- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
milyen minőségben? átmegy 1:1 - ha átmegy
elvileg a dvi-hdmi átalakítókban van egy eeprom, amiben van info, hogy össze tudjon linkelődni a megjelenítőve-erősaítővel a kártya - a hd4xxx még nem tudta a dolby thd/dtshdt (pcm 7.1-et igen!), ergo lehet h ez a tulajdonság nem lesz aktív - ki kell próbálni! lehet h ezek a llano/trinityk mennek sima átalakítóval is, nem kell a spéci amd típusu
nekem hdmi van a lapon, azon minden megy
-
válasz
Silentfrog #6184 üzenetére
gariztatás?
-
próba egy modullal. ha ott is kékhalál: próba csak a másik modullal
nekem adatáim ugy haltak el, hogy csak dualban halt el a gép 1-2 naponta
egykeként ment mindkettő...
-
nameg a klasszikus: random hibák = ram
(nyilván nem mindig)
-
válasz
Silentfrog #6157 üzenetére
rakd fel, a changelog sose teljes (2 asrock lapom van, mindkettő uefis, mindkettőben jöttek az idővel olyan featurek amiket a 2 soros changelog meg se említ)
-
annyira tudtam, hogy onkyo lesz
máshol már olvastam a problémáról ezekkel kapcsolatban
nekem H/K360 van, itt pl a pass-through esetén átmegy a 3d video, pedig ez se mai cucc
(mondjuk jött hozzá fw frissítés, de nemtudom anélkül is ment volna-e, mert nincs 3d képes kijelzőm)
-
válasz
Plazmacucci #6097 üzenetére
gondolom nem állítottad be, hogy a gpu (videokártya rész) dekódolja a videot, pedig kellene (a cpud komolyabb hdfilmekhez már kevés lehet)
[link] - szedd le az x86 (32bites) változatot, majd filmlejátszáskor ellenőrizd, hogy alul a "playing" felirat mellett látod-e a (DXVA) jelzést - ez mutatja, hogy a GPU dekódolja a videot
-
válasz
MZperX75 #6065 üzenetére
használtam 1333as ramot (tönkrement az 1600as adatám), majd utána vettem 2000es kingmaxot, szal mindhárom sebességen van tapasztalatom
pl a Just Cause 2-t erősen butitani kellett amikor az 1333as ramokat tettem be, de még úgy is szaggatott - 1866on semmi gond nem volt vele (nyilván úgy se maxon)
tény, hogy 1600 után már kisebb a gyorsulás, de az árkülönbség sem olyan nagy (amikor legalábbis én vettem a ramom, nem volt)
-
válasz
Medvelászló #6059 üzenetére
vehettél volna gyorsabb ramot...
-
-
válasz
Konfigos #5868 üzenetére
naigen, ilyen szinten megértem a csalódottságod, de ha vásárlás előtt kérdezel itt, hogy tud-e fsb tuningot az a75m, biztosan mondtuk volna, hogy nem
6570 60W, 6670 66W TDP-s.
az APU-d 100W TDP-s.ez annyit jelent, hogy a cpudnak 40/34W alatt kéne ennie, hogy megérje fogyasztás szempontjából a dgpu, hiú ábránd szvsz
persze, ha a nagyobb teljesítmény a cél, akkor érdemes dgpu-ban gondolkodni!
-
válasz
DaeMonS #5870 üzenetére
nem cicereg, nem sipol kondi/tekercs a lapon - bár mivel nekem megy a gépben a (nem túl hangos, sőt halk!) hűtés is, így 100% némaságban nem tudok hallgatózni
hőmérsékletet nem írnék, teljesen irreleváns mit mér az egyébként sz*r cpuba/lapba épített termisztor. a gyári cpu borda kellemesen langyos, meleg/forró még játék mellett sem lett.
venti nélkül esélyed sincs a 60-100watott bezabbantó apu-val szemben, pláne egy pici itx házban, de sok sikert ...
-
válasz
Konfigos #5863 üzenetére
engem csak az érdekelne, vajon minek vergődsz a bclk emelésével, ha K-s cpu-d van?
itt (is) köztudomású, hogy bclk emelése rengeteg lapnál - a75m-nél is - csak bajt csinál! (nekem 105mhz mellett már nem ad képet az apu az a75m-ben)
ha minden alapon van és akkor is rebuutolgatsz, érdemes lenne gariztatni ami rossz - bár nem lesz könnyű kizárni a ramokat-lapot, h vajon melyik is hibás
-
válasz
Tomix24 #5429 üzenetére
használok nightlyt a hdhangos audioengine miatt, de a stabiltól messze vannak - a fő filmnéző xbmc-m 11.0 marad a 12.0-ig
nem véletlen vettem usaban a kamerám, semmi kedvem nem volt szivni pécén az 50/60hz-el, ugyhogy köszi, de 25/50fps filmet szinte sose nézek, igy az automata frissités állítást sem lövöm be. a 24fps miatt korábban használtam, de mivel a vetitőm (és talán az xbmc váltása) sem százas 24hz-en, igy maradok a minimálisan ricegő 60hz-en
majd ha egyszer lesz új vetitőm...
-
válasz
Tomix24 #5421 üzenetére
tudomén, hogy a llano+xbmc mindent visz a kommersz mkv témakörben, de a deinterlace egy integrált megoldásnak mindig is fájó pontja volt (a HD4200akon pl egyszerüen választható sem volt, mpchc alatt meg nézhetetlen szinten akadt). mivel a saját kamerám 60i-jei mentek, annyira nem aggódtam, hogy az a mintafájl (amit majd este megnézem, megvan-e még) nem volt perfekt...
(amugy nem kizárt, hogy az még 10.1 volt anno az xbmc - és sajna reprodukálni amugy se tudom, mert már nem A4-em van, hanem A6-om
de arra emlékszem, hogy az 1866os ram segített, hiszen ezért kezdtem tuningolni a mostanra már megboldogult adatákat az akkor még tisztán htpcként funkcionáló gépemben
)
-
válasz
azigazimoris #5392 üzenetére
"Próbálgasd,de szerintem a gyári 1600 böven elég."
hogy lenne már elég?!?!
pont llanohoz kell minél magasabban járatni a ramokat...---
veszi itt mindenki a hulladék tuningramokat, amikor egy kingmax olcsóbban és stabilabban tudja ugyanazt (vagy fentiek szerint többet). nem értem az embereket...
-
szorzóállítással: a turbó 2400mhz-es fix órajelére különösebb gondok nélkül (alapfeszen) el fog menni, biosban tudod beállítani fixen 2400-ra + turbót kikapcsolni
fsb emelés: a lapodon múlik, ki kell próbálni. nálam már 5% tuningtól is elmegy a kép, használhatatlanná válik a gép. ekkor a cpu és a gpu is tuningolódik!
-
válasz
hyperman25 #4976 üzenetére
ki van zárva, hogy nincs különbség
de te tudod...
-
válasz
hyperman25 #4969 üzenetére
nem mondod, hogy digit helyett analog kábelt "élvezel" ?
remélem legalább fullhd és kifolyik a szemed a homálytól és szellemképtől ...
-
válasz
Silentfrog #4959 üzenetére
nézd meg a mostani, 1600as beállításokat és első körben butíts mindent!
a legfontosabbak:
CAS, ha pl most cl9, tedd cl10-re
command rate, ha most 1T, tedd 2T-re
stb -
válasz
Silentfrog #4954 üzenetére
igen!
de nem csak feszt kéne emelni, hanem manuálisan az időzítéseken is rontani célszerű!
-
válasz
westcoastog #4936 üzenetére
iponon hülyeséget írtak
ennyi erővel vegyél 6570et, hiszen 6670et sem "muszáj" venni ..
-
válasz
joker1220 #4888 üzenetére
vga vagy digit kábelt használsz?
próbáltad a "másikat" is?
nekem elég gyanus, hogy más lapban nem volt gond, az olcso asrockban meg csikozás van többeknél is, ráadásul felbontásfüggő, screenshotokon nem látszik ... mintha a memoriában még a jo kép lenne, csak a kijelzőre kerül "csíkos" ...
-
válasz
Silentfrog #4569 üzenetére
fogyasztóvédelem? melyik bolt ez?
-
válasz
Silentfrog #4561 üzenetére
ha nem jutsz velük zöldágra és mivel webshop, állj el a vásárlástól (8 napig megteheted a jogszabály szerint), kérd vissza a pénzt és vedd meg máshol!
-
válasz
daredar562 #4541 üzenetére
jó
6670et veszed majd később, ugye?
-
válasz
westcoastog #4528 üzenetére
wow, kár, h nem hallottam róla hamarabb!
-
válasz
daredar562 #4513 üzenetére
ne! már megvetted az 1600as memokat? (milyeneket? hol? mennyiért? miééééért?!
)
-
válasz
Mr.Csizmás #4491 üzenetére
nem elég. a4-3300am volt, de kevés volt az fps mé720p-ben is (15-20, azaz később a nagyobb harcokban talán a felére is bezuhant volna... csak starterem volt)
a6-3500/a6-3620at vegyél, ilyen hirdetések vannak is itt az aprón, "fillérekért"
a4 netezős, htpc gépbe való - oda perfekt, mert kevesebbet evett, mint a 4magosom, kb 5W-al (idleben)
-
válasz
daredar562 #4466 üzenetére
azt vedd figyelembe, h a 6670 lehet h olcso, de nem mindig tud együttműködni a 3870K igpjével.... akkor pedig szívás van. egy 6770 drágább ugyan, de az minden játékban adja a teljesítményt, ami sokszor még a két együttműködőénél is jobb. (játékfüggő)
-
válasz
daredar562 #4464 üzenetére
értem. esetleg vedd meg a 3870K-t, kicsit tuningold és ha nem lesz elég a teljesítménye (1440x900hoz, mediumban szvsz elég lesz), még mindig elgondolkozhatsz egy dedikált vga-n!
ami 6670 (dual graphics) vagy 6770/7770 (csak egyedül menne, igpvel nem tud összedolgozni!) lehetne, akkor ez lesz a dilemma
de hátha elég egyedül is a 3870K
egyedül a ramra figyelj, h 1866mhz-et, mondjuk cl9el legalább vigye! a llano NAGYON memsávszél limitált
-
válasz
daredar562 #4458 üzenetére
akkor máshogy kérdezem: miért gondoltál az fm1-re, 3870K + 6670 kombóra?
-
-
tehát
6670 helyett pedig egy 6770 vagy 7770
ezzel a géppel garantáltan gyorsabb lesz minden játék, kevesebb problémával (dualgraphics nem megy bizonyos játékokban és akkor csak az APU ereje számit = szívás.néhány ezer forintal drágább az am3+, de később tehetsz bele erősebb cpu-t és addig is a játékok jobban mennének.
-
válasz
daredar562 #4455 üzenetére
tökmindegy, mivel K-s cput néztél ki.
olyat vegyél, amin azok a kimenetek vannak és ott ami és ahol neked kellramból gyorsabbat vegyél, pl [link] - ez biztosan megy 1866on, amennyit a lano tud és kell is neki.
viszont ha felmerült a 6670, azaz a dualgraphics ötlete, gondolom komolyabb grafikával szeretnél játszani... ezesetben talán az am3+ platform jobb megoldás:
olcsó am3+ lap
olcsó 1333mhz-es ram
phenom2 x4 965 be (olcsobb mint a 3870k és gyorsabb is!)
6670 helyett -
válasz
alias_bobo #4441 üzenetére
próbáld meg dedikált vga-val, majd frissíts a bioson! (ha van újabb)
emlékeim szerint nekem is ez volt a gond és ez volt a jelenség is
-
feltettem az asrock a75m-re a legujabb bios-t (2.00) és ... semmi változás.
max ram 512mb - lehet ezt a HD6530M okozza? van akinek a75m mellett van pl 3870K? szintén csak 512mb-t enged? lehet h ez amd-s korlátozás??
host clock tuning 100@110-re esetén gond nélkül bootolok AHCI-n, minden frankó, csak ... a vga-ra kötött tévém azt mondja, hogy "not supported resolution". miután bejött a win7, rámegek vncvel és látom h pedig 1360x768ban áll a desktop, kéne képnek lennie. próbából 1024x768, semmi változás.
látszólag megy minden csak kép nincs - marad a 2500mhz
-
válasz
antikomcsi #4368 üzenetére
gpu órajelet nem
illetve lehet, csak azon tul hogy a programok kiirják, semmit nem gyorsul (mert valójában nem is állítod nem K-s cpunál)
-
válasz
westcoastog #4352 üzenetére
nem K-s a cpud, hiába huzod uefiben/biosban, VALÓJÁBAN nem gyorsul
"fsb" emeléssel tudod kicsit hajtani, ha birja a lapod + eszközeid.
-
válasz
Silentfrog #4345 üzenetére
csomo játékban nem hozza, innentől meg nemigazán jó választás szerintem
-
válasz
antikomcsi #4334 üzenetére
nekem is csak vboxos tapasztalatom van, azzal asszem ki is huzom a w9-ig
-
válasz
westcoastog #4323 üzenetére
6770et vegyél ...
-
válasz
westcoastog #4310 üzenetére
asrock a75m - detto 512mb a max, szal nem a55 korlát
-
válasz
antikomcsi #4300 üzenetére
uefiben nekem is 1 perc után már 50 fok vagy picit feletti! gondolom maxon járatja a cput a "bios", nem áll le 800-ra/alacsony feszre
szóval ez a "melegszik" csak érzéki csalódás, szinte uefiben kapod is a "maxot"
-
válasz
antikomcsi #4296 üzenetére
aida nekem huzamosabb játék után 55-65 fok körül szokott állni, kézrátétellel a borda meleg, de nem forró. neked lézer mit ír? kézrátéve is süt a borda, tűzforró? vagy mit értesz azon, hogy melegszik?
(terhelve már kezd jönni a kis légkavaró hangja, de idle-ben, netezve, videozva kellemesen csendes... pláne, hogy az egész gép egy "vitrinben" megy...)
-
válasz
antikomcsi #4278 üzenetére
-
zéró, nulla, semmi különbséget nem lehetett észrevenni 1db 1333mhz-es modullal (böngészve, filmet nézve), a 2db 1866mhz-eshez képest
hiába gyorsabb a két, gyors modul, annak a hétköznapi felhasználás során úgy néz ki nincs jelentősége
elsősorban játékhoz kell a két, gyors modul.
-
namost akkor játszanál vagy mégse?
én win7em, 4g ram és igpnek 512mb foglalásával (asrock a75m ennyit enged max!):
szóval nem-jászani bőőőőőven elég a 4g és 2x2g 1333mhz - ha a büdzsé kötött - ha nem akkor nyilván 2x4g 1866os
nekem ez amugy htpc és használtam 1x4gb 1333mhz rammal is, így is MINDEN ment perfektül rajta! (nem játék!)
-
biztosan megy, hiszen én ezt a kombót használom
de szerintem a kingmaxok mindenben mennek, jó sebességet tudnak és nem is drágák annyira. alaplapból meg olyat kell venni, amire minél több gari van és mellette kellően olcsó is. a75 chipseteseken mindegyiken van talán digitális videokimenet és usb3.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Netfone
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest