Új hozzászólás Aktív témák
-
Géjza
őstag
Egyik sima 9070-et sem lehet XT-re felfleshelni (nem lesz a kártyából XT). Csak a PPT limitet tolják ki ezek az XT bios-ok, ami GPU OC-ban tud segíteni. Azaz nem elég rátolni az XT bios-t, mivel alapon azzal is pont ugyanúgy fog teljesíteni a kártya, mint a gyári bios-sal. OC-ban lesz egyedül nagyon headroom.
+10%-ért én nem biztos, hogy kockáztatnám a dolgokat, a kártyát és esetleg a gariját. Hardcore vállalkozóknak jó játék lehet ez, de szerintem nem average joe-knak való ez a móka.
-
hahakocka
őstag
XFX ekkel az a bajom nekem hogy a legnagyobb leghosszabb kártyák asszem most mindegyik 9070-XT közül. Ezért én is Powercolor Reaper, Hellhound, Sapphire Pulse, Asrock Challenger s a Steel Edition közt gondolkoztam. A Gigabyte gaming is kicsi de sajnos mindig rosszakat hallok a ventijeiről. Sapphire 9070 simán viszont csak 2 venti van nem? Az nem gond?
-
-
ndave92
aktív tag
Nem pont fordítva írtad?
A 9070 szérián csak DP 2.1a van (UHBR 13.5), ami kb. annyi, h még mindig DSC-t (Display Stream Compression) használ nagyobb felbontás és frissítési ráta esetén (tömörít, h beleférjen a támogatott sávszélbe), ami miatt talán, esetenként romlik vmennyit a képminőség azokon a magas felbontásokon/frissítési rátán.
DP2.1a (UHBR 13.5): 4 × 13.5 Gbit/s = 54.00 Gbit/s bandwidth (data rate of 52.22 Gbit/s or 6.52 GB/s)
DP2.1b (UHBR 20): 4 × 20.0 Gbit/s = 80.00 Gbit/s bandwidth (data rate of 77.37 Gbit/s or 9.69 GB/s)
Jah, meg volt olyan probléma korábban, h a nagy sávszélt csak rövid kábelen támogatta, de most már asszem 3 méterig tudja a specifikációban leírtakat DP80LL (LL = Low Loss) aktív kábellel. Szerintem annyira nagy különbség nincs a kettő között, ha nem 4K vagy 8K felbontás a cél.
A zöldeknél van egyedül DP 2.1b egyelőre, a pirosaknál csak a HDMI lett 2.1b, de az megint egy másik dolog. -
BoneDragon
veterán
-
PuMbA
titán
A legnagyobb előnye az AMD-nek, hogy le lehet törölni az MSI AB-t
Örültem, mikor megszabadultam tőle NVIDIA után, mert folyamatosan 15MHz-zel tologatta a beállított GPU frekvenciát minden gép indításkor.
AMD Software-ben van tuningolás és overlay is, hogy kiírasd az infókat. Pontosabban is írja ki például a proci frekvenciát, mint az MSI AB, ami ugye egy 3rd party progi. Az MSI AB mindig többet ír ki, mint ami a valós.
-
hackeeeee
Jómunkásember
This BIOS switch lets you toggle between the default performance BIOS and a second BIOS. While other vendors offer a "quiet" BIOS here, XFX is shipping the same BIOS on both switch settings, which feels like a lost opportunity to me.
Legalábbis a mercury-nál így van.. Van olyan xfx vga ahol csak 2 bios van és nincs különbség a 2 között, lehet ennél is ilyen.. de a lényeg, h bios switch. -
-
ndave92
aktív tag
Én azt tapasztaltam pár éve a 6900 XT-men, h amikor 3x8pines csatiba 2 kábellel oldottam meg a dolgot (egyik splittelve volt, mint ahogy nálad is), akkor voltak ilyen random hirtelen újraindulások... fú... átkötöttem hosszú debuggolás után úgy, h 3 csatiba 3 különálló kábel menjen, soha többet nem volt ilyesmi. Azóta mindig betartom ezt a szabályt, biztos, ami biztos. Viszont az is biztos, h lesznek többen, akik azt mondják majd erre, h jólvanezígy™ és nem lesz gond így sem... lehet, h kevesebbet fogyaszt, de spike-ok ennél is lesznek.
Nyilván te döntésed. -
ndave92
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest