Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Kange
csendes tag
 - 

Kange
csendes tag
válasz

-volkovy-

üzenetére
						Ahogy néztem nagyon ritkán... Sok nyitott ablak esetén, néha film alatt megemeli picit, de nem sokáig. Játék alatt is néha leveszi mediumra, de összességében nagyon keveset használja.
Igazából az Amd fórumán ezt szörnyen szidják, hogy miért nem úgy működik, hogy terhelés alatt high, ha mondjuk 5s-ig pihizik akkor low és az összes többi időben medium...De most jelenleg nemtom mi a szitu. Felraktam újból a sima drivert, utólag a CCC-t (APP nélkül) + saját Bios és 2,5 órát ment a játék. Persze volt már ilyen korábban is(random fagy), de a logból úgy tűnik, most egyszer sem vette le low-ra a frekit... :/
 - 

Kange
csendes tag
válasz

-volkovy-

üzenetére
						Kifejtenéd picit bővebben ezt freki belövést, ha megkérlek?
 Esetleg valami külön progival vagy arra gondolsz, hogy elégedjek meg a 400/1225-ös idle-vel?
Mert ugye Bios-ban nem egyszerű a dolog, ugyanis van 2 profil(1 es tobb kepernyo), mind2ben 3-3 freki(low, medium, high). És az itt levő low frekit hajlamos ez a **** jaték közben is beállítani, ami hülyeség, de 2D-hez is ezt használja, amihez viszont elég. (többségében low, néha medium) Szal úgy néz ki, Bios-ból nem fog menni.Nos igen, egyszerűbb szarozni a registry-vel, csak picit aggódtam, hogy magától nem törli...
 - 

Kange
csendes tag
válasz

-volkovy-

üzenetére
						Azt hiszem ez marad. Csak azért lenne jó megtartani a "normális" módszert (azaz ha engedélyezem a tuningot, akkor átvált profil 2-re, megemeli az alapot), mert a 157/300-on 14 fokkal hűvösebb a kártya és az esetek 90%-ban bőven elég az a teljesítmény.
Aztán ha játszanék, akkor pipa be, átvált a másik profilra és mindenki örül. De valszeg erről le kell mondanom...
Apropó: Hogyan lehet ismét lockolni az override-t a CCC-ben? Sok helyen azt írják, hogy elég újrarakni a drivert. Én akárhogy rakom újra, folyamatosan fel van oldva.
 - 

Kange
csendes tag
válasz

-volkovy-

üzenetére
						Nah most ez nem ilyen egyszerű, mert az új gép megvételekor sok fagyásom volt a hibás RAM-ok miatt. De elmondható, hogy azóta rossz.
Minden driver a legfrissebb, Win7 64bit. Az új gép megvételekor egy friss oprendszer, meg már a RAM csere után még1.Igen, gondolkodtam, hogy a BIOS-ban megemelem az üresjárati órajeleket, de azt végképp nem értem, hogy miért áll át erre 3D-s alkalmazások futtatásakor. (Furmark-nál is visszalövi)
 - 

szasanyi
félisten
válasz

-volkovy-

üzenetére
						Jelentős különbség van, mivel a HD5870 teljesítménye az gy GPU-s kártyák között még jelenleg is az élvonalban van! Ahol a HD4870 már 16xx felbontásban is már csak kompromisszumokkal volt elég, azt egy 5870 FullHD felbontásban, maximális grafikai részletességgel viszi.

Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
 - Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
 - Tőzsde és gazdaság
 - Kedvenc zene a mai napra
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
 - További aktív témák...

- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
 - MSI RTX 3070 8GB GDDR6 SUPRIM X - Dobozos, Újszerű - Eladó!
 - ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
 - Új garancias PNY OC rtx 4070 super 3 ventis OC verzio!
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6

- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
 - Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
 - Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
 - Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - MAGYAR - 42 Ciklus - 98% akku - 1,5 év gari

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Esetleg valami külön progival vagy arra gondolsz, hogy elégedjek meg a 400/1225-ös idle-vel?