- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
-
Black Dragon
addikt
válasz
SimonYana #6290 üzenetére
Hát most tesztelgettem még és stabilan az jött ki, hogy amikor nincs bekapcsolva az ATI Trax tools akkor megy a gpu z és a kártya 2D n megy undorítóan lassú órajellel.
Ha bekapcsolom az ati tray toolst akkor a gpu z kifagy, sehogysem hasjlando elindulni és a kártya pedig melegszik, de a játékok pedig kifagynak.
Nemtom ez milesz, de remélem akkor rossz a kari azt mehet vissza garira.
-
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
SimonYana #6128 üzenetére
Azt is vedd számításba, hogy az 5850 alapfesze alacsonyabb az 5870 alapfeszénél, ezért hűvösebb a kártya.
Nálam feszemelés nélkül 850mhz-en atomstabil, 900mhz-en már fagy néha. A kettő között lehet valahol a vége, majd ha lesz türelmem végigpróbálom. S akkor még emelhetném a feszt az 5870 alapfeszére, sőt még tovább is.Az én teóriám az, hogy az R600-as engine már kevés az 1600SP-hez. Viszont: mivel az 5850-ben kevesebb egység van aktiválva, ezért %-osan nagyobb az esélye a magasabb órajelnek, ami (ellentétben a +160SP-vel) sokat dob a teljesítményen.
Az általad linkelt tesztben is sokkal jobban muzsikált az 5850 (1010mhz), mint az 5870 (905mhz). Persze ez lehet csak a véletlen műve is.Gaboman: aki nem akarja az 5870 frekvenciáján, de az 5870-énél alacsonyabb feszen járatni a GPU-ját, az dobja ki azt a +30K-t.
-
ImI87
őstag
válasz
SimonYana #6111 üzenetére
Hello főnök!
Látom nagyon vacilálsz......
Ha csak a teljesítményt nézzük, akkor nem éri meg az 5870, de vannak még előnyei a nagyobb tesónak:
- alapból jóval magasbb órajel, így nem kell bajlódni a kis kártya húzásával
- egyel több VRM, ami tuningnál jól jöhet
- jobb helyen vannak a PCI-E tápcsatik, ez kényelem miatt is jó, és a hűtés is job lehet pár fokkal, mert nem lóg bele a hátsó szellőzőbe
- rövidesen eljön az idő, amikor ez a néhány % plusz éppen jól fog jönni......Gondold át, én biztos a nagyobbat venném.
-
Razermazer
őstag
válasz
SimonYana #6102 üzenetére
Hát akkor annyit hogy modern warfare2-t nyomom és az fps frapsal 147 és 91 között ingadozik ennél lejebb nem megy, teljes hd és full részletesség persze ez kettő kártya, és még nincsen a proci csúcsra húzva, mert sajnos nem jött meg a szünetmentesem ami ezt a konfigot elbírná így csak kicsit húztam rajta, 4 gigahertznél ez az érték drasztikusan nőni fog még juhé
. A kártyák csak 66 fokosak
-
GreatGodzi
tag
válasz
SimonYana #6082 üzenetére
Én próbáltam már az 5850-et is, és most az 5870-esemet is próbálgatom, de az 5850 még húzva sem volt az 5870-es szintjén... persze az más kérdés, hogy az 5850 is elég szinte mindenre, de full hd-hez élsimítással sokkal jobb az 5870-es... és a fő érvem az, hogy eddig még nem is húztam az órajelén semmit, egyszerűen minden simán elmegy rajta, de ez csak akkor igaz, ha a procid legalább 4GHz környékén megy, és az is jó, ha 4 magos. Így még a GTA4 is folyamatos 60fps-el megy, pedig az még eddig semmilyen konfigon nem ment még csak közel ennyit sem, pedig kipróbáltam más sok vga-t.
Amúgy meg túlistenítik kicsit ezeket az új atikat, egy gtx285 xp alatt szinte ugyanúgy elvisz majdnem mindent mint az 5870 win7 alatt... olyan nagy különbség nincs.
Látom gtx295-öd van, úgyhogy szerintem 5850-re teljesen felesleges cserélned, 5870-re meg csak akkor, ha dirt2-t nyomod állandóan, mert a látvány piszok jó dx11 alatt. -
zuchy
őstag
válasz
SimonYana #6075 üzenetére
Nincs is olyan nagy külnbség, csak a 160sp, 8 textúrázó, egyel több VRM, meg a nagyobb hűtő. Volt egy teszt de már nemtudom hol, a HD5850-t a 70 órajeleire volt húzva és nem sokkal maradt le. Ja igen, pont azt mutatod. Akkor nincs is mit magyaráznom.
A prémiumkategórát meg kell fizetni ez van.
-
Goldmen75
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hobby rádiós topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Valami baja van a tápomnak
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest