- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fali konzol lapos tévékhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #5816 üzenetére
Onnan nem is lenne olyan nagy ugrás a 7850, alapon 15-20%-al erősebb.
-
csucsbicep
nagyúr
Akárhogy is nézzük, bizony a GTX660 is nagyon jól be van árazva. Legalább talán lesz egy kis árverseny.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Dark KillerX #5440 üzenetére
Tényleg jól néz ki.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #5200 üzenetére
Ha 99%-on megy a vga, akkor jó, de ha csak 60-70%-on, akkor cpu limit van.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #5092 üzenetére
Tudom, volt nekem H55-P55-i3-i5 is, végig jártam
Sajnos egyik sem volt egy tuningbajnok, az i3 a 4GHz-et csak 1,25V körül tudta, a 750-nek meg kb 1,32V kellett..
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #5089 üzenetére
Ez attól is függ hogyan teszteltél és mivel, mert a ha, már vga-limit van a 750-el is, akkor utána tök mindegy. Csak azt is tudomásul kell venni, hogy nem mindenki tuningol és hatja a 750-et 4GHz-en. Ebben az esetben egy használt sb i5-el + H61-el ugyanúgy jól jár az illető.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #5086 üzenetére
Én abból tudok kiindulni, hogy i5-750-ről váltottam 2400-ra, amit jelenleg 3600-on hajtok és biza gyorsabb, mint a 4GHz-es Lynnfield. Az iyv még erre is rátesz egy lapáttal. A 860 játékokban tuti nem alázza szét a 3470-et, szintetikus tesztekben, meg az olyan programok, amik használják a HT-t, de amúgy meg nem. Mellesleg az én 2400-amat a gyári fos kis hűtő lazán elviszi halkan, a 750-hez, hogy 4Ghz-en tudd használni már kell egy izmosabb hűtő, ami megint kiadás.
Egyébként azzal egyetértek, hogy használtan nagyon jó áron vannak az 1156-os cuccok és hiába 3 éves fejlesztés, húzva még ma is elég bőségesen erősebb vga-k mellé.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Dark KillerX #5031 üzenetére
Egyértelműen nem éri meg befektetned 775-be. Már egy 2400 + H61-el is előrébb vagy, de ezt te is tudod.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Dark KillerX #5023 üzenetére
Igen, sajnos kevés neki ilyen órajelen a kari, ha egy q9550-ed lenne, ami tudna 4GHz-et az már más lenne.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4818 üzenetére
Az 5850 utódja a 6950 lett. Az 5970-é a 6990.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4816 üzenetére
Az 5870 utódja a 6970 lett, nem a 6870.
-
csucsbicep
nagyúr
Gondoltam csinálok egy ilyent, ahol össze lehetne foglalni a kártyákról az eddigi tapasztalatokat: [link]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4798 üzenetére
Tehát, akkor gyakorlatilag ugyanaz. Köszi.
-
csucsbicep
nagyúr
Azt azert tegyuk hozza, hogy nem mindegy konkretan melyik kartyarol beszelunk. Pl. Asus eseteben sokkal jobb a V2-es verzio, mint az elotte levo. A Powercolorok nagyon jok lettek, mind a 78xx, mind a 79xx-as szeriban. A Sapphire-t nem kell bemutatni, nagyon sok fogy belole. A HIS kartyak szinten nagyon jok, csak iszonyu ritkak. MSI kartyak szerintem nem nagy durranasok, a TwinFrozer eleg durva ventiszabalyzast kapott, igy eleg hangos lett.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4753 üzenetére
Kiveszed és megnézed, hogy mi van ráírva és kiderül a márka.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
fagylalt #4715 üzenetére
Annyi a különbség, amint már írták, hogy a hynix memóriákkal magasabb órajelet értél volna el, mint az elpidával, de a sávszélesség utóbbival is elég lesz, tehát nincs min idegeskedni. Semmi más különbség nincs.
akela91: Furmark és GTA4 nem jó stabilitástesztelésre, akkor inkább Showdown/Dirt3 vagy valamilyen más EGO motoros játék.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4565 üzenetére
Az Asus a 7850-re nem tett nagy bordát, hiába nyúlik túl még a nyákon is, egyszerűen ilyen a felépítése.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4543 üzenetére
Akinek 100%-on is halk annak valami gond van a hallásával az biztos. Az egy dolog, hogy nem zavarja, de max fordulaton általában nem szoktak csendesek lenni a kártyák.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4541 üzenetére
Értem. Sapphire-nak már alapon is van hangja terhelés alatt vagy húzva csak?
Ez oké, de a tuning, akkor is lutri, nincs két ugyanúgy húzható kártya. Bármelyik típusból foghatsz ki jobb és rosszabb példányt.
Ha már van tapasztalat, akkor osszuk meg és te általában ezt meg is teszed.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4488 üzenetére
még valami: PowerColor -t azért jobb venni mert jobban megy tuningban és 98.% hogy Hynix ramos verzió, a hűtése jobb mint a Sapphire 2.ventise és halkabb is! tuningban ami nálam járt 1250/1575 -öt tudott stabilan! - A Sapphire-nak van valami hangja terhelés alatt? Illetve a két kártya közül melyik volt a melegebb?
A tuning szerencse kérdése, gondolom ezt nem kell pont neked magyarázni. Az is lehet, hogy a Sapphire-od egy bizonyos feszt felett nem skálázódik, hanem megcsömörlik, a Powercolor meg további fesz hatására még jól reagál. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4355 üzenetére
Azért halk, mert a ventivezérlése elég lájtos, de persze, így sem meleg.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4342 üzenetére
Azt simán vinnie kell.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4337 üzenetére
Ez nagyon játékfüggő, de ilyen órajelen általában kevés a Phenom a 7850 mellé.
-
csucsbicep
nagyúr
Jókor kérdezed.
Több tesztet is néztem és ez a hűtő nagyon jóra sikeredett, bármelyik kártyájára is tette rá az Asus mindenhol nagyon jól tette a dolgát. Ez van még azt hiszem a 660TI-n és a 670-en is. Azok hangját itt megtudod hallgatni a hőmérséklet résznél:[link]
De személyes véleményt is írhatnál róla. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4092 üzenetére
Most csökkentették az árukat, nem érné meg neked várni és eladni.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
BigestEGOist #3751 üzenetére
4 magos procik közt hatalmas különbség van és ez nem a gyenge kategóriába tartozik.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
BigestEGOist #3749 üzenetére
Tuningolt 2500K-val??
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
mrhitoshi #3640 üzenetére
Referencia 6950 nagyon hangos terhelés alatt és a moddolás szerintem nem éri meg, mert nő a hőtermelés és fogyasztási. Legjobb, ha simán tuningolod, mert a plusz shader alig jelent vmit. A 7850 alapon 6950 szint, de sokkal nagyobb potenciál van benne, akár a sima 7950 is befogható vele. Mindenképpen 7850-et venném, ha már egyszer kiadsz ennyi pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Samsung Tab S9 8/128GB Csak kipróbált 12 hó jótállás! Állapot 10/10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest