Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
Próbáltam - MPT nélkül - többször is az általalad javasoltakat, de nem sikerült. Vagy valamit benéztem, vagy ez valóban csak MPT-vel fog működni.
#14597Devid_81:
kerestem yt-n videót hozzá, de még nem futottam bele olyanba, amit valóban segítségnek éreztem. Addig eljutottam, hogy el tudtam indítani, de nem ismerem a helyes értékeket és a felületet sem, így inkább a jobb a békesség alapon hagyom is ezt, amíg nem találok valami valóban hasznos bemutatót a dologról -
BeZol
őstag
válasz
Sontir Fel #14596 üzenetére
Én megvoltam a gyári program nélkül, nem próbáltam ki.
MPT-t meg tessék kipróbálni, mert a Wattman alulfeszelési célokra nem teljesen azt csinálja, amit beállítasz. -
válasz
Nem agysebészet! 3-4.kattintás az egész, nem tudom mit féltek tőle ennyire!
-
Devid_81
félisten
válasz
Pedig nagyon egyszeru hasznalni, megeri raforditani egy par percet az eletbol, hogy kiismerd
-
Sontir Fel
őstag
-
BeZol
őstag
válasz
Sontir Fel #14594 üzenetére
Választhatsz h úgy hagyod ahogy van és mindig telibeveri a TDP-keretet mert ahol csak tud 1200mV-ot fog adni, ahol meg nem tud, ott meg kevesebbet és eszerint lejjebb is megy az órajel.
Vagy lekorlátozod úgy ahogy leírtam, és akkor csak elég ritkán érné el a TDP-keretet és mehetsz magasabb órajelekre, és ahhoz képest fog picit lejjebb kerülni az órajel ha elfogyna a TDP-keret, nem a mostani órajelekhez képest.Csak csináld meg amit leírtam (órajel nemtom h sok lesz-e), és majd mutasd meg nekünk mit mutatnak a számok.
-
BeZol
őstag
válasz
Sontir Fel #14592 üzenetére
Nem emlékszem hirtelen, de 385W-ot talán 1125mV-nál eléri a kártya emlékeim szerint.
Ha a 370W-ba Time Spy szintű terhelésnél is bele akarsz férni, akkor 1100mV-ra korlátozd a kártyát.
Órajeltartománynak pedig azt hiszem mehet a 2700-2800MHz. (ha nem, akkor 25-ös lépcsőkkel csökkents/növeld, de ne hagyd 500-on a minimumot mint most, legalább 200-as tartomány legyen, de inkább 100as)
Az 1100mV-ot pedig MorePowerTool-al korlátozd be, mert a Wattman nem fogja rendesen csinálni.
Drivercsere esetén újra MorePowerTool-lal be kell lőni a max feszt. -
Sontir Fel
őstag
Elég ez nekem alapon is szerintem, nem MPT-ztem még.
Utolsó két karikám, OCs mókuskodás:Illetve majdnem vissza alapra (legmagasabb score lett így
):
#14589Devid_81: köszönöm, ezt megfogadom és ránézek majd. Hajnali 3kor kezdtem a napot és kb 2000 km-t repültem a kártyával
Ha ezzel elkerülök egy nem feltétlenül indokolt tápcserét, akkor érdekel a dolog. Az "Áramfelvételi korlát" menjen alapra vagy maximálisra kitolva?
-
Devid_81
félisten
válasz
Sontir Fel #14588 üzenetére
Helyedben probalnek egy UV-t annak a kartyanak.
2500 / 2600MHz es kezdesnek 1.125, majd mehetsz lejjebb.
300Wattbol tudna annyit mint most 370Wattbol es a hotspotnak is jot tenne nalad is -
Sontir Fel
őstag
válasz
ScomComputer #14481 üzenetére
Alapon, dobozból kivéve (kapcsoló P állásban, ez a combosabb módi):
Pici mókuskodás, nem hozott jelentősebb többlet pontot, ellenben 326ról 370+ra ment a fogyasztás
Két kérdés így hirtelen:
Így első ránézésre olyan 500W körül karcol a masina, valóban kell a tápcsere?
Corsair 750rm: b550m tuf wifi plus alaplap, 5600x, 4x8 drr4 3600, 2 m2es ssd, 1 sata HDD, jelenleg 1 darab 12-es, 4 darab 14, 1 darab nagyobb 18 cm körüli venti van a gépben.
Másik: talán most első alkalommal nem esett be a gpu órajel a grafikon szerint, míg OCnál beesik a két teszt váltásánál.... ennek ismert az oka?
-
válasz
Sontir Fel #14480 üzenetére
Hol vannak a király tesztek, eddig tartott a lelkesedés?
#14584 Pro!Petya
Ram a titok nyitjaIszonyat erőre kap az intel egy jó és gyors ram setuppal, min/max/avg fps terén, ennyi, ja és b@szó lett a konfig /vga support by BeZol Mászter, cpu-ram-lap support by zebra_hun Mászter/
A 12900K-ról megvan a véleményem... -
Szpisti
addikt
Bocsi, nem neked, hanem dzsi2006-nak szántam.
Nekem 1440p 144Hz FS monitorom van, 5800X egy 6700XT-vel, de kíváncsiságból kipróbáltam a FH5-öt, hogy segítsek neked:
1440p Extreme:
1080p Extreme:
Mint láthatja mindenki, a GPU fullon megy 98-99%-on.
Viszont eszembe jutott egy különbség: a HDR nem befolyásolja eseleg? Az én monitorom nem tudja, esetlge nézd meg úgy, ha kikapcsolod.Amúgy ebben a videoban is fullon pörög a GPU...
-
BeZol
őstag
válasz
dzsi2006 #14569 üzenetére
Pont fordítva, minél magasabb a felbontás és nincs meg a 100% gpu-kihasználtság, az a "gáz". (annyi h 6800XT/6900XT már 1440p-ben is cpu-limites tud lenni csúcsprocival is)
Az, hogy fullHD-n nincs 100% egy 6600 XT-vel, talán még normális is.6700 XT-vel (ami kb. 40%-kal erősebb Time Spy pontszámok alapján) ezek voltak az 1440p extreme méréseim:
Alulfeszelve: [link]
OC-zva: [link]Oké, hogy 5950X (de csak fix 4GHz-en), viszont nézd meg a cpu-renderelés soroknál az fps-eket. Mindenhol legalább 1,5szer annyi fps van nálam mint nálad, a minimumértéknél meg 2szer több (55fps vs 118fps), tehát a procival kapcsolatosan ha megtalálod mi a hiba, akkor 1440p-n olyan sokat nem (5% hiányzik csak), de 1080p-ben fene tudja mennyit gyorsulhatnál még, úgyhogy hajrá!
-
dzsi2006
tag
Mindig AmdCleanUpUtility-t használom net nélkül, több mindent távolít el mint a DDU. Értem a proci limites részt, de FHD-s tesztben még nagyobb a limit. Ebből gondolom, hogy nem proci gond lesz. Azért az elég gáz lenne ha nem tudná kihajtani ezt a GPU-t. Megnézem biosban a beállításokat. És topikban is rákérdezek. Köszi
-
BeZol
őstag
válasz
dzsi2006 #14567 üzenetére
DDU-val töröld le a drivert és tedd fel újra (net legyen kihúzva addig), egyből kiderül ezen múlott-e.
Mindenesetre furcsa, hogy nincs meg 2k és 4k esetén sem a 99,9% kihasználtság.
Ryzen topikban járj még után, mert a benchmark alapján a procival lesz a baj, mert kb. ugyanazt a min. fps-t látom CPU-renderelés sorban (51-55-59fps a 3 felbontásban), és ha nézed a grafikont, ott a kék pöttyök beesnek és adott jelenetnél emiatt kevesebb az fps mint amit a gpu tudna! (még 4k benchnél is a legvégén!!!)Itt az 1080p extreme bencheded belül a cpu-limites részek:
Szóval sztem vmi el van állítva a procival kapcsolatosan, de látod pont ilyen anomáliák kiszűrésére is jók az ilyen részletesebb benchek
-
dzsi2006
tag
Pont ez a bajom, hogy az garantáltan nem proci limit. Most cseréltem a procit 2600xről 5600xre mert fagyott a videókártya. Másfél hónap szenvedés után végül csak a proci maradt, minden mást kizártam. Rengeteg játéknál nem ment a kártya, csak félgőzel, ha fixáltam maxra az órajelet akkor 40-50%on ment, ha hagytam az órajelet a gyárin akkor 80-90%on ment a kártya csak éppen 1200-1300MHzes órajelen. CS:GO 170 körüli FPSt tudott, az rx 580 előtte többet tudott. Most 300felett van. Ez vmi driver gebasz lesz, vagy csak a PCIX4.0 hiánya. Remélem az alaplap csere megoldja. Rengeteg erő megmaradt a kártyában. Nézd meg a FHDs tesztemnél a gpu limitet, ultranaál 66% extremenél meg 84%. De 4k meg 2K 90% felett. Azért ez elég furcsa. Ma próbálgattam 2Kban állítgatni, hogy 100FPS meglegyen, de mindig más és más eredmény jött ki, többnyire rosszabb. COD Vanguardban sem megy a gpu 100%on, FHD minden kicsutkázva, elmosódás off, élsimítás 2x, fsr ultra és 120-150fps. TR definitive minden csutkán élmosódás off 150-190, RT normál 50-60FPS és abban ki is van hajtva a kártya. Minden nap többször is megnézem, hogy van e új driver. Tudtam, hogy bajok lesznek a kezdeti driverekkel, de idővel ha kijavítják akkor sokkal erőssebb lesz. Ár értékben nagyon jó kártya ez. Nem teljes gőzel is nagyon jó teljesítményt ad FHDban!
-
steewcv65
őstag
válasz
ScomComputer #14565 üzenetére
THX Boy
-
steewcv65
őstag
válasz
ScomComputer #14563 üzenetére
Az első link nem létezik, nálam nem talál rá semmit.A második jó
-
BeZol
őstag
válasz
dzsi2006 #14555 üzenetére
GPU korlátozott százaléknak kéne 100%-on lennie, nézd meg többieknél mennyit mutat.
Ha ez csak pl. 90%, akkor az egész benchmark hosszának a 10%-a alatt nem futott 100%-on a videókártya. Ez lehet 98%, de lehet 50% kihasználtság is ilyenkor gpu-ügyileg ezeknél a proci miatt limitált szituknál. -
T.Peter
őstag
válasz
ScomComputer #14559 üzenetére
Munkahelyen es otthon is hasznaltam az engine-t.
-
ScomComputer
veterán
válasz
T.Peter #14558 üzenetére
Jó van már....és ez itt se fordított: HOUSE OF ASHES Free Demo, maga az UE4-5 engine ilyen...próbáld ki a szerkesztőt(UE5) és majd meglátod...
-
T.Peter
őstag
Mitol fura? Csak a ray tracing-hez kell dx12 az ue5-ben is. Minden mashoz eleg a dx11-es hardver is.
A tobbihez csatlakozom, nem az engine hibaja, hogy a demo-t keszito csapat nem forditott arra energiat hogy foglalkozzon a melegedessel. Sokkal kevesbe latvanyos jatekokat is meg lehet ugy irni hogy a futtatasuk kozben a gpu-t olyan terheles eri amitol ki akar gyulladni.
-
beef
őstag
válasz
ScomComputer #14547 üzenetére
Attól, hogy egy kis studió nem tud optimalizálni UE5-re (eleve kész sincs a játék), az nem azt jelenti, hogy minden UE5 játék ilyen mindent felzabáló módban fog futni.
Amúgy fura, mert steam adatlapon meg DX11 szerepel. -
keIdor
titán
válasz
ScomComputer #14552 üzenetére
Én megnéztem PS5 és XSX-en is, egyiken se emelkedik a fordulatszáma a ventinek, én is kíváncsi voltam, de semmi.
Cserébe simán beesik 30 fps alá.
-
-
keIdor
titán
válasz
Mire az UE5 elterjed, Lovelace és RDNA 3 utáni generációban leszünk. Azokat meg már nem biztos, hogy ennyire terheli majd.
-
Devid_81
félisten
válasz
Nalam nyaron 132 fok lesz a hotspot...az mar nem is hot hanem glow lesz...vagy supernova
-
Devid_81
félisten
válasz
ScomComputer #14543 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz
Pro!Petya #14539 üzenetére
Nyugodtan kipróbálhatod...a HOUSE OF ASHES Free Demo-t....
Nem kell parázni...kíváncsi lennék mire fűti nálad a 6800XT-t...nem értem,hogy miért fűt ennyire az UE engine....
Vagy ITT van egy UE5 Demo, steam ez is....húúú hajcsa kvrvára a vga-t... -
Devid_81
félisten
Mindenkinek TimeSpy graphics scoreban gazdag Boldog Uj evet kivanok!
-
BUÉK Mindenkinek
-
Pro!Petya
addikt
válasz
ScomComputer #14538 üzenetére
Személyszerint kedvelem azokat a játékokat amik jól futnak és közben nem kell Paksot rákötni a gépre
Olyan nincs ahol nem xarom össze magam közben?!
BUÉK Mindenkinek!
-
ScomComputer
veterán
Ez Forza nem nagyon terheli a vga-t...ha próbálkoznátok OC/UV stabilitással akkor javaslom próbáljátok ki ezt a Demo-t a Steam-n, most jött ki és garantálom hogy fűteni fogja a cuccost:
HOUSE OF ASHES Free Demo
Kíváncsi vagyok kinek hogy melegszik..majd írjátok meg...és BUÉK mindenkinek !! -
Pro!Petya
addikt
válasz
Pro!Petya #14535 üzenetére
Gondolok arra, hogy ezt a fícsőrt a pirosak figyelembe vették a tervezésnél és driver készítésnél egyaránt.
Persze kapcsolható kék procival is csak hát az olyan lesz amilyen.
Kb mint mikor bejelentették a SAM-et akkor az NV is hirtelen bedobta a Re-Bar-t mert hogy ez nem egy újdonság és eddig is tudott erről mindenki csak nem dobták be a közösbe...
(de akkor eddig miért is nem jöttek ki vele?)Aztán csak kiderült hogy a mobo bios frissítésekkel meg a driver cserékkel sem ér semmit a Re-Bar. Többek között ezért sem tesztel ezzel a HU mert van ahol többet ront mint használ, már ha használ valahol egyáltalán.
-
dzsi2006
tag
Extreme (ez is vállalható):
Az előző tesztnél későn tekertem fel a vízhűtést ezért melegebb volt a proci, ha végre lesz vízhűtő blokk a 6600XTre akkor azt is bevizezem (bár a látványon kívül nincs miért, 72foknál még nem volt több a HS, az is csak pár pillanatra)
Közben rájöttem, hogy SAM: Smart Access Memory
Az csakis ON állásban van!!!
Egyelőre B450es lapom van, csere lesz B550re vagy X570re. A jó üzletet várom Hardveraprón.
Csere után PCIX 4.0 is elérhető lesz végre, és procit is OCzni fogom, most még gyári beállítások vannak. Ramot húztam 3000ről 3200ra CL15ön, ez a lap többet nem bír -
Kellene egy átfogóbb teszt, ahol van 1% és 0.1% is, sam ON-nal szerintem nem olyan fluid a kép intel-nél (nálam), amd procikkal nem tudom mi a helyzet infinity cache terén, mert lehetnek és vannak is mikrolaggok, ahogyan az FH5 bencs alatti kieeső képkockák is ezt igazolják
-
BeZol
őstag
válasz
Pro!Petya #14531 üzenetére
Hát, én mértem patch előtt, és 91et tudott a sima devilem, 100at az ultis devilem.
Kijött a patch, és 112-őt tudott az oc formulam.
A SAM végig be volt kapcsolva.
Annyi, hogy a patch az Nvidiakon semmit sem segített, de ott még a cpu-kihasználtság is vmiért sokkal magasabb.De amúgy igen, a 91 és 100fps is már bőven a földbe döngölte az Nvidia kártyákat 4k extreme presetben, én sem jutok 81 és 83fps fölé a 3080 Ti-vel benne, konkrétan csodálom h a 3090-es ennyivel többet tud, hogy 90et kicsikar magából Jacek-nál
dzsi2006:
az összehasonlíthatóság végett extreme presettel mérj kérlek, többiek is úgy mértek, csak 1440p-ben és 4K-ban, de 1440p-ben cpu-limit van a 6900 XT-vel. (na meg Freesync se legyen bent a benchmark erejéig)Ubi82:
kieső képkocka nálam a bench 1/4-e környékénél van, ott fixen beakad a játék (konkrétan megáll a kép egy pillanatra), és ezt Nvidia és AMD kártyával is ugyanott csinálja.
Ezért kell az első bench végeztével egyből nyomni a következő kört, akkor már nincs ilyen -
dzsi2006
tag
240Hzes Freesync FHD monitor, gondolom a FS miatt írt 113Hzet. Nem panaszkodom.
Hőfokok sincsenek elszállva, imádom ezt a szettet!
6600XT UV1050mV Órajel OC 2600-2700 WattmanbenMi az a SAM?
Ha a 65''os tévén játszom akkor azon is FHDban és nem 4Kban mert FHDban tud a tvm 120Hzet és egyáltalán nem látni különbséget 3és fél méterről 4K FHD között. -
Pro!Petya
addikt
Igen , ezt mondták ők is valamelyik videojukban.
Pont ezért lenne ideje egy újra mérésnek és bevenni az új játékokat is mert így nagyon nem teljes a kép.Nézd meg Jaceket nála az NV semmit sem gyorsult, ellenben kilőtt a radeon.
NV topikban is azt hiszik hogy az FH5 update óta azért megy jól AMD-n mert arra optimalizálnak miközben ez kis fícsőr tehet az egészről amiről szinte senki sem tud vagy már elfelejtett -
Pro!Petya
addikt
-
-
Alcsi69
senior tag
Sok előttem levőre reagálva.
1920x1080 = "2k", 2560x1440 = "2.5k", 3840x2160 = "4k". -
válasz
Celithrandi #14520 üzenetére
A dehogy, max nem full screenen dolgozol.
-
válasz
Celithrandi #14518 üzenetére
Sima liba, szepen lepegetsz folfele meretben :)
Ez olyan fetis.mindenki tolta 19-es crt akkor vettem egy 27-es tevet simezni:)
ASUS 43 "ROG Strix XG438QR, mar vannak sokkal jobbak nala de ket eve ez volt a max.
-
válasz
Celithrandi #14516 üzenetére
Igen, de kikapunk mar a sok offert :)
-
válasz
Celithrandi #14507 üzenetére
Aham igen az, vagy 2 eve vettem.
-
steewcv65
őstag
válasz
ScomComputer #14510 üzenetére
Es tenyleg
-
válasz
Celithrandi #14506 üzenetére
Talan van esely ha 80 centirol latom egy 1440-es 32-es monitoron..
Vagy te filnezesre gondolsz? Mert nem.annyira ugyan az egy jatek.kepe az szerintem 3 meteren minecraft :)
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Update to AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.3c. ez a legfrissebb bios a lapomhoz.Van ertelme felrakni vagy jo az ami most van, mert nem tesz hozza semmi latvanyosat?(AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.3b)
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Celithrandi #14502 üzenetére
32" monitor dolgozni kifogastalan.
-
válasz
Celithrandi #14502 üzenetére
32 szerintem sem jo semmire ezert van 43
-
válasz
Celithrandi #14501 üzenetére
Nem?
olyan homalyos kepet ad a projector?
mert ha jateknal 300cm-nel nem pixeles akkor ideje uj szemuveget csinaltatni
-
Celithrandi
addikt
válasz
DroiDMester #14495 üzenetére
2k monitoron 24colig kegy kb, 27 col már 1440, fölötte meg már 4k is indokolt közelről, de kell a fenének 32colos monitor. monitornak nagy tv nek kicsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- EVGA GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! Beszámítok!!!
- Asus Dual RX 6600 XT OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Eladó GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest