- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ittakary #23769 üzenetére
én egy pici pötyit nyomtam a VRM-ek tetejére éppen csak érzéssel. Ráraktam, hogy a VRM hűtőn is nyomot hagyjon, és nagyjából belőjem a mennyiséget (ez kb elsőre sikerült) utána pedig rányomtam és rögzítettem.
Egy fontos dolog: a GPU hűtő aljára a csavarokat még a pasztázás előtt szereld rá (4 csavar + 4 gumigyűrű), mert viszonylag hamar szárad a paszta teteje.
-
-
-
- = Zk = -
félisten
-
X Factor
addikt
válasz
ittakary #23292 üzenetére
Nem a driver jobb, hanem a 6-os széria jobb tesszalálásba illetve egységnyi idő alatt, több ciklust tud futattani. Ezért van az h. azonos paraméterek mellett gyorsabbak.
A lapnál a második pcie kár tényleg h. 4x-es, mert bár az enyém se tud 2*16ot ahogy teszteket néztem 2*8 is elég még ilyen kártyáknak is.
560ti, nagyon jó kártya, best buy lehetne, ha mondjuk 40ért lehetne kapni.
-
CptMisi
őstag
-
-
X Factor
addikt
-
lizakattila
senior tag
válasz
ittakary #21509 üzenetére
Az az érdekes, hogy (ha jól láttam) az összes általad feltöltött biosban ugyan úgy van beállítva a ventivezérlés. Valszeg a bios információk nem azonosak benne, ezért lehet az, hogy mégis van különbség a vezérlés között.
Esetleg nézz szét még ITT, elég sokféle biost lehet találni a karidhoz.
(Átírni egy meglévő biost nem olyan nagy ördöngösség (csak saját felelősségre!!!)). De inkább így távolból nem vállalnám be, hogy küldök egy átírtat. A bajt sose tudni. -
kisza25
félisten
válasz
ittakary #21476 üzenetére
szerintem amúgy a játék max 4szállat támogat és ilyen esetben inkább a magok simán mennek, az ok pedig a következő:
A HT -s procik képesek a "többszálasított" alkalmazásokat párhuzamosan feldolgozni, amelynek az eredménye (optimális körülmények között) a gyorsabb végrehajtás.
(Persze azért az optimális eset nem mindig áll fenn. A HTvalójában a processzoron belüli különálló végrehajtási egységeket különíti el két "virtuális" processzorra, így két külön szál csak akkor fog ténylegesen gyorsabban is futni, ha különböző végrehajtóegységeket akarnak használni (például az egyik sok lebegőpontos összeadást, a másik meg sok egész szorzást). Ha mindkét szál ugyanazokra a végrehajtóegységekre gyúr, akkor egymással fognak vergődni, és emiatt összességében a végrehajtás akár lassabb is lehet, mint HTnélkül.) -
kisza25
félisten
válasz
ittakary #21470 üzenetére
Az a 2 mag az HT én kipróbáltam HT off-al és ugyanannyi lett a tesztek végeredménye és 28W-al kevesebb fogyasztás,
a játékok még a 4 szálat sem mind támogatják ezért a HT csak pihizik, de azért fogyaszt
de ezt már Droid mester ecsetelte valahol, én csak azért i7-870-et vettem, mert egy árban volt i5-760-al, akkor meg gondoltam miért ne
pont ez miatt már gondolkoztam HT nélküli tuningon, mert 5-6fokkal hűvösebb így a proci
Motion_Blur: -
kisza25
félisten
válasz
ittakary #21439 üzenetére
neked meg milyen kártya hever a gép mellet, az kevés volt
szép a kuckód mi a baj a tápoddal?
kevésnek érzed? nekem egy hasonló gép megy egy 400W-os FSP tápról konnektorból játékok alatt max 210W-ot vett fel eddig, átlag 200W pl. dirt 3 minden ultra/high 8AA,
vagy GTA4 szintén minden maxra tolva ~200W
Alpachino:néztem ezt a tesztet, de azt figyelted, hogy 2xnem mennek ugyanúgy?
volt olyan, hogy második lett olyankor alig volt másik autó + felvert hó 4-5fps plusz mikor 8.lett akkor sok autó sok felvert hó 4-5 fps-el kevesebb -
strebacom
senior tag
válasz
ittakary #8794 üzenetére
Hát én is igy gondolom, de érdekelne hogy miért, október óta van 5870-m, nagyon faxa kari, de néha, pl. minden 15-ig indításkor 100%-ra tolja a ventit, a többi indításnál, csendben marad...de mostanában többször elöfordult azért figyeltem fel a porszívóhangra...
ui: lehet hogy ilyenkor takaritja a port az AI.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest