- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MongolZ
addikt
(#665) nyul105 és (#675) TPeti:
Z170A extreme 4+, 6700T, 5700, 32 GB DDR4. 4 SSD, 3 HDD
A táp Seasonic S12 520.Konnektorból mérve gépfelálláskor 150-170 W, idle 65, monitor kikapcs 55W. Csúcsterhelésnél 270-280 Wattot vesz föl a konnektorból. Na, most ez a táp egyetlen ágon adja a 12 voltot, 40 A-en, a tesztek szerint ezt kb. tartja is, a csúcs, amit le tud adni 476 W. Közelében sem járok.
(Ezeket a hülye kalkulátorokat meg felejtsük már el...)
-
galaktikus
aktív tag
Na végülis megrendeltem Alzáról a Sapphire RX 5700 XT Pulse-t. Szerintem nagyon nem lövök vele mellé, az eddigi tesztek átnyálazása után..
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
addikt
Ha arra gondolsz amire én és kb egy hete beszéltük, akkor az volt a téma, hogy a tápból, ha tudsz két külön csatiból bekötni az 1x8 és 1x6 pint (vagy 2x8-at) a vga-ra, akkor az jobb-e, mint ha 1 ágon van az 1x8 és 1x6 (vagy 2x8) pin és nem arról hogy az osztott 12voltos táp vagy az 1 ágas 12voltos táp a jobb-e.
-
D013
aktív tag
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok sima bloweres 5700-esekkel? Van bármi különbség a különböző gyártók modellei között?
Olyan 1 hónap múlva esedékes a vásárlás, és ennyit szívesen rászánnék:
[link]
Nem tudom milyen custom modellek érkeznek, de 110-111k nekem szuper árnak tűnik. -
JóképűIdegen
tag
Nem is tudom eleg vegyes erzeseim vannak a kartyaval kapcsolatban, vagy lehet en fogtam ki valami gyari hibast de nem hinnem, inkabb driverre gyanakszom, de ha az akkor az meg beta drivernek is gyenge...
Ujabb jatekok mennek szepen Metro, Wolfenstein - Young Blood, regebbieknel pl Anno 2205 csak fekete kepernyo fogad de megy a hang, Conan Exiles mostmar nem hajnaldo elindulni sem, de ha megis a jobb felso sarokban mintha artifact-os lenne -de ugyanez az artifact windows-ban is jelentkezik neha, mintha a kepernyo kicsi masolata lenne fennt a jobb felso sorakban Msi afterburner, Wattman hol latja az ertekeket hol 0 a homerseklet es a feszultseg. Ha felteszem a monitort 75Hz-re van hogy megmagyarazhatatlan eger szaggatasok lesznek, mintha az egesz rendszer szakadozottabban menne mint eddig, a megmagyarazhatatlan youtube es random crash-ek meg mar csak hab a tortan...
Masoknal is elofordulnak ilyan dolgok vagy hibas kartyat fogtam ki? kell valamit allitsak a driverbe amit nem tudok? (Rx580 ota nem volt AMD kartyam) pl a super resolutiont ha kikapcsolom akkor javul a youtube es a filmek szaggatasa - de akkor a driver automatikusan miert aktivalja ezt a funkciot
Jah, Sapphire blower-es 5700XT-rol van szo.[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
válasz JóképűIdegen #756 üzenetére
Azért az rx 580 nem volt olyan régen 😀
Yt hiba az ismert, nálam is előjön. Alig 1 hónapos a kártya, szerintem legyünk türelemmel.
Mondjuk win alatt az artifact, meg a 75 hz-es dolgok tényleg érdekesek. Lehet megérné újrarakni a drivert, akár wint, stb. -
JóképűIdegen
tag
....az Rx 580 ota megfordult mar sokminden nalam, es mar nagyon vartam egy felso-kozep Radeonra.
Frissen tettem windowst neki, es kapott egy 3700x-et is maga ala, de tud ilyet is csinalni [kép] (persze biosba megmondtam neki hogy csak Pciexpress3-at hasznalhat)Homersekleteken mivel erdemes javitani, youtube-on a 4 darab 1mm-es tavtartokkal a csavarok ala vagy ujrapasztazas, esetleg egy Accelero IV-el vagy Morpheus2-vel? 2d-ben elegedett vagyok a 36C-al es a csendes uzemmodal de jatek alatt a 90C-os Gpu-t es a 110C-os Junction-t azert kicsit meredeknek erzem.
-
JóképűIdegen
tag
(#760) Yutani hat egyelore nem tudom mit mondjak a kartyaval kapcsolatban, a teljesitmenye meggyozo, volt 2070em es attol azert erezhetoen erosebb, a homersekletek borzasztoak jatek alatt, a hangja hat az sem kellemes, szerintem hossszutavon nem szabad igy hagyni a gyari hutest, mert nem tudja kifutni magat a kartya 1800-1900Mhz fole ugye nem engedi magat miutan mar bemelegedett..2d-ben hangja nincs es huvos, ami viszont elbizonytalanit az a mukodese (lasd fennebb) ami nem tudom hogy csak az en kartyam hibaja vagy csak a blower-eseke vagy az egesz Navi-e.
-
Ezekiell
veterán
Nekem is szórakozott először az AMD driver (5700XT Pulse), artifactolt itt-ott, Titanfall 2 simán kilépett random pillanatokban desktopra, stb.
DDU-val leszedtem a drivert, letöltöttem újra, felraktam admi jogokkal, azóta semmi baja. Megpróbálnám nálad is ezt.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
bigrob
őstag
-
nyul105
senior tag
Ez mind része a normális működésnek, nem látok problémát.
A kártya jó, az artifact feature... -
JóképűIdegen
tag
ez az undervoltolas rengeteget szamit beallitottam 1950Mhz-ig a frekit es max 995mV-ot hasznalhat, a venti profilt meg mint a linkben es kb 20C-ot esett a kartya homerseklete 75C Gpu 90C Junction es egyaltalan nem hangos, majd meg szorakozok az optimalis beallitasokkal...
(#765) nyul105 Troll
-
törölt tag
válasz galaktikus #753 üzenetére
Remek cucc, nem fogsz bankodni, en mar 2 hete hasznalom
-
nyul105
senior tag
válasz JóképűIdegen #766 üzenetére
Lehet csak a meleg miatt artifactolt, throttling is volt?
Bár úgy sem OK a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
JóképűIdegen
tag
jatek alatt meg is ertenem az artifactot de windows alatt ahol 34C-os a gpu ott nem igazan throttling is volt persze eleinte meg lattam 2100Mhz-es ertekeket aztan amint athevult mar csak leginkabb 1840 korulieket.
Az a gyari 1.23V @ 2100Mhz az ismet ilyen Amd-s over(kill)volt -
Yutani
nagyúr
válasz JóképűIdegen #766 üzenetére
Tehát akkor egy bloweres sima 5700-et is szépen be lehet állítani, hogy halk maradjon, ha egy XT-vel ez megoldható.
#tarcsad
-
addikt
[link]
Én max ennyit tudok neked segíteni. Nem hiszem, hogy sok valakinek van ref kártyája. De ugye kinek mi a halk. Régen mikor fülesben játszottam nem érdekelt, mert az rengeteget felfog. Én már olyan kártyát keresek, ami hangfal mellett se nagyon hallható.[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
válasz JóképűIdegen #759 üzenetére
-
MongolZ
addikt
Nekem újrapasztázott refem van, idle 30-32 fok,terhelés alatt 60-65. Amikor véletlenül elállítottam a venti profilt, akkor ment 80 fokig. Hangja nem vészes, előtte 970 Phantomom volt, kb. ugyanilyen hangos terhelés alatt.
Bennem egy világ omlott össze, mindig is azt hittem, hogy a bloweres kártyák sz*rok, de most már tudom, hogy ez egyáltalán nem igaz. Bár nekem Aerocool S9 Pro házam van, az azért jól szellőzik.
Ha valamire kíváncsi vagy, kérdezz.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Azé ez se olyan hű de hűvös....
XFX THICC IIR5 3600, RX 5700 XT THICC II, 32GB DDR4
-
MongolZ
addikt
válasz ScomComputer #775 üzenetére
Na, nekem hasonló értékeket ad WoT alatt (hot spot 85 fok), de csak 40% venti mellett.
-
JóképűIdegen
tag
Nem volt sok idom a finomhangolasra, reggel meg folytatom de 2d-ben eddig is csendes volt az XT.
Kb 190W-rol 150-re csokkent a fogyasztas azt azert ki tudja fujni magabol majdhogynem halkan igaz nekem is elolrol 2db 14cm-es venti fuj ra folotte egy masik 14-es kelti a huzatot.
772 MongolZ: Pasztazas segitett valamit? Van itthon egy kis Mx4-em ha eszreveheto a kulombseg akkor bekennem. -
MongolZ
addikt
válasz JóképűIdegen #779 üzenetére
Így vettem, már újrapasztázva, így sajna összehasonlítási alapom nincs.
Az eladó szerint Gelid GP Extreme thermalpad és Thermal Grizzly Kyronaut került rá. Állítása szerint 10-12 fokot csökkent a hőmérséklet (max 68 fok), és 70% fölé nem megy a venti.
Nekem ezek helyett 85 fok mellett 40% fordulat jön össze alapbeállításon maxra terhelve, úgyhogy kb. igaza lehet.Azért vannak kétségeim, mert amikor a gpu-z 85 fokot mutat, a Wattman 68-72-t... szóval franc se tudja, hogy melyiknek higgyek.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz #82819712 #781 üzenetére
Van hogy 108e ért is van ref 5700as sapphire. Meg Powercolor. Itt mennyire számít refeknél a márka? Sajnos kevés s drága a jelenlegi itthoni customok száma. 5700 sima annyira nem melegszik reffel 75fokot láttam max tesztekben gamek alatt. AZ XT a gáz fokokban. Végén még kénytelen leszek ref 5700 at venni. FURA hogy a sapphire 2 ÉV GARI saka többi meg 3 év kivétel asrock de az szar is.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Szerintem szimplán más nagykerből van, más forgalmazza, más országból érkezik...
Pl. egyazon modellen belül is tudnak nagy ár ugrások lenni, mittomén pl. 5700 XT Pulse lehet hogy kerül mondjuk 152k pénzbe, hasonló áron látod 5-10 webshopban... aztán megvesznek belőle 3-at és hirtelen felmegy az ára 160k-ra egyszerre mindenkinél. Ez simán azért van mert azok a webshopok ugyan attól a nagykertől árulták ki, és ha ott elfogy akkor átugrik a rendszerük a következő forrásra (ha van) ami egy másik, drágább nagyker.
Igazán az árak többségét ők (nagykerek) döntik el, a kiskerek 1-3%-nál többet nem változtatnak rajta, szóval ha sok webshopnál látsz valamit nagyon hasonló áron, akkor jó eséllyel bármelyiket is választod igazából ugyan attól az 1 nagykertől veszed a terméket (közvetetten).
Persze ez elsősorban azokra a webshopokra igaz akik nem tartanak fenn saját raktárkészletet, de sztem ez legalább 80%-ot jelent.
A referencia kártyák esetében sztem szimplán annyi történik, hogy pl. a PowerColor termékét egy alapvetően olcsóbb nagyker forgalmazza, az Asus "disztributori hálózata" meg pl. drágább és paff, meg is van az árkülönbség.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
hahakocka
senior tag
-
JóképűIdegen
tag
válasz hahakocka #785 üzenetére
...a driver alol wattman-bol egy sima gorbet allitgatsz nem jar garancia vesztessel sem egyebb kockazattal, ha nagyon lehuzod akkor esetleg kifagy a jatek, pl nekem a 1950mhz-et viszi 975mv-al is de a 2000-nel meg 995-el is lefagy...
Termeszetesen ez szuperul mukodne ha nem fagyna a driver es utana nem allna vissza alap allapotba mondjunk naponta 2szer kb -
Yutani
nagyúr
válasz JóképűIdegen #786 üzenetére
Nálam RX570-nel minden gép indításkor visszaáll defaultra a Wattman. Hogy miért...?
#tarcsad
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
5700-ból mikorra várható a NITRO+ edisün? -
nagyúr
válasz SECTORnooB #788 üzenetére
Senki sem erősítette meg (még maga a Sapphire sem) hogy lesz egyáltalán Nitro széria Navi esetén.
Ha lesz is én azt tartom valószínűnek, hogy esetleg majd az RX5800 esetén lesz csak.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz SECTORnooB #790 üzenetére
Fingom sincs, de mai napig nem volt hivatalos megerősítés a Sapphire-tól, hogy fog e jönni.
És azért gondolom, hogy lehet egyáltalán nem jön, mert már a ref Navik indulása előtt már lehetett tudni, hogy mely gyártó milyen custom modelleket hoz, és Nitro szériáról nem volt szó akkor sem, és én azóta sem hallottam.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Tyrel
őstag
A Pulse-ról (többi gyártó customjaival ellentétben) nagyon keveset lehetett tudni, kb. semmi leak meg semmi nem volt, egyszer csak puff beesett a piacra. Nem is a Sapphire-nél láttuk először, hanem az OC.UK webshopjában, az első képeket is onnan vette át mindenki (pl. videocardz) tudtommal.
Talán ez valami új policy Sapphire-nál, vagy talán csak a marketingen spórolnak a kártyák helyett (ami sztem dícséretes), de úgy tűnik nem beszélnek a termékeikről a megjelenés napjáig.
Minden esetre az Xbox Game Pass-os hírükben még megemlítették, hogy járni fog a Nitro-hoz is, és sztem szeptemberben jönni is fog az a Nitro ahogy kell, meg jól el is keni a többiek száját.
"Stay updated and join SAPPHIRE NATION to receive the most up-to-date news on the impending release of the SAPPHIRE NITRO & SAPPHIRE PULSE Series of the Radeon RX 5700 Series GPUs."
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
nagyúr
Ezt láttam, de érdekes fogalmazás.
Nincs kizárva, hogy jön mert én sem zárom ki teljesen, de sok mindent elárul majd a szeptember 7, amikor kiderül mi érkezik az AMD-től arra a hónapra. Én mondom azt sem tartom kizártnak, hogy ha még idén jönne valamikor az RX 5800 akkor lehet azon debütál.
Bár azt sem értem, hogy miért nem ezzel kezdtek, hisz így is sokan a Sapphire-t veszik, mert az elérhető kártyák közül annak a legjobb mutatója. Na már most ha rögtön hozták volna a Nitrot, akkor lehet még többen azt vették volna, ezáltal piacot rabolva el a többitől, (pl most a PowerColor) mivel az övék az eddigi legjobban sikerűt hűtés ezt továbbra is tartom. De ezt én már korábban is mondtam.
Azt viszont, hogy mik a valós okok ami miatt nem adták még ki szerintem jelenleg nagyon kevesen tudják.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
BusinessGuy
őstag
Sziasztok!
Nemrég váltam meg a 2080 kártyámtól részben kihasználatlanság, részben nem a legcsodálatosabb ár/teljesítménye miatt. Sokáig 2070-en gondolkodtam aztán megjött az 5700 XT és felkeltette az érdeklődésem, pláne hogy freesync-es tévén használnám.
A kérdésem az lenne, van-e tapasztalat a vizesítésről. Nem érdekel az EK féle megoldás mert mindig indokolatlanul drágának tartottam a tudásához képest (pár fokkal jobb mint a G10+AIO, cserébe többszöröse az ár). Régen tettem fel radeon és nvidia kártyákra NZXT Krakennel vizet, kiválóan tette a dolgát csúcs vga-kon is. Van tapasztalat vele az 5700 XT esetében?EBBEN a videóban teszteli a forma G10-el és majdnem 2ghz-en 40 fokig alig megy fel az 5700 xt. Ráadásul még a vrm-re és ramokra sem tett ramsünit, én szoktam.
Van itt aki próbálta?
Sajnos jelenleg csak g12-m van ami nem kompatibilis, de nagyon gondolkodom egy blower 5700Xt beruházáson egy g10-el, még így is jóval olcsóbb mint egy 2070, és ha jól értelmezem a netesteszteket és fórumokat az 5700XT 2ghz fölött a 2080-hoz an közel.Köszönöm
-
Fitzgerald
veterán
Tett már fel valaki Arctic hűtőt referencia 5700 XT-re? VRM hőmérsékletekkel mi a helyzet? Van ez a Timmy Joe gyerek aki próbálkozott Arctic Xtreme 3-al és 4-el is, de nem akart neki összejönni a dolog. Máshol viszont azt olvasom, hogy semmi gond nincs, és a VRM hőmérsékletek is rendben vannak. 25-30 rongyos felárért tökre nem vennék custom hűtős kártyát, amikor az Arctic hűtők jobbak ezeknél, olcsóbban.
-
nagyúr
válasz Fitzgerald #795 üzenetére
Hát azért egy Accelero Xtreme IV-is 20K és az csak GPU-t hűt, a gyári custom kártyák meg VRM-et és memóriát is.
Én refet csak akkor vennék, ha vizezni akarnám.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz Fitzgerald #797 üzenetére
Tudom, hogy vannak "sünik" a kérdés inkább az, hogy nem e jobb egy olyan megoldás ahol közvetlen érintkezik a bordával a VRM és vagy a memória is, mint sem csak pici borda rá, és csak annyi légmozgást kap ami átmegy a bordákon a ventik által.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Fitzgerald
veterán
Pont ezért is érdekelnének a hőmérsékletek az Arctic hűtővel. Mert ha vállalható a hőmérséklet, akkor inkább költöm másra azt a 15 rongyot. A Timmy Joe srác szerintem nagyon elrontott valamit amúgy, mert mindenféle furcsa dadogásról számolt be hűtőcsere után játékokban. Azt ugye tapasztalatból tudom, hogy nem egyszerű felrakni egy Xtreme hűtőt, könnyen mellé lehet nyúlni. Úgyhogy ezért érdekelne más véleménye is aki már ezt megtette.
-
Yutani
nagyúr
válasz Fitzgerald #799 üzenetére
Ha vásárlás előtt vagy és nincs még meg sem a kártya, sem a hűtő, akkor inkább fontold meg a custom változatot, elkerülendő a felesleges szívásokat és garancia vesztést.
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest