Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz ViZion #4851 üzenetére

    Nem elferdíteni akartam, tettem is smiley-t. Csak arra akartam rámutatni hogy nagyon elmegy egy típus felé az ajánlat mostanában mindenhol ( például az az alaplapoknál is csak a drága full extrás darabokat ajánlják sokszor, pedig a pont feleannyiba kerülőkön is ugyanaz a sebesség érhető el a tuningmentes prociknál, stb), és azt akartam mondani, hogy nem biztos hogy egy olcsó kártya hűtése gagyi, mert éppen nem hőcsöves. Ha ez egy 4870-es lenne akkor nagyon sokat számítana a hűtés de ezek alig melegszenek, bármi hűtő elviszi szvsz van élet hőcső nélkül is. A többi részét az anyagiaknak kifejtettem, nem személyeskedni akartam csak írni egy véleményt, ami esetleg más megközelítésben mutat valamit. Nyilván jobb a másik hűtés, de nem biztos hogy ettől még az olcsó rossz.
    Mondom ezt én aki a giga hűtést szidja, illetve nem a hűtését hanem a hangját. Ami megint nagyon szubjektív dolog, mert ha olvastál volna más topikokban akkor tudnád hogy én majdnem passzívra törekszem, és inkább eladok egy új terméket is bukóban ha nem tetszik valami, de nem akarok kompromisszumot kötni.Az viszont hogy nekem hangos, nem biztos hogy másnak is az. A giga kártyánál szerintem 10, vagy inkább több emberből 1-2 az aki hangosnak találja, sokakat nem érdekel. (pl haveromat sem, aki minden vezérlések nélkül használ minden ventit a házban)
    Attól viszont a giga kártya hűtése nem rossz, nem hibás, hűvösen tartja a kártyát és még mindig klasszisokkal halkabb 1-2 szériával régebbi daraboknál. Ha valakit nem zavar hogy win alatt megy a catalyst ccc-je, és beállítja mondjuk 30%-ra 40-ről akkor kap egy nem hallható kártyát, ami ráadásol OC-s és 3 év garis, olcsóbban mint bármelyik kártya szinte. Engem zavar ha ilyen progik futnak a háttérben (azért is volt zero core hibám mert ezeket kilőttem, illetve egy részét), azt hittem a bios venti vezérlésének átírásával meg tudom csinálni, csak szembesülnöm kellett azzal, hogy a 7770-es biosát még nem tudják írni. :(
    Amiért pedig megvettem, mert bíztam abban, hogy egy tíz centis venti halkabb lesz mint egy kisebb darab, és sok külföldi oldalon azt írták hogy halk. Csak ott szúrta el a giga hogy 40%-ra tette a fordulatot idle módban.
    Ami viszont pozitív: nem csinálja az idióta porkifújást indításkor, engem ez jobban zavar mint a hangerő, mert utóbbit lehet szabályozni, az elsőt nem.
    Röviden ennyit erről, nem akarok többet írni ilyet, csak meg akartam védeni az olcsóbb kártyák vásárlóit attól hogy elrettenjenek egy-két jó árú kártyától.
    Ha pl azt írta volna valaki hogy van szerviz vagy garanciás intézésnél tapasztalata, ismeretsége, és 10-ből öt gigát vagy olcsó sapphire-t visszavisznek mert megdöglenek, akkor azt mondom az jogos, az adott típust kerülni kell, volt ilyen. (pl giga rev1.0-s széria, de biosfrissítéssel azt is rendbehozták akinél gond volt.)
    Többet nem rugózom ezen a témán, csak annyit hogy nem rosszat és személyeskedést akartam, én is segíteni próbáltam. Csak talán rosszul jött ki. :DDD
    Nem vérpistike vagyok, nem ma kezdtem, az első tuningokat még commodore 64-eken és amigákon követtem el. Viszont ha valamit nem tudok szeretek kérdezni, de szeretek olyan választ is ami tapasztalaton alapul, de nem kizárólagos (előtte mindig olvasok, tezsteket, fórumokat,stb). Sok dologgal megégettem már magam amikor olyanokra hallgattam akik adott márka-típus-vagy gyártó fanok, és elfogultak. 8 pl plazma tv annak idején amikordivatba jött) Én szeretem részrehajlás nélkül nézni ezeket a dolgokat, a számítástechnikában pedig ár-érték arányban gondolkodni, figyelembe véve azt is hogy egy erősen avuló dologról beszélünk - ami most jó, két év múlva eladhatatlan attól függetlenül hogy a legdrágább volt annak idején. (arról nem beszélve hogy a minőség évről évre romlik az egyre drágább termékeknél is)
    Na mindegy, túl hosszú lesz. Peace :)

    _Smooth : a téves az rossz hsz volt, mert mobilról írtam csak rossz helyre.

Új hozzászólás Aktív témák