Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
1. Én 230at

2. Tudja a 100-200Hz-t,csak nem számítógépre kötve
3. 10rongyot adtál egy HDMI kábelért? Én 2.5k-ért vettem 5méterest,előtte 2mes volt ugyanennyi és nincsen közöttük semmi különbség. Egy lényeg van hogy 1.3-a legyen a hangátvitel miatt.
röviden tömören...TVt vettél,nem monitort
-
ffodi
veterán
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
A 100Hz jelen esetben képfrissítési frekvenciát jelent, azaz 1s alatt hányszor frissül a kép. Katódsugaras TV/Monitoroknál ez sokat számított, de az LCD-k korszakában a technológiából adódóan ez már nem lényegi szempont. Kivéve akkor, ha 3D filmeket akarsz pl nézni. Ott a szabvány azt hiszem 120Hz, de lehet hogy van 200Hz-es szabvány is. Ha van 3D vision kited(nem a "kétszínű" csodaszemüvegekre gondolok) akkor lenne értelme, amúgy nem igazán van.
Egyébként szerintem a TV-d úgy tudja a 100Hz-et, hogy a bemenő 60Hz-es jelet alakítja "100Hz-é", mégpedig úgy, hogy a meglévő képkockák közé illeszt be új képkockákat a meglévő szomszédos képkockák alapján. Ennek megvannak az előnyei és hátrányai is, legfőképp ott a gond, hogy az elektronika által "kiszámolt" képkockák nem mindig tökéletesek.
Szóval az a lényeg, hogy mivel a tévéd csak 60Hz-es bemenő jelet képes "fogadni", ezért nem tudod feljebbtolni a CCC-ban a képfrissítési frekit mint 60Hz. Aztán, hogy ezek után az elektronika mit csinál vele, az más kérdés.
Hasonló elven működik elvileg a "200Hz-es TV" is.........
"de akkor az a Hz sebesség csak egy semmi?!" --> Ez jó lenne aláírásnak.

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Formula-1
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő