Új hozzászólás Aktív témák
-
Motaba78
addikt
én úgy tudtam, hogy x6 1090T cpuból csak BE létezik.
Van belőle kettő fajta ? szorzózáras és szorzózár nélküli is ?
1.simana most mi az igazság ?
elvesztettem a fonalat. -
->Raizen<-
veterán
válasz
gurubefree #2694 üzenetére
Nem kell sajnálni az ssd-t a mai darabok nem véletlen kapnak 3 év garanciát birják a terhelést írást. Olvastam az ssd-s topicba hogy valaki a 40-es inteljére már több terra adatot írt és még mindíg hibátlanul megy 2,5 év után a kicsike.
Kinek milyen szokásai vannak ez változó. Kicsit meglepő az is és szokatlan hogy nagyon gyorsan betöltődik a modern warfare 2 multi pálya és ha én vagyok a host nekem kell várni a playerekre mert nekik még kattog a winyó rajta. -
gurubefree
senior tag
válasz
->Raizen<- #2693 üzenetére
Van egy rossz szokasom ....... semmit nem telepitek , rakok , tarolok ugyan azon a merevlemezen ahol az op van. Sot meg particionalni sem szoktam. Mar attol rosszul vagyok ha olyan szoftvert kell telepitenem mit nem hasznaltam az elott.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
gurubefree #2690 üzenetére
Nekem sem 120 vagy 240 gb-os ssd van hanem 64-es.
A winyót tárolásra használom onnan telepítek ssd-re. Nekem kell a sebesség.
-
- = Zk = -
félisten
köszönöm Uraim!
....
darky@ te meg khülönösen bátor vagy
...
-
mpierre
veterán
válasz
- = Zk = - #2688 üzenetére
Az teljesen jó úgy. Nálam is így van.
-
gurubefree
senior tag
válasz
Nekem is ugy van .... vertex 3 60GB az op a tobbi a ket 500GB samukon. Luxus manapsag egy 120GB vagy 240GB ssd csak azert hogy a jatek par masodperccel hamarabb induljon.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
A betöltés winyóról csigalassú egy ssd-hez mérve játékoknál is. Én nem sajnálom kap ez meleget hideget és semmi baja nincs. A TRIM teszi a dolgát.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2681 üzenetére
Egy ssd marhára begyorsítja az egész rendszert! Az ssd-m gyorsabb az asztali gépembe mint notebookba volt! Pedig az a noti se volt kutya acer aspire 5750 g i3 2310m sandy bridge procival.
-
Motaba78
addikt
790xt-ud4p lap ilyen deszkában használ valaki x6-s cpu-t?
ha igen tapasztalatok, remélem nem lesz baja ezzel a deszkával.
-
- = Zk = -
félisten
Motaba78
úgyvan.... -
Motaba78
addikt
válasz
- = Zk = - #2679 üzenetére
a biosban megjelenik egy ilyen opció turbo core ?mármint mikor az x6 van a lapban
-
- = Zk = -
félisten
-
depzoo
tag
válasz
- = Zk = - #2679 üzenetére
úgy gondolom már lekörözi az x4-es phenom ii-ket ugye?
motaba78: x6-os procit akarok venni a héten ezért kérdezem hogy fog e még esni az ára de úgy tudom ezek már a kifutás előtti végleges árak.
-
Motaba78
addikt
optimista leszek igen
, 4-nél több szálas alkalmazásban elég jó létjogosultsága van az x6-nak.
Az lenne nagyon jó, ha a turbo core-t nem csak 3 szálig, hanem 4 szálig tartaná, és utána esne vissza a gyári órajelre, játékokban ezért hoz kevesebbet, mint pl az x4 965, mert 4 szálnál 3,2Ghzre veszi vissza magát az 1090T
-
gurubefree
senior tag
Erdemes crosshair IV.-rol valtani crosshair V.-re ugy hogy megtartom a 1090T-t ? Megkapnam a fele arat a 990fx-nek a crosshair IV-ert.
-
- = Zk = -
félisten
csaknem b.szták el..!
szerintem is fake, de majd októberben...voltaképp nekem mindegy, X6 már megvan, igaz, türelmetlen voltam, de mindegy...~16k-ba fájt a "váltás"...márcsak majd alulfeszelni szeretném, és kész. 6950/5870 vga alá, és csoki. 3 évig megint jó vagyok -
Motaba78
addikt
válasz
->Raizen<- #2673 üzenetére
hát nagyon kezd mégis igaz lenni amit más fórumokon hallani a dozerról, még a végén igaz is lesz, de akkor már tudom miért bulldozer lesz a neve, mert az intel a sandyval mint a huzat, úgy kotorja le a cpu piacról.
-
Motaba78
addikt
válasz
->Raizen<- #2669 üzenetére
ha ez igaz akkor, egy x6 1090t befigyel nálam, a megjelenésük, és a valós tesztek után.
olcsóbb is lesz az x6.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2670 üzenetére
Szerintem fake mert nem létezik hogy 1.5v kelljen a bullnak 4.2-höz mikor 32 nm-es. Meg b2 ES korai példány.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #2669 üzenetére
érdekes...
-
->Raizen<-
veterán
Bulldozer eredmény szivárgás van elég nagy csalódás 4.2-n nézték x6 1100t-vel összehasonlítva. [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2667 üzenetére
Eztet jól megaszontad legyen hát estét!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #2666 üzenetére
ha eddig nem, akkor eztán sem
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2665 üzenetére
Hehehe visszasírod te még őt valamikor!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #2664 üzenetére
be is b.szna, ha visszatérne ati vonalra.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2663 üzenetére
Katt megint elemében érzi magát sajnos.
[link] -
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #2661 üzenetére
köszi
...
ezt eltárolom legutolsó lehetőségnek -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2660 üzenetére
Nekem most auto-n van minden a biosba és a k10stat így néz ki: [link]
Azt hogy hogyan tudod megcsinálni hogy a windows-al együtt induljon hosszú és kimerítő leírások vannak új folyamatot kell létrehozni stb. Nem bonyolult. Nekem ez a k10stat beállítás mármint a 800 mhz és az 1600 mhz lépcsők stabilak azokkal a feszekkel amit látsz 3.8 ghz-ig húzva a procit. Ha rendszerbusszal tuningolok úgy ez a két órajel is persze növekszik és minimálisan a feszültség is. Ahogy xfaktor is írta a c&q teljesen helyettesíthető ezzel a progival. Még egy buktató ha mindent flottul megcsináltál akkor az elsőnek keletkező k10stat.dat file-t törölni kell különben nem fog a winnel indulni a program sosem. Újra meg kell csinálni a beállításokat leokézni onnantól kezdve működik. -
X Factor
addikt
válasz
- = Zk = - #2658 üzenetére
Akkor marad a próba.
-
X Factor
addikt
válasz
- = Zk = - #2656 üzenetére
Ezt a biost nem ismerem, így nem akarom ráköhögni, de ált ott ahol emelsz, oda lehet értéket beállítani, és egyszerűen, oda kell alacsonyabbat beírni.
Egyébként meg próba szerencse
-
X Factor
addikt
válasz
- = Zk = - #2654 üzenetére
ugyanaz mint a tuning, csak fordítva, keresel egy órajelet, legyen mondjuk az alap, és elkzded csökkenteni a feszt, mondjuk 1.25V, 1.22V stb... HA ez megvan utána prime, occt, ibt, vagy vmi, ha lefut, akkor csökkenthetsz tovább, ha nem bírja, akkor picit több kakaó kell neki.
Sok szerencsét
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #2650 üzenetére
ha nagyvonalakban kapok instrukciót az alulfeszelésről, akkor megnézem én is.
-
X Factor
addikt
válasz
nem kell cnq, k10stat, bármilyen bios beállítás mellett műkődik.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ötleted van, mi lehet a gebasz?...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2649 üzenetére
Kíváncsi vagyok ezzel az eredménnyel kifogtam e egy ritka procit vagy bárki stabilizálni tudja 1.15v-n a thubant alapórajelen!?
Nem vagyok benne biztos de a k10stat talán képes működni egymagában is a c&q nélkül is! -
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #2648 üzenetére
ezt az alulfeszelést is megkell tanulnom.
de csak miután rájöttem, miért veszti el a 19x-es szorzóra a CnQ-t. -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2647 üzenetére
Bacsis hozzászólására reagálok:[link]
Írta hogy 95w tdp-s 1055t prockója van 1.15v viddel nem voltam hát rest és alulfeszeltem az 1.3250v vid-es procim 1.15v-ra és bizony köszöni szépen jól érzi magát a 133w-os 1055t! -
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #2646 üzenetére
én cask a szorzót növeltem, semmi mást. egyelőre a végét keresem alapfesszel...
cask bosszant, hogy 18,5*201-nél van. 19-nél már nincs -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2645 üzenetére
Az én végleges beállításom 3720 mhz 2384 mhz NB és HT sebesség így már borzasztó pattogós a rendszer meg a böngészés is!
-
- = Zk = -
félisten
nah, 3817MHz, és nincs CnQ...
...
árulás van valahol -
- = Zk = -
félisten
qrva speedfan
...megbolondítja a gépemet.
mi kell még Gyufaaa?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
->Raizen<- #2641 üzenetére
Ezt csak idézőjelbe mondtam.
Ami a másik részét illeti az így igaz!
Szerintem a kinek van nagyobbat hagyjuk! 286-os korszakban kezdtem, de ez senkit nem érdekel. Ha ennyire be tudtad határolni google-val és ezt értelmezted, akkor már érted is a dolgot és nem kell tovább magyarázni.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gyufaaa #2640 üzenetére
Na ezt azért ne mondjuk hogy nem volt elég hardverem mert 14 éve benne vagyok a számítás technikában 486 dx-el kezdtem azóta volt majdnem mindenféle platformom.
Amd-ből is épp elég és az előző amd gépembe ami asrock n68 c gs ucc volt benne egy phenom 2 x3 720 be ott se volt közel ugyanaz a hőfok maghő meg kupakhő között.
Egy rakás fos a szenzor az AMD platformokba.
Neked nem volt elég hardvered mert:
"Az érzékelő regiszterekre sajnos nincs szabványos kiosztás, emiatt az "Aux" hőmérséklet a CPU vagy az alaplap hőmérsékletét is mutathatja, vagy vonatkozhat az érzékelő chip egy nem bekötött vezetékére is, és így mutathat véletlenszerű, értelmezhetetlen értékeket is." -
Gyufaaa
veterán
válasz
->Raizen<- #2639 üzenetére
Semmi kacifántos nincs benne. Nem volt még elég hardvered. Van neki is AUX, csak az AM2-es deszkák nem mindig jelzik ki a létét. Időnként felvillan/megjelenik. Nincs ebben semmi kacifántos.
Szer.: Illetve még mindig semmi jelentősége nincs!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
->Raizen<- #2637 üzenetére
HEE
Az AUX!
Az AUX érték egy eddig be nem határol mérési pont. Valahol egy opcióként működő lehetőség, de még senki nem tudta mi is az pontosan, illetve, hogy hol és mit mér, ezért nem is mérvadó semmiben és irreális dolgokat mutat, valószínűleg azért mert nincs rajta semmi viszonyításhoz szükséges csatlakozás.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
->Raizen<- #2634 üzenetére
Itt ami difi van nála, az inkább az, hogy abban az AM2+-os deszkában nincs akkora difi a 2 mérés között, így nála szerintem hihető a "kupakhő" mérése.
Nem hinném, hogy egy újabb verzióban már más sorrend állna fel, miközben minden program amit eddig használtam ebben a sorban mutatta a hőmérsékletet. Vitatkozni? Eszemben sincs.
(#2632) - = Zk = -: Egy Core Temp mérésre azért még kíváncsi lennék.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2632 üzenetére
Nekem 1.18.0-ás verziójú a cpuid HW monitor.
Zk neked a szenzik sorrendje nem ugyanaz mint nálam a HW infoba.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gyufaaa #2631 üzenetére
Nem az első amit mutat CPUID hardware monitor az az AUX aztán az ALAPLAP végül CPU hőmérséklete látható. Neki nem stimmel a kupakhő mert majdnem annyi mint a maghő a mini alkalmazásában nekem meg 11 fok különbség van a kupak meg a magok között! Zk-n kívül mindenkinek ekkora a differencia a maghő meg a kupak hő között!! Neki sehogy nem mér jól.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
->Raizen<- #2630 üzenetére
Ez esetben viszont a HW igen félremér.
(#2629) - = Zk = -: Amit kitettél minialkalmazásként az asztalra azon láthatod a cpu "kupakhődet" és alatta a maghőt. Az elején pedig az alaplap hőmérsékletét. Ezért is nem értem a HW Monitort. Először az alaplapot mutatja, aztán a CPU-t és ezt követően minden egyebet...
Ha van AIDA64-ed nyisd meg összehasonlítási alapként. -
X Factor
addikt
válasz
->Raizen<- #2626 üzenetére
Többi program mit mutat?
-
Zohan
senior tag
válasz
- = Zk = - #2623 üzenetére
gondolom tmpin2-re gondol.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Amit ő leolvasott az valószínű az AUX-od. 80 fok durva lenne kupakhőnek. Hamar le lehetne fogyni a gép mellett. Még szenzi hibának is sok. A TMPIN1 lesz a kupakhőd. Melyik verziót használod a Hardver Monitorból?
Ha van Core Temp-ed, azzal be tudod állítani, hogy mutassa az óra mellett lenn a tálcán egy kis ikon, hogy mekkora a hőmérséklete a "kupakhőnek"
-
->Raizen<-
veterán
válasz
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #2622 üzenetére
ezt te hol olvasod le?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #2621 üzenetére
Neked eddig a legrosszabb az x6-os szenzora. 80 fokos a kupak és 35 fokosak a magok terheléskor?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
gurubefree #2620 üzenetére
-
X Factor
addikt
válasz
gurubefree #2618 üzenetére
Fura pedig nálam is legfrissebb van fenn.
-
gurubefree
senior tag
Visszatettem a 1304-et es megoldodott a HT problema
soha nem volt meg gondom bios-al ez elott.
-
mpierre
veterán
válasz
->Raizen<- #2613 üzenetére
Ismerős helyzet. A 920-t kergettem meg 4,2GHz-ig, hogy bírja-e. És bírta, nem füstölt.
Az X6-t valahogy nem hajtottam meg eddig. Nem adja magát. 210MHz alapfreki fölött mindig nyűgösködik a gép. Valami kifagy, kakukkol, vagy lassul, gyorsulás helyett.... Lehet nem szereti a lap a Kingston LoVo ramokat. 1800Mhz-t mennének 1,35V-n. Ráadásul a proci se díjnyertes. 1,45V az alapfesz (idle 1,22V). Ez most rossz összeállításnak tűnik. -
Gaabbaa
aktív tag
válasz
->Raizen<- #2615 üzenetére
helyes, akkor azt hiszem itt az ideje váltanom!
-
Gaabbaa
aktív tag
-
mpierre
veterán
válasz
->Raizen<- #2610 üzenetére
Szegény gép....
-
->Raizen<-
veterán
válasz
X Factor #2607 üzenetére
Az új technológia hatékonyabb energia felhasználást is jelent. Úgy tudom a kapuzás sokkal jobb lesz mint a phenom 2 szériánál volt. A használaton kívüli modulokat le tudja kapcsolni a rendszer majd. IDLE fogyasztásra kíváncsi vagyok nagyon mennyi lesz. A turbo core meg fejlettebb lesz mint az intelnél ahogy láttam pár korai screenshotból mert magonként állítgatja az órajelet a bull magának.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
X Factor #2607 üzenetére
A végleges mikrokódok miatt szerintem még 1x frissítened kell biost.
Nehéz így előre tippelni de már most viszik az 5 ghz-t állítólag a bullok normális léghűtéssel.
Az alaplapnak is combosnak kell lennie gondolom hozzá minimum 8+2 fázisú tápellátás.
Szerintem a 4 ghz röhögve meglesz hiszen turbóval majdnem hozza a legkissebb is alapfeszen. -
X Factor
addikt
válasz
->Raizen<- #2606 üzenetére
Igen, megy már régóta van kinn fejlesztőknek bios, csak valami volt/van a tápellátással is, menni biztos fog benne, arra leszek kiváncsi tuningot h. fogja bírni.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
X Factor #2605 üzenetére
A lapod gyártójának oldalán ha adnak ki bios frissítést amikor megjelennek a bullok mennie kellene. Valahol olvastam hogy a fehér foglalatos am3 lapok közül pár gyártó állítja hogy menni fog a bull de ha megy is lehet hogy bugos lesz a hőmérséklet kijelzés meg egyéb gixerek is felléphetnek nem véletlenül cseréltek foglalatot.
-
X Factor
addikt
válasz
->Raizen<- #2604 üzenetére
Egy időben gondolkodtam h. ráfizetek és veszek egyet. De most már inkább megvárom a Bull-t és reményekedek h. megy 890-es lapban.
-
-
Gaabbaa
aktív tag
Gondoltam egyet és kipróbáltam, hogy auto feszültségen, hogy megy a kis X6-os!
Paraméterek:
CPU fesz: !!auto!! (LLC bekapcsolva)
Q&Q: bekapcsolva
Turbo: kikapcsolva
Ramok: 1700mhz-en 1,6v-on (alap 1600mhz 1,6v)A teszt alatt végig figyeltem mennyit kap a proci és egyszer sem ment 1,392v fölé a fesz. cpu-z szerint!! Mint látjátok 11 kört hagytam futni.
Szerintetek is érdemes így hagyni és nem fixálni a feszt? (ha fixálom akkor ugrik a Q&Q)
-
gurubefree
senior tag
Ma reggelig fel sem tunt. Szerintem azota van hogy frissitettem a bios-t
-
- = Zk = -
félisten
válasz
gurubefree #2599 üzenetére
nekem is új
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 10 évbe telhet, mire az USA-ban gyártják az iPhone-t, az ára 3500 dollárra nőhet
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Update 06.02 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest