ne várj sokat DX11 feature-ökkel, mert sz@r a játék optimalizációja, de gondolom ezt te is tudod.[link]
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #616 üzenetére
Majd holnap esetleg. Még Skyrim is lesz biztosan. Meg pontosabb adatokkal. Ma inkább csak ámultam és belekóstóltam, milyen az, ha valami nem low-on fut a gépen végre...
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #602 üzenetére
Nem jó valami. Feltettem a bétát, de attól behal a gép ahogy elindítom(nem csinálok még semmit, tehát nem az OC-tól)
-
Gabe123
aktív tag
válasz
csucsbicep #575 üzenetére
Nem ez húzva 1050/1450 volt de nem jó az op rendszerem,úgy volt hogy ma újrarakom de még csak most értem haza melóból. Amint sikerül jönnek a tesztek.
-
korcsi
veterán
válasz
csucsbicep #577 üzenetére
6-os szériában valami memória hibába futottak bele, ami nem is az ö saruk volt, többet szerintem nem lesz ilyen gond vele, és nem csak a Gigát érintette, csak nekik volt a legtöbb ilyen kártyájuk. A memória csipek nem hozták a gyári speckót.
-
noby
aktív tag
válasz
csucsbicep #580 üzenetére
akkor megnézem a sapphirt de tetszetős a giga is de valahogy nekem sem van benne sok bizodalmam.nem jók voltak a tapasztalatok az alaplapjaikkal.
-
noby
aktív tag
válasz
csucsbicep #577 üzenetére
akkor vegyek inkább sapphirt oc nélkül?
-
noby
aktív tag
válasz
csucsbicep #575 üzenetére
sziasztok gigabyte mint márkáról mi a vélemény én eböl néztem 7850oc-t.mert sappire ár alatt tudnám megszerezni erről van szó[link]gyárilag 975mhz órajel.de remélem ez is tudja a 1050et
-
Gabe123
aktív tag
válasz
csucsbicep #571 üzenetére
AvP D3D11 Benchmark Report
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 5704
Average Frame Time: 18.4ms
Average FPS: 54.4Csinálok még tesztet csak újrarakom a windózt mert elég régi ráadásul 32bites és 8gb mem van benne
-
Gabe123
aktív tag
válasz
csucsbicep #569 üzenetére
Felettem, valami probléma van vele mert csak a gpu voltage -t tudom állítani, vagy kell egy bizonyos feszültség hogy tovább engedje?
Lehet még nem tudja mert az infonál 0 / 0mhz et ír pl a clocks -hoz is meg a memory size hoz.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #565 üzenetére
Eszemben sincs, nemrég adtam el.
Ez marad, 7850-hez elég lesz. FullHD + látványjavítók úgyis elviszik a teljesítményt, ott kevésbé fog jelentkezni egy a erősebb CPU hiánya. cserélni kizárólag IB-re, ha tesztek alapján valóban jó lesz, és ha majd lemegy az ára a lélektani határom alá.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #563 üzenetére
Akkor lehet, hogy megelégszek majd egy 7850-nel. Olcsóbb is meg elég is.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #560 üzenetére
Úgy tűnik, a 6870-nél közel sem jobb annyival mint mennyivel drágább. Mármint az i3-mal, mert persze i7-2600K mellett ~9k volt a 3DMark11 Performance GPU eredménye, nálam meg 6.4k.
Attól félek, még egy HD7870-hez is kevés lehet...
De az, hogy CPU-t is meg VGA-t is cseréljek, az teljesen ki van zárva.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #558 üzenetére
Nem muszáj. 12 db 10.000 Ft-os bankók is elfogadnak helyette.
Az elsődleges tapasztalatok jók, de egy dolog már most nyilvánvaló: i3-2100 mellé fölösleges, mert csak a 3D teljesítmény ~2/3-a mutatkozik meg.
MontyCrew: semmi gond, köszi. Hát nem mérik occsón...
-
st0ff
tag
válasz
csucsbicep #538 üzenetére
Mertem egy kis fogyasztast meg homersekletet:
a konfig alapallapotban 60 Watt körül eszik, GTA4 közben a legnagyobb fogyasztas amit ki tudtam preselni belole fullhd-ben minden maxon kb 190Watt volt.
Eközben a ventit nem lehetett hallani, és 60 fok fölé se ment a GPU hőmérséklet, proci 40 alatt. -
Tom5
addikt
válasz
csucsbicep #544 üzenetére
-
Yany
addikt
válasz
csucsbicep #540 üzenetére
Ja tényleg, bocsi, St0ffal összekevertem.
-
Tom5
addikt
válasz
csucsbicep #542 üzenetére
Imádtam az 5770-em. Igazából csak a méretek miatt említettem. Olyan kis tömzsi ez is...
-
Tom5
addikt
válasz
Kb olyan a hangja mint az előző 5850 Extreme-nek. Csendes gépem van, leszabályozott ventikkel, Mugen 2 revB proci hűtéssel és semmi különbséget nem érzékelek. Döbbenet, hogy nagyságra szerintem akkora mint az 5770-em volt, teljesítményben viszont...
Minden VGA-m nál azt mondom ezzel elleszek sokáig aztán évente cserélek úgy, hogy az előzőből kiszállok még jó áron újat meg jóárasítva szerzek. De most azt mondom ezzel a VGA-val 2 évig tuti kihúzom. Főleg úgy, hogy szinte alig játszom. Diablo 3-meg elmegy mindenen.mod - 60%-os vezérlésnél hallani először a ventit. De ott sem zavaró. (kipróbáltam manualban)
-
Yany
addikt
válasz
Hát, nekem még a 7870-esem is elég finoman tolja neki terheléskor is. 70 fok alatt van folyamatosan (64-66 között ugrál) és a ventit sem hallom. Akkor gondolom (beleszámítva a kicsit kisebb hűtőt) azért a 7850-es sem óbégathat hangosan.
-
st0ff
tag
válasz
csucsbicep #529 üzenetére
nem tunik neheznek, mivel ott egy csuszka a control centerben, ahol feljebb lehet allitani az orajelet
De nem latom ertelmet, szerintem csak csokkenti az elettartamot, es eroben meg nem hoz annyit.
Vagy tevednek? -
cadgers
aktív tag
válasz
csucsbicep #523 üzenetére
Milyen kartyaval csinalta ezt nalad?
-
Gabe123
aktív tag
válasz
csucsbicep #509 üzenetére
Rendben akkor ezek mindenképp lesznek.
-
cadgers
aktív tag
válasz
csucsbicep #515 üzenetére
ASRock z68 Extreme3 GEN3: ebben csak a GTX275 nem ment, csak pörgött a ventije maxon
ASRock z68 PRO3 GEN3: ebben egyik Nvidia sem ment (GT220-8800GT-GTX275), radeon 4890 viszont igen
Proci ugyanolyan, táp mindkettőben 600-as (Chieftec, és Zalman moduláris)
-
cadgers
aktív tag
válasz
csucsbicep #512 üzenetére
Hu, megnyugtattál
A GTX-em 27 cm volt, és alig tudtam beletuszkolni. Azért váltok NVidiáról, mert két tesztelt Z68-as alaplappal is összeveszett, az enyémben a GTX275 nem ment, a másikban meg a 3-ból egyik sem. Atival ment az összes, úgyhogy nem mernék nem ATit bevállalni jelen helyzetemben
-
st0ff
tag
válasz
csucsbicep #488 üzenetére
Sima verzio.
De el kell keseritselek, nem valoszinu hogy huzom, legalabbis nem jelentosen, mivel csak 1*24" monitorom van, es en ugy kepzelem, hogy egyelore barmit kuldok ra, maxon birnia kellDe hang tesztet mindenkepp tudok rola csinalni, jelenleg egy 6850 van bent, arra szamitok hogy meg ennel is halkabb lesz
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #475 üzenetére
De veszek. Iponon várom hogy a haf 912 ház olcsóbb legyen. Elvileg még a héten meglesz, de legkésöbb jövő hét szerdán.
(Ha szereztek nekem házat 20 körül akkor hamarabb
)
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #451 üzenetére
Sebességben nem gyengébb a 6950-től? csak kérdem.
-
Yany
addikt
válasz
csucsbicep #446 üzenetére
De nem fogok. Amit a Catalyst nekem nem biztosít, azt nem hajtom ki más programmal. Ráadásul nincs kedvem az élettartamát úgy megrövidíteni +2fps-ért cserébe.
-
Yany
addikt
válasz
csucsbicep #444 üzenetére
Fagyi volt... de ki tudtam lőni és újraindítani kisebb (1150 MHz) órajellel.
-
Yany
addikt
válasz
csucsbicep #438 üzenetére
a heaven 1170-nél már bizonytalankodott, bár igaz, hogy nem szépen tudatosan kerestem, hanem a ramokat egyből feltoltam maxra
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #433 üzenetére
Trollkodik az AMD Április 1.-én
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #415 üzenetére
Is! De az nem minden, mert ahogy a részletekből nyilvánvaló: több, helyenként jelentős különbség van. Ebből a szempontból (technológiailag) az AMD GPU-ja jobb, de a kérdés az, hogy ez a játékok alatti teljesítményen mennyire fog (vagy esetleg nem fog) meglátszani. És ehhez a jó driver + az architektúra együttes kihasználása szükséges.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #411 üzenetére
Igen, úgy látszik még nem új az AMD driver. Nekem az elhelyezés miatt kimondottan, de ami még fontosabb a kinézetnél az az, hogy az egyetlen kivitelű léghűtés, ami szinte teljes egészében kitolja a házból VGA által termelt hőt.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #408 üzenetére
Azt a HIS HD7850-es bemutatót én is néztem már, de kissé gázos a dolog mert csak egy normál, alubordás (egyszerű és olcsó, heatpipe nélküli) hűtést kapott. Az meg nem igazán előnyös sem a hőfokok, és a zajszint miatt sem.
Ellenben ez szép darab, jó hűtéssel!HIS 7850 IceQ X 2GB
Mivel 7870-ben gondolkodom, abból meg ez egy remek darab: HIS 7870 IceQ Turbo 2GB
Nekem kimondottan a hátsó ventielhelyezés lenne előnyös, illetve mivel nem tuningolok (semmit) ezért szeretem a gyári OC kártyákat. Eze(ke)n túl a HIS termékekkel két gond van nálunk: egyrészt elvétve lehet csak hozzájutni, másrészt drágák. A hűtése viszont príma, és a minősége a legjobbak között van.
-
Yany
addikt
válasz
csucsbicep #395 üzenetére
Ez már több időbe kerül, nem fogok eltűnni, de most program van a párommal, aztán majd utána. Legkésőbb vasárnap jelentkezem... (csináltam videót és képeket, azokat is fel töltöm majd)
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #390 üzenetére
Az lehet, de az is tuti, hogy előre tudják mennyit kell eladniuk ezekből (első körben drágán, és a továbbiakban olcsóbban), hogy a munkájuk és a befektetésük az általuk elvárt minimum profitot megtermelje. Az árcsökkenésben biztos vagyok, azt nyilván nem tudom (és más sem), hogy milyen ütemben és milyen minimálárig fog csökkenni. Én ráérek, az biztos.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #387 üzenetére
Ezt is muszáj lesz mert egyszer elfogy az a vásárlói réteg aki ezen a magas áron megveszi Aztán az sem biztos, hogy ebből annyi lesz az értékesített mennyiség mint szeretnék. Viszont már csak olcsóbban fog menni, mert a többiek nem tudnak vagy nem akarnak ennyit (vagy alig kevesebbet) fizetni. És az árcsökkenésben közrejátszhat - úgy május környékén - az NV is, mint konkurencia.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #367 üzenetére
Így már világos. Drága, szerintem leginkább ez a fő ok - és persze kiegészítve a tapasztalatok hiányával. Na, de nemsokára lesz HD 7870 tapasztalat.
-
torma1981
veterán
válasz
csucsbicep #338 üzenetére
Már csak az a kérdes mennyire halkak és húzható ezek. :-)
-
torma1981
veterán
válasz
csucsbicep #309 üzenetére
Hmm érdekes teszt. Ezek alapján olyan teljesítményben a 7850 mint a 480 GTX?
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #332 üzenetére
Ő azt mondta, OC nélkülit kell venni mert nincsenek tesztelve, így rizikós.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #329 üzenetére
Az is lehet, de akkor meg főleg ne csodálkozzon senki ha nem stabil a kártya, ha így van: csak rábökök egyre, megemelem az órajelet és tesztelés nélkül mehet. Mondjuk ezek új generációs, új gyártástecnológiával előállított kártyák és lehet, hogy ennél fogva ilyen kis mértékű OC esetén nem lesz gond. Minden esetre a megbízható, papírost gart én fontosnak tartom, én pölö anélkül semmit sem vennék. Remélem, hogy nem kell, de ha mégis no para (hol az eladó srác, intézi - nem intézi, stb.).
akela91: egy táp nélküli házban nincs túl nagy kockázat. Én biztosan nem, és inkább a 7870 lesz (majd).
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #329 üzenetére
Ezt is ígérte Sapphire eddig is. Nem volt szó nagyobb OC-ról. Mondjuk nem izgat, csak nehéz döntés melyiket vegyem. Csábító, hogy ugyanannyiba kerül az OC, lehet jobb minőségű, de lehet nem annyira stabil mégsem... hmm.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #311 üzenetére
Tudom, mert én sem. Csak jeleztem a dolgot, hogy nagyon kilóg a lóláb így a többi is lehet pontatlan. Persze nagyságrendileg - és mivel más még nem áll rendelkezésre - jó lehet az elsődleges tájékozódáshoz. Aztán lesz ebből sok teszt, sok helyen.
-
Def26
félisten
válasz
csucsbicep #311 üzenetére
Ez alapján tetszik.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #309 üzenetére
Nem biztos, hogy ezek pontos, hiteles adatok. Legalább is amit biztosan tudok, hogy a HD6870 esetén BF3 1080p Ultra beállításokkal min. 44FPS lehetetlen.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #304 üzenetére
Nyilván. Mondjuk az is biztos, hogy aki komolyabban tuningol az magasabb órajelet és/vagy alacsonyabb hőfokot ér el azzal. Csak ugye még az sem garancia a lényegesen nagyobb órajelre, és nem is mindenkinek kell - viszont mindenkivel megfizettetik aki olyat vesz, ha nem is igazán lesz szükség arra a hűtési többletre. Arról nem is beszélve, hogy elég sokan panaszkodnak rá.
-
Yany
addikt
válasz
csucsbicep #299 üzenetére
Valahol volt egy videó a youtube-on, ahol összehasonlították a régi hűtőjükkel és nagyon nem tetszett az újnak a hangja. Rákerestem, de most nem találom.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #299 üzenetére
Minden esetre, ha nem is lenne olyan hangos, akkor sem éri meg azt a felárat szvsz, én maradok a Sapphire-nál.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #297 üzenetére
Nem hinném, hogy új ventiket terveztek volna.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #291 üzenetére
Haverom kipróbálta (GTX560-Ti) és lecserélte mert hangos volt. Ami ráadásul lehet, hogy drágább mint a Sapphire.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #291 üzenetére
DCII-re nagyon sok a panasz. Baromi hangos tud lenni.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #286 üzenetére
Sapphire 7850 kéne ide Iponra, és még ma megrendelném.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #280 üzenetére
Ez igaz, de én nem mondtam, hogy attól az jó vétel - azért mert még nincs olcsóbban új, attól ez egyáltalán nem evidens!
Ezek túlzott árak, egyik sem ér meg annyit tökmind1 melyiket nézed. Az a lényeg, hogy gerjesszék a (minimum) részben indokolatlan igényeket és azzal növeljék a fogyasztást (vásárlást). Lásd: Crysis 2, ennél jobb példa erre nincs is. A másik felét meg hozzáteszi maga az user az örök elégedetlenséggel, ami alapján mindig jobb kell. Persze van ésszerű kompromisszum a kettő között!
Én kizárólag FullHD felbontásban játszom, és a jelenlegi - közel sem csúcs - gépem tökéletesen alkalmas mindenre. Igaz, nem vagyok hardcore gamer (ahhoz öreg is vagyok már), nem tuningolok és tesztelek agyba főbe, és tudomásul veszem, hogy nem megy minden maximális részletességgel meg 4xAA + 16AF látványjavítókkal. Attól még nem rossz, és nem kell mindenáron (főleg ilyen áron nem) cserélnem. Ezt, csak mint saját véleményt mondtam.
De már talán azt is említettem, hogy - a fentiek alapján akár következményként megfogalmazva - itt csak ennyi a történet lényege: ki tudod-e vagy ki akarod-e fizetni ezt az őrült összeget?
Én nem, de persze nem vagyunk egyformák mint ahogy az igényeink és a buxánk sem az. -
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #276 üzenetére
Még ha fenti árak tartoznának az alsó termékehez! De így... egyelőre nem érdemes kapkodni.
-
deicide
veterán
válasz
csucsbicep #276 üzenetére
Igaz, ezen már vannak videokártyák is...
-
deicide
veterán
válasz
csucsbicep #273 üzenetére
Vótmááá ; #269
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #273 üzenetére
Nekem már van ilyen!
Azt elmondhatom, hogy valóban gyors és jó, de a fenntartása drágább mint a jelenlegi 6870-nek, de DX11.1-re semmiképpen sem javaslom.
-
deicide
veterán
válasz
csucsbicep #259 üzenetére
Egy kivétel, lesz majd egy kivételes kártyám, AMD engineering sample 7870
, egy teszt után olcsón eladom, akit esetleg érdekel, privátban érdeklődjön majd.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #250 üzenetére
Mi az a C2c?
A 6950@6970 MOD lényege elsősorban nem a magasabb órajel, de ezt biztosan te is tudod. Uo. órajelen a 6970 mindig gyorsabb lesz.
Az újabb technológia (feature, TDP) miatt a 78xx egyértelműen jobb választás - akkor is, ha az árcsökkenésre várni kell.
Persze a legjobb helyzetben megint a hülyék, és a tehetősebb emberek vannak, mert ott nem számít az ár. -
Stukker1987
senior tag
válasz
csucsbicep #252 üzenetére
Az utólsó 2 bekezdésed alapján akár milliókért is adhatnák,hiszen az x800-tól pl fényévekkel jobb a 7870/50.Tehát teljesítmény alapján mindig lehet feljebb menni az árral.
Nincs itt szerintem másról szó,mint:
1: Drágább előállítás(fizetések,anyagköltség....),ami 20%-ban játszik szerepet a magas árban
2: Bevezető ár mindig magas,ami 20%-ban játszik szerepet a magas árban
3: Nincs rivális ezért az Amd megszedi magát,ami 60%-ban felelős a magas árértSzerintem legalábbis...
-
MarcZ
senior tag
válasz
csucsbicep #240 üzenetére
Lehet, de attól még jó áruk van.
-
MarcZ
senior tag
válasz
csucsbicep #237 üzenetére
Na, igen. A 6970 az egy best buy jelenleg. Nem is értem, miért vitték le az árát ennyire.
-
MarcZ
senior tag
válasz
csucsbicep #229 üzenetére
Igazándiból még az összes 7870 el van árazva szerintem. Kb. 80k környékére kellene berakni őket, de semmi gáz. a nagy bátyus, a 7970 is 200k-ról kezdett. Mellesleg nagyon szimpatikus kártya a 7870, csak jót hallottam róla. "Kicsi a bors, de erős", meg hasonló híres szólások keringene a fejemben, mikor erre a kártyára gondolok.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #231 üzenetére
Hallottam, hogy nem tartozik az ajánlott üzletek közé az átlagon aluli garanciális ügyintézés miatt. DE csak hallottam, sosem vettem semmit onnan. Valóban annyira gáz?
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #231 üzenetére
Nem is azért linkeltem ide, hogy innen rendeljük, csak, hogy ilyen is van már, ennyiért
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #229 üzenetére
Így már értem! Ahhoz képest a Sapphire egy halkabb és hatékonyabb hűtéssel persze, hogy jobb választás - még ugyanolyan áron is, nem még olcsóbban.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #227 üzenetére
Nyilván, a linkek alapján mi másra?
De az továbbra is igaz, hogy a 7870 jóval a teljesítmény többlet fölé van árazva - itt biztosan, aztán kiderül majd, hogy ez általánosságban is igaz (lesz) -e.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #225 üzenetére
A 7950 ára szvsz reálisabb, a 7870 pedig a ~20% teljesítménytöbblethez képes túl van árazva. A 6970 fogyasztása és melegedése megint csak sokkal nagyobb, mint a 7950-hez mért teljesítménye.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #221 üzenetére
Remélhetőleg, de várjuk meg milyen lesz az nvidia HD7870/7850-nek megfelelő kártyája. Aztán ugyancsak fontos kérdés - amivel a teszt is foglalkozik érintőlegesen, de még kábé senki sem tudja rá a választ -, az az, hogy melyik architektúra lesz a jobb, időtállóbb befektetés.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #214 üzenetére
Az jó, az árcsökkenés egyik feltétele az eladott darabszám. Persze nem mi (Mo.) leszünk azok, akik ezt jelentősen megdobnánk és kell(ene) az a konkurens termék.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #218 üzenetére
Persze, én sem kockáztatnám meg. Sőt semmilyen műszaki cikket sem rendelnék külföldről.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #216 üzenetére
Igen ezt láttam, M.o-ra gondoltam.
Egyébként ha bevállalja az ember és megrendeli, jóval olcsóbban jönne ki, csak a gari lenne érdekes... Nemde?
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #214 üzenetére
Ugyanaz a VGA között 22.000Ft eltérés. Nem tudom mit gondoltak.
Illetve csendben ott figyel egy ASUS HD7870 2GB DDR5 - HD7870-DC2-2GD5 Bruttó ár: 106 933 HUF
Érdekes, hogy a 7850 meg sehol... -
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #207 üzenetére
Ne offoljuk szét a fórumot, de a 8120 pártatlan tesztoldalakon is beéri a 2500K-t, mindezt úgy, hogy 10.000Ft-al olcsóbb. Illetve abszolút nem csak játékra használnám, + jövőre tekintve is jobb vétel egy 8 magos fx proci mint a 2500K. Szerintem.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #200 üzenetére
Persze értem én, de az új - főleg ha jó - mindig "indokolatlanul" drága, amit csak az vesz meg akinek nem számít az ár, és/vagy nem tudja mi mennyit ér és akár "erőn felül" is bevállalja. Ezért (is) lenne jó már az NV új, válasz kártyája, mert ha az jó lesz akkor az az árak gyorsabb csökkenését is elősegítheti, plusz van még egy alternatíva a választáshoz. A piaci verseny a felhasználóknak jó, és ez az ami most még nincs.
akela91: fenéket, abból már rég kinőttem. A jelenlegi 6870-nel nem kell elkapkodnom, és amúgy sem vagyok hardcore gamer, szóval majd ha a teljesítmény mellé - nekem is - megfelelő ár páros, akkor lehet szó cseréről, nem hamarabb.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #197 üzenetére
Igen, de én először a buxámat kell, hogy megnézzem és az nagyon lapos ilyen árak mellett. De úgy is fogalmazhatunk, hogy semmi sem drága, csak nincs elég pénzünk. Ezt az árat nem mo-i keresetekhez állapították meg, ez biztos. Meg az is, hogy fog ez közel fele ennyibe is kerülni, és akkor is ugyanilyen lesz a teljesítménye.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #187 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Macska topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged