- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- UHD filmek lejátszása
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6366 üzenetére
Igazad van,mindig elfelejtem,hogy 3820-ad van.
ami nem szorzózármentes. Én is csak a szorzók variálásával tudom előcsalni ezeket az értékeket.
Kevés 3820 van ezért szoktam elsiklani az felett hogy neked az van,pedig többször megbeszéltük. Elnézést...(#6367) alias_bobo csinálok egy olyat is. Prime 95 el szoktam én is terhelni. Viszont az Aida stabilitás tesztjén is elhasalt a hőfok a leirtak előtt. Meg jó lenne egy jobb hűtő is,már alkudoztam is egy komolyabbra.
-
Silentfrog
veterán
Felraktam a 12.11 beta drivert ,és frissitettem a biost a napokban 1.8 ról 2.0 ra A engine control centerben a cpunál mindkét csúszkát maxra állitottam, a biosba nem piszkáltam. Igy érdekes dolog történt. Megy a tuning jóval jobban és nem melegszik. A melegedést nem értem minden változatlan 22 fokos szobában teszteletem. Ez lett belőlebár most alulfeszelve használom de ha igy jó lesz játékok alatt akkor csak veszek egy jobb hűtőt.annyit megér egy kis túlhajtás.
-
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #6362 üzenetére
Megy az is,csak kevés a hűtő hozzá! 3.7 ghz-es fut 1.5 volton,csak olyan gyorsan felmelegszik az APU,hogy egy pillanat alatt visszaveszi a szorzót.
Nekem egy Phenom x4 925 volt azt is szépen alul lehetett feszelni de nem volt ilyen látványos a fogyasztáscsökkenés,mint itt ennél a Llanonál.
A képen látható beállitások alatt teljes processzor terhelés alatt 60 pár wattot fogyaszt csak a gép a 120wattos alap,normális fogyasztás helyett. Szerintem nem rossz "megtakarítás"
Netre meg mindegy,hogy 3ghz vagy 2.2 ghz az orajel. probáltam lejjebb menni a feszültséggel alig volt fogy.csökkenés és sokkal kissebb orajelen futott csak a cpu,igy az már nem éri meg.
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6358 üzenetére
Ha úgy állitod be a gépedet mint ami itt a képen van akkor nem jó? /turbó ki, nálad nekem nincs,energiatakarékosság a biosba ki./
Nem létezik,hogy ugyanazon a feszültségen nálam 2.2 ghz-en fut stabilan nálad meg csak 0.8 ghz-en,ráadásul nálam a 1600 mhz es remok is húzva vannak 1866 mhz-ig fesz emelés nélkül,némi időzités állitással.. -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6357 üzenetére
2200 mhz nél vagyok,most igy használom,1 volton. /3870k/ A Prime 95 4 orányi használat után sem mutatott hibát,ujra indulás nem volt. Az érdekesség az,hogy passzivan megy a tx 2 hűtőm 60 fok körül a stabilitás teszt közben.
1,4 volt helyett 1 volton járatva pont a felét eszi terhelve a proci,idle letöltés alatt 33 watt 1 ssd-vel és egy noti vinyóval..
Látom nem csak én szeretek ezzel játszadozni.
Ha kikapcsolod a 2 magot akkor sem tudod szerintem alacsonyabbra venni a feszültséget vagy adott feszültségen magasabbra tenni az orajelet. Régebben igaz am 3 procival ezt eljátszottam 1 aktiv mag a 4 helyett sem adott jobb állitási lehetőségeket. -
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #6355 üzenetére
Nálam az az érdekes,ha a gyári hűtés van fent akkor 65 fok az amikor visszaveszi az orajeleket,a szorzó csökkentésével.
Biztos vagyok abban,hogy a magas hőfokok vannak a dolgok háterében,de nem az APU melegszik túl,hanem a lap. -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6349 üzenetére
Sikerül már az alulfeszelés? Irdad multkor,hogy nem az igazi.
Én most úgy használom hogy fix 2000mhz és 0.98voltot kap az APU. /3870k/
Prime 95-el terhelve 65 watt a max fogyasztás. /1.4 volton alap orajelen terhelve Prime 95 el 140watt/Netre filmézésre gyorsaságban ssd vel nem is veszem észre,hogy 2 ghz-en megy, csak ha játékok alatt elfelejtem visszaállitani/
-
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #6332 üzenetére
Nekem is ezt csinálja pont ugyanez a lap+ APU ,55 foknál vettem ezt észre ekkor 700 mhz re csökkenti az órajelet.
Megoldást még nem találtam, pedig itt is megvitattuk már azt a témát senki nem tudott nekem sem okosat mondani.Ezt 1.5 voltos is megcsinálja 3700 ghz-en és akkor is ha elfelejtem odatekerni a hűtőnek a fordulatot alap orajelen is. 55 fok és visszaveszi az orajelet
A thermal throttling beállitásokkal sem foglakozik! -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6296 üzenetére
Most rakok össze egy gépet és én is a Llanora szavaztam azért rendeletem egy 3870k-t.
Jobb lett volna egy 5800k de az 7 ezerrel drágább tehát egy fél alaplap ára /13 ért vettem hozzá egy A75-ös Asrockot./
Alaplap +APU+ 2x2 gb memoria 40 alatt kijön.
Szerintem ennyi pénzért összerakni egy 4 magos,keveset fogyasztó gépet amivel játszani is lehet akár halott akár nem még mindig jó üzlet. -
Silentfrog
veterán
Akinek Asrock A 75 M-HVS lapja van annak érdemes felrakni a 2.0 bios frissitést. Plusz tuningolási,finom beállitások kerültek az új biosba.
/pedig ezt nem is írja a leirás/ -
Silentfrog
veterán
Igen mert a cpu része teljesen ugyanaz a gpu része 15-20 % al gyorsabb a fogyasztás az is ugyanaz. Ha a gpu részre gondolt talán lehet az érzés jelentős.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Frigetrus #6267 üzenetére
Beállitok egy magasabb órajelet és futtatok egy stabilitás tesztet,játékot vagy valamit ami "eszi" az APU-t
Ha eléri az 55 fokot akkor visszavesz a sebességen ,ugyanúgy leterheli az összes magot de visszaveszi a sebességet a biosba beállitott értékre. Ha auto-n van bios beállitása akkor 700 mhz-re skálázza vissza.
Be lehet állitani a biosba,hogy hány százalékára vegye vissza az órajelet,ha elér egy kritikus hőfokot.
Ez ok de a Llano prociknál 65 fok és nálam már 55 nél megteszi ami erősen behatárolja a tuning lehetőségét és nem tudom,hogy miért 55 fok az . -
Silentfrog
veterán
Meg tudná nekem mondani olyan apu 3870k tulaj aki tuningol,hogy milyen hőfokon veszi vissza a teljesitményét a processzor? Bármit állitok 55 foknál viszaveszi 700 mhz re a magok sebességét.
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6250 üzenetére
Az ssd nem is kicsit lökne!
Szoktam gépeket javítgatni ,szervizelni és néha elfelejtem,hogy nem minden gépben van ssd. Szoktam is morogni,hogy mi a fene van ezzel a géppel több mag 4 gb memoria és olyan lassú.
Aztán eszembe jut,hogy megszoktam a "kényelmet" és a sebességet.Egyébként a fogyasztásra kitérve.
Nekem kb 20 orát megy a gépem ebből felét üresjáratban. Egy ora játék 2 ora fim max egy nap.
/szerintem én egy dolgozó /jó ??/ munkásember felhasználó vagyok.
Igy /nem is az APU val vanem egy 7770 vga-val 2000 forint a gép amit elfogyaszt áramszámlában.
Biztos .hogy 1000 forint minuszért havonta nem cserélném le egy Brazosra. -
Silentfrog
veterán
Ha a forint számít akkor ti vennétek 3870k helyett 5600k Aput? Össze kell raknom egy gépet és nagyon ki van centizve a forint.
Addig fogják használni a gépet amig szét nem esik.
Ennek tükrében érdemes Trinity-t venni? A fogyasztás azonos, a teljesitmény is, esetleg tuning amit más lehet.
Llano vagy Trinity? -
Silentfrog
veterán
Érdekes dologra lettem figyelmes. Ha a házon minden/3db/ 12 centis ventit maxra állitok és a tx 2 venti fordulatát is maxra állitom akkor nem jelentkezik a hiba. igy az Apu játék közben 35 fokos. Egyébként max 45 a naplózásból kideritve,automata szabályzáson
Lehet,hogy valamelyik alaplapi áramkör meglegszik túl az Apu használatával?
Ha a hd 7770 van a gépbe akkor tuninggal 55 fok körül is stabil.!egyébként a lapot és a apu-t is az iponról rendeltem de a alpa behat és nem tudták kicserélni igy visszaadták az árárt.,igy a helyi boltban vettem meg. Jobb lett volna ha minkettő egy helyről van mert akkor visszaküldeném mindkettőt totózzák ki ők mi a rossz!
/
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom amivel nem boldogulok.Van egy 3870k APU-m amin játszadozok.
Olyan hiba jelentkezik,hogy 5-20 perc elteltével ha futtatok egy játékot kifagy,kékhalál és a secondery pocesszor hibát ir ki a kék képernyő.Amit kipróbáltam. Win 7 újrarakás,memteszt,alulfesz, + feszültség a procinak,hőmérsékletek naplózása,plusz feszültség a memoriáknak. Minden ok,de igy is kifagy
Én a gpu résznél gondolom a hibát,mert eddig is játszottam,és a hardverek mind ugyanazok,csak a 7770 került ki a gépből.
Pár napja kértem tanácsot gpu feszültség emelésről,de pont az a menüpont nincs nálam a biosba amivel ezt megtehetném,igy a gpu nak sem tudok feszültséget adni,ha esetleg az lenne a bajaMost nem tudom mit csináljak.
Szerintetek?
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #6152 üzenetére
Játékfüggő de többnyire 750mhz körül a vége.
Rájöttem mi a gond.
Csak a GFX E. kell emelni,ha alapba hagyom akkor 1 volton meg terhelve,viszont ha a biosba beállitom 1.2 voltra akkor terhelve 1.15 ön meg a gpu mag.
Tehát a fesz. emelés hatására emelkedik ,de egy program sem azt az értéket irja ki mint ami a biosba be van állitva.
Ilyenkor mi van?
1.2volton biosba beállitva a gpu-z és az AIDA szeint is csak 1.15 voltom megy.De miért?
-
Silentfrog
veterán
Ez igy ok is lenne de nekem ilyenek nincsennek!
Ami van
CPU v
NB v
SB v
GFx ENGINE v.Ennyi.
Ráadásul minden program azt irja ki,hogy a gpu magfeszültsége 1 volt és hivatalosan is annyiViszont nálam bármelyik leiírt bios menüpont 1.2 ről indul a mauális beállitásában tehát még ebből sem tudom kikövetkeztetni,hogy melyiket kellene emelnem a gpu túlhajtásához.
-
Silentfrog
veterán
válasz
hyperman25 #6144 üzenetére
Terhelve is annyi,csak az órajelet veszi vissza
-
Silentfrog
veterán
Én nem a procit hanem a gpu részét szeretném tuningolni eredetileg 600 Mhz ról. 800 nál már kellene a feszültség és én ezt vettem alapul Idézek a nagy Llano tesztből.:
"Mindehhez az integrált NB (valamint az azzal egy vonalon ülő GPU, UVD, GMC, IMC) feszültségét 1,100-ről 1,300-ra toltuk fel."
Ez ok nálam is egy volton meg az AIDA szerint, Csak azt nem tudom,hogy milyen menüpontban van ennek a feszültségnek az emelése.
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy kis feszültséget adni a 3870k gpu részének de pontosan nem tudom,hogy mennyit adhatok és ,hogy pontosan milyen név alatt szerepel ez a biosba.
/A CPU NB/Gfx lehet az ami nekem kell?/
-
Silentfrog
veterán
válasz
hammertron1 #5781 üzenetére
Ha a vga-ra kötöd a monitort akkor az integrált rész az APU nak kikapcsol.Ha az alaplaira dugod vid kártya nélkül akkor csak a APU integrált része megy. Ha viszont benne van a gépedbe a 6670 és az alaplapira dugod a kábelt akkor megy a dual graf. igy a memoriák sebessége nem mérvadó!
Hogy szeretnéd használni a géped? Az Apu-t vagy a dual graf-t?Tehát a memoriás sebessége csak akkor fontos ha nincs a gépedbe video kártya,akkor simán jók az 1333 mhz-esek is. Viszont ha apu-t akarod csak használni akkor lényeges a memoria mennyisége ,sebessége.mérete.
(#5782) El Kebir .: Jogos,nem jól irtam,én a modulok sebességeének a különbözőségére gondoltam. pl 1333-1866 mhz,
-
Silentfrog
veterán
válasz
hammertron1 #5779 üzenetére
Szerintem ott lesz a bajod,hogy a memoriák különböző sebességen futnak. Esetleg nincs lehetőséged arra,hogy megnézd,hogy két egyforma ,méretű és sebességű memoriákkal probáld ki ,amik legalább 1600 mhz sebeségen futnak?
-
Silentfrog
veterán
válasz
hammertron1 #5777 üzenetére
Kitöltenéd az adatlapodat ,hogy milyan gépről is van szó?
Az sem mérvadó,hogy dualba nenek vagy sem
pl van több memoriám és probálgattam a Fallout 3 ban az fps számot figyelve. Az egy 4 gb 1600 modullal 20 fps-el ment . 2X1 gb al 35 fps-el. Viszont ha a 4g bés az 1 gb van egymás mellett akkor elméletbe dualba megy és ezt is ija ki de ugyanugy megy mintha csak egy modul lenne benne,pedig dualba megy . -
Silentfrog
veterán
válasz
hammertron1 #5774 üzenetére
Dualba mennek a a memoriák?
-
Silentfrog
veterán
válasz
galaxy07 #5768 üzenetére
Az Fm1 tokozásbamár nem jön több új apu tehát nem kompatibilis csak a Lianoval.
Ha fel tudod oldani a 4. magot akkor nem sokkal gyengébb a processzorod mint a legerősebb 3870k.
Kérdés az,hogy jelenleg van e videokártya a gépedbe és hogy milyen és mire használod a gépet.
Ha integrált vid. kártyát használsz nem és nem megy a 4. mag akkor sokkal jobb választás egy llani. Viszont érdemes várni ,hogy kiadják az olcsobb fm2 lapokat mert az hosszabbtávra jobb befektetés mint az fm1 -
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5739 üzenetére
Pont annyit gyorsult mint amennyit húztál az órajelen a cpu nak 15% ot.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tomix24 #5710 üzenetére
Egy 3870k pici tuninggal,3.4 ghz gondolom mindenknek megy ,nem elég egy 7850 hez full hdba?
Én a napokban játszottam a Fallout 3 New Vegassal és élfelejtettem visszaállitani a szorzót és a feszültséget. Észre sem vettem,hogy 1.6 ghz en megy és 0.9 volton, a 3870k Ráadásul alacsony a monitorom felbontása is 1280X 1024.
Fraps nem ment de belassulás egyszer sem volt.Ráadásul pont a AMD Trinity tesztben néztem,hogy magas felbontásban alig van különbség az fps számokban egy erős kártyával. Mivel is teszteltél ? 7970 nel?
-
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5700 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni!
Én azért nem vettem bullt. mert ami tényles gyorsabb a 3870k nál az jóval drágább volt.és többet fogyasztot.Másrészt az én hülyeségem a csendes gép, ha megválogatod,hogy mit veszel akkor az 5400rpm-es samu merevlemez lesz nálad is a leghangosabb alaktatrész
Most lehet,hogy az ssd. mellé berakok egy noti hdd-t igy már a 3.5" zajforrás is kiesik.Bármilyen gépet veszel és nem akarod ,hogy hangos legyen a gyári cpu hűtőt felejsd .
Célszerű még venni egy előlapi venti szabályzót és azzal manuálisan megoldoldani a ventik fordulatát.
Nekem egy olcsó TITAN nevű előlapi szabályzóm van erre van rákötve a procihűtés is. -
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5697 üzenetére
Én nagyon hasonló cipőben jártam nemrég. kb 3 hete.
Nagy hirtelen eladtam az egész konfigomat.
Nézegettem a teszteket ,olvastam a forumokat ,kérdeztem a topikokba mi mit ér. Úgy volt elsőnek,hogy veszek egy bull-t. viszot ott a fogyasztás és a valódi 4 mag és a többlet ár miatt lemondtam róla.
Utána már csak a mostani és egy Intel i3 procis konfig lett volna az amit megtetszett,
I3 2120 lett volna ami alaplapostól pont annyi lett volnan mint a mostani 3870k-s rendszerem. A teszteket elnézve szinte pont ugyanannyit tudott, az ára pont annyi tuning nincs ,és a 2 mag + 2 ht nem hozott lázba,volt olyan amikor a valós négy mag jobb. /játék,alaklamazások/ az integrált részéről nem is beszélve.Az igle fogyasztás jobb és alulfeszelve a terhelt is.
Igy lett a mostani "halott" konfigom.
A am3 és lassan az am3+ tokozás is az lesz igy nem idegesitettem magam azon ,hogy nem lesz a lapba uj APU.
Ha konkrét árakat tudnék és ha most kellene vennem gépet akkor lehet,hogy az Fm 2 felé kacsintgatnék,de a telejesitményét elnézve ez csak árazáskérdés lenne.Igaz én nem használom a 6550D-t hanem vettem hozzá egy 7770-et de a cpu ereje elég hozzá és én szerencsés vagyok 3.7 ghz-en simán megy a 3870k és ez elég egy 7850 kártyához is nagy felbontásba.
Én nem vennék a helyedbe 7750-et mert a 6670+APU szinte hozza azt a sebességet.
Vagy egy i3 vagy gpu nélküli athlon lenne jó neked szvsz ebben a tokozásba.,és az ár pont futja egy Athlon 651k cpu és egy 7770 kombora vagy veszel egy i3 3220-i3 2120 -s Intelt egy 7770 kártyával. Ezt ugy irom,hogy én nem tudom,hogy mennyi lenne egy fm2 tokozású trinity konfig.
Én mindig ugy vagyok ,hogy inkább évente másfél évent veszek másik konigot mintsam,bukjak egy csúcskonfigon.
Ment a phenom x4 925 cpu ment a 5830 vid.kártya lett egy 3870k-hd7770 kb 15 ezres ráfizetéssel.Jobb teljesitmény jóval kevesebb fogyasztás. -
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5695 üzenetére
Jóval visszább irták,söt vitáztak erről a remról ha jól emlékszek de nem tudom pontosan,hogy mi volt a bibi,
Az adatlapomon szereplő Kingmax megy 1866 mhz-en de akkok az időzitéseket kell visszavenni. Ennyit probáltam,mivel van a gépembe vga igy nekem a sebesség nem fontos .
-
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5623 üzenetére
Ne hidd,hogy tesztelik az Iponnál egyik ismerősöm vett komplett gépet összeszerelést kért,állitolag tesztelték egy napig.
Amikor megkapta,be sem lehetett kapcsolni gyári hibás volt a hipro táp. Erről ennyit. Én nem tartom hihatőnek,hogy kikapcsolták,és pont a következő bekapcsolásnál immár az ismerősömnél halt meg a táp.A pazstázást nagyon nem lehet elrontani,főleg úgy ha csináltál már olyat. Inkább a proci belerakását szokták elrontani,rosszul forditva erőltetve rakva a lapba az nagyobb gond mit a pasztázás!
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5616 üzenetére
A 4ghz lett volna a szép eredmény!
Viszont az enyém az 3870k,tehát jobban tudom tuningolni.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5613 üzenetére
Én csak biosból tubingolok Van az Asrock laphoz egy Axtu nevű program azzal ha tuningolok már 3.4 ghz nél kifagy viszont ha biosbol akkor 3.7 ghz-en is stabil
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5611 üzenetére
Ha gyorsul a tuning hatásásra azzok a cpu queenben több pontot kapsz.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5609 üzenetére
Egy kérdés kiváncsiságból .
Az AIDA CPU Queen magasabb pontszámot ad tuning esetén? -
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #5602 üzenetére
Van itt egy topik ahol az Aida program egyik munkatársával lehet forumozni.Én kérdezem tőle ,hogy miért is van az ,hogy az am3, fm1 ,és bull proci maghője nem jó, a válaszából nem jöttem rá,hogy miért is van ez igy!
Tehát továbbra is a cpu hőmérséklet az ami a mérvadó nálam. -
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #5600 üzenetére
Az Aida maghőmérsékleteket nem kell nézni mert azok nem mérnek pontosan. A cpu hőmérséklete,szerintem az ami a valósághoz közelit. Egy 25 fokos szobába nem lehet a maghő 10 fokos.
/nemrég egy tuning közben nekem minusz 270 fokot irt ki!
/
-
Silentfrog
veterán
válasz
stipesman #5597 üzenetére
Én extrém tuning 3700 mhz és 1.54volt mellett sem láttam nálam 55 foknál többet/tx 2 hútővel ami ezért nem egy csúcs hűtő/
Ha láttad a 71 fokot akkor meg merem kockáztatni,hogy ott lesz a gond! Az nagyon sok alap orajelnél,még gyári hűtéssel is!Kezd a hiba kizárását a hőfokokkal.
Az alap hőmérséklet még nem is annyira mérvadó mert terheletlenűl nem fogyaszt sokat az APU de terhelve egyből felugorhat ha rosszul van fent a hűtő! -
Silentfrog
veterán
válasz
stipesman #5594 üzenetére
Mindegyik játékban lefagy?
Nem piszkáltál semmit a biosba,orajeleket,memoria időzitéseket,ilyeneket?
Cmos reset után is fagy alap beállitással?
Hőfokok rendbe vannak? max 72 cpu
Van lehetőséged kipróbálni másik memoriával vagy ha kettő van akkor felváltva egy-egy modullal külön külön? -
Silentfrog
veterán
válasz
FireKeeper #5572 üzenetére
Szerintem már van.
-
Silentfrog
veterán
Láttátok itt az első fecske! [link] 36 k.
-
Silentfrog
veterán
válasz
FireKeeper #5539 üzenetére
Pedig a Am3 procik lapok is elég kelendőek!
-
Silentfrog
veterán
válasz
FireKeeper #5534 üzenetére
Nem akarok cinikusnak hangzani de a Llano ára beállt pár hét alatt? 30 pár körült indult,felment az égig most,hgy jön a új egy év után lett megfizezhető árú. A 3850 kezdte 28 ezertől és fél évig 40 felett volt. Ne igy legyen!
-
Silentfrog
veterán
Ahogy néztem a dollárba kiirt árakat szerintem a legerősebb Trinity 33-35 ezer körül lesz egyébként is a mostani 3870k nál ami 26 magasabb áron fogják adni. A letiltott grafikus mag nélkül egy 20k-s AMD Athlon II X4 651K is jobb vételnek néz ki.
De majd kiderül nemsoká.
Egyébként mi ez a fene nagy titkolózás 2 héttel a start előtt? Ilyenkor már nem szokott tele lenni minden az előzetes tesztekkel? -
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #5440 üzenetére
Az meglehet, ez egy alap nem tuningosnak mondott alaplap
De érdekes módon az alap 1.425 voltos feszültségnél alap orajelen is van hogy kicsit többet mutat a Cpu-z.
A fogyasztást meg nem tarom vészesnek 130 watt 3ghz mellett 3.7 ghz nél meg 150watt 1.52volton
Idle modban meg ugyanannyi. 50W
Lehet,hogy hagyom igy. -
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #5431 üzenetére
Érdekes dologra lettem figyelmes.
Beállitottam a biosba 1.5125 re a feszültséget.
Elindul a windows nyomtam egy stabilitás tesztet. Nézem a hőfokokat és a feszültséget AIDA/Cpu-z programmal
A feszültség folyamatosan változik felfele és néha belever az 1.55 voltba. Ilyenkor visszaveszi a feszültséget de az orajel marad 3.8 gz-en.
A hőfokok vissza esenek 55-rül 46 fokara pár pillanat alatt.
A biosba irja hogy a max fesz. 1.55 volt. Nem ezért van ez?
Ha fixre állitom a feszültséget akkor miért ingadozik felfele ennyit?
Érdekes.Kiváncsi lennék mennyi a vége a procinak.
-
Silentfrog
veterán
válasz
azigazimoris #5410 üzenetére
Én egy a4 Llanohoz nem vennék ugyanannyiért 1866 mhz-es memoriát. 4 gb-ot
Egy 3820-3850-vagy egy 3870k hoz,már hamarabb.(#5411) Tomix24 .: Ámen!
(#5412) arty .: Szerintem a mezei Corsair nem jobb mint bármi más,de nem is rosszabb. A drágább kategoriásoknál ár más a leányzó fekvése!
-
Silentfrog
veterán
Jobbról ott van az! legördülő fülecskéből tudsz szűrni ha már benne vagy a memoriák közett.
Azért nem én ajánlok mert nagy az árban a szórás,te tudod,mire futja a keretből!Akkor a leirás a xar...
Gyártói cikkszám: KHX1600C9AD3K2/4G
MEMÓRIA MÉRET: 4GB
MEMÓRIA TÍPUS: DDR3
KIT KISZERELÉS: Nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- UHD filmek lejátszása
- Gurulunk, WAZE?!
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest