- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemusz
addikt
Ha az eladó már nem használja gépben, hogy tudja lecsekkolni a 1055-esét, hogy az 95 vagy 125W-e? Rá van írva procira, vagy dobozára, vagy valami? Az alaplapom (GA-M68M-S2P rev1) csak a 95W-osat támogatja...
-
törölt tag
HardverAprón nézz körül, jobb áron jobbat kaphatsz használtan, mint újonnan.
-
lemusz
addikt
Üdv! Elérhetőek még ezek a példányok? X3 440-et akarnám cserélni egy 1035-1045-1055-re, de a helyi kiskerben csak újonnan van, ami a gyenge forint miatt elég drága. 1045-öt ajánlottak 32-33K, holott volt ez már 24K is korábban.
Miskolc környékén esetleg van valakinek használtan?
-
trialboj
őstag
Üdv, most szeretnék phenom x4 965 ről váltani, eddig intelben gondolkodtam, most viszont láttam pár tesztet:
és az általam használni vélt szoftverben az x6 1100T verte az i5 2500k-t, sőt még az i7 2600k-t is.
3d renderelésre használnám, vray alatt, 2011 es verzióval. Az x6 os tényleg ennyire erős ebben a szoftverben?
-
törölt tag
válasz
Gabrikovics #6090 üzenetére
-
törölt tag
válasz
#81556480 #6087 üzenetére
Igen. Viszont ha felpiszkálod a 960T-s Zosmaban a +2 tartalék magot és ha működnek is rendesen, akkor modellszámban kapsz egy 1605-ös Phenom 2-t (ami jobban cseng az 1100T-től), frekvenciában meg csak 300 MHz-cel leszel elmaradva a csúcs AM3 3300 MHz-étől, amit szerintem lazán visz még a 90%-uk.
-
törölt tag
válasz
Gabrikovics #6085 üzenetére
Na de az attól még nem 1100 hanem annál kisebb számú ha jól tudom ugye ?
-
törölt tag
válasz
Gabrikovics #6083 üzenetére
júú na alakul!
Várok egy jóáras 1100T-re. nem sürget az idő.
Erős idegzetűeknek:
i3 agyonveri az 1100T-t
Én nem dőlök be ezeknek a zsiványoknak
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Gabrikovics #6082 üzenetére
Ez talán még jobb : [1075T]
-
törölt tag
válasz
Lapajbacsi #6080 üzenetére
Mint láthatod, nekem is ez volt, csa az a problémám hogy nincsen eladó
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
#81556480 #6071 üzenetére
Nézd, több mint 2,5 fél éve vettem egy 4 magost 3,2 ghz-est aztán kb másfél éve lecseréltem egy hatmagosra szintén 3,2-es.. (nem volt baj az x4-essel sem, csak egy kis upgrade kedvem támadt) azóta is ez a cpu-m van...3,8-on stabil, kihajtja a gtx680-ast.. nem melegszik...gyors (nagy TT van rajta); csak jót tudok rá mondani.. ugyanaz a közepes asus lapom van hozzá változatlanul... lassan 3 éve... tökéletesen működik a konfig, eszem ágában sincs cserélni, amíg hibátlan, addig marad; ebbe a konfigba még egy 780-ast is be fogok tenni és uppolom a memóriát 16 giga 1800-as rammal...(amint lesz rá kis lé) és évekig megállja a helyét; legújabb top game-ke maxgrafika fullhd-ben gyönyörűen mennek (csak egy példa, az új Tomb Raider 50-70 fps-el ment, de a Crysis 3 is 40-es átlaggal fut... mondjuk néha leugrál 30 körülre....)
Tehát IGEN, mert ez a proci generáció bizony olyan baromi jó!!! Ár teljesítmény relációban évek óta a legjobb és most is az... legalábbis szerintem... -
törölt tag
Miért nincs eladó x6 proci az apróban? Ilyen jó lenne?
Már megbántam hogy eladtam -
Cartmenn
aktív tag
válasz
Lapajbacsi #6068 üzenetére
Amíg nem muszáj nem húzom(jó hűtő van hozzá:ThermaltakeContac29 bírná a terhelést)a TurboCore van aktiválva csak,meg az Asrock IES,de majd próbálom 1szer az AsrockOC tunerrel.
-
Kerto
tag
válasz
Gabrikovics #6064 üzenetére
Köszi!
Bár még csak feszegetem a témát,de rápróbálok idővel.
-
Gabrikovics
aktív tag
Elméletileg ha jó példányt fogtál ki akár 4100 MHz : [Overclocking the AMD Phenom II X6 1075T]
Bár neked inkább az alaplap szab határt értelmes fesszel 3700 MHz a reális,én egy 7770 VaporX mellett húzom 24/7-be 3600-on és látható külömbség van a 3300 MHz-hez képest -
Kerto
tag
Sziasztok! 1075T Procit mennyire lehet húzni? Hd7790 mellett egyáltalán van értelme?
Gigabyte [Ga-880ga-UD3H] lapban ketyeg és Freezer 7 hűti. -
Gabrikovics
aktív tag
Ennyit csak alapon minimális rendszerteljesítmény alatt fogyaszt ha megzavarom akkor felugrik !
És itt még CSAK 1,356v-ot kap 3400 MHz-en 100% terhelésen ( CPU VID 3300 MHz-en 1,375 ) a progi csak 99,99 Watt-ig mér hiszen nem a max fogyasztára hanem fogyasztás csökkentésre és mérésre szolgál
Bár itt átkapcsol High Performance üzemmódba ahol nem számít a fogyasztás csak a teljesítmény hiszen magas órajelen és terhelésen nem lehet spórolni mert akkor öszeomlik a prociPróbáltam 800 MHz 0,996v alá is vinni de ott már a Linx teszt 15,0 GFlops alá esett tehát csökken a proci számítási teljesítménye és nem akarom hogy instabíl legyen !
-
do3om
addikt
válasz
Gabrikovics #6060 üzenetére
Én nem gondoltam volna hogy ennyire keveset fogyaszt hiszen a feszültség azért még mindig magas.
-
Gabrikovics
aktív tag
Ez az alaplap beépített szolgáltatása igazából a fogyasztás csökkentését teszi lehetővé azzal hogy egyes komponensek áramellátását minimalizálja . Természetesen nem pontos , csak irányadó a fogyasztás mérésénél , a három érték 15,4 Watt , 24,8 Watt , 7 Watt itt inkább az arányok amik pontosak, tehát 0,996v és 1,344v-os proci feszültség között háromszoros a fogyasztás külömbség !
Az EPU control Max Power Saving állásban is csökkenti a proci feszt de csak minimálisan 1,260v-ról 1,236v-ra -
do3om
addikt
válasz
Gabrikovics #6058 üzenetére
Ezen most mit kel nézni?
Hol írja a fogyasztást, és hogyan mérhet egy szoftveres mérő bármit is ha nincs rá eszköz (hardver)?
Bár statisztikai alapon nagyjából adhat képet róla, ha megfelelően nagy adatbázisból ki tudja silabizálni hogy a te beállításaiddal nagyjából mennyit kéne fogyasztania. -
Gabrikovics
aktív tag
Sokat agyaltam azon hogy mindig azt hallom az AMD sokat eszik , meg azon is hogy kellene tuningolni úgy hogy a fogyasztást alacson szinten tartsam !
Végre eljutottam arra a szintre hogy a K10STAT progit megtanultam rendesen kezelni és tudom hogy UNORTODOX Windows alól a tuning de úgy tűnik működik
Ilyen fogyasztási értéke van a procinak alap 3300 MHz-en Turbo Off idle fesz 1,236vIlyen a fogyasztás BIOS-ból 3800 MHz-re felhúzva idle fesz 1,344v
És ilyen a fogyasztás K10STAT progival 3800 MHz-re húzva idle fesz 0,996v
Ráadásul csökkentettem 1700MHz és 2500MHz-en a feszültséget amivel a részterhelés alatt vélhetően szintén takarékosabb ( A számítógépek teljes üzemidejéből 70%-át részterhelésen működnek )
-
axe125
tag
Nekem meg AMD Overdrive tökéletesen írja a maghőfokokat.
-
do3om
addikt
Sosem néztem a cpu magok hőfokát, mindig a kupak hőmérséklet számít sokszor le lett írva.
De nem néztem utána mi ennek az oka, csak most beleolvasgattam a linkekbe. -
Gabrikovics
aktív tag
Nem is igazán a proci hülyül inkább a lapot zavarja meg mert néha a fesz értékekekre is fals értéket ad pl : warning 3,0v -- 1,23v a jobb sarokban néha ilyen üzenetek bukkanak fel először megijedtem de már nem idegesítem magam,ha el tudom kapni lefotózom !
A régi PII X4 965BE proccal ilyet nem csinált -
bandy13
aktív tag
válasz
Gabrikovics #6048 üzenetére
Az úgy korrekt
Nekem szerintem az az remélem ilyen problémáim nincsenek, legalábbis ilyen drasztikus nincsen.
-
Zsocó
aktív tag
Az miért van, hogy az 1045t-m alá méri a hőmérsékletet?
-
Zsocó
aktív tag
-
Zsocó
aktív tag
válasz
Gabrikovics #6044 üzenetére
Az X4 910e ha nem volt terhelés, 800 MHz volt átlagban, azért is kérdeztem. CPUZ vel néztem.
TC kikapcsolva, mivel az új játékok amúgy is terhelik annyira, hogy amúgy sem menne és zavart, hogy nagy volt a feszültség ingadozás. -
Zsocó
aktív tag
Az mitől van, hogy a CPU-m terheletlen állapotban folyamatosan ugrál 800-1400-2000 MHz között? 1045t
A régi X4 910e nem csinálta ezt a win7 asztalon. -
törölt tag
válasz
Gabrikovics #6028 üzenetére
Tehát jó még az x6
-
troll81
addikt
válasz
Gabrikovics #6039 üzenetére
nem olyan drága elvileg de nem sok használt van de akkor 6100 at valamivel és kész
-
troll81
addikt
válasz
Gabrikovics #6037 üzenetére
elvileg ujjat néztem ami 95 wattos de 10 14 k szánnék jobb alaplapra ha összejönne
ami 140 tdps am3+
-
troll81
addikt
válasz
Gabrikovics #6035 üzenetére
hiszek neked szeretnék amugy épp ezért egyet h lássam mi a helyzet de a 4.2 ghz et nem tudja
de igen veszek egyet asszem vagy 945 is esélyes jelenleg a tdp szab jelenleg határt de lehet lapot is cserélek
de ezt az alacsony orajel miatt huzzák le de 2 magositott sempronon is gameltem az is birta
-
troll81
addikt
válasz
Rypejakten #6033 üzenetére
de semmi baj vele
asszonynak kell egy komolyabb kis gép csak ami van x2 athlon azt cserélném le
-
troll81
addikt
sziasztok erröl kérnék véleményt tölletek AMD Phenom II x6 1045T 2.7GHz
köszi elöre is munkára lenne inkább meg kicsi játék is
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Lapajbacsi #6030 üzenetére
Azért mert az AMD az FX 6xxx sorozatot a Phenom II 9xxx sorozat leváltására tervezte úgy mint az FX 4xxx-et az Athlon II széria leváltására !
Az X6 sorozat leváltására az FX 8xxx szánta ami részben sikerült hiszen a 8120 kicsit jobb lett nála KB 5%-8% FX vs X6
Az FX 83xx már sokkal jobb ! kb 12%-20% -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Hát nyilván egy sokkal újabb fejlesztés, valamivel jobb, de nem sokkal... miért nem inkább sokkal?
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Érdekességként találtam egy tesztet az FX 6300 vs X6 1100T : [link]
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
#81556480 #6027 üzenetére
Én nem régen váltottam Phenom II 965BE-ről X6 1100T-re egy másik márkatárs FX 8120-ra lemértük melyik tud többet
Phenom II X6 1100T :
FX 8120 :
Itt a CPU score a döntő a srácnak valamiért Win 8-on nem adja a VGA !
Ráadásul az FX 1,3v-on tudja a 4GHz-et az én X6-osom 1,55v-on
De az X6 nekem szimpatikusabb volt ugyan azt a teljesítményt amit a 965 tudott 200MHz-el kissebb órajelen tudja és a K10STAT progival még tudtam kicsit faragni az áramfelvételén,amúgy én is 32K-ért vettem -
törölt tag
Na heló régi kedvenc topicom
Érdemes 1100T-t venni 30 ezer forint környékén?
Olcsóbban nem akarják adni, viszont ennyiért meg már 8150 is van -
Gabrikovics
aktív tag
Na úgy látszik a hőmérséklet a titok nyitja ma csak 24C fok van a szobában simán lefutott a 3d vantage és a proci sem kapott 1,54v-nál többet !
-
do3om
addikt
válasz
Gabrikovics #6024 üzenetére
Ez igaz nekem is hasonló.
Engem nem igazán érdekel hogy nem veszi annyira vissza a feszt mint ahogy megtehetné, legalább az órajelugrásoknál stabilabb marad.
Nekem 1,424 (biosban 1,425) terhelve, idle 1,344 volt. -
do3om
addikt
válasz
Gabrikovics #6022 üzenetére
Ezért van a bios, nem értem mért kel mást használni.
-
-
do3om
addikt
válasz
Gabrikovics #6020 üzenetére
Na az úgy szar.
A teszteknél úgy értem hogy a procitesztek amik 100%-on járatnak 6 magot és ha nem bírja órákig csak egy darabig az még jó lehet de hogy egy vontage, 3d mark stb. sem fut le na az biztosan fagyni fog játékban is, mivel akkora terhelést simán kap, de még nagyobbat is. -
Gabrikovics
aktív tag
Hát ha csak annyi lenne a fesz akkor lenne öröm és bóbogság de a lapon bekapcsoltam az LLC-t így az 1,375v VID-ről felrakta 1,475v VID-re és offset +0,06875v ez max terhelésen már beleugrik az 1,55v-ba de a 3DVantage nem futott le ! Ha le is füstöl akkor is stabilizálom ! Ma megkapja az offset +0,075v-ot !
-
do3om
addikt
válasz
Gabrikovics #6018 üzenetére
Az a lényeg hogy használat közben legyen stabil, ha ez megvan le kel szarni a linxet
A fesz még nem is magas ahogy látom (1,4V) így elég jó. -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Gabrikovics #6016 üzenetére
Na azt hiszem ez a vége a Linx a harmadik körben kiüti de legalább addig bírja játékokban eddig nem fagyott !
-
Zoltán
őstag
válasz
Gabrikovics #6012 üzenetére
oké, igazad van, csak megint az van, hogy akkor mikor utoljára (~6 éve) kellett beállítanom bios-t , akkor még ezek a technológiák elég kiforratlanok voltak, és több volt velük a hátrány mint a haszon, szóval minidg le voltak kapcsolva, ehhez vagyok szokva. De úgy tűnik, hogy win7 alatt már elég jól működnek.
Ház venti van bent.
AMD szerint 71 fok a max, ennek eddig mindig alatta volt, bár az új max 63 fok volt, extrém terhelésnél.
HW monitort használom.
Köszi.
PS: amúgy kigoogliztam, hogy a VDDNB a NB, a chipset meg a SB. ASUS alaplapoknál. -
do3om
addikt
válasz
Gabrikovics #6012 üzenetére
Sajnos neki az alaplapi feszültségstabilizátorokon nincs semmi borda.
-
Gabrikovics
aktív tag
Az a jó ha lejjebb veszi tök feleslegesen ne pörögjön és ne kapjon magas feszt ! Ez a C'n'Q meg a C1E technologia csinálja ráadásul így kevésbé is melegszik !
Amikor tuningot tesztelsz monitorozd a rendszer terhelést ezzel : CPUID HW Monitor szerintem az NB frekit nem érdemes 2600MHz fölé vinni és külföldi fórumokon azt írkák hogy a HT freki emelése jótékony hatással van a Thuban procik stabilitásába ( DE mindig kissebb legyen mint az NB freki ! )
Ahogy emeled e HTT-t frekit ( FSB ) és a CPU feszt úgy melegszik al alaplapod figyelj a hőfokra + ház venti beszerelése ajánlott ! -
Zoltán
őstag
Oké, pont az alacsony TPD miatt választottam ezt a procit.
Össz hőfokot nézem, nem a magonkéntit.
CPU-Z azt írja, hogy ha nincs terhelés, akkor ingadozik a proci teljesítménye, tehát lejjebb veszi mind a Hz-et, mind a feszt. Biztos bekapcsolva felejtettem valami hülyeséget a bios-ban de kb. 50 -szer anniy hangzatos hülyeséget lehet állítani a biosban mint régebben. Szóval van tipped, hogy mi a franc ez vagy, hogy egyáltalán gond-e ez, hogy lejjeb veszi az értékeket ha nincs terhelés? Azt tudom, hogy a turbot kikapcsoltam.
Köszi. -
do3om
addikt
A lapot úgy értem hogy szar ha tuningolni kellene benne a 95W erősen megugrik amit ajánlanak ennél max. CPU fogyasztásra. Bár szerencsére a te x6-od 95W TPD-s a nagyobbak 125-ösök.
CPU-z-vel nézzed hogy alakul a fesz ha autón hagyod. (valami terhelést azért küldjél rá)
Az a hőfok ugye nem a maghőfokok? Mert a sima cpu hőfokot kel nézni nem a magonkéntit.
A gyári hűtő egy szintig jó hűtésre csak egy cseppet feltekeri a venti fordulatát (visít)
Nekem tuningnál szart sem ért a gyári hűtés. -
Zoltán
őstag
Nem akarom komolyan tuningolni, akkor inkább vehettem volna erősebb procit egyből.
Hőfokot persze ellenőrzöm, max 46 volt eddig. Minek tettem volna fel a bekészített jobb hűtőt, ha nincs rá szükség? Nem hülye vagyok, csak kb. 6 éve nem kellett hozzányúlnom a géphez, nem vagyok képben a "mai" architektúrával.
Nem gondoltam, hogy autón ad neki 1.7V-ot, köszi a tippet, fixálom akkor normális feszen.
Szar lap definiciója: amire nem adnak legalább 3 év garit. Erre adtak ,ezért ezt vettem, meg a micro ATX méret volt fontos. -
do3om
addikt
Az egy szar lap ne tuningolj tovább 250-es fsb-től.
"Max. támogatott CPU-fogyasztás: 95 watt"
Gyári hűtő van szintén..
Ha ezeket tudom nem is írok semmit.
Fesz autón hagyva?
Ellenörzöd menyit kap? Én hagytam auton egyszer próba miatt 4Ghz-et megy nekem 1,425V on auton majdnem 1,7V-ot kapott!!!!!!!!!
Hőmérsékletet ellenőrződ terhelés alatt? -
Zoltán
őstag
Köszi, eddig gyári hűtővel bírta a 200@250 fsb tuningot komoly terhelénél is, igaz csak pár óráig teszteltem. Biztonság kedvéért van bekészítve egy extra, rézmagos hűtő is.
alaplap: ASUS M5A78L-M-LE, ami egy AM3+ -os microATX-es lap.
feszültégeket auto-n hagytam biosban, gondolom akkor beállítja ami jó neki.
Akkor mindent meghagyok alap hz-en, csak az fsb-t teszem 250-re, meg a nb-t emelem meg olyan 2400 körülire.Köszi.
-
do3om
addikt
Mivel azt írtad hogy meghagyod alapin így mást nem igazán terhel. A pci freki legyen mindig fix 100 ha az fsb-hez nyúlsz mert az sok mindent terhelhet agyon.
A porcinak lehet adni egy kis feszt hogy tovább bírja vagy ha mégsem stabil akkor esetleg az legyen (1,45 volt mehet neki)
A HT az véleményem szerint maradhat alpon (2000), az NB ami szintén 2000Mhz viszont kaphat némi tuningot, és ha kel némi feszültség emelést is. Ez néha stabilabb cpu tuningot is eredményez egyesek szerint ha jól emlékszem.
A ramok 1600-asak ezeket ne is akard följebb rakni maradhat ezen vagy alatta, ha a szorzó miatt választani kel a kisebb és a nagyobb órajel között inkább kisebb legyen, de esetleg jobb időzítésekkel.Először csak a procit húzd próbálj meg még feljebb menni fsb-vel a pce feki fix 100 mint ahogy remélhetőleg eddig is. Az nb-t se húzd csak adj neki 1,25v.ot amíg meg nem tudod mit bír a proci. A CPU meg kapjon 1,45-1,475 körüli feszt és amíg stabil emeld az fsb-t, ha bírja a kapott érték pár napig a használatot nyomd fel az NB-t is 2600-2800 körüli értékre a feszje maradhat továbbra is a már megadott 1.25 volt, remélhetőleg el lesz ezzel.
De még nem tudjuk mivel hűtöd és milyen alaplapban van!!!!
-
Zoltán
őstag
Oke megemelem az fsb-t 200-rol 250-re (birja), ugy, hogy a ramot, north bridge-t, ht-t, pci-t meghagyom az eredeti ertekeken (visszaosztja), akkor csak a proci fog kapni extra terhelest vagy mondjuk az alaplapi halokartya, egyeb dolgok is eselyes, hogy hamarabb fognak elszallni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged