Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Kalacskepu #120750 üzenetére

Talán azért, mert te eléggé fiatalon csöppentél ebbe bele. Jó, én is általános iskolásan, de na ... Te hány évesen? )és most mennyi vagy? Csak arra emlékszem, hogy még most is fiatal)
    Nekem többször is volt olyan gépem, ami ideig óráig "kész" volt (az én szemszögemből a jelenlegi is ilyen), és nem kellett félnem a játékok gépigényétől.
    Az első ilyen az volt, mikor sok kaland után ez volt : Celeron 366(@458MHZ), 96MB RAM, ASUS V3400TNT 16MB. Ezen az összeállításon hónapokig nem kellett félnem a gépigényektől, és rengeteg PC-s újság olvasása közben éreztem azt a játékok gépigényeit látva, hogy na igen, nem kell félnem :) Ahogy tudtam szomorúan vagy felháborodva olvasni később, amikor 1-1 játék bizony már akár a minimumnál is keményebbet kért az enyémnél :(
    A 466-osom sosem volt igazán kész, volt, hogy csak a VGA hiányzott... De a Celeron 1700 sem kezdte jól, neki talán az a 2 hónapos időszak volt a "kész" amikor Celeron 1700, 256MB RAM, GeForce 2MX400 64MB, 2×Voodoo2 (SLI) és 2×40GB HDD volt. De a fejlődés miatt a gépek sosem voltak sokáig készek.
    A következő nagy lépés az Athlon XP volt, érdekes nem a peek időszaka hanem inkább a korai : Athlon XP 1700+@2700+, 640MB DDR333 CL2 RAM, GeF3Ti550 128MB, 2×80GB HDD -s időszak volt az amikor leginkább "kész" volt. A végén hiába volt már 2669MHZ-en, 2GB RAMmal (a legvégén), 7300GT-vel, és futottak soha nem látott jól a korábbi címek, az SSE2 hiánya miatt el nem induló játékok miatt sosem tudott már a "kész" érzés eluralkodni rajtam.
    A Phenom 9500 + HD3870X2 csak egy rövid ideig volt "kész" szintén, ugyanis már elejétől bennem volt, hogy a 2GB RAM azért kevés és 4GB kellene bele, ami nálam végül sosem lett meg, sőt később downgradek is történtek. De ha a RAMos elképzelésemtől eltekintek, akkor azért volt pár jó hónapja annak a gépnek is.

Ezzel szemben eltér az I3 4330 esete, ami 2014 január elején lett meg, ugyanis azt az elején félkésznek éreztem, mivel tudtam, hogy még VGA meg HDD, sőt akár SSD is kell bele, végül 2015 őszén lett a "kész" érzés. I3 4330, 16GB RAM, GTX950 2GB, 120GB SSD, 1+2TB HDD formájában. Akkor nagyon ütős kis konfig volt, egyrészt az SSD sem volt még túl gyakori, a VGA kifejezetten modern volt, a 16GB RAM sok, és a CPU 2C4T magas órajele még akkoriban jobban feküdt a játékoknak, mint a több mag alacsonyabb órajellel. A "kész" érzés itt is elillant 1 év alatt, ráadásul később RAMot is kellett eladjak belőle, ugyan 2020-ban visszapótoltam 24GB-ra, de addigra már a VGA is kevés volt meg a proci is...

A mostani gépem mikor meglett szintén nem volt még kész az elején (10400F, 16GB RAM, GTX950, sata SSD, 4TB HDD), csak akkor mikor jött a facelift 1 : I5 10400F, kapott +16GB RAMot, így 32GB lett, 1TB M2 SSD-t a SATA helyett, egy RTX3060 12GB-ot, és egy új monitort, új billentyűzetet, és egeret. Ekkor lett "kész", 2023 január elején. Akkor a gépház oldala is felkerült, jelezvén, hogy ez számomra kész. Azóta lassan avulgat, de még mindig erősen kiszolgál, tavaly vizsgáltam felül és úgy döntöttem, hogy a cseréjét, még 2-3 évre is elodázhatom nyugodtan, akkor viszont eléggé sokat kell majd rákölteni. (minimum platform csere, lap, proci, RAM, de lehet, hogy addigra a VGA is kevés lesz, bár azt későbbi körben akarom majd cserélni)

Új hozzászólás Aktív témák